Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2014-08-17 11:16

Reinfeldt: "Öppna era hjärtan och plånböcker - flyktingpolitik går före allt"

"Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen.
[...]
Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas inget utrymme för det.
[...]
Nu ber jag svenska folket att ha tålamod med detta. Att ha solidaritet med världen utanför. Vi behöver samla oss för att kunna göra det. I långa loppet skapar vi på det sättet en bättre värld. Dels hjälper vi människor att komma ifrån förtryck, död och lidande. Dels har vi lärt oss att det är människor som kommer in i det svenska samhället och bygger Sverige tillsammans med oss, kommer det att blir ett bättre samhälle, tillsammans bygger vi ett bättre Sverige." - Fredrik Reinfeldt 2014-08-16 SVT/Public Service
Tillförordnade statsminister Fredrik Reinfeldt (m) höll igår ett banbrytande tal, som bekräftar det jag skrivit tidigare - invandrings- och flyktingpolitiken går före allt annat, för man samarbetar inte med rasister. Alliansregimen kommer inte utlova några som helst reformer, annat än att ge Migrationsverket sina 48 miljarder SEK för att ta emot fyrfaldigade flyktingströmmar mot 2012. Tillsammans med dessa människor ska ett bättre Sverige byggas, för folks invandringskritik botas bäst med mer invandring, den sk chockdoktrinen.Den naiva (sd)-svansen tror att talet innebär någon förändring, men den enda förändringen är att Reinfeldt och därmed alliansen prioriterar flyktingmottagning före allt annat. Något annat är inte heller möjligt, då minsta åtstramning i flykting- och invandringspolitiken innebär att man går rasisterna i (sd) till mötes. Reinfeldts tal är alltså en fortsatt konsekvens av (sd):s närvaro och framöver ökade stöd i riksdagen och valdagstalet 2010 att "vi samarbetar inte med rasister".

Det råder här ingen som helst tvekan om Reinfeldts åsikt, där han tidigare uttryckt att det ursvenska är blott barbari (Bonnier/DN 2006). Man får ett bättre Sverige, ett mindre barbariskt Sverige, ju fler flyktingar och invandrare vi tar emot.

Fredrik Reinfeldt är ett politiskt geni, då han på detta sätt helt ritar om valrörelsen. Valfilmerna är redan inspelade, affischerna är redan tryckta, kampanjerna är redan planerade. Om Reinfeldt förlorar valet kan han också påtala att han faktiskt sade att det kommer bli massiva kostnader utan reformutrymme när nästa regim får ekonomin i fritt fall. Dessutom har (sd) sitt starkaste stöd hos manliga LO-medlemmar, som traditionellt röstar på (s) - genom att driva fram den här frågan hoppas han på ytterligare flykt från (s) till (sd).

Låt oss först titta på tidslinjen här.
 1. 2014-07-24 släpper Migrationsverket sin begäran om 48 miljarder SEK (PDF), inlindat i en rätt omfattande textmassa och ett stort antal kostnadsposter. Den går under radarn.
 2. 2014-08-13 skriver Schibsted/SvD, Sveriges mest högerinriktade ledarsida, och Sanna Rayman att det behövs 48 miljarder kronor till flyktingströmmarna och sätter därmed agendan och gör det rumsrent att diskutera det hela. Är man konspiratoriskt upplagd så är detta en medveten politisk plantering, inför Reinfeldts planerade tal igår.
 3. 2014-08-16 Reinfeldt håller tal
Bruttoninvandring till Sverige 2012.
Tårtbiten klockan 9 - 12 är flyktingar om
ca 24 500 personer, som nu ska öka
till inledningsvis 90 000 personer.
Övriga politiska partier, speciellt oppositionen har nu att förhålla sig till detta. Vill de på minsta sätt minska flyktingströmmen är de rasister som vill bygga ett sämre Sverige. Reinfeldt (och delvis alliansen, även om övriga lydpartier måste profilera sig lite i olika frågor, som dock i praktiken inte kan få några pengar) kan bemöta alla reformförslag och valfläsk från vänstern, som redan gjort sina valfilmer och tryckt och rent av satt upp sina affischer, med att de därmed måste dra ner på invandringen och alltså är rasister som går (sd) till mötes.

Helt genialt.

Prognosen för flyktingströmmarna av asylsökande är nu upp till 90 000 personer det innevarande året. Detta ska och bör sättas i proportion till de 22% av en bruttoinvandring på 111 090 som kom till Sverige 2012, eller ca 24 500 personer. Det kommer komma ca 4x så många flyktingar till Sverige nu jämfört med 2012.

Migrationsverket skriver i sin rapport från juli:
"Prognosen för år 2014 höjs från 57 000-70 000 asylsökande till 75 000-89 000. Nytt huvudscenario för år 2014 är 80 000 asylsökande, 19 000 fler än i föregående prognos."
Vän av ordning noterar dock att detta avser asylsökande, vilket 2012 var 15 procentenheter av 22% flyktingar. Övriga 7 procentenheter var anhöriga till flyktingar och inte asylsökande. Med motsvarande utveckling i anhöringinvandring kommer snarare mottagandet stiga till 80000*22/15 = drygt 117 000 nästa år, på grund av viss fördröjning.

Övrig invandring till Sverige 2012 handlade inte om flyktingar, utan var anhöriga till svenskar, EU-medborgare och arbetskraftsinvandring. Se graf uppe till höger.

Beskedet från Reinfeldt är dock helt tydligt - denna flyktingström går före allt annat - den går före skolan, den går före omsorgen, den går före vården, den går före sänkt skatt för pensionärer. Alla som inte ställer upp på detta är hjärtlösa rasister.

Reinfeldts tal är inte något svar på min fråga i fredags. Något besked om finansieringen finns nämligen inte utan Reinfeldt och alliansen ska förhandla med statsminister Borg på Harpsund i veckan, om varifrån pengarna till det nya bättre Sverige ska komma.

Bonnier/Expressens Anna Dahlberg bekräftar min analys i att flykting- och invandringspolitiken inte kommer ändras, utan flyktingströmmen ska släppas in enligt ovan:
"Valet som Sverige står inför är därför detta: Antingen ger vi oss också in i det cyniska signalspelet för att minska på asyltrycket mot Sverige eller så måste vi planera för en ny tid. Eftersom det inte finns något politiskt stöd för det förra alternativet är det rimligen det senare alternativet som gäller. Sverige måste ta höjd för ett mottagande på över 60 000 asylsökande om året som det nya normalläget. Finns det en plan för detta? Om det gör det borde politikerna presentera den för väljarna."
Sedan är 60 000 alldeles för lite, men det spelar mindre roll. Dahlberg skriver också att Sveriges gräns numera går mot Italien, som räddar nödställda båtflyktingar och sedan släpper dem vidare utan att identifiera dem till främst Tyskland och Sverige, så Italien inte kan beskyllas för att vara ankomstland.

Anna Dahlberg tar upp både bostadsfrågan och skolan. Av 117 000 flyktingar och anhöriga kommer åtminstone 25% vara barn som ska beredas skolplats i de röstsvaga servicelösa glesbygdskommuner där flyktingarna kommer dumpas, kommuner där det vare sig finns lärare, tandläkare, psykologer eller vårdcentraler nog för att hantera nykomlingar, än mindre en dynamisk arbetsmarknad. Kom också ihåg att det finns ett massivt stöd i riksdagen för att klubba en lag som ger Migrationsverket rätt att köra över kommunerna - den har bara inte klubbats än. Migrationsverket kör ändå redan över kommunerna, men har inte lagstöd för detta.

Man kan också tänka sig att ytterligare lagar framöver utökar expropriationsrätten och att man betraktar flyktingförläggningar som infrastruktur och att staten kan beslagta ovilliga fastighetsägares anläggningar, i den mån kommuner köper upp alla tomma lokaler för att riva dem - enda sättet att hindra flyktingmottagning.

Konsekvenserna vet vi - i de röstsvaga valdistrikten som får flyktingförläggningar påtvingade sig i enlighet med chockdoktrinen får (sd) ett massivt stöd, men det påverkar riksdagsvalet minimalt då det bor så få på orter som Västra Å. Johan Westerholm (som snart kommer bli utesluten ur (s) för att han vågar skriva om vad chockdoktrinen gör med småbyarna i glesbygden) skriver:
"Stockholm, med sina fem stora sjukhus inom tullarna eller i dess direkta närhet har i allt väsentligt bättre resurser än Västra Å som med sina 120 invånare numera härbärgerar 100 nyanlända flyktingar i Anläggningsboenden."
120 röster på (sd) är inte 110 000 röster på Södermalm, och påverkar inte valutgången det minsta.

Så välkomna att öppna era hjärtan och plånböcker för att bygga ett bättre Sverige. Det är vad vi alla vill, utom rasisterna som röstar på (sd). Fler mandat till (sd) i riksdagen eller egen majoritet i enskilda valdistrikt ute i kommunerna kommer inte ändra detta, tvärt om enligt chockdoktrinen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

212 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasistisk kommentar och hets mot folkgrupp raderad. Skärp dig.

   Radera
  2. Jag bakar bara vitt bröd - jäst mot folkgrupp.

   Radera
  3. Jag gav fingret åt ett gäng utlänningar - gest mot folkgrupp.

   Radera
  4. utlänningar är inte en folkgrupp!

   Radera
  5. Jag föredrar häst mot folkgrupp. Då sitter man säkert.

   Radera
  6. Jag komponerar rasistiska poplåtar - hits mot folkgrupp.

   Radera
  7. Jag bussar min kamphund på en utlänning - best mot folkgrupp.

   Radera
  8. Ebola drabbar mest afrikaner - pest mot folkgrupp.

   Radera
  9. Automatisk put - fest åt folkgrupp

   Radera
  10. Jag lyssnar till svennedansbandsoljud-
   Schytts mot folkgrupp

   Radera
  11. Häst mot folkgrupp, det måste vara Reinfeldt (stridshingsten).

   Femen - Breast mot folkgrupp.

   Radera
  12. Jag nitar IS med truppmina 12 -
   bäst mot folkgrupp

   Radera
  13. Det är val snart - fläsk mot folkgrupp.

   Radera
  14. Uppmaning till rasism- Flest mot folkgrupp.

   Radera
  15. Rasistiska engelskspråkiga husdjur - pets mot folkgrupp.

   Radera
  16. Rasistisk del i en artificiell intelligens - krets mot folkgrupp.

