Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2014-08-03 18:25

Vilket riksdagsparti kan du absolut INTE tänka dig att rösta på i september 2014?

Dags för en mysig söndagsomröstning. Denna gång handlar det om vilket riksdagsparti absolut inte kan tänka dig att rösta på i riksdagsvalet i september.

I sedvanlig ordning är partierna ordnade från extremvänster till extremhöger, dvs från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna och med mittenpartierna (s) och (m) bredvid varandra. Partier utanför riksdagen ignoreras förstås i denna enkät.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna haft möjlighet att markera ett par partier ytterligare.
  Det är mer än ett parti jag helst inte vill se i riksdagen.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Fi sitter inte i riksdagen och förtjänar inte att likt i vänstermedia behandlas som att de gör det.

   Radera
 3. La min röst på sossarna.
  Då det nästan garanterat blir regimskifte, så ser jag det som viktigt att ge sossarna så lite inflytande som möjligt.
  Det är inte förvånande att MP får så många röster, efter alla Romsons grodor och allt uppviglande Cornu stått för.

  SvaraRadera
 4. Hellre egen sossemajoritet än brölidioterna MP i regeringen. Sossarna må vara dåliga, men de är åtminstone mer konservativa än miljömupparna.

  SvaraRadera
 5. Miljöpartiet. Har under en lång tid varit av åsikten att de är sveriges mest samhällsfarliga parti. Senaste tidens genusretorik har ju bara skapat ännu ett lager av misstro.

  SvaraRadera
 6. FP ligger sist.
  Många som inte hatar FP. Jag avskyr! Ett parti, efter valet troligen inte ens häften så stora som SD men besitter alltid makt som de hade 25%. Centern har ständigt käkat flugsvamp. Heelt tossiga.
  Mp häpnast man alltid över oförmågan att se konsekvenserna av politiken.
  Vänstern hade en hel del bra på G. Nu när valet kommer ser man vilka frågor som kommer att prioriteras. Nej. Moderaterna har ju konstant levt i en jobbpsykos. Jag som inte kan arbeta får lida.
  Varför?
  KD, S och SD kvar. Blir nog SD. Ovilligt men invadringsfrågan växer och de har en del bra förslag. Dessutom förvrängs alltid SDs ord, Åkesson menade att Islamister som feriekrigar kan stanna där de är. Hear!
  Men pressen skrev om Islam, inte islamism som Åkesson talade om.
  Dessutom har de ju inte ställt till kaos en masse. Åkesson satsar på att bli Statsman. Det lär han lyckas med!
  Tror folk mest känner i politik, men sen ska straffet komma. Kanske behöver vi ett krig, vi behöver också diskutera med Ryssland som traditionellt ska vakta de ortodoxa i MÖ. In i Irak Putin! US söker då allianser med Kurderna som hatas av Turkiet etc... Gottigottgott

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Ja, jag skulle då aldrig rösta på Kristdemokraterna, Ba så ni vet!

  SvaraRadera
 9. Finns inget farligare parti än MP för Sverige.

  Dock är det nästan så jag börjar tycka att Sverige kanske förtjänar 1-2 mandatperioder med fullständigt verklighetsfrånvänd politik och feminizm. Kanske.. bara kanske så lär sig Svensken något av det.

  Jag brukade vara patriot och stolt över Sverige, idag.. känns det mest som ett stort skämt.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Finns inget farligt alls bland riksdagspartierna. Bara tramsigt jobbiga i allmänhet.

  SvaraRadera
 12. Varför anta att alla tänkt rösta på något parti överhuvudtaget och därigenom. Alternativet "ALLA PARTIER" borde vara med vilket skulle ge ytterliggare information från dina läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Pontus Lindblom

   Nej, snarare borde det vara flervalsalternativ. Det kan ju finnas mer än ett parti som man absolut inte kan tänka sig rösta på utan att för den sakens skull vara notorisk röstvägrare.

   Radera
 13. Detta visar alltså två saker som vi redan visste:
  1: Läsarna av denna blogg röstar höger i stor utsträckning
  2. Högerns väljare vill inte ha samarbete med SD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Experter brukar placera SD åt höger i vänster-högerskalan. Röstar du på SD tillhör du med andra ord högerns väljare.

   Radera
  2. @Oskar J

   Dock kan det vara så att dessa "experter" är politiskt färjade och placerar dem där för att de inte vill bli associerade med SD. Ser inte varför man skulle placera dem längst ut till höger egentligen (bortsett från att man vill ha dem så långt ifrån mp/fi som möjligt).

   Radera
  3. Vid blockskiljande omröstningar stödjer SD alliansen i 85% av fallen enligt riksdagens utredningstjänst. Så ja, SD är ett borgerligt parti i praktiken. Dessutom kallar man sig "socialkonservativa" numera så det är liksom halvofficiellt.

   Radera
  4. @Baron Von Keff

   Men hur ger de 85%-en ger indikation om huruvida de är till höger eller vänster om alliansen? Det förefaller ganska rimligt att göra gissningen att de ligger till vänster om alliansen eftersom de i 15% av omröstningarna INTE stöder alliansen - i vissa omröstningar har de ju även röstat med vänsterblocket.

   Radera
 14. Kan det var så att bloggens röstande läsare inte kan tänk sig att rösta på extremistpartier och att de anser att MP, V och SD är dessa extremistpartier? Miljöpartiet anses då vara det största extremistpartiet av alla röstande. Antar dock att bloggens senaste inlägg kan ha färgat läsarnas röstande.

  SvaraRadera
 15. Kom genom den eminenta bloggen Ledarsidorna i kontakt med Mp:s valmanifest.
  http://www.mp.se/politik/valmanifest2014#1.

  Läsvärt. Och skrämmande.
  Det ser ut som om ett barn har skrivit det. Ensam.

  SvaraRadera