Cornucopia?

2014-08-12 17:54

Svenskar krigar mot ISIS i Kurdistan

Vad snubblar man inte över i CNN:s Ivan Watsons Twitterflöde? Jo, två svenskar, eller iaf en svensk biltvättägare, som rest ner till Kurdistan för att ansluta sig till den kurdiska Peshmerga-milisen och kriga mot ISIS.


Inbäddad Tweet nedan.
Fast det är klart, bittra läsare har förklarat för mig att ingenting som står på Twitter är sant och inte ens officiella, verifierade Twitterkonton, som Ivan Watson går att lita på. Ej heller är det tillåtet att hävda att Carl Bildt skrivit något på Twitter på sitt officiella, verifierade konto, t ex "Carl Bildt skrev på Twitter att ...".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

53 kommentarer:

 1. Det där är ju Knatte o Tjatte Anka, ser vem fan som helst. Kom inte här med din propaganda o skitsnack.

  SvaraRadera
 2. Boråsare tydligen.. står om det i Borås tidning. http://www.bt.se/nyheter/boras/borasare-i-strider-mot-is(4401229).gm

  SvaraRadera
 3. 11/8 2014 i Expressen.

  http://www.expressen.se/nyheter/biltvattarna-fran-boras-som-strider-mot-is/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De får åka ner och "försvara sitt land" genom att skjuta mot andra människor och de blir nästan hyllade i Svensk media.

   Men om jag röstar på SD för att försvara mitt kära land, då blir jag kallad rasist och riskerar att få "hembesök" om jag berättar det offentligt.

   Icke SD röstande fårskallar förtjänar faktiskt det som kommer att hända här snart, okej inte alla, eftersom att en stor del är lurade och manipulerade av "journalisterna"

   Radera
  2. Det ironiska i sammanhanget är ju att de där figurerna inte har nåt land. Rent formellt existerar det ju inget land som heter "Kurdistan".

   Radera
  3. Lika ironiskt är att juridiskt finns inga svenskar men väl en massa minoriteter och ett rike Sverige. Men svenskar har aldrig funnits.

   Radera
  4. Dessutom finns det tre gånger så många kurder som de där icke existerande svenskarna.
   Sedan när de ickeexisterande är borta har de aldrig funnits, det beslutade de själva, rent juridiskt. Gravstenarna tas redan nu bort från kyrkogårdarna med något svepskäl om underhåll.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  6. Kurderna finns ju inte heller, åtminstone om man frågar den turkiska staten. Där heter det visst "bergsturkar" och inget annat.

   Radera
  7. Rasistisk kommentar med svepande generaliseringar om folkgrupp raderad.

   Radera
  8. Cornu raderar min kommentar , Cornu har blivit högfärdig. Framgångarna har stigit han åt huvudet.

   Radera
  9. Det heter "framgångarna har stigit honom åt huvudet". Inte han.

   Radera
  10. @Ben Dover

   Man kan ju anta att de formellt sätt agerar inom ramen för Irak's militär och isf är det formellt Irak de försvarar (även om det råkar vara den irakiska delen av kurdistan de försvarar).

   Radera
  11. Jo, så klart. Det var mer en allmän observation.

   Man undrar ju hur de själva ser på det hela - om de försvarar Irak, Kurdistan, Erbil eller kanske bara sina egna släktingar helt enkelt?

   Radera
  12. " Det heter "framgångarna har stigit honom åt huvudet". Inte han. "
   Ett tydligt exempel på att du inte mår bra. Jag uttalade mig inte om nåt ordspråk , byggde meningen själv och använde vardagssvenska. Förresten vad är skillnaden mellan honom och han ?

   Radera
 4. Skulle väl inte förvåna mig om DE åker dit och de som strider för IS inte åker dit (pga inga bevis) precis som S/D/S som slogs för nazisterna

  SvaraRadera
 5. Säpo agerar inte mot de som far ner och slåss på den goda sidan, säger dom. Vem bestämmer vem som är god och ond? Är USA god som är skuld till över en miljon dödsoffer i Irak? Sedan har vi Afganistan, Vietnam m.m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen kan till och med SÄPO avgöra vad som är gott och ont. Ett gott tecken.

   Radera
  2. Om man är tveksam om att slåss mot IS är att vara på den goda sidan.. Ja.. Då är du faktiskt rätt.. väldigt extremt-jätte-super-mega-lågbegåvad.