   Radera
  17. Ökad invandring-Test av folkgrupp

   Radera
  18. Börsnedgång - baisse mot folkgrupp

   Radera
 2. Värt att notera att asylsökande och beviljad asyl inte är helt samma sak. Skulle varit intressant att se hur många asylsökande vi hade 2012 och hur många av dessa som fick asyl. Samma sak gällande prognosen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppskattninsvis 60% av de asylsökande kommer att få stanna, så ca 50 000 personer alltså i asylkategorin. T ex alla som kan övertyga MV att de är syrier kommer att få stanna.

   Totalt ligger prognosen på 200 000 personer för 2014, och 900 000 personer för perioden 2014-2018. Den största kategorin är anhöriginvandringen, sen har vi ju också arbetskraftsinvandring och studenter osv.

   Radera
  2. För att ta sig till Sverige så måste man betala flyktingsmugglarna stora pengar, så oftast har ju familjen bara råd att skicka en person på den farliga resan, lämpligtvis den som är starkast fysiskt och psykiskt. När PUT beviljas efter 12-18 månader så kan hen ansöka om att ta hit sin familj som oftast består av partner och ett antal barn. Ska vi gissa att snittet är 3 personer? Detta innebär att bara anhöriginvandringen till de 50 000 kommer att bli ca 150 000 personer år 2015 eller 2016 när ansökningarna har behandlats.

   Radera
  3. MP vill ju utöka familjebegreppet till att inbegripa kusiner, farbrödrar och mostrar. Då kan hela klaner komma på en gång.

   Radera
  4. Vi har ju ännu inte börjat se stora strömmar från Irak ännu så jag skulle ta alla prognoser med en stor nypa salt.

   RIP Välfärdsstaten.

   Radera
  5. RH

   Det stämmer att MP vill utöka begreppet så räkna som sagt med att prognosen om 900 000 är i underkant, eftersom anhöriginvandringen är den största gruppen.

   Radera
  6. Lögn. Anhöriginvandring är 7/22=32% av flyktingarna. Den stora posten anhöriginvandring är till svenskar och personer som arbetskraftsinvandrat. Se grafen i inlägget, ni som kan ta till er fakta.

   Radera
  7. 9+21+7=37% anhöriginvandring. Ser du någon post som är större än 37% för 2012? Kan vi då enas om att anhöriginvandring totalt sett är den största gruppen, som jag skrev? Sen består de 37% av 3 undergrupper. Besitter du den kognitiva förmågan att addera en- och tvåsiffriga tal och jämföra dessa tal sinsemellan?

   Sedan antyder jag att situationen kommer att förändras framöver då kategorin anhöriga till asylsökande kommer att stiga, kom ihåg att du använder gamla siffror som du brukar göra när du vill få fram dina åsikter inom klimat och invandring. Siffrorna för 2014 och framåt kan se helt olika ut. Vem minns inte: "Det kommer bara 17 000 från MXXA per år, det visar min graf från 2011".

   Radera
  8. Att tro att invandringen följer samma mönster från år till år är ett misstag enligt min mening. Strömmarna och volymerna förändras. 2012 är inte 2014 är inte 2016.

   Radera
  9. Snälle lille somebody visst har du rätt. Så säg nu hur mycket det blir 2016. Trots allt är det bäst att studera vad som skett även om det är svårt att sia särskilt om framtiden.

   Radera
  10. Bysis

   Du kan hitta min gissning ovan, det blir uppemot 150 000 i anhörigkategorin, de flesta men inte alla är anhöriga till de som fått PUT 2014 och 2015. Vad tror du själv?

   Det blir enklare att gissa när vi har siffrorna för 2014 och 2015, 2012 så var strömmen från Syrien mycket mindre än den är 2014.

   De prognoser jag sett från MV för 2014 pekar mot 90 000 anhöriginvandrare.

   Radera
  11. Ja och? Nu när jag inte hört ett konkret förslag om hur vi ska hjälpa människor, så att de inte behöver fly så finns det väl inget annat att vi hjälper USA att ta hand om den skiten de skapat. Det kostar att ta emot flyktingar men varför ska vi betala priset för vad andra ställer till med? Fråga vår teitterpajas Carl Bildt.

   Radera
 3. Jag börjar faktiskt tro på C:s paradoxala analys att ju starkare SD blir desto mer kommer landet att raseras. Den brända jordens politik. Hitler vägrade erkänna sig besegrad, det samma gäller Reinfeldt.

  Får inte SD:s sunda-förnuft politik genomslag denna mandatperiod måste man ge upp tanken på att frågan löses på ett civiliserat sätt. Jag är då helt säker på att SvP sitter i Riksdagen efter 2018 års val, då blir det nog andra bullar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså? Med nazistpartiet SvP i riksdagen kommer det heta "vi samarbetar inte med nazister" och chockdoktrinen fortsätter.

   SvP kommer inte in i riksdagen 2018, möjligen att de når partistödsgränsen på 2.x% och i så fall kommer in år 2022. Dock kan en sådan nivå på nazismen i Sverige leda till att man reformerar partistödet så SvP inte får pengar.

   Radera
  2. Därtill tar SvP sina röster från (sd), så SvP:s framgångar minskar (sd):s mandat i riksdagen, relativt sett.

   Radera
  3. En grundläggande del av den analysen är att "SD-politik" är så tabu att det alltid blir en opinionsmässig förlust att införa den. Jag är inte övertygad om att det är så. Westerberg&co sägs ju ha sugit upp en del av NyD:s politik medan de offentligt slaktade dem, det brukar ju Wachtmeister yra om i varenda intervju.

   Ergo - det finns kanske en möjlighet här för S att:
   -signalera om en åtstramning av flyktingpolitiken
   -se ansvarsfulla ut (vi städar efter Alliansen, vi tar ansvar, landsfader, blaha blaha)
   -Bädda för en opinionsmässig vinst av detta före valet.

   Det som eventuellt hindrar detta är väl S potentiella regeringspartners.

   Radera
  4. "eventuellt" - Ja (s) kan mycket väl föra Göran Perssons gamla rasistiska politik med halverad invandring mot säg 2012, men de kan inte få något som helst stöd för detta från (mp), (v) och absolut inte (fi) som vill ha helt fri invandring.

   Radera
  5. Nu blir det kanske en filosofisk utläggning men Reinfeldt spelar på moral, och ett rimligt svar är helt enkelt att framlägga rationella förnuftsargument för att dra ner brallorna på honom.

   Alf Svensson var gudomligt duktig på att spela det spelet och intog alltid motsatt roll mot motståndaren för att skita ner honom. Kom det förnuftsargument blev han plötsligt moralist och alla moral-argument sköt han ner med snusförnuft.

   Radera
  6. Ja, men om MP är emot kan man naturligtvis kohandla bort det där. Efter valet.

   Radera
  7. Fast nazister spelar inte efter demokratiska spelregler, det har vi ju sett i Grekland och Ukraina. Får dom 4-5% så tar dom plats som ett 30% parti.

   Reinfeldt är på väg att släppa anden ur flaskan, precis som USA & väst har släppt den jihadistiska anden ur flaskan i arabvärlden.

   Radera
  8. När det gäller nazisteriet och anden ur flaskan är jag övertygad om att SvP, nästan oavsett vad som händer, kommer att neutraliseras av att SD fångar upp deras potentiella väljare. Många idealister blir rationella när de kommer till valurnan och det är nog bara de närmast sörjande som verkligen röstar SvP.

   Radera
  9. @ Ben Dover Jag tror faktiskt du underskattar den vrede många känner inför den utveckling vi ser, speciellt efter talet om att vi måste öppna våra hjärtan.

   SD kommer fånga upp besvikna och bedragna mittenväljare och växa, SvP kommer fånga upp SD väljare som är heligt förbannade.

   Radera
  10. Vilka mittenväljare? De enda som kommer fångas upp är småbyar som Västra Å med sina 120 invånare, plus de arbetslösa unga svenska män som bor i ghettoförorterna.

   Resten, majoriteten, bor i segregerade medelklassghetton, walled communities med osynliga murar i form av bostadslån, och ser inte ett dugg av detta. De kommer rösta som vanligt.

   Radera
  11. Dessutom kommer de flesta "heligt förbannade (sd)-väljare" att fortsätta rösta på (sd), då en röst på SvP minskar (sd):s platser i riksdagen. Vilket i sig blir ett kvitto för övriga partier att svenskarna vill ha ännu mer invandring.

   Radera
  12. Det där med medelklassghetton gäller kanske Stockholm. Möjligen Gbg.

   Rosengård ligger inte mer än en kvart från stadskärnan. För ett par veckor sen skedde ett knivmord på en skola i Limhamn, Malmös mesta och mest extrema vitmansghetto. Händelsevis är Linnéskolan också en av de skolor man bussat elever efter stängningen av skolor i Rosengård. Ingen aning om det har en koppling men många gör nog den kopplingen i huvudet.

   Radera
  13. Jag har sett uppgiften att idag avvisas 40 % av alla asylsökanden.

   Och att MP kräver som ett skarpt krav, att det ska inte behövas någon prövning. Alla ska tas emot.

   Det låter som att det blir svårt att kohandla bort det.

   Så en regering som på något sätt ska ha stöd från MP kommer att behöva öka flyktingströmmen till Sverige och därmed det offentligas kostnader för det. De rödgröna har nog bara ett sätt att hantera det och det är att öka skatterna.

   Man kan t ex öka skatter och kostnader för företagen. De är ju fortfarande lönsamma, vilket är en nagel i ögat på de rödgröna.

   Naturligtvis kommer kostnadsökningar att snabba på flytten ur Sverige för företag som är utsatta för internationell konkurrens. Detta är dock inget problem för de rödgröna. Man lovar ju att höja akasseersättningen så om folk blir arbetslösa så gör inte det så mycket.

   Det enda smolket i bägaren är väl gamla socialdemokrater som Assar Lindbäck och liknande som börjar invända mot att landet inte har något näringsliv. Men Assar är så gammal att man kan nog tolka det som alzheimer.

   Radera
  14. Nerläggning och utflyttning av industrin kommer att motiveras med att vårat ekologiska fotavtryck måste minska, vilket det inte gör om vi tar hit massa människor.

