Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2014-08-12 09:51

Nu rullar 280 ryska militära lastbilar in i Ukraina - vitmålade

Tvåhundraåttio ryska ommålade militära lastbilar fullastade med citationstecken är nu på väg in i Ukraina, under täckmantel av Röda Korset och vitmålning som humanitärt bistånd. Situationen kan anses mycket bräcklig, då många på mer eller mindre goda grunder misstänker att Röda Korset snabbt förbrukar allt förtroende de åtnjuter.


1940 skickade Sovjetunionen in humanitärt bistånd i Baltikum, vilket som bekant ledde till ett maktövertagande och det humanitära biståndet upphörde först när Sovjetunionen föll och baltstaterna återigen blev egna länder 1993.

Misstankar finns förstås att det finns vapen och ammunition lastade på lastbilarna. Andra misstankar är att minsta angrepp på lastbilarna kommer användas som en rysk casus belli, då det förstås är fullt motiverat att gå in om humanitärt bistånd utsätts för beskjutning. Även om det råkar vara terroristerna som står för angreppet. Man kan också ta ukrainska arméförbands eventuella stoppande och genomsökande av lastbilarna som en casus belli.

Eller så har man helt sonika lastat lastbilarna med soldater. Underligare saker har hänt. Chaufförerna är iaf ryska militärer. Passagen över till Ukraina kommer antagligen ske genom de gränspassager som terroristerna redan kontrollerar.

Det bästa humanitära biståndet hade annars varit att Ryssland slutar skjuta med raketartilleri in i Ukraina, inklusive på civila mål, och slutar skicka över trupp och vapen, kan man tycka.

Huruvida humanitärt bistånd används som en sk false flag och provokation för att få legitim casus belli, så uppmärksammar amerikanska XX Committe att Ukrainas säkerhetstjänst SBU påstår sig ha avlyssningar som visar att nedskjutningen av MH17 var ett misstag. De ryska BUK-systemen hade levererats till fel by, dock med ett snarlikt namn, och tanken var att skjuta ner ett Aeroflot-flygplan för att få casus belli och därefter inleda en fullskalig rysk invasion. Med fel grupperingsplats för BUK-systemet sköt man ner fel plan och fick inte en casus belli. BUK-systemet transporterades därefter omedelbart ut ur Ukraina igen. Detta enligt SBU, så ta det för vad det är. XX Committee påtalar att SBU inte släppt några bevis här, vilket man gjort tidigare.
"Given the SBU’s customary thoroughness in releasing intelligence to the public to back up its claims regarding Russian aggression against Ukraine, which I’ve reported many times, the absence of hard evidence here is surprising, particularly given the explosive nature of this claim."
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

73 kommentarer:

 1. Om det visar sig att Röda korset har hjälpt Ryssland att transportera trupp eller hjälpt invasionen på något sätt är det slutet för den organisationen internationellt. Ingen kommer någonsin att lita på deras transporter igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad säger Röda Korset själva om detta?

   Radera
  2. Från igår. http://www.icrc.org/eng/resources/documents/news-release/2014/08-11-ukraine-east-civilians-plight-concern.htm

   Notera att de kräver av Ryssland att de rapporterar exakt vad som finns i lastbilarna. Brasklapp så det skriker om det.

   Radera
  3. Kan någon gissa att två lastbilar svänger av plötsligt, och 10 minuter senare befinner sig hela konvojen under beskjutning, vilket får Ryssland att gå in med full militär.

   Radera
  4. http://www.icrc.org/eng/resources/documents/news-release/2014/08-11-ukraine-east-civilians-plight-concern.htm

   "All parties must also guarantee the security of ICRC staff and vehicles, for the entire duration of the operation, in view of the fact that the organization does not accept armed escorts."

   Som sagt - vilket angrepp som helst ger ju i princip Ryssland anledning att gå in i området för att "säkra upp".

   Min gissning - Ryska separatister/banditer kommer att angripa konvojen. Ryssland kommer gå in och "säkra upp". Det kommer gnisslas lite tänder. Ryssland säger att fria val kommer att hållas och att området inte kan tillhöra Ukraina.