   Radera
  3. Det är inte alltid lätt att se klart du kommunaltjänsteman, tyckte du att IS var goda då de gjorde allt för att störta al Assad i Syrien? Nu uttrycker du dig tvärsäkert om min status jag som stöttat al Assads kamp mot terroristerna i Syrien där IS ingick som en part. Detta hemska läge hade inte existerat i mellanöstern om västmakterna hade hållit sig utanför. Det är alltså vi som är skyldiga till dagsläget och vi är alltså de onda.

   Radera
  4. Så så wikstrom lugna ned dig nu, gå och bestraffa dig för dina onda gärningar mot folken i Mellanöstern så ska du se att det snart känns bättre. Inled förslagsvis med 10 min på pannan ställ för att därefter läsa 88 sidor partiprogram från F!.

   http://feministisktinitiativ.se/wp-content/uploads/2013/11/For_en_feministisk_politik_2013.pdf

   Radera
  5. Jag tackar min herre att jag inte är medborgare i ditt upplösningsland. Vi får hoppas att fi inte blir någon exportsucce. Du får alltså inte någon hjälp med ditt fi-problem men jag har dock medlidande med dig (er).

   Radera
  6. Wikström, tänk på alla frivilliga svenskar som stred på Finlands sida under WW2. Vilken var den goda sidan då? Men sitter man bakom tangentbordet och tycker fett så är det lätt. Svart och vitt, precis som en riktig miljöpartist. Förmodligen så är du smyg-F!.

   Radera
  7. Redan under startfasen av syrienproblemet stod det ganska klart att man borde stöttat Assad-regimen för att förhindra det kaos som man visste skulle komma (om JAG insåg det, gjorde säkert många andra det också!). Men då Iran och Syrien har tajta band kunde ju inte USA stödja Assad utan var till slut nödd och tvungen att välja sida, och då mot Assad såklart. Resultatet ser vi nu.

   Att sedan resten av västvärldens politiker förtjust hoppande försvarade mänskliga värden genom att stötta de islamistiska terrorfalangerna, som likt vänstern förökar sig medelst delning till en icke hanterbar gröt av våldsbenägna jihadister, det borde de få stå till svars för.

   Västs "befrielse" av Irak, Afghanistan och Libyen med vapenmakt var ju (heller) ingen ohämmad succé om man tänker efter.

   Radera
  8. HästSvensson. Om du läser noga, jag vet att läsförståelsen har gått ner markant i vårt gamla moderland men försök ändå, så skall du se att jag inte ser allt i antingen svart eller vitt. Det är ju det lag lyfter fram. Ena gången betraktas en grupp som goda och nästa vecka är de riktigt onda. Vad det gäller hjälpen från Sverige så var den inte politiskt godkänd men vi tackar för de män som ändå ställde upp. Läs gärna Orvar Nilssons böcker om hans år som Finlandsfrivillig. Det var t.ex. svenska frivilliga som först tågade in i det befriade Hangö, detta grämde finnarna oerhört. Nilssons böcker har getts ut på Schildts förlag och har titlarna " När Finlands sak blev min" och " Liten bricka i stort spel". Jag är dock en skrivbordsprodukt men min salig far var 5 år inkallad och tillbringade många av de åren i de främsta linjerna.

   Radera
  9. Ja, släktens deltagande i krig kan ju mana till eftertanke.

   Min släkt fanns i tre arméer under kriget - den finska, den svenska och den amerikanska (i stilla havet).

   Frågan är - vem/vilka var goda/onda i det sammanhanget?

   Radera
 6. Stämmer det skall de ha all heder att de faktisk försöker förhindra ytterligare massmord.
  Kanske en uppgift för vårat "Insatsförsvar" ?
  Här pågår etnisk rensning och det är iallafall mellan Kurderna och ISIS rätt tydligt vilken sida som är "ond" respektive "god" samt att det faktiskt finns en möjlighet att göra skillnad här och nu.

  SvaraRadera
 7. Det första jag tänker på när jag ser den där bilden, det är Helan och Halvan.

  SvaraRadera
 8. EU borde skicka sina Battle Groups för att slå ut IS. Både för att skydda civilbefolkningen och för att visa flagg för omvärlden, visa att EU kan mena allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju gått så bra i Afghanistan så varför inte!

   Radera
  2. Det är skillnad på vanligt förtryck och folkmord.

   Radera
  3. @Clabbe: RH:s kommentar var nog mera ironisk à la "Det har ju gått så bra att eliminera de stygga i Afghanistan med svensk trupp under Nato-flagg, så EU:s Battle Group lyckas säkert (NOT)"

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  5. Rasistisk kommentar skriven av erkänd nynazist raderad.

   Radera
 9. För att vara korrekt skall titeln vara: "Svenskar" krigar mot ISIS i Kurdistan.