   Radera
  15. 40% avvisas, men hur många lämnar landet?
   Det är ju rasisitiskt om polisen försöker hitta illegala innvandrare, MP har även ställt som krav att papperslösa barn skall få gå i skolan nu så...
   Du kan i Malmö få socialbidrag som papperslös. Du har kraftigt subventionerad läkar och tandvård och får gå före i kön...
   Finns ingen anledning att lämna landet även om du skulle få ett negativt besked.
   Bäst av allt är att kasta passet och söka en gång till och säga att man är Syrier eller Eritrian så kanske du släpps igenom automatiskt, då migrationsverket ändå inte har tid att utreda ditt fall ordentligt.

   Radera
  16. Kan det inte fortfarande finnas en väg ut? Någon falang inom M tar efter brakförlusten i höst och städar ut Reinfeldt och hans falang och inför en ny "ansvarsfull" politik som är som en blåkopia på SD:s väljarönskningar och tar sig även för att framledes stödja sig på SD snarare än de kasserade småpartierna? Moderaterna når sedan 40% i valet 2018. Eller dagdrömmer jag bara? Ja, det gör jag nog...

   Det här är början till slutet. Inom 40 år kommer det svenska politiska landskapet att kunna delas upp i dels det gamla svenskbaserade riksdagspartiet, dels vitala demokratiska rörelser som kräver sharialagstiftning och jizyha för de otrogna. Våldsamt motstånd kommer säkert att bedrivas, men givetvis inte av den marginaliserade och kuvade svenska restbefolkningen utan troligare av antiislamistiska f.d. invandrargrupper med lite guts, såsom exempelvis de mäktiga kristna politiska nätverk som växer fram ur Södertäljes kriminella mylla.

   Radera
  17. @Ben Dover,

   Medelklassghetton gäller Malmö med. Rosengård ligger förvisso rent geografiskt nära stadskärnan ändå är det helt separat och jag känner många Malmöbor som aldrig varit där. Ett enskilt knivmord bland ungdomar på en skolgård har ingen som helst betydelse i sammanhanget och enligt vad jag förstått var det inga rasistiska förtecken på det öht. Så gör inga förhasta "kopplingar i huvudet" på det min vän även om du verkar sugen.

   Radera
  18. @klarsynth:

   Jovisst finns det medelklassghetton men Cornu skrev:

   Resten, majoriteten, bor i segregerade medelklassghetton, walled communities med osynliga murar i form av bostadslån, och ser inte ett dugg av detta.

   Det stämmer inte, åtminstone inte i Malmö. Man möter det där på ett eller annat sätt - i skolan, på krogen, ungarnas fotbollsturnering, etc oavsett vart man bor.

   Radera
  19. För Svenskarnas parti handlar det om att komma över 1% och 2.5% gränserna. Det första ger gratis valsedlar, det andra partistöd. Kommer man in i riksdagen kommer man att vara utestängda från alla förhandlingar, men det spelar inte så stor roll, då Svenskarnas parti driver metapolitisk kamp (vilket inte SD gör).

   Radera
  20. "Det stämmer inte, åtminstone inte i Malmö. Man möter det där på ett eller annat sätt - i skolan, på krogen, ungarnas fotbollsturnering, etc oavsett vart man bor."

   @Ben Dover,

   Jag bor själv i Malmö sedan 7 år tillbaka och ser ingen skillnad mot vare sig Göteborg där jag bott i 6 år och Stockholm där jag bott i 5 år. Storstad som storstad. Segregationen ser precis likadan ut överallt och att Malmö skulle vara annorlunda är helt fel och beror på en felaktig mediabild som sprids om den här staden av alla journalister på Södermalm som uppriktigt sagt inte har någon aning om vad de skriver om.

   Radera
  21. Det var inte heller min mening att påstå något sådant. Jag har inte kännedom om Gbg eller Sthlm, därför uttalar jag mig inte om dem.

   Min huvudpoäng är istället att bara för att man har 3+ Mkr i låneutrymme och bosätter sig i ett "fint" område, så innebär det inte att man aldrig ser något av problemen eller segregationen.

   Åtminstone i Malmö - för det känner jag till. Bodde i Malmö under i stort sett hela 2000-talet och bor numera i en kranskommun. Och har naturligtvis bekanta som bor i Klagshamn, Limhamn, etc osv.

   Radera
  22. @Ben Dover,

   Oki, verkar som om vi kan vara överens om att Malmö är precis som andra svenska storstäder alltså? Det var inte så jag tolkade din "huvudpoäng" iom att du lyfte ut Malmö som något som skulle kunna vara annorlunda. Så är det inte i realiteten nämligen.

   Radera
 4. "Något besked om finansieringen finns nämligen inte utan Reinfeldt och alliansen ska förhandla med statsminister Borg"

  Har Borg blivit statsminister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har alltid varit det. Reinfeldt är bara en talesperson.

   Radera
  2. Nja, tror Borg varit mer av budbärare av politiken dagligdags utåt än den som faktiskt är strategen bakom. Reinfeldt kliver bara fram då och då, men när han gör det märks det desto mer. Märk väl att det inte var Borg som levererade salvan som föranledde det här blogginlägget t.ex...

   Radera
  3. Var det stridshingsten som beordrade Borg att bära hästsvans?

   Radera
 5. Det bådar inte gott när ledarskapet talar om stormaktstider, under 1600 talet led den svenska befolkningen stort när Sverige utvecklades till en militär stormakt. Talet om Sverige som humanitär stormakt finnansierad av skattebetalarna går inte i takt med folket. Grundprinciperna är dock säkert lika ädla som när Sveriges Riksdag gav stöd till Gustav II Adolfs tyska krig.

  Dagens höga humanitära invandring gynnar bnp tillväxten (dvs staten) men missgynnar bnp per capita (dvs folket).

  Förövrigt en intressant analys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   "De väldige härar med skri och med dån slå riken och byar omkull; tyst bygga dem bonden och hans son, som så i blodbestänkt mull." (Erik Gustav Geijer: Odalbonden)

   Radera
  2. Tanken är väl att anpassa Sverige till en global marknad. Jordbruket har ju gått i bräschen och intäkt per producerad enhet är global. En lön för anställning kommer också att utjämnas till globalt snitt med ökad invandring.

   Radera
  3. Tja vi var en stormakt med lånta fjädrar.

   Frankrike finansierade våra stormaktsambitioner till stor del under 1600 talet.

   Vem ska ta notan den här gången ?

   Radera
 6. Visst bör folk öppna sina hjärtan och plånböcker. Det är väl bara SD:are och liknande avskum som inte vill det. (Jag vill inte skriva r-ordet utan följa skrivreglerna. Det räcker tycker jag med att bloggaren bryter mot skrivreglerna).

  Detta är naturligtvis inget som skall tas ut statsbudgeten. Detta handlar som sagt om att folket skall öppna sina plånböcker. Inte staten.

  Därför löses detta med frivilliga bidrag. Som man kan läsa i media många ggr säger också folk att detta är något "vi har råd med". Och det är ju inget folk säger utan att också mena det.

  Det finns ju som cornu påpekar en stor majoritet av människor som är positiva till den förda invandrings och flyktingpolitiken.

  Således skulle någon (cornu kanske) kunna registrera ett postgiro (eller heter det plusgiro numera) där folk kan skicka in sina frivilliga bidrag. Som då används för att täcka kostnader för bostäder, sjukvård, hemspråksundervisning etc.

  Detta skulle dessutom bli en hård smäll för SD. Tänk när folket (eller snarare 89% av det) unisont och frivilligt betalar in kanske 200 mdr per år eller liknande. Åkesson skulle få det besvärligt.

  Om inte cornu tar detta initiativ borde väl någon annan SD-hatare göra det bara för att ge dom en knäpp på näsan.

  Sedan behöver det naturligtvis inte handla om monetära insatser. Riktig hjälp är mer personlig.
  Riktiga hjälpare och anti-SD:are upplåter utan att tveka en del av sin bostad som en hjälpande hand. Detta gäller även om de hjälpsökande är analfabeter, ovilliga till assimilering och allmänt problematiska att ha i möblerade rum. Man är faktiskt inte själv ansvarig för sin uppväxtmiljö, som alla vet. Och den hjälpande handen får ju inte göra skillnad på folk.

  Cornu som en genuin SD hatare kommer otvivelaktig att göra så. Cornu skulle på denna blogg kunna lista de som hjälper i handling och upplåter en del av sin bostad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrivregler finns inte. Det finns kommentarsregler. Livet är inte rättvist, och jag får skriva vad jag vill i mina inlägg, ni får inte skriva vad som helst i era kommentarer. Svårt att förstå? Prova att vara flykting, angående livet är inte rättvist.

   Radera
  2. Aha, jag tänkte mig att regler om vad man för skriva i kommentarerna skulle kunna benämnas skrivregler.

   Men jag visar väl att jag förstår att bloggaren bryter mot de själv. Förvisso inkonsekvent av bloggaren, men inte så förvånande. Livet har lärt mig att man hittar inkonsekventa lite här och var. På vissa ställen är det tom väldigt gott om de. T ex inom FI.


   Men du cornu skulle väl kunna klart stipulera här att du öppnar ditt hjärta och plånbok. Så behöver ingen tvivla på det.
   Varför inte välkomna några familjer i ditt hem?

   Radera
  3. Nej, livet är inte rättvist. Min tandläkarräkning var inte på 50 spänn.

   Radera
 7. Chockdoktrinen är dömd att misslyckas. I ett land där välfärden urholkas och det sociala skyddsnätet får större och större masker, finns inte mer plats i hjärtat eller plånboken än för de närmaste. Det går inte att vädja till utslagna personer att de ska ställa upp när de redan känner sig svikna av samhället. Det går inte att hänvisa till solidaritet när makthavarna enbart skor sig själva.

  Politiken i Sverige är inget annat än ett sätt för personer att säkra sin egen försörjning, status och makt. Det finns inget parti i Sverige som har förmågan att vända på skutan, den har ingen styrfart längre och läcker som ett såll. Vi kan i dagsläget bara tänka på oss själva och se till att minimera effekterna av den ofrånkomliga kraschen. Det enda politiken har lyckats med är att skapa en belånad medelklass, som inte har förmågan att lyfta blicken över de nyrenoverade köksluckorna.

  Ridå det solidariska och rika Sverige, det var kul så länge det varade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, särskilt kul vet jag inte om DDR-Sverige var heller.

   Tror bara att det är bra att bortskämda svenskar får lära sig att ta hand om sig själva och sina närmaste i högre utsträckning än att bara lita på att alla andra skall ställa upp i sann socialistisk anda.

   Det som är skrämmande däremot, är att vår liberaliserade stat tappat kärnan i nattväktarstaten som Cornu förtjänstfullt varit inne på. Den trenden är riktigt oroväckande och inte alls bra.