   Radera
  5. Martin sjöquist.
   Inte nödvändigtvis. Titta på FN exempelvis som lagrar vapen och ammunition åt Hamas i sina skolor i Gaza utan några större förtroende tap. Jag tror det skulle ursäktas på vanligt halvdant sätt och sedan glömmas bort inom kort. Finns det inte i media finns det inte.

   Radera
 2. Det är väl bra att den stackars utbombade civilbefolkningen för lite förnödenheter. Det är väl inga problem för ryssarna att smuggla över vapen på andra sätt om de vill det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det antagligen, men Cornu är i denna fråga en parodi på sig själv.
   Han kallar både ISIS:s slaktare av civila och de Ukrainska separatisterna för terrorister. Olika grader av helvete? - fan heller!
   Därmed inte sagt att Ryssland inte kommer att ingripa mot attacken "mot sitt eget folk" som kuppregimen i Kiev nu utför. Det skulle inte förvåna mig speciellt mycket.

   Radera
  2. Finns gott om dokumenterade mördade civila, som avrättats av de ryska terroristerna i sydöstra Ukraina. Plus några hundra mördade när terroristerna sköt ner ett flygplan. Absolut terrorism.

   Radera
  3. Iaf jag är inte mer "rysshatare" än att jag kan offentligt applådera Putin om det skulle vara så att de där lastbilarna innehåller mat och förnödenheter som dessutom når den drabbade civilbefolkningen istället för ryska irreguljärer.

   Men om Putin verkligen ville hjälpa de civila så kunde han ju som sagt börja med att lägga ner artilleribeskjutning över gränsen, mm etc.

   Radera
  4. @Ben Dover

   Det vore ju det rimliga antagandet ifall man går på teorin att det är ett "lockbete" för att bli attackerade så de kan gå in och rensa upp. Står det vid en attack mot konvojen klart att det faktiskt rörde sig om civila förnödenheter så ger det ett casus belli för att gå in militärt.

   Det är ju trots allt säkert smidigare att gå in militärt ifall man har casus belli först...

   Radera
  5. Med tanke på att de rysslandsvänliga just nu ligger risigt till rent militärt, så kan det vara så enkelt att rödakorsleveranser kan fungera som propagandaverktyg och mänskliga sköldar, vilket helt enkelt köper Putins legosoldater mer tid till omgruppering och återhämtning och tvingar Ukraina att iaktta ytterligare försiktighet i sina anfall.

   Radera
  6. Ang "terrorister". Cornu tillstår att han likställer ISIS och separatisterna i Ukraina som terrorister vilket är intressant och i mina ögon pinsamt.
   Vad gäller flygplanet som man tror sköts ner. Om det var separatisterna som sköt ner planet är det väl knappast någon som tror att det var med avsikt man sköt ner just det planet - eller? Om det inte var med avsikt så blir de som sköt inte automatiskt "terrorister" genom nedskjutningen. Men man kan nog ge dem flera andra negativa epitet också om det var av misstag planet sköts ner.
   Tycker främst att terroristetiketteringen ger en låg politrukdoft över en annars så rak, objektiv och djuplodande blogg. Det saknas självrannsakan och förmåga/vilja att se saken också från ryskt perspektiv, vilket är en förutsättning för att analysen i längden skall vara trovärdig och intressant. Om du förstår din fiende har du mycket större möjlighet att förutse och möta honom på ett effektivt sätt eller att förhandla fram en lösning som är bra för båda parter. Nej, det hela känns för mig som propaganda och har föga med analys att göra.

   Radera
  7. Så varför är det underförstått att Ryssland är vår fiende?

   Radera
  8. Eftersom det säljer böcker och köper röster.

   Radera
 3. Putin ska ha talat med Barroso om denna hjälpinsats och isåfall är väl EU med på hela arrangemanget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutom det faktum att Barroso inte godkände det hela å EU vägnar utan varnade Putin för att använda en humanitär insats som täckmantel för en invasion.

   Radera
  2. Ska man vara noga är det väl ICRC i Schweiz som "äger" varumärket och i så fall är det ju inte EU som ska godkänna det hela. Men det där är ju en snårig historia.

   Radera
 4. Finns det något sätt att avgöra vid tex gränspassagen vad lasten möjligen skulle vara?
  Jag håller med om att teorin om om ett annat flygplan verkar lite långsökt men tyvärr inte helt otrolig. Om det är så måste man säga att människosynen hos dem som kom på detta är beklämmande dålig.

