Cornucopia?

Aktuellt

Bloggläsarnas yrken: IT, teknikkonsulter, militär och polis, läkare och jurister

Nedan presenteras resultaten av förra söndagens enkät om vilka branscher bloggläsarna jobbar i. Föga överraskande hittas majoriten inom de...

2014-08-13 20:01

Uppsamling om IS - islamism börjar diskuteras i svensk press

En konsekvens av IS-terroristernas massmord, folkmord och etniska rensning i Irak är att media nu börjat tala om vad islamism står för och innebär. Bonnier/Expressen har en mycket bra artikel som förklarar bakgrunden och våldets profet Qutbs läror och faktiska modernisering av den tidigare fredliga islam från 50-talet och framåt.


Ska ni läsa en enda artikel i gammelmedia idag så är det ovanstående artikel hos Bonnier/Expressen. Innan den tas ner, vilket har skett med andra liknande artiklar i gammelmedia det senaste dygnet.

Hos Skelleftepress/Norran skriver Sakine Madon att ibland måste vapnen få tala, då en del bara lyssnar på våld. Detta ligger för övrigt i linje med Qutbs moderna islam, där krigaren och mördaren av otrogna sätts högst upp på stegen till Gud. Våldet är det enda språket man lyssnar på och några genusoperatörer från (f!) eller (mp) kommer aldrig kunna stoppa IS1..
"[I] dagsläget gäller det för befolkningen att överleva. IS–krigarna är inte rädda för att dö, de är inte intresserade av diplomati. De avrättar och fördriver minoritetsgrupp efter minoritetsgrupp."
Liberala gammelmoderata Fri Världs Stefan Olsson har skrivit en omfattande artikel om IS, komplett med källhänvisningar på varenda bit. Stefan Olsson:
"Det förvånande ligger i att ingenting görs trots att ett enigt säkerhetsråd har fördömt IS och uppmanat världssamfundet att bistå Iraks regering. Ingen av de permanenta medlemmarna har någon förståelse för terrorism. Såväl Ryssland som Kina fruktar islamistisk terrorism i sina egna länder. Om så av rent egoistiska skäl borde de vilja sätta stopp för etablerandet av en terroriststat mitt i Mellanöstern. Ju förr Islamiska staten kan slås ned desto mindre våld kommer att behövas."
Bonnier/DN vågar skriva att IS faktiskt är den enda terroristorganisation som uttryckligen hotar att angripa Sverige med terrordåd på svensk mark. Terroristexperten Hans Brun skyndar dock till och påtalar att högt blodtryck och självmord är större problem i Sverige än hotet från islamister. En cyniker kan dock konstatera att en dialogoperatör från (mp) har en chans att hindra ett självmord, men inte en islamistisk terrorist och högt blodtryck är självförvållat.

Till och med Public Service/SR vågar föra fram islamismkritik, något som för några månader sedan var helt otänkbart. Sveriges Radio:
"Sverige gör alldeles för lite för att stoppa våra medborgare från att åka ner till Irak och Syrien och begå krigsbrott. Det anser Peder Hyllengren, forskare vid Försvarshögskolan i Karlstad.
- Det finns bilder på svenska medborgare som står och stoltserar med avhuggna huvuden i kameran, berättar han.
Enligt Peder Hyllengren har närmare 200 svenska medborgare rest till Syrien och Irak under två års tid för att kriga. Ett 20-tal har stupat, och ett 40-tal har återvänt.
[...]
"Om man reser utomlands och strider för en av FN terrorklassad organisation måste det vara ett brott i Sverige, det måste kriminaliseras. Men många politiker och aktörer väljer att ligga lågt i den här frågan, för att inte uppfattas som främlingsfientliga.""
Kanske är IS sin egen bästa fiende?

Dock visar återigen hur (sd):s inträde i riksdagspolitiken är direkt destruktivt för den svenska debatten och den svenska politiken, vilket jag påtalat redan tidigare. Ingen politiker kan nu lägga några förslag i frågan, eftersom de då stämplas som (sd)-vänliga. Vill man stoppa islamismen bör man inte rösta på (sd), så politiker med faktiskt makt och möjlighet att påverka kan få föra politik när (sd) åker ut ur riksdagen. Till dess gäller vi samarbetar inte med rasister och inget kommer göras mot islamismen. En röst på (sd) är en röst för ökad islamism i Sverige.

Långsamt börjar ändå Mediasverige, och tids nog kanske även politiker, vakna och inse att det är skillnad på Qutbs moderna islamism och traditionell islam, och att fördöma det ena inte är att fördöma det andra. Kanske kan yppandeförbudet kritik mot islamism haft på sig lätta i takt med bilderna på avhuggna huvudet, massmord mm sprider sig, ivrigt påhejat av IS som anser att bilderna visar rättrådighet och världen som den ska vara.

Kommentarer är avstängda till detta inlägg, då jag faktiskt har ett liv och inte orkar sitta och radera kommentarer hela natten. Man kan dessvärre inte öht kritisera terrorister och mördare utan att dra till sig bajsbruna kommentarer från svensk extremhöger. Men förhoppningsvis kommer vi framöver kunna få en debatt och även åtgärder från Sveriges del, både i och utanför Sverige, mot de individer som stödjer IS tids nog.

Efter vänstersocialisternas valseger ser jag fram emot hur dialog- och genusoperatörer från (mp) och (f!) skickas till Irak för att snacka IS till rätta. Upp till bevis för er politik!

Läs nu iaf Anna Ekströms artikel om våldsprofeten Qutbs modernisering av islam hos Bonnier/Expressen, innan den tas bort.

1. Fast det har varit tyst från Ofog på sistone, så de har väl rest ner för att protestera mot våldet på plats i Irak...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.