   Radera
  2. Nej, på DDR-tiden var det förbjudet att köpa en festlig telefon formad som en hamburgare och koppla in den i väggen, för i det finstilta i Hobbex-katalogen stod det att telefonen inte var godkänd av Televerket.

   Nu har detta förändrats till det bättre. Visserligen har vi fått andra problem men det viktigaste av allt måste i alla fall vara att man kan köpa en maträtts-formad telefon i affären och koppla in den i jacket utan att fasciststaten lägger sig i. FREEDOM!!!!

   Radera
 8. Ibland får jag intrycket, att Cornu tror att alla i Sverige utom de som stödjer Sd vill fortsätta med minst nuvarande invandringstakt.

  De nationella SOM-undersökningarna 1990-2012 under prof Marie Demker, Göteborg säger annat.
  45 % tyckte då, att det var ett bra förslag att ta emot färre flyktingar.
  29 % tyckte detta var ett dåligt förslag.
  26 % tyckte varken eller.

  Dessutom ställdes frågan:
  Ska vi ta emot fler flyktingar?
  Bra förslag tyckte 18 %.
  Dåligt förslag tyckte 50 %.
  31 % tyckte varken eller.

  Nu kommer alltså fyra gånger fler flyktingar än under mätperioden. Det är ganska troligt, att en huvuddel av svenska folket är negativ till nuvarande takt i invandringen. Inte bara Sd:s valboskap.
  Detta kommer snart att återspegla sig i förd politik, eftersom invandringen nu är den näst efter arbetslösheten viktigaste valfrågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkätsvar spelar ingen roll, det enda som spelar någon roll är hur folket röstar vid valurnorna.

   Radera
  2. Tror du SD kommer att gynnas eller missgynnas av Reinfeldts utspel?

   Radera
  3. Gynnas såklart, det var inte igår Anders Danielsson kom och sa att hans armè av experter räknat lite fel på några tiotusen beräknade asylsökanden.
   Tror det var i maj/juni Migrationsverket kom med den rapporten, så nog har de suttit och filat på formuleringarna ett tag.

   Radera
  4. Det är ju en av många frågor när man går till valurnorna. Många avstår nog också från SD pga deras ursprung som skiner igenom, ett mer populistiskt högerparti som i Norge och Danmark hade säkerligen legat högre i valresultat och haft större möjligheter att samarbeta med andra partier.

   Radera
  5. Parlamentarism = paketlösningar.
   I Sverige har det mig veterligen aldrig funnits en solid majoritet för ökad flyktingmottagning. Däremot har det i perioder funnits majoritet för dödsstraff, bara för att ta ett exempel på saker som det inte kommer att folkomröstas om. Det visar sig väl att 10% kan tänka sig att rösta på ett enfrågeparti om frågan är tillräckligt angelägen. Jämställdhet och kamp mot männen var det uppenbart inte eftersom Fi verkar falla igenom nu, men invandringen är det. Däremot blir det ju tyngre och tyngre för SD som enfrågeparti att öka från en redan hög nivå, de lättövertygade är redan vunna, varje ny väljare de vill vinna över kommer att vara mer kritisk än den förra.

   Radera
  6. Självklart har enkätsvar betydelse. Vid avsaknaden av direktdemokrati speglar inte valresultatet svenska folkets opinion i invandringsfrågan. Detta är ju helt uppenbart.

   Partiutbudet speglar inte det svenska folkets opinion i frågan och därmed kan inte kritiken från folket mot dagens förda invandringspolitik endast utläsas från andelen röster på Sd. Det krävs att en väljare uppfyller många krav för att ta steget och rösta på partiet. Väljaren måste ha stor prioritet i frågan och sympatisera med partiet i stor utsträckning i de övriga frågorna. Därtill gäller det att väljaren inte lurats av massmedias och den politiska korridorens påhitt om att partiet vore "extremt".

   Jag säger som Persson, "Ju mer jag läser min egen text desto mer blir jag övertygat om att jag har rätt".

   Radera
 9. Reinfelds avsikt är rimligen att stärka Sverigedemokraterna och försvaga Socialdemokraterna. Kanske Moderaterna då kan vara kvar vid makten. Socialdemokraterna blir i varje fall svagare.

  Själv röstar jag på Planerad Kollaps genom att skriva detta på en blank valsedel. Allt över en röst är en framgång för partier. Det är dags att planera samhällets kollaps på alla områden och få denna senare och mindre brutal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken har faktiskt även slagit mig. Men då skulle planen vara att göra Sd så stora att det hindrar en röd-grön majoritets regering och att vi istället får en ren S minoritets regering.

   Att S förbereder sig för maktövertagande är uppenbart. Den orutinerade Stefan Löfven ses allt mer tillsammans med rutinerade Hans Dahlberg och Urban Ahlin är den som säkrar stödet från USA. Margot Wahlström står redan redo och kanske även Göran Persson kommer med i den nya regeringen.

   I förlängningen kan S och M på egenhand göra upp om viktiga frågor i Energi, Invandrar och Försvars politiken. Situationen blir snarlik den i EU parlamentet och i Tyskland.

   Radera
  2. S och M har väl alltid gjort upp på egen hand i viktiga frågor. Det är partierna som står helt utanför som har potential att ändra något.

   Radera
  3. De som sitter vid makten och har tillgång till myndigheterna kan göra överraskande utspel av här typen och det är naturligtvis en fördel. SD får kanske och mycket av detta 15 procent.

   Radera
  4. Det ligger i svenskt näringslivs intresse att det inte blir en röd-grön majoritets regering. En ren S regering är däremot inget problem.

   Förövrigt så heter nestorn Hans Dahlgren och inget annat....

   Radera
  5. Tror sannolikheten ökar mer och mer för en S+M regering efter valet. Når de båda partierna 50%+ är jag jag rätt säker på att just det inträffar. Särskilt när det i praktiken faktiskt ser ut så här.

   Sossarnas stora problem är att de för fram gamla betongsossar som Persson och Wahlström som yngre människor får väldigt svårt att identifiera sig mig. Tror M har större potentiell uppsida fram till valet till följd av detta än en Löfven som bara känns passiv och inkompetent och inte alls regeringsduglig.

   Radera
 10. Här är SOM-undersökningen.

  http://www.som.gu.se/digitalAssets/1453/1453828_10-sandberg-o-demker.pdf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här står det i not 4 på sidan 201 i ovan nämnda rapport som Martin uppmärksammat:


   På frågan om det är ett mycket bra eller ganska bra förslag att ta emot fler flyktingar
   svarar 18 procent instämmande. De som angett varken eller är 32 procent och de
   som angett att det är ett dåligt samt mycket dåligt förslag är 50 procent. Korrelationen mellan frågorna om fler och färre flyktingar är 0.72 (Pearsons R) vilket är
   en hög korrelation i dessa sammanhang.


   Kan någon som är statistiskt skolad beskriva vad det handlar om?

   Radera
  2. Det handlar om att många av de som anser att det är dåligt att ta emot fler flyktingar också anser att det är bra att ta emot färre flyktingar. Inte så konstigt egentligen...

   Radera
  3. ...och även att många som anser att det är bra att ta emot fler flyktingar också anser att det är dåligt att ta emot färre flyktingar.

   Radera
 11. Det är inte helt omöjligt att Reinfeldt inom kort tar emot Åkessons utsträckta hand och alliansen kan därmed fortsätta styra. Valupptakten bjuder på många "överraskningar" hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naiv (sd)-svans. Nej, det är helt omöjligt. Däremot kan Reinfeldt fortsätta att styra ändå, genom att något parti lägger ner sina röster för att förhindra att (sd) får inflytande.

   Radera
  2. Vi kan också få en regeringskris där ingen ny regering kan utses. Men sannolikt lägger något parti ner sina röster.

   Radera
  3. Naiv? Kanske det. Kalla mig hellre drömmare. Jag saknar "landet lagom" och kommer nog alltid få göra det.

   Radera
  4. @medimixus,

   Är nog mer sannolikt att Löfven tar emot en sådan utsträckt hand i så fall.

   S väljare ligger i praktiken mycket närmare SD än vad M gör i "hjärtefrågan" (i stort sett Den Enda Frågan) för SD.

   Radera
 12. Jag tror att nästa finanskris kommer innebära fantastiska möjligheter för att få igång integrationen i vårt samhälle. Nästa kris kommer innebära att många bolånetorskbostäder i bra och attraktiva områden kommer bli tillgängliga för kommuner att disponera som flyktingbostäder.

  SvaraRadera
 13. Nu börjar den svenska valrörelsen äntligen bli intressant. Detta tror jag kommer att bli ett vägskäl för de invandrarvänliga som ingår i pyramidens bas. Gärna politisk korrekt och antirasist bara det inte går ut över den personliga ekonomin. Det stora problemet i Sverige idag är att det inte finns något rumsrent politiskt parti som vågar vara mot fri invandring. Man kan med fog säga att Sverige idag inte uppfyller medborgarnas behov av alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sistnämnda utgör ett djupgående och sedan länge ihållande misslyckande för den svenska demokratin. Den svenska demokratin har visat att den inte är förenlig med yttrandefrihet, rättsstat och det öppna samhället.

   Radera
 14. Nog tror jag att Moderaterna suttit på bomben ett bra tag och våndats för hur man skall brisera den med minsta möjliga skada.
  Man måste ju faktiskt ha insett att det skulle hända redan från början så nej, köper inte helt dit resonemang. Vill hävda som igår att det här var planen från början. Det var omöjligt att rösta bort välfärdssystemenen, därför får man istället överbelasta dem, vilket har lyckats.
  Det är regeringens direktiv och ansvar som gör att migrationsverket inte klarar göra sitt jobb.

  Jag tror lösningen är enkel. Följ befintlig svensk lagstiftning!
  -Sluta göra massa undantag för allt och alla - följ lagen.

  -Återkalla felaktigt utfärdade PUT, varför skall folk som kommit med falska papper, eller med ett fejkat arbetskontrakt få stanna? De har brutit mot lagen! (Det är idag ingen prioriterad verksamhet).

  -Kasta ut s.k. papperslösa istället för att ge dem rättigheter en svensk bara kan drömma om. Har de fått avslag av migrationsverket måste de ut. Malmö vill ge dem socialbidrag... Vad sänder det för signal? Dessutom bryter man mot lagen när man vistas här utan uppehållstillstånd!