  En gissning som jag skulle våga mig på är att ledarna för Armenien, Azerbajdzan och Ryssland kom överens om att hålla Nagorno-Karabach konflikten från att blossa upp så riktas större fokus igen på Östra Ukraina.

  SvaraRadera
 5. ICRC och OSCE lär vara med på tåget. Vi får väl se hur det går, om NATO kramarna eller Putin kramarna får rätt. Vore ju snöpligt för västvärlden om det visar sig vara en humanitär konvoj på riktigt, under tiden som NATO och EU endast har målat upp krigsrubriker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöpligt??
   Tror du att världen vill att Ryssland ska attackera? De flesta har redan sett tillräckligt av ryska soldater på uppdrag i fel uniform för att det ska räcka och bli över.

   Radera
  2. Nja.

   Se här:

   http://www.icrc.org/eng/resources/documents/news-release/2014/08-11-ukraine-east-civilians-plight-concern.htm

   Nu verkar det vara så att konvojen rullat iväg utan att man upplyst ICRC om vad som finns i den. Men, det kanske inte är så farligt om man kan tala om det innan man når den ukrainska gränsen.

   Sen är det ju ICRC som ska ta över vid gränsen, då måste ju lasten gås igenom, ICRC godtar normalt inte väpnad eskort från någon sida. Dessutom ska den levereras av ICRC så eventuellt så måste väl förarna avväpnas eller t o m bytas ut?

   Att säga att "ICRC är med på tåget" är att släta över de ganska omfattande förbehåll som de har lagt fram.

   Radera
  3. När vi inatt läste både formella och informella nyheter från Ukraina så sas det att ukrainska regeringen inte kommer att släppa in de ryska bilarna. Man har beslutat att de ska omlastas till ukrainska bilar i så fall!

   Radera
 6. Separatisterna håller på att förlora och Ryssland måste ingripa. En stor humanitär insats i området kommer att försvåra/omöjliggöra fortsatta offensiva operationer för de ukrainska förbanden och får samtidigt Ryssland att framstå som den "goda sidan". Skulle Ukraina genom aktiva handlingar motsätta sig hjälpinsatsen eller rent utav utsätta personalen för fara genom fortsätta stridshandlingar öppnar det också upp för en militär "fredsbevarande insats".

  En 100% humanitär insats räcker gott för att uppfylla de mål Putin kan tänkas ha på kort sikt, det behöver inte finnas någon baktanke/maskirovka. Min gissning är därför att detta är en rent humanitär konvoj. Med förbehållet att ett gäng av lastbilschaffisarna står på GRUs lönelista och håller lite extra koll på trupprörelser, infrastruktur mm.

  SvaraRadera
 7. Under täckmantel av Röda Korset är väl dock inte vad vi ser än så länge. Verkar som om fordonen snarare är täckte med ryska örnar. Om jag förstår det rätt så är det för ICRC något som fortfarande är på diskusions-stadie. Fordonen är på väg och när de anländer till gränsen så har ICRC-Ukraina-Ryssland med lite tur kommit överrens om något.

  Att ICRC skulle sätta sin logga på dom och köra över gränsen utan att kolla vad som finns under preseningarna är för mig otänkbart. Även om de bland gemene svensk har ett dålig rykte efter försvunna pengar så har de på internationell politisk nivå ett otroligt gott rykte. Hoppas dom kommer överrens och hoppas att parter i konflikten håller sig borta och låter det vara just ett humanitärt uppdrag.

  SvaraRadera
 8. Det är underligt tyst om det nedskjutna passagerarplanet. Varför? Och varför lägger inte USA fram påstådda bevis? Deras spionsateliter borde väl ha fångat förloppet? Det är något mycket skumt i görningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. USA har redan presenterat plottarna av den uppskjutna roboten.

   Radera
  2. Var inte "bevisen" bara en teckning gjord med ett bildprogram?

   Radera
  3. Satelliten rapporterar in datapunkter.

   Man kunde förstås släppt en lista med siffror istället, men valde att plotta in dessa datapunkter i en 3D-modell för att vanligt folk skulle förstå.