  SvaraRadera
 10. Undrar när gatustriderna börjar här,

  ISIS anhängare attackeras av Kurder i Danmark http://www.liveleak.com/view?i=c4d_1407699607
  ISIS propaganda mitt i Oslo http://www.liveleak.com/view?i=9c5_1407857872

  Men det känns tryggt med en krismedveten regering som sätter folkets väl först. Och vår fruktade brottsbekämpande polis som är världsberömd för sin effektivitet.

  SvaraRadera
 11. Det sägs att en del dårar inte förstår att Carl Bildterberg är en desinformationsspridare av rang. Han är inte en neutral observatör utan en aktiv deltagare i konflikten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast, liksom, svenska politiker har ju aldrig varit "neutrala observatörer". Palmes jämförelse av My Lai med Lidice t ex. Eller Sten Andersson som gjorde väldigt Israelkritiska uttalanden och var polare med Arafat.

   Känns mer som att ditt problem är att han håller på fel lag, än att han tar nån slags ställning eftersom svenska politiker gjort det titt som tätt.

   Radera
  2. Eller apartheid, eller tjeckoslovakien, eller Francos spanien. Listan kan göras ganska lång på länder som kritiserats av svenska ministrar. Men just Carl Bildt ska på något sätt bryta den traditionen och hålla käft, annars är han Bilderberg-gruppens sändebud?

   Radera
  3. Problemet med Bildt är väl att han borde odla goda relationer med den store grannen, åtminstone officiellt.

   Radera
  4. ..för nu är han Sveriges utrikesminister, sedan, när han är i opposition kan han vädra mer av sin åsikt.

   Radera
  5. Carl Bildt hade ju sällskap av SvD:s Tove Lifvendahl på Bilderberggruppens senast möte.

   Idag kan man i SvD läsa Bilderberggruppens propaganda och desinformation.
   Länk: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/valkommet-upprop-fran-svenskt-naringsliv_3817146.svd

   Radera
  6. Sverige har blivit intaget och erövrat inifrån av utländska särintressen.

   Radera
  7. Fast det verkar som sagt inte vara det du har problem med utan i så fall snarare att det är fel särintresse.

   Radera
 12. Hur kan de säga att de försvarar sitt "hemland Kurdistan" när de är "svenskar"?
  Oavsett om ISIS är djävulen själv verkar det helt fel att de lyfts fram som hjältar i svensk press.
  Jag antar att dessa personer är i Sverige av flyktingskäl och nu åker de tillbaka för att kriga - därmed behöver de inte vara kvar i Sverige längre. Dags att köra flyttlasset tillbaka till Irak anser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1+. Och som den alltid lika insiktsfulle Mr Dover skriver ovan är ju inte ens Kurdistan ett land. Stanna gärna kvar där och få ordning på det hörnet av världen tycker jag. All lycka!

   Radera
  2. Alla som gör något för att hindra ISIS framfart är hjältar.
   Hemland hit eller dit är oviktigt i sammanhanget.
   När stater och institutioner tittar på medan ett Rwanda2 utspelar sig, så är det personer som agerar som hindrar den totala skammen över mänskligheten.
   Men för all del, sitt du och kverulera om uppehållstillståndsskäl när människor i tusental blir avrättade. All heder åt dig (not).

   Radera
  3. Ännu ett exempel på att inte ge flyktingar PUT, finns t o m skräckexempel på att sökande rest tillbaks till landet de flydde ifrån innan sedan de fått personnr.

   Radera
  4. Den som tänker lite längre än näsan är lång fattar att USA's "humanitära" insats beror på att man är ute för att rädda oljan i området. All deras inblandning i Irak har gällt oljan.

   Radera
 13. Är det någon slags dödslängtan som driver dem att nödvändigtvis dra ut i strid? Sannolikheten att dö på grund av dålig/ingen utbildning är stor. Det är inte bara att "kuta och skjuta" i krig, om man har någon tanke på att överleva. Krig är farligt. Jag skulle aldrig släppa iväg min 17-åring utan att ha en rejäl soldatutbildning i bagaget, annars blir han snabbt kanonmat.

  Här i Sverige tar (tog?) det 8-12 månader att utbildas till en duglig soldat inom pansartrupperna. Även pansarskyttesoldaterna utbildades länge även om dödligheten i strid var stor. Nu kan till exempel Tyskland tänka sig att ge bort stridsvagnar till kurderna. Vad ska de göra med dem? Finns organisationen bakom dem med drivmedel, ammunition osv?

  Det här bådar inte gott.

  SvaraRadera
 14. Någon som vet hur man går tillväga om man vill ner och göra sin insats i kriget mot isis?

  SvaraRadera