  - Skall man ta hit sina anhöriga måste man kunna försörja sig själv, samt gärna de du tar hit. (finns massor av undantag i praktiken).

  Vi måste verkligen ställa oss frågan - är det en rättighet för ALLA att komma och bo och bli försörjda i Sverige? - Gentemot - skall människor som flyr från krig och förföljelse få en fristad hos oss.

  Tusentals av de asylsökande som kommer idag har inga som helst skyddskäl alls (nej inte alla såklart), men de får ändå automatisk PUT för att de har en viss nationalitet (eller kan tala en viss dialekt). Exempelvis har stabila Djibouti en stor Somalisk minoritet som har det relativt bra, ändå kan de få PUT i Sverige bara pga sitt språk, vilket förekommer i enstaka fall om de saknar id-handlingar.
  Inte heller ovanligt att migranter som redan har pass/uppehållstillstånd i annat EU-land söker sig till Sverige (alla registrerar fingeravtryck i första landet de ankommer), i Grekland, Frankrike eller Tyskland måste man ju jobba för sitt uppehälle...

  Som vanligt får man också lägga till brasklappen - Det är inte invandrarna det är fel på utan våra politiker. Det är mänskligt att göra allt för att få ett bättre liv, det är en inneboende drivkraft ingen skall klandras för.
  Däremot kan man anklaga våra politiker för att inte vara helt ärliga med hur man hanterat den här frågan.

  SvaraRadera
 15. Min hjärna är så sjuk att detta minskar mina sympatier för SD. Reinfeldt gjorde det rätta och la korten på bordet, nu kan vi diskutera frågan, det har varit mitt största problem, man låtsas inte om att kindre än 50% klarar grundskolan i Hjällbo exempelvis. Som skuldfri lägger vi undan närmare 10 laxar i månaden och barnens barnbidrag åker rakt in i lite olika konton tål vi massiva skattehöjningar, skatteökningar som måste fram för att vi skall kunna lösa detta. Extrapolera siffrorna du nämner med dagens satsningar kommer sluta i katastrof. Bostäder kan vi bygga för mark finns och arbetskraft kan vi ta in från östeuropa.
  om det kommer presenteras en plan hur vi skall komma imål med detta kommer Reinfeldt få lin röst även om det borgar för ökade skatter och därtill ökad arbetslöshet och en kraschad skuldbubbla.
  och jag tycker synd om orter kring våra storstäder, de kommer få dra ett tungt lass, sannolikt modulbostäder och temporära lösningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så det skall vara, det är så vi vill ha det nu, det är så det skall vara, som en perfekt och underbar lag, perfekt och oförstörbar, som ...

   blir nu S mer generösa i välfärdssatsningar kommer förstås rösten gå dit.

   Orkar inte slåss, det är bortom min kontroll...

   Radera
  2. Vet föressten flera som är positiva till ökad invadring enbart för att bostadsbristen skall driva upp priserna, men här hägrar helt klart en svart svan när balanserna blir obalanserade. Jag skall själv skriva en profetsia när bostadsbubblan kraschar när jag vet valutgången. Skall avsluta min bloggkarriär där som det ser ut nu.

   Radera
  3. "Vet föressten flera som är positiva till ökad invadring enbart för att bostadsbristen skall driva upp priserna"

   Vi har ingen bostadsbrist i Sverige. När skall folk förstå det?

   De flyktingar som kommer hit konkurrerar inte om villor och bostadsrätter i innerstan utan sitter ihopträngda i ettor och tvåor i tidigare miljonprogram där svenskar inte längre vill bo.

   Handen på hjärtat: Hur många Somalier var det på visningen nu i söndags?

   Radera
 16. jag har tidigare trott som Cornu gör att det främst är folk i glesbygd som är kritiska till invandringspolitiken
  MEN hör och häpna: på senaste tiden har plötsligt många personer "kommit ut ur garderoben" och de bor i Sthlms innerstad och även Södermalm. Man kan tro att de läser Avpixlat istf Aftonbladet.
  Valet i höst kommer att bli intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "många personer". Fler än 120?

   Löjlig anekdot. EU-parlamentsvalet var väldigt tydliga när det gäller vad folk på Södermalm röstar på.

   Radera
  2. Folks åsikter gällande detta är inte statiskt, försämrande av den egna ekonomin kan få folk att tänka om. 120 är snar 1200 osv tills det plötsligt är rumsrent att tänka förnuftigt, då är lavinen i rullning.

   Radera
  3. wikstrom tänker i mina banor; svenskar har flockmentalitet.
   min poäng var att jag lagt märke till en anpassning eller justering av tonläge och tabu bland personer som jag kunnat följa under en längre tid
   Jag tror att det är symptomatiskt och att i det lilla kan man ibland skönja det stora,
   Svaret kommer vi ändå att få i september.

   Radera
  4. Cornu, ibland bör man vara lite ödmjuk när man svarar, i och för sig så kan det bero på ungdomligt oförstånd? Vem som helst kan kontrollera hur många som röstade på SD i EU valet. Jag kollade Maria valdistrikt, det minsta valdistriktet. Där röstade 570 på SD. Om någon vill roa sig så går det även att räkna Högalid, Katarina samt Sofia. Men jag förmodar att du begriper att 570 är fler än 120?

   Radera
  5. Avsåg de som du menar "på senaste tiden har plötsligt många personer "kommit ut ur garderoben" och de bor i Sthlms innerstad och även Södermalm. Man kan tro att de läser Avpixlat istf Aftonbladet."

   Att läsa Avpixlat för sin verklighetsbeskrivning visar ju att man är tappad bakom en vagn.

   Radera
  6. Tror inte på någon kollektiv reaktion i storstäder; de ser inte konsekvenserna.
   Tragiken ligger ju i att byar och mindre orter med rätta kan anse sig som nedprioriterade, staten skiter helt enkelt i vad de tycker. De har väl säkerligen räknat ut att förlusten i röster till (sd) blir mindre ju mindre ort man placerar förläggningen i, och de har säkert rätt i det.
   Men som sagt, i den kommande vågen flyktingar från Irak kommer vårdbehovet vara extremt stort, det är ett misstag att köra ut dem långt från kvalificerad sjukvård.

   Radera
  7. I min bekantskaps krets är det många som kommer rösta på SD och de bor i Stockholm innerstad eller strax utanför, alla är oroliga över utveckling som sker i Sverige.

   Jag tycker det var väldigt bra av Reinfeld att vara så ärlig att han går ut och berättar att det kommer kosta, mycket bättre än att försöka mörka så det blir en obehaglig överraskning för det som tror att det är gratis att vara "En humanitär stormakt".

   Radera
  8. Haha... underbar satir!
   Till och med Reinfeldt måste ju skratta åt detta...

   Radera
 17. Frågan är väl vad som händer om några år då kombinationen höjda skatter/ökad segregation fått slå rot ordentligt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det intressanta är vad som händer om några år i kombinationen höjda skatter/ökad segregation och oljeutförsbacken 2017/sammanbrottet för den svenska bolånefuskekonomin.

   Radera
 18. Jag skulle varken kalla Reinfeldts utspel genialiskt eller idiotiskt. Det är helt enkelt ett risktagande som inte känns alltför kalkylerat. Vi kan inte veta med säkerhet hur partier och allmänheten kommer reagera på det hela men Reinfeldt har inte några större valmöjligheter när det kommer till handlande. Han ser vägs ände vid makten och försöker sig nu på någon form av Hail Mary-manöver för att ens ha en chans att behålla den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kan fortsätta behålla illusionen av att vara ansvarsfull :)

   Radera
  2. Precis, de som sitter vid makten och har tillgång till myndigheterna kan göra överraskande utspel av här typen och det är naturligtvis en fördel. SD får kanske 15 procent. Många sossar kommer att fly till det invandringspositiva Moderaterna och det ”rasistiska” Sverigedemokraterna.

   Är du en lika framstående analytiker som antikens Diogenes?

   Radera
  3. Du överskattar gravt vikten av detta tal. Med tanke på hur han uttalat sig förut gällande invandringsfrågan innebär det knappast någon förändring i hans synsätt som skulle borga för någon stor omfördelning av röster. Reinfeldt har aldrig antytt att han är beredd att lätta på invandringen, och de flesta som varit insatta i frågan har redan förstått att det kostar mycket, så någon jättereaktion endast på grund av detta tal är knappast trolig.

   Radera
  4. Talet har ett symboliskt värde, som mycket väl kan förskjuta flera partier några procent upp eller ner. Reinfeldt erkänner ju nu att invandringen kostar precis så mycket, och mer, som det parti han hatar, har påstått hela tiden.

   Radera
  5. Det är möjligt att jag överskattar saken. Jag brukar inte lyssna på politiker och kommentera deras dumheter. Mitt intresse är inte inom sådant. Men det verkar vara timat för valet och jag tror att det är något som kan ge utdelning för deras parti. Och för Sverigedemokraterna, som nog tjänar mest på detta. Det är kul när solidariteten inom att stoppa Sverigedemokraterna brakar samman.

   http://www.expressen.se/nyheter/val2014/reinfeldts-tal-ar-jackpot-for-sd/

   Radera
  6. Diogenes, kärnan är "de flesta som varit insatta i frågan". De flesta svenskar ÄR inte insatta i frågan, annat än att de svalt medias smutskastning och demonisering av SD. När det ni visar sig att självaste Reinfeldt faktiskt ger SD rätt sätter de latten i vrångstrupen och börjar skaffa sig information i ämnet på egen hand. Så började det för mig inför valet 2010 och är man inte fullständigt ideologiskt blind så krävs inte många timmars kritiskt Googlande och läsande för att inse att man blivit lurad av Sahlin, Expo, Ullenhag, Westerberg et al under alla dessa år.

   Att det sedan finns en och annan idiot eller rasist i SD får man ta, det finns inte tid eller möjlighet att vara kräsen så som det ser ut just nu.

   Radera
  7. Det är bara inavlade överklassvenskar som bor rasrent som inte är rasister. Ska man vara streetsmart, så måste man vara rasist, för olika folkslag är så olika till karaktären att när man har att göra med dem kan man inte kan köra på som om de vore svenskar och förvänta sig att man inte får stryk eller blir lurad.