   Det fungerar inte som på bio, med satellitlivekameror och personer som tittar på en stor skärm. Sådana här övervakningsssystem rapporterar siffror.

   Radera
  4. Konspirationsnötter som bestämt sig går dock inte att övertyga oavsett. Allt är fabricerat enligt dem, utom deras egna ogrundade hypoteser.

   Radera
  5. Ok, hur går det med datan från "svarta lådan" då, tex piloternas samtal innan störtning?

   Radera
  6. Den datan har väl Holland?

   Grejen är att det kanske inte finns så mkt i svarta lådan som säger nåt. Vad säger att piloterna ens upptäckte missilen innan den träffade? Vad säger att de förstod vad som hände innan de förlorade medvetandet?

   Tror inte man ska ha en övertro på svarta lådan i det här fallet.

   Radera
  7. Det stora värdet ligger väl i att vederlägga teorier om nedskjutning air to air osv.

   Radera
  8. Största behållningen av svarta lådan brukar vara den inspelade kommunikationen mellan besättningsmedlemmar. Rent teknisk information är det ont om.

   Radera
  9. @Anders Mattsson:

   Hur ska svarta lådan kunna vederlägga (eller för den delen bekräfta!) teorier om air-to-air-nedskjutningar?

   Radera
  10. Ben, det borde vara lättare för piloterna att upptäcka ett attackerande flygplan, speciellt om de skjuter med automatkanon.
   Förövrigt kan det vara intressant att höra piloternas kommunikation med flygledningen.

   Radera
  11. Ja, OM piloterna sett vad det nu var som anföll dem och hunnit prata om det så kan det naturligtvis finnas inspelat. Fast vad säger att de korrekt lyckats identifiera föremålet? Ögonvittnen är oftast mindre trovärdiga än folk tror. Kanske särskilt i en så märklig och hotfull situation.

   Radera
  12. Hur skulle de alls kunna se den utan de motmedelsstöd som stridsflygplan har?

   En BUK-robot färdas i ca mach 3, eller runt 1000 m/s (har jag räknat rätt?), snabbare än en gevärskula. Roboten är några decimeter i diameter och på väg mot flygplanet. Passagerarflygplan har också mkt, mkt dålig sikt nedåt.

   De lär vare sig hört eller sett något förrän explosionen, möjligen kan de sett avgaserna och det inledande rökspåret efter roboten om de lutat sig fram och spanat nedåt mot marken i rätt riktning.

   Sannolikt är det bara vanligt cockpitsnack, sedan en smäll och skrik, om inte cockpits kommunikation med svarta lådan omedelbart slogs ut.

   Radera
  13. Ca 1000 m/s torde motsvara mach 3 ja. I lumpen hörde jag att utgångshastigheten för en 5,56 mm Ak5-kula skulle vara 970 m/s.

   Nu är en gevärskula mindre i storlek, men det förefaller ändå inte troligt att man hinner se ett sådant föremål, identifiera det och diskutera det med grannen, kanske?

   Radera
  14. Officiellt om några veckor:

   http://www.onderzoeksraad.nl/en/onderzoek/2049/investigation-crash-mh17-17-july-2014/onderzoek/1555/investigation-into-cause-of-mh17-plane-crash-continues-in-the-hague-the-netherlands#fasen

   "The team's efforts will initially focus on the report of preliminary findings, which the Dutch Safety Board aims to publish in a few weeks' time. The report will contain the first factual findings arising from the investigation based on various sources, such as the cockpit voice recorder and the flight data recorder (the black boxes), air traffic control data, radar and satellite images. This data is currently being compared and will subsequently be analyzed."


   Sedan finns det dom som nu påstår att det var Ukrainsk Su-25 som sköt med AKn.


   Radera
  15. Det finns även de som påstår att det var det där andra malaysiska planet, och att alla döda var nedfrusna malaysier och att utomjordingar ligger bakom det hela.

   Några som helst bevis för det eller en ukrainsk Su-25 (ukrainsk stavas på svenska med litet u, ni borde lära er svenska bättre i Ryssland) finns förstås inte. Däremot finns det en BUK-M fotograferad på avskjutningsplatsen, och det finns film från tillfället där man ser avgasspåret efter den avfyrade roboten avfyrad från den plats som USA:s satellitövervakning pekar ut.