   Radera
 19. Jag håller med om att detta är ett banbrytande tal men inte din slutsats. Jag tror att det här är ett sätt att försöka bereda vägen för ett informellt samarbete med SD efter valet. SD kommer naturligtvis inte att komma in i regeringen men om regeringen lovar att begränsa invandringen något så kan nog SD tänka sig att stödja regeringen i rätt mycket annat. SD blir rumsrena, alliansen sitter kvar. Mot press och oppositionen kan Reinfeldt i och med detta tal försvara uppgörelsen med att det faktiskt kostar för mycket och att en tillbakagång till 2012 års invandring inte kan ses som rasistiskt eller liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer inte hända så länge Reinfeldt är partiledare det har han vart övertydlig med. Inte ens nu när vi mer eller mindre står inför bödeln öppnar han minsta lilla glipa.

   Förlorar man valet kommer en ny generation ta över partiet utan att tyngas ner av den gamla partiledningens käpphästar. Då är det mycket möjligt att ett socialkonservativt parti som SD är en tänkbar samarbetspartner i en tid då kanske både C och KD åkt ur (C med sina djupa skattkistor kommer såklart finnas kvar).

   Utgå från att vårt samhälle kommer få genomgå stora struktuella förändringar efter nästa stora kris slagit in. Det kommer ge ett helt nytt politiskt spelbräde och helt nya möjligheter. Skulle visserligen tro att SD tappar sin funktion då, att återgå till DDR-Sverige blir (ännu mer) en praktisk omöjlighet. För att nå dit igen skulle vi behöva köra cykeln runt med cyniska kapitalister som hetsade fram socialistiska arbetaruppror, ingen omöjlighet men isåfall på längre sikt.

   Radera
  2. Reinfeldt eller (m) utan honom kommer aldrig samarbeta med (sd). Samtliga partier har i och med rasism-retoriken, som antagit enorma proportioner, målat in sig själva i ett hörn. Eller målat i (sd) i ett hörn. Vilket ni vill.

   Jag tror på en mandatperiod av politiskt kaos om förmodligen omval. Detta för att (sd) får runt 15% och också kommer att bli vågmästare med god marginal, samtidigt som (F!) inte kommer in i riksdagen. Feministfrågan dog plötsligt, och valet kommer att handla om verkliga frågor.

   En minoritetsregering ledd av (s) som vill fortsätta alliansens invandringspolitik, kommer inte att kunna göra det, helt enkelt därför att de inte får igenom några skattehöjningar. Det kommer både allianspartierna och (sd) se till. Därmed hamnar vi i ett låst läge och nyval.

   Radera
  3. Tillägg: En (s)-regering kommer naturligtvis att kunna fortsätta med invandringspolitiken, men inte med skattehöjningar. Statsskulden kommer istället att skena.

   Radera
  4. jag tror att båda scenarios (doktor Syn och RH) är plausibla.
   hoppas att RH får rätt

   Radera
  5. @RH

   Problemet är, att de yngre generationerna politiker, i samtliga riksdagspartier utom ett, bara blir mer och mer verklighetsfrånvända. Jag har inga förhoppningar där.

   Radera
  6. Som sagt, det kommer vara i en annan verklighet. Har väl inte gått så jättebra för idealisterna i t.ex. Grekland.

   Radera
  7. Reinfelt har alltid varit en pragmatisk statsminister. Han är nog inte främmande för att spela lite under och lite ovan bordet med SD om det går att rättfärdiga det inför folket med att det behövs för att rädda Sverige eller något liknande. Dock krävs det nog lite parlamentariskt kaos för att det ska kännas okej först.

   Radera
 20. Den totala frånvaron av valfläsk, det plötsliga talet om invandringens kostnader? Reinfeldt har insett att det snart går åt pepparn och har ingen större lust att stå vid rodret på det sjunkande skeppet. Bättre då att lämna över till sossarna och på tryggt avstånd betrakta kollapsen.

  SvaraRadera
 21. Kan man få din definition på geni?

  SvaraRadera
 22. Intressant att jämföra med andra känslomässigt mobiliserande tal som erbjudit uppoffringar. Tänker närmast på Churchills "Blood, sweat and tears" och Goebbels fråga "Wollt ihr die to-taale Krieg?"

  Vilket av dem Reinfeldts tal hamnar retoriskt närmast låter jag vara osagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del på Familjeliv.se har redan dragit sina slutsatser:
   http://www.familjeliv.se/forum/thread/73812873-reinfeldt-far-reda-pa-att-migrationsverket-saknar-48-miljarder

   Radera
  2. Ur det globala perspektivet kommer jag att tänka på : levnadsrum, living space [lebensraum]

   Men så länge man inte använder ras så är det inte Hitler utan Friedrich Ratzel jag tänker på.

   Genialiskt vet jag inte, eftersom man nog får städa upp av utfallet också, men smart var det ju definitivt och kanske bra också.

   Radera
  3. den humoristiska varianten https://www.youtube.com/watch?v=2zlxWFRl9DM&feature=share&app=desktop%20

   Radera
 23. Reinfeldt: "Öppna era hjärtan och plånböcker" - vilket utmärkt förslag.
  Låt sedan arbetslös ungdom sköta insamlingen, så löser vi ytterligare ett
  problem. De kan ju dela plats med de rumänska tiggarma utanföt livsmedelsbutikerna.

  SvaraRadera
 24. Spännande att se hur S ställer sig till frågan när de vunnit valet. Dörren måste nu rimligen vara stängd för alliansregering med SD-stöd. Eftersom det till stor del är Lövéns egna väljare som kommer närmast flyktingströmmen rent fysiskt i bostadsområden, skolor mm och eftersom samma väljare drabbas värst av ett kollapsande välfärdssamhälle kan han inte ducka för frågan.

  Min gissning: Lövén tar avstånd från SD med hätska uttalanden men läger fram ett till synes harmlöst förslag som inför friktion i det skenande systemet. T.ex att alla som kommer ska kunna legitimera sig och kunna styrka vilken resväg de använt. Förslaget kan gå igenom Riksdagen om tillräckligt många moderater låter landets intresse gå före partilinjen.

  SvaraRadera
 25. Det är ingen som diskuterar orsakerna till att frågan kommit upp just nu. Alla är inne på intriger och valtaktik, ingen nämner IS, formerly knows as ISIS, ISIL mm.
  Vi har alla sett människor slaktas för att sedan bli exponerade som underållning på Internet av en grupp som i uselhet, fanatism och blodtörst överträffar den mest extrema nidbilden av en islamistisk terrorist. De som försöker fly från detta helvete måste ju ges en möjlighet till det, jag tror att alla innerst inne är eniga om det.

  För länder i Europa bör man förbereda sig så gott man kan. Dessa personer kommer inte att kunna placeras hur som helst i diverse baracker. Behovet av psykvård kommer väl att vara gigantiskt. Antagligen kommer vi att se människor som är så krigsskadade att de aldrig kommer att kunna bli friska, man kan bara hoppas att det inte gäller majoriteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fel som vanligt och flummar runt för militära lösningar. Den extrema islamismen drabbar inte de som bara håller käften och följer med. Så är det i alla kulturer. Undantagen är få och förtjänar ingen massinvandring. Problemet är mer att fattiga, importberoende och överbefolkade,länder som Egypten får massvält och blir betydligt färre. Men det kan man inte göra något år heller. Sedan är Sverige på tur.

   Radera
  2. För att hålla med Urban Persson, precis, dessutom är det så att hade du velat hjälpa dessa människor med en fristad så kunde du väl ha tänkt på det lite tidigare än när du och dina gelikar krävde PUT för alla människomassor från MENA, som bara till kanske 10% är flyktingar på riktigt, för annars är man rasist.
   Vi har ju till och med ett antal av dessa s.k. "flyktingar" som farit ned till Levanten och Mesopotamien för att slakta i Allahs namn och som givetvis kommer att välkomnas tillbaka hit för att ställa till med mer skit så länge de lever.
   Sverige är fullt nu Eddie, fatta det! Om folket lider nöd där nere så får något annat europeiskt land gripa in om de vill. Vi har slösat bort vår biståndspotential på folk som inte behövde det. Och det, Edward, det är ditt fel.

   Radera
  3. Jag menar förstås potential att permanent släppa in "flyktingar" i Sverige. Aktioner på plats i närområdet kan ju diskuteras.

   Radera
  4. Det som driver massinvandringen till Europa är inte islamism utan den massiva befolkingsökningen i tredje världen. Har de 4-5 ungar per familj och generation (kom ihåg, en generation därnere är ungefär 20 år och inte 35 som här i Sverige) så dröjer det inte länge förräns det blir så knökfullt i hemlandet att de unga måste emigrera för att kunna bilda familj själva. Efter att de emigrerat kommer åldringarna och släktingarna efter. Egypten är ett bra exempel på ett sådant här "malthusiskt" land som nått sin maximala bärkapacitet och all folkökning måste gå i emigration.

   Radera
  5. "Den extrema islamismen drabbar inte de som bara håller käften och följer med."
   Urban, vittnesmålen från området stöder inte det du säger. En minoritet håller på att utplånas.
   Vet inte ens om det finns en militär lösning, men det som kan göras bör göras.

   Radera
  6. Kapten Stofil, ang "Vi har ju till och med ett antal av dessa s.k. "flyktingar" som farit ned till Levanten och Mesopotamien för att slakta i Allahs namn och som givetvis kommer att välkomnas tillbaka hit för att ställa till med mer skit så länge de lever."
   så har jag flera gånger uttryckt att det är vår säkerhetspolis uppgift att förhindra att detta sker, och det är förjävligt att vi låter förtappade själar radikaliseras i Västeuropa för att sedan mörda i Mellanöstern.
   Resten av det du skriver är lite för osakligt för att kommentera.

   Radera
  7. "Det som driver massinvandringen till Europa är inte islamism utan den massiva befolkingsökningen i tredje världen."
   Den teorin är väldigt fel. Länder som ökar befolkningen med miljoner som Egypten t ex skickar ju inte iväg miljoner flyktingar.
   Dessutom i det här fallet är det ju totalt osakligt med tanke på att den lilla minoritet som nu fördrivs har levt där i 7000 år och består av någon halvmiljon människor.

   Radera
  8. Kingedward - inte helt fel ändå. Det har varit en fullkomlig explosion i befolkningsmänd i hela mellanöstern sedan 70-talet. Det finns inte nog med jord, jobb eller möjligheter för alla dessa. Därför så många arga unga män kan tänkas göra revolt eller gå med i diverse jihadiströrelser.

   Radera
  9. Nej de skickar inte iväg miljoner flyktingar, men väl enorma mängder emigranter. Ankaret kommer in i Sverige som "defacto flykting" med "humanitära skäl". Sedan kommer resten av släkten.

   Här har du nettomigrationen för Egyptien. Ett negativt nummer indikerar utvandring. Sista datapunkten verkar vara från 2012.


   Kolla in Etiopien som seglat upp som en källa till emigranter till Sverige.

   Från 20 till 40 miljoner på 25 år trots svält


   Kolla in Egypten som jag framförde som ett exempel: Massiv befolkningsexplosion ger social oro i Egypten

   De har ingenstans annat att ta vägen än att försöka ta sig till ett fungerande land i Europa eller Nordamerika. Där börjar de om cykeln på nytt. Jag undrar om du känner till R/K-selektion . R-orienterade människor som utsätts för stress reagerar genom att skaffa många barn, K-orienterade människor som utsätts för stress reagerar genom att inte skaffa barn. Ju mer kaosigt och osäkert Sverige blir, desto större andel av alla nya födslar kommer att vara till föräldrar som härstammar från icke-skidåkande länder..... Förr eller senare kommer även den dummaste svensk att inse att det bara är en tidsfråga innan svenskarna förlorar kontrollen över Sverige.

   Radera
  10. Nettomigrationen drygt 200 000 i Egypten med befolkning 90 miljoner, verkar ju inte mycket.

   Radera
  11. Det råder väl ingen tvekan om att människan är en K-selekterande organism? Eller tror du att araberna ska börja bli könsmogna vid 6 månaders ålder och föda 100 barn åt gången?

   Nej, det är helt annan dynamik som styr födslotalen.

   Radera
  12. Stora barnkullar var ju vanligt i Sverige också, när landet var fattigt. Det beteendet ändras med rikedom och trygghet vad det verkar, till den grad att det blir befolkningsminskning istället.
   R/K selektion verkar relevant när man jämför olika djurarter med varandra, knappast inom arten.

   Radera
  13. Kolla på historiken och läs länkade artiklar. Det finns ingen annan väg än emigration för Egyptens unga. Samtidigt så fortsätter de som är kvar att producera stora mängder barn.

   Radera
 26. Igår förlorade Reinfeldt och Alliansen valet. Min pappa, snart 80 år gammal och Folkpartist sedan ungdomsåren, gick i taket: "Jag orkar inte höra mer!"

  I morse läste jag av en slump följande tänkvärda betraktelse:

  http://sidselb.blogspot.se/2014/06/da-jag-bodde-i-ghetto.html

  Snart ser hela Sverige ut på detta sätt (möjligen med undantag för Södermalm).

  Såg förresten att lilla Svenshögen (med 400 invånare) skall få flyktinggboende med 200 platser. Det blir säkert jättemysigt.

  Nej, fram för en bindande folkomröstning om invandringspolitiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur skulle alternativen se ut i en sådan beslutande folkomröstning?

   Radera
  2. Bra blogg Sara. Verkligen tänkvärt. Borde egentligen skickas runt till lite folk. Ove Sernhede kanske, Ullenhag och inte minst regeringskansliet.

   Radera
  3. Alternativ 1. Dra in alla bidrag för de som har varit här mindre än 15 år och har haft en total inkomst av arbete och kapital under denna tid under 3 milj kr i dagens penningvärde. Detta skulle minska överbefolkningen och flyktingarna skulle sluta komma.

   Radera
  4. Alternativ 2: lägg massiva skatter som drabbar borgarnas kärnväljare. Nyinförd fastighetsskatt på icke hyreshus och höjd kapitalskatt ger många sköna miljarder till statskassan. Förklara att det behövs på grund av mångfalden.

   Radera
  5. Skulle gärna se slopade ränteavdrag, de pengarna kan användas bättre.
   Det var dock kanske inte vad som avsågs med folkomröstning om invandringspolitiken?

   Radera
  6. @Sara C,

   Vem vet? Om/när din pappa som är 80 år får behov av hemtjänst så kommer han nog inse att det är ganska bra att vi har invandrare i det här landet som är villiga att torka rumpa på gamlingar med.

   Radera
  7. Jag läste bloggen du länkade till. Blev ledsen. Fan, vad sorgligt.

   Radera
  8. klantsynth,
   Du tror inte att han hellre vill bli torkad av någon han kan kommunicera med?
   Det har liksom fungerat tidigare och dessutom bättre än det gör nu i massinvandringens tid.

   Radera
  9. @Unknown,

   Det är möjligt, men hur många svenskar vill ens jobba med vård och omsorg längre?

   När det till och med på högre nivåer än okvalificerade vårdbiträden i hemtjänst är svårt att ens hitta sökande?

   Visst, sänks A-kassan ytterligare kanske även infödda svenskar tvingas tänka sig den här typen av arbete. Eller för den delen städa toaletter med RUT. Men idag är det inte många som gör det och där fyller många invandrare såväl som arbetskraftsinvandring en funktion som många inte ens reflekterar över.

   Radera
  10. Det är en bedrövlig människosyn en del har när de försvarar massinvandringen med att arslen behöver torkas. Nu menar jag inte att Du gör det Klasynth, men många gör det. Kom gärna hit och torka skit! Själva är vi för fina....suck

   Radera
 27. Vill bara peka på det orimliga i konspirationsteorierna som sprids.

  Man behöver inte ha någon stor invandring av asylanter för att bidragsnivån skall sänkas i samhället.

  Vi befinner oss i en omvärld och måste anpassa oss till den för att överleva. Näringslivet kommer inte att överleva i Sverige med det höga kostnadsläge som råder här.
  Näringslivet får antingen flytta ut ur Sverige (vilket pågår), eller så måste en harmonisering av kostnadsläge införas. Och det senare handlar om att skatter måste ned. och därmed offentliga utgifter. Dvs arbetslösheten måste ned till 2-3%. För att det ska gå måste lönenivåer ned och därmed också skatter för de lägst avlönade. mm.

  För det behövs ingen invandring. Konspirationsteorierna är just inget annat än rena fantasier.

  SvaraRadera
 28. Det skulle kunna vara så att de borgerliga kört på vänsterlinjen med massiv invandring för att till slut krossa en av vänsterns viktigaste frågor - invandringen. Inte förrän nu har vänsterfolket fått en bild av vad invandringen kostar och att framtida invandring kommer att ske på bekostnad av vård, skola, försvar m.m. Det finns en hög med utredningar som sedan länge bevisat att invandring skadar samhället något enormt som exempelvis den nationalekonomiska analysen som grundar sig på västliga invandrare som är så fasligt missförstådd att vissa tror att invandring från MENA är en plusaffär för Sverige. Sen har vi myten om arbetskraftsinvandringen på 50-60 talet som enligt alla skulle vara en enormt bra affär för Sverige men som totalsågades i en undersökning i början på 90-talet (har dock glömt vad den heter). Jag tror M försöker sno väljare från SD eller eventuellt samarbeta med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg den undersökningen, den presenterades på DN debatt i början av 90talet.

   Radera
 29. Hur mycket de "vanliga" partierna än vill ha hög invandring så kommer verkligheten till slut i kapp dom. Det kostar pengar. Sen att det kan ta ytterligare 4-8 år... nåväl...
  SDare borde iofs va glada, iom att invandringen är såpass extrem idag, gör att när det väl blir ett stopp, så blir det ett tvärstopp i 20 år framöver.

  SvaraRadera
 30. Två praktiska frågor:

  Hur snabbt kan det hållas nyval enligt svensk lag?
  Och hur troligt tror du att det är att vi får ett nyval före 2018?

  Om Sd blir vågmästare och fortsätter att rösta med Alliansen till 80-90 % (eller mot de röd-gröna till 80-90 %, beroende på vad man väljer att kalla det) så kommer de röd-gröna ju bara att få igenom 10-20 % av sin politik även om de blir större än Alliansen.

  Har de något annat alternativ än att utlysa nyval då?

  SvaraRadera
 31. Kart sagt kan jag säga att jag enligt definitionen är en stolt rasist och folkhemsfundamentalist!

  SvaraRadera
 32. Jag är tacksam för att Reinfeldt tog upp en del av problemen och utmaningarna med invandringen men det är så sent att min första känsla var att vara otacksam.

  Jag hoppas innerligt att det här leder till en mestadels konstruktiv debatt som gör att det går att hjälpa många och gärna fler än i dag utan att samhällsfunktioner går sönder, framförallt under de perioder som ekonomin krymper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar att du är vilseledd, samhället är redan trasigt, du har bara inte fått veta det ännu, det är räddningslöst förlorat även om SD får 51%..

   Radera
  2. Kallle, om du inte visste det, så vet herr Redin en hel del om integrationsproblem. Han nattvandrar nämligen med somalier

   Radera
  3. Nattvandrarstaten Sverige?

   Radera
 33. Möjligen är Reinfeldts tal början på slutet på den svenska demokraturen som levt väl och frodats åtminstone de senaste 30-35 åren. Wilhelm Moberg skrev följande i en debattartikel i DN 1965;

  "I en demokraturråder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

  Vad gäller invandringspolitiken har det ju alltid hetat att invandringen är lönsam, vi behöver invandring för att klara framtidens välfärd osv. Folket har duperats med rena lögner som t.ex. OECD-rapporten;

  http://www.dn.se/ekonomi/invandrare-betalar-mer-till-samhallet-an-de-far-tillbaka/

  som sedan effektivt pulveriserats av bla Tino Sanandaji;

  http://www.tino.us/2013/06/oecd-invandringen-en-nettokostnad-nar-samtliga-budgetposter-raknas-in/

  Ett annat exempel är Sandvikrapporten som även den omedelbart sköts i sank.

  När nu vår stridshingst slutligen erkänner att det kostar ofantliga summor med dagens politik och slås ju mycket av dessa lögner sönder en gång för alla och öppnar upp för en ärligare rapportering där folket själva få ta del av korrekt information och sedan lägga sin röst utifrån detta, dvs demokrati istället för demokratur.

  SvaraRadera
 34. Bloggägaren gör nu radfem rangen stridig om att ny- och omdefiniera begrepp. "Chockdoktrinen" var till alldeles nyss ett vänsterbegrepp som avsåg ekonomiska avregleringar i länder med svagfungerade hårt reglerade ekonomier med exempel från syd- och mellanamerika och östblocket.

  Den här nya "chockdoktrinen" har jag inte sett förrän bloggägaren skrev det i ett tidigare inlägg.
  Det är tydligen vedertaget eftersom det t o m skall kursiveras.