   Radera


  16. öhm…???
   Ta ett djupt andetag nu och tack för korrigeringen av stavningen. Jag brukar lite slarvigt använda "anglo-saxisk stavning" vilket naturligtvis blir fel när det gäller länder, månader etc. Jag var dock inte beredd på korrekturläsning här....
   Hoppas ingen annan än jag blev kränkt nu?

   Vidare hävdar inte JAG att ukraina skjutit ned MH17 om det nu var otydligt? (sarkasmen var dock kanske otydlig ?)
   Det skulle dessutom ha krävt en anmärkningsvärd prestandaförbättring av 25ans flygförmåga, eller annan motor kanske, och då har ukrainarna (med litet u) gjort nåt som Sukhoi inte gjort vilket technothriller författare borde ha noterat & påtalat ;-)

   Radera
 9. Det är dags för Ryssland att göra vad som behövs med skitlandet Ukraina och ta sin del av landet. Och även stänga exporten av naturresurser till EU och speciellt oljeleveranserna till Sverige. Inget vore bättre och ju snabbare detta sker och det här landet klappar ihop med säg 50 procent arbetslöshet, ett börs OMX på en tiondel och mathjälp till svältande desto bättre. Inget skulle ge en bättre förberedelse och försening av kollapsen, som blir långt värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland är fascisister och någon borde ventilera skallen på fascistledaren putin

   Radera
 10. Det verkar vara mycket Kutchma, fd Ukrainska premiärministern och presidenten som det skrivs om både i samband med konvojen och övrigt som samtal med Ryssland. Oklart lm han faktiskt har något mandat eller om han bara engagerats som känd och politisk inflytelserik person. Det verkar även vara av artiklarna osäkert var han står egentligen. Han har både anklagats för att ha kontakter bland fd Regionala partuet, liksom att ha fått sponsring tidigare av Putin för sin valkampanj.

  SvaraRadera
 11. Det pågår i detta nu ett storpolitiskt schackparti som utspelar sig i maktens korridorer som är täckta av rök och speglar. Om drottningen (Merkel) faller över och ansluter sig till BRICS-ländernas valutasystem och därmed lämnar dollar som handelsvaluta, vilket de för övrigt är trötta på, är det game over för USA. 85 procent av all världshandel sker i dollar och det är av den enda anledningen som sanktioner, framförallt av USA, nu genomförs mot Putins drag i det pågående schackpartiet med Ukraina som en av spelpjäserna. Om USA förlorar Tyskland som är den enda stora och viktiga spelpjäsen i Europa återstår schackmatt, vilket kan betyda krig. Det som talar emot att USA och Obomba sätter igång ett storskaligt krig för att rädda sin egen skuldvaluta är att landet håller på att falla ihop inifrån. Utan dollar som världsvaluta kan USA inte längre printa upp pengar ur tomma intet som världen ska handla med och utan dollar har USA inte råd med sin utrikespolitik och utan dollar rasar luftslottet och pyramidspelet som hållit igång USA och the american way of living. Att handla på kredit som övriga världen betalar.

  Som den amerikanske geostrategen Zbigniew Brzezinski, rådgivare åt bla Kennedy, Johnson och Carter-regeringarna skrev i sin bok "The Grand Chessboard" från 1997:

  ”Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire.”

  Och för att åter citera den komplett galne Herman Göring: Det är inte folket som vill ha krig, det är ledarna.

  Efter en stekhet sommar går vi obönhörligen mot en vargavinter. Bokstavligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej.

   http://usawatchdog.com/germany-secretly-planning-on-joining-brics-jim-willie/

   Radera
  2. Förstår inte riktigt kopplingarna här.

   Ryssland genomför en slags de facto-invasion av Ukraina. Syftet med detta skulle alltså enligt dig vara att övertyga Tyskland att lämna dollarn och ansluta till ett annat valutasystem?

   Hade man inte helt enkelt kunnat muta, lobba, locka tyska politiker till att ta det beslutet istället för att invadera Ukraina?

   Radera
  3. Det finnns säkert sidor på Internet som hävdar att 9.11 inte var en attack mot USA heller, utan en attack från dess regering, vad vet jag...
   Kanske någon kommer att säga att månlandningen inte har skett på riktigt, även om ju det vore lite väl extremt även för stollarna.

   Att något sägs betyder inte alltid att det är sant. Din teori är alltså att Rysslands interventioner i Ukraina egentligen inte har hänt, utan att de är dimridåer utlagda av USA för att i lugn och ro starta krig mot hela världen?

   Radera
  4. Att spela schack kräver en viss intelligens. Att spela politisk schack kräver förståelsen hur det historiskt har sett ut och hur historien sedermera formar framtiden.

   Det som nu sker i Ukraina är ett schackdrag. Och ja, för den vanlige tevekonsumenten också ett regelvidrigt krig där vi fort och ensidigt får reda på vem the bad guy är. Med det sagt försvarar jag inte Putin för fem öre. Han är en ledare som har egna ambitioner. Jag delar dem inte. Alls.

   Radera
  5. Det var ju inte direkt svar på frågan...

   Radera
  6. Du låter för övrigt exakt som en Jehovas-tomte jag debatterade med i min ungdom:

   Jehova: "Om du bara tog dig tid att läsa Bibeln skulle du bli frälst"
   Jag: "Har läst den, den var skit".
   Jehova: "Man måste läsa den med den rätta tron förstås"
   Jag "Hur vet man om man har den rätta tron?"
   Jehova: "Det vet man. Man känner det på sig!"
   Jag "Käka knogmacka, smutsiga kolportör"

   Radera
  7. Fast du menar väl att schackdraget i Ukraina dras av USA och inte av Ryssland?

   Det är ju lite av samma idé som byggnader som träffas av plan och faller samman, men av kryptotermitjävlasmäll, som råkade planteras samma dag.

   Radera
  8. Ben,
   jag trodde ni använde mer exotiska tillmälen som mögbör och liknande till era förlolämpningar i Skåne?

   Radera
  9. Hade för övrigt en skånsk vikarie i kemi en gång. Han använde lektionstiden att lära oss göra snus. Var tredje ord han sade var en svordom eller ett könsorgan.
   Och en dag knackade han på dörren iklädd kritstreckrandigt och undrade om jag hade tänkt på hur allting hänger ihop på sistone…
   En ickelinjär varelse.

   Radera
  10. Jo, fast nu är det ju så att jag är invandrare. Och Jehovas-historien utspelar sig i mitt hemland, Småland.

   Radera
  11. Ja, då hade du ju tur i alla fall. Smålännningar är ju ofta kannibaler, så Jehovas är nog de bland de minst farliga besökarna där.
   Sedan skriver du ju i och för sig inte vad du gjorde med dem efter att du hade slagit ner dem, kanske de inte hade samma tur?

   Radera
  12. Madison roar sig med att sprida typiska vänstermyter om dollarns betydelse. USA har ett current account underskott mot omvärlden på cirka 3 procent av BNP och detta är inte speciellt mycket. Men naturligtvis höjer detta landets välstånd. Underskottet har ungefär halverats sedan det kom en så kallad finanskris.

   http://www.tradingeconomics.com/united-states/current-account-to-gdp

   Det viktiga i sammanhanget är att USA har mycket naturresurser, är en stor exportör av livsmedel, har kärnvapen och ett starkt konventionellt försvar och är ledande inom teknik och vetenskap. Dollarn i sig är bara en spegeln av verkligheten och betyder inget. Att USA skulle ”falla ihop inifrån” utan en handel i dollar är bara trams.

   Jämför med den svenska valutan, som kraschar direkt om landet inte exporterar mer än det importerar. Sverige har inte heller något av detta som USA har, utan är ett kroniskt överbefolkat område, som svälter ihjäl på nolltid om tillförseln från utlandet upphör. Man vill naturligtvis inte investera i ett sådant land.

   Radera
  13. De som främst kommer hit är invandrare utan större pengar och kompetens. Om det blir något storpolitiskt schackspelande så försvinner Sverige som en av dom första bönderna. Här kan man inte göra så mycket. Men en massinvandring är naturligtvis dumt. Moralen måste hållas uppe på trupperna och trumpeterna och trummorna är viktiga för att få in budskapet i de arma bondpojkarnas huvuden. Om man inte använder mediciner eller är med i Jehovas Vittnen så kan man fantisera på andra sätt.