  Jag tvivlar på att Reinfeldts analys är vare sig riktig eller långsiktig. Jag tror det är en panikreaktion.
  F.ö. är Westerholm betydligt skarpare i sin analys än denna bloggs ägare. Westerholm spikar inte upp några sanningar på dörren - han ser problemen och söker förstå dem.
  ...men så är ju hans hjärna inte alls lika skarp som Lars *fanfar här* Wilderängs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med - inget genidrag från R
   Detta kommer att innebära stor skada för Svensk ekonomi och allt annat framöver
   Istället för att försöka komma fram till ett rimligt förhållningssätt till dessa oacceptabelt skenande kostnader så ägnar man sig år "skademaximering", dvs att åsamka (s) så stor skada som möjligt
   Detta kommer sannolikt att leda till att vi får en ohållbar parlamentarisk situation efter valet där ingen kommer att kunna föra en politik de kan ta ansvar för
   Är det nyval R är ute efter? Men han kan väl inte tro att NyaM:s väljarbas kommer att vara större om 2 år? Vari ligger det geniala? Är det genialt att förstöra så mycket man kan innan man tvingas lämna skeppet?

   Radera
 35. Fan ska jag bli tvungen att rösta in SD till egen majoritet för att få stopp på vansinnet ?
  Och jag vill verkligen inte rösta på SD, men allt annat är fan värre.. snälla tvinga mig inte att rösta på SD..

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD får sin livsluft från de andra partiernas extrema tilltag.
   Varför behandlar de Sverige så dåligt?

   De ska ju värna om detta landet och dess invånare, inte om andra länder eller deras invånare.

   Men visst ska vi hjälpa folk, men det finns ju för helvete gränser, rimliga gränser som för länge sedan passerats, vi ska inte själva förbrännas i deras iver att värma andra länders invånare..

   Jag ska rösta SD för att det finns inget annat att rösta på, de andra vill i princip exakt samma sak, dvs mer invandring och mindre av allting annat som jag vill ha mer av.

   Radera
  2. "Fan ska jag bli tvungen att rösta in SD till egen majoritet för att få stopp på vansinnet ?"

   @Nkari,

   Vi har en röst per röstberättigad i Sverige om du inte visst det...

   SD kommer aldrig få egen majoritet i Sverige och ju fler som röstar på dem, ju mer kommer de andra partierna att distansera sig från dem och istället bara öka invandringen ännu mer.

   Den som är emot ökad invandring tror jag kan göra överlägset störst impact genom att gå med aktivt i ett etablerat parti och därifrån förändra inifrån.

   Radera
  3. Att inifrån försöka förändra ett av de etablerade invandringsvurmande partierna, är helt lönlöst, då vi ser gamla trotjänare till medarbetare kastas ut på löpande band, för att bara så mycket som nyst till hastigt, om att invandringen kostar enorma pengar samt orsakar enorma problem. Situationen är alldeles för akut. Att göra SD till så stora vågmästare som möjligt, är det bästa taktiken, om man nu väljer att rösta.

   Radera
  4. Samma personer som orsakat problemem, kan inte, och ska inte heller lösa dem.

   Radera
  5. @Doktor Syn,

   Tja, let´s agree to disagree. För mig är inte invandring ett problem öht så jag kunde inte bry mig mindre och jag tror faktiskt Cornu har rätt i sitt tänk kring "chockdoktrinen".

   Som liberal är jag personligen betydligt mer oroad över nedmonteringen av nattväktarstaten och vårt försvar samt av integrationen av de människor som kommer hit.

   Radera
 36. Jag och många andra invandrare kommer att rösta på SD av det enkla skälet att det är den enda parti som förstått att dagens invandringspolitik är ohållbar.

  Jag var tidigare skeptisk till SD men ser att de har skärpt sig och har nolltolerans mot rasism numera, därför behöver du inte skämmas för att rösta på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte skämmas för att man är rasist, tvärtom, det är ett tecken på att man är vid god mental hälsa. Driften att skydda och hjälpa sina egna och stänga ute konkurrerande främlingar är en darwinistisk överlevnadsmekanism. Det är antirasisterna som det är fel på, de saknar denna drift och är att anse som mentalsjuka. Jag tror faktiskt en hel del av dem inte kan se någon skillnad på t.ex en svensk och en afrikan på riktigt och inte förstår de som gör det.

   Radera
  2. I dagens globala värld måste vi kunna leva respektfullt sida vid sida, även om vi inte är kulturellt kompatibla.

   Problemet gäller inte så mycket att det flyttar in människor av andra etniciteter/religioner utan volymen av invandringen i relation till Sveriges befolkning och resurser. På sikt leder det även till samhällsproblem genom att de nya invånarna inte får den hjälp de behöver för att integreras i samhället. Det finns helt enkelt en enorm obalans i invandringspolitiken som bedrivs idag och SD är det enda parti som har en förnuftig lösning.

   Radera
  3. @Ali

   Jag kan leva respektfullt vid sidan av vem som helst men det gör mig illa tex att se kvinnor och flickor tvingas bära förtryckande klädsel, jag kan inte hjälpa det.

   Det sättet att förhålla sig vill jag inte ha i min närhet, de får gärna finnas i andra länder dessa är ju deras, men jag vill inte ha det nära mig, i mitt land, då det är grovt fel att behandla kvinnor så enligt mig.

   Men jag får det upptryckt i ansiktet vart jag än går varje dag..

   Jag bär inte någon religiös symbol för det ens privatsak.

   Det stör mig också att se tiggare som står på samma jäkla ställe varenda dag, det kan ev uppstå situationer av tillfällig kris när man måste tigga i extremt nödfall, det kan jag förstå, och när man fått ihop den summan så slutar man tigga och köper bussbiljett eller vad nödfallet nu handlade om.

   Men att ha det som ett permanent sätt att försörja sig istället för att ta tag i sitt jäkla liv och masa sig bort till socialen, eller skaffa sig en försörjning, eller på något sätt göra nåt bättre av sin dag än att stå och bara tigga.

   Och de idioter som ger pengar till tiggarna, som inte orkar tänka hela vägen ut gör ju att tiggaren kommer tillbaka nästa dag ..och nästa.. och nästa..och tigger.

   De är grovt medskyldiga till att tiggaren lockas stå där istället för att ta tag i sitt liv..

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  5. Kalle7 - Tiggeri av EU-medborgare är ett ett sorgligt kapitel för sig där Reinfeldt & co totalt misslyckats men här diskuterar vi den enorma invandringen.

   Baron von Keff - De flesta "gamla" invandrare som kom på 70-90 talet har faktiskt integrerats i samhället och bidrar till ekonomin. Dessutom var de från länder som var någorlunda utvecklade och hade en fungerande utbildning och organiserad stat (Finland, Turkiet, Chile, Iran, Jugoslavien). Därmed var de människorna anpassningsbara till ett modernt samhälle.

   Dagens invandrare kommer från länder med mycket lägre utbildningsnivå och samhällsutveckling än den förra gruppen, t.ex. öst och Nordafrika, Afghanistan, Irak/Syrien. Ett annat problem är att dagens invandrare är mer religiösa vilket också kan vara ett hinder för integration.

   Enda lösningen som jag ser det är att begränsa volymen av flyktingar kraftigt så att samhället kan hinna hjälpa de befintliga invandrarna att anpassa sig till det svenska samhället och hitta ut på arbetsmarknaden.

   Radera
  6. Hets mot folkgrupper raderad.

   Radera
  7. @Ali

   En sann fröjd att läsa ditt senaste inlägg
   Önskar dig en bra dag!

   Radera
 37. Förhoppningsvis så har Reinfeldt nu insett att han har gjort bort sig något enormt när han vägrat att samarbeta med SD. Han avser att avgå efter valet och hjälper nu till att kratta manegen för sin efterträdare ( Borg? Bildt?) som släpper in SD i Alliansen och på så vis behåller det blå laget makten. Annie Lööf avgår såklart i protest.

  SvaraRadera
 38. Hur lång tid tror ni att det tar innan staten beslagtar "våra" pensionspengar?

  SvaraRadera
 39. Så fort valet är över kommer verkligheten ikapp för alla parter.

  SvaraRadera
 40. Trots att det är sjuklövern som har makten i sin hand också efter valet kommer man att skylla SD för eventuellt kaos. Det ju enligt Reinfeldt SD:s fel att han var tvungen att öka invandringen.

  SvaraRadera
 41. Har inte orkat med att läsa alla kommentarer. Kanske någon redan uppmärksammat detta; 48 miljarder är ju ungefär den summa som krävs för att hyvla av Försvarets "materielberg". Att Reinfeldet/Borg gör denna prioritering är inte förvånande. Dom har ju tidigare visat att de är fientligt inställda till FM och svensk försvarsförmåga

  SvaraRadera
 42. Jag tror att mobilföretagen också snart gör en hemställan till regeringen för att kunna bygga ut mobilnäten på förläggningsorter.

  De 120 i Västra Å torde få svårt att ringa annat än nödsamtal i sina mobiler framöver. Mobilnäten är inte dimensionerade för så drastiska befolkningsökningar, lika lite som de var i Glava eller i Sunnansjö, där perifera delar av masttäckningen, som i Stensbo, tappade täckningen helt. Givetvis utan att tidningen gick in på varför, och Telia vill förstås inget säga:

  "Fick bara blajsvar när jag ville ha reda på varför vi hade full mobiltäckning förra året, men nu fungerar ingenting."

  "Kapacitetsbrist" säger Telia, och skyller på annorlunda mobilanvändande. "6 juni blev mobilmasten i Sunnansjö så överbelastad och överhettad att kylaggregatet gick sönder."

  Tusen nya telefonvilliga i Brunnsvik är mobilnätet INTE dimensionerat för.

  SvaraRadera
 43. I en skriftlig kommentar till SVT uppger integrationsminister Erik Ullenhag på söndagen att Arbetsförmedlingen kommer att behöva mer pengar till förvaltningen av etableringsuppdraget, men han vill inte precisera några summor utan hänvisar till de pågående budgetförhandlingarna."

  http://www.svt.se/nyheter/af-saknas-...alpa-nyanlanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. http://www.svt.se/nyheter/af-saknas-pengar-for-att-hjalpa-nyanlanda

   Radera
 44. Invandringen är ju bra för den som har det lite bättre, kostnaden för hushållsnära tjänster kommer ju att bli rätt överkomlig när lönekostnaden anpassas till global nivå. För inte så längesedan hade ju en arbetarfamilj råd med en hushållerska och barnpassning i hemmet. Nu får vi ju äntligen råd med det igen!

  SvaraRadera