   Radera
  14. Ben dåre och Kingen, Madison menar nog som Ingmar Stenmark sa att " Det är svårt att förklara för en som inget begriper" .

   Radera
  15. När någonting är väldigt svårt att förklara brukar det bero på något.
   Läs Madison 14:11. Tycker du att det verkar klart varför USA ska starta krig?

   Radera
 12. Kanske ytterligare en dum fråga, men hur får man en rysk BUK-besättning att skjuta ner ett ryskt civilt flygplan? Det kanske finns en anledning till att det saknas bevis till denna "teori"?

  SvaraRadera
 13. Istället för att motverka Ryssland så borde Europa bygga upp och utveckla det. Ryssland har en enorm tillväxtpotential som hade kunnat bli en viktig handelspartner för Europa. Men sålänge neoliberalerna styr och ställer så får vi handelskrig och blockad som i långa loppet kan leda till ett tredje världskrig om idioterna får som de vill. Att ignorera och kväva Rysslands egenintresse blir Europas fall. Nu har Ryssland tröttnat och väljer en annan väg.

  SvaraRadera
 14. Det hävdas hos Deutsche Welle på ryska i eftermiddag att Röda Korset ej fått någon lista på vad sändningen innehåller.
  http://www.dw.de/красный-крест-мы-ждем-от-москвы-списка-гуманитарных-грузов-для-украины/a-17847275

  SvaraRadera
 15. Lastbilarna kan mycket väl innehålla militär utrustning men det militära kriget är väl snart över. Då vidtar politiken. Således är det mycket smartare att skicka in förnödenheter. Det ger good-will och det är det USA och kievregeringen fruktar mer än lite krut och granater. Således blir Ukrainas regering förlorare hur än den gör, ty någon hjälp därifrån har inte människorna i östra Ukraina att vänta. Det är det perspektivet, som hotar och då får man skicka ut påståenden som återges av megafonen Cornu. De gamla principerna, Cui bono, Onus probandi och Audiatur et alter pars står inte högt i kurs hos honom eller hos överinkvisitorn Ben Dover. Ukraina har kollapsat, tyvärr.

  SvaraRadera
 16. Enligt finska tidningen HBL så stoppas konvojen vid gränsen och lasten flyttas över till ukrainska lastfordon under överseende av bl.a. röda korset. Så var det med det så nu kan ni sluta med era konspirationsteorier.

  SvaraRadera
 17. Cornu , du spekulerar hej vilt och pratar om saker du inte kan backa upp på något sätt.
  Du är per definition en krigshetsare & konspirationsnöt!

  SvaraRadera
 18. Siten [email protected] är duktig på att geolokalisera bilder. http://ukraineatwar.blogspot.se/
  Konvojen av snabblackade militärlastbilar kommer från 5th Guards Motor Rifle Brigade [tidgare Tamanskaya] Alabino/Moskva. Beundransvärt fräck plan att skicka in dessa soldater för att orsaka problem i Kiev, Tyskland och hos RödaKorset. Bra TV om de inte blir insläppta av "juntan i Kiev", ännu bättre om de blir beskjutna av några "fascist-nazister" i gränsområdet. Personalen, förnödenheterna och fordonen skulle säkert ändå ha skickats till området.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I detta virrvarr så är uppgifterna från Ukraina de minst tillförlitliga. Men de stridande utgörs till alltför stor del av skjutglada amatörer, som de amerikanska rådgivarna inte fått pli på.

   Radera
  2. I bästa fall kanske nån beskjuter konvojen och sen råkar tappa såna där felstavade visitkort från "Pravy Sektor"? Det är ju väldigt praktiskt, för då vet man ju precis vem som låg bakom också.

   Radera
 19. Ah, här talar Dugin i alla fall klarspråk:

  http://pda.rusnovosti.ru/news/335406

  Inom Ryslsand pågår en kamp mellan materialism och idealism. Materialisterna är så klart ost-ätande liberaler som förtjänar förakt.

  Han förutspår att denna konflikt kan orsaka ett inbördeskrig i Ryssland om "idealisterna" inte får fritt spelrum. Underförstått att de får erövra nya folkryska områden så klart.

  Är det inte det här som kallas Lebensraum? Att man antingen erövrar grannen eller fångas i ett eget, internt förfall?

  SvaraRadera