Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2014-08-03 16:52

Kaplans och Musas älskade ISIS är inget annat än mördare

Det finns nu en film på ISIS massmord i Irak att beskåda på Youtube. Detta är en terroristorganisation som hyllats av Miljöpartiets gruppeldare i Riksdagen Mehmet Kaplan och Rashid Musa från Ibn Rush Studieförbund, där man förklarade att det inte skiljer sig att åka till Syrien och Irak och mörda för ISIS del mot de 10 000-talet frivilligsvenskar som slogs på Finlands sida under Vinterkriget 1939 - 1940.


Jag rekommenderar ingen att se denna film, som visar avskyvärda massmord. Jag ser som bloggare och författare på sådant här ur rent researchsyfte och drömmer sedan mardrömmar om det jag sett. Jag kommer översiktligt beskriva vad som finns på filmen.

Under de första minuterna av filmen visas hur man samlar ihop civilklädda män och kör dem bundna på fordonsflak. Därefter visas hur de leds ner till grävda massgravar, där de tvingas lägga sig ner. Männen går frivilligt, nästan ivrigt mot döden och lägger sig på plats. Snart är det över.

Med start 2:30 in i filmen startar mördandet.

Offren som ligger på mage skjuts med automatkarbin i bakhuvudet av uppradade mördare.

Sedan visas hur mördare går med automatkarbiner och skjuter mot kropparna. Kropparna rycker till när de träffas i de fall de ännu inte är döda. Man ser ur röda fläckar skvätter fram på ljusare kläder i vissa fall. En av dessa tjogvis män rullar över på sidan och skriker av smärta innan han dör. Tack och lov saknar filmen ljud.

Cirka 3:10 in i filmen ser vi hundratals kroppar på någon form av betongplatta. Tre män sitter fortfarande upp. En mördare går fram och skjuter dem i huvudet med en automatkarbin.

Därefter får vi 3:20 se en scen där flera unga män hukandes under slag leds ner mot en kaj vid ett vattendrag. 

Därefter får vi se betongkajen vid 3:44. Betongen är färgad röd av blod. En mördare står med pistol och skjuter ett skott i huvudet på en man, som därefter knuffas ner i vattnet. En annan man förs fram och skjuts med ett skott i huvudet, och knuffas ner i vattnet. Och en till. Och en till. Och en till.

Hela tiden viftas det tydligt med ISIS svarta flagga genom hela filmen.

Det är slående hur männen som just ska mördas fogligt accepterar sitt öde. Ingen försöker fly, ingen försöker göra motstånd. Man ser även detta i naturen, när bytesdjur slutligen kapitulerar inför rovdjur och ger upp att kämpa och accepterar sitt öde. Antagligen befinner sig offren i förnekelsefasen, tror att det handlar om skenavrättning, eller så har de som försökt fly skjutits ner, rent av tillfångatagits och torterats framför de andra. En relativ snabb död är då att föredra.

Filmen sägs komma från Irak, där ISIS påstår sig mördat 1000-tals irakier, både muslimer och kristna, som nu helt fördrivits från staden Mosul.

De enda i Sverige som behöver se denna film är Mehmet Kaplan och Rashid Musa. Det är deras plikt att se denna film och säga att detta är vad de står för, vad de försvarar och avfärdar som oskyldigt. ISIS flagga borde förbjudas i Sverige, och om du ser en svart flagga med vita tecken på så är det en flagga som stöder mord, massmord, folkmord och etnisk rensning. Lämpligen kontaktar du SÄPO när du ser denna flagga.

Miljöpartister, inklusive språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin, som trots allt alla står bakom Mehmet Kaplan som gruppledare i riksdagen kan titta på filmen i dålig kvalitet här. Angivna tidsstämplar gäller denna film. Kanske bör de som motsätter sig att människor från Syrien och Irak flyr till Sverige också se filmen. Samma film, med ljud, finns på Liveleak och visar massmorden i irakiska Tikrit från klockan 31:37 och framåt. Bildkvaliteten är avsevärt skarpare på originalet och lämnar inga tvivel på att detta är äkta.

I denna stund sägs det enligt SÄPO finnas hundratalet personer från Sverige på plats hos ISIS, mördandes under ISIS flagga. Sverige behöver lagstiftning för att hantera dessa mördare, och alla som stöder ISIS eller rekryterar åt ISIS. Idag finns det inget som helst skydd för personer i Sverige, mot dessa återvändande mördare.

För att återigen vara tydlig - i vilket annat parti som helst hade Mehmet Kaplan blivit utesluten, och absolut avsatt från sin post som partiets gruppledare i riksdagen. Men inte i Miljöpartiet, där man gillar mördare, massmord, folkmord och etnisk rensning.

Miljöparitet och F! har nu en möjlighet att visa vad deras trams kring nedlagt militärt förvar och genusoperatörer är värt. Skicka ner miljöpartister, femiscister, Södertörns Högskola och Ofog till ISIS och tala dem till rätta med en ordentlig intersektionell genusanalys. Till man gör detta saknar dessa partiers försvarspolitik all legitimitet.

Tillägg: Filmen är förstås ett led i ISIS etniska rensning. Förutom att använda den som rekrytering av  fler psykopatiska massmördare, så är den förstås till för att visa de som ska rensas ut vad som händer om de stannar. Samtidigt kan den också få motsatt effekt, nämligen att offer slåss för sina liv då det är helt meningslöst att ge sig. 

Innan länkningen till denna film funderade jag på om jag går ISIS ärenden här. Jag kom fram till att ingen som bor i Irak eller Syrien läser min blogg och inte kommer få se filmen denna väg. Min länkning blir inte en del i att sprida ISIS propaganda. I den mån personer boende i Sverige blir lockade att åka på jihad med ISIS, så får man åtminstone hoppas att dessa personer aldrig kommer hem igen. De som åker är inte några "fina killar". Värdet av att visa vad för något Miljöpartiet stöder är högre.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

69 kommentarer:

 1. Åker man till Syrien för att slåss som jihadist så har man förverkat sitt svenska medborgarskap. Punkt slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte med svensk lagstiftning. Du förverkar inte ens ditt uppehållstillstånd.

   Radera
  2. Jag var lite otydlig, det BORDE vara så, men är det inte i dagsläget. Och eftersom SD "äger" frågan så kommer ingen annan att vilja ta i den med tång.

   Storbritannien har väl nyligen infört/föreslagit en sådan lag??

   Otroligt att media inte jagar Kaplan för uttalanden av denna typ.

   Radera
  3. Åkesson sa det ju i sitt tal.

   Radera
  4. Kaplan och Musa balanserar farligt nära brottet 'olovlig värvning' genom att hylla, och därmed indirekt uppmana, att bege sig till Syrien och strida för Isis;

   19 kapitlet, 12 § i brottsbalken; "Om någon utan regeringens tillstånd här i riket [...] förmår folk att olovligen begiva sig ur riket för att taga sådan tjänst, dömes för olovlig värvning till böter eller fängelse i högst sex månader eller, om riket var i krig, till fängelse i högst två år. Lag (1974:565). "

   Radera
  5. I fulltext: 19 kapitlet, 12 §; Om någon utan regeringens tillstånd här i riket värvar folk till främmande krigstjänst eller därmed jämförlig tjänst eller förmår folk att olovligen begiva sig ur riket för att taga sådan tjänst, dömes för olovlig värvning till böter eller fängelse i högst sex månader eller, om riket var i krig, till fängelse i högst två år. Lag (1974:565).

   Radera
  6. När användes den lagen senast? I Spanien har man flera ggr arresterat totalt ett dussintal rekryterare och presumtiva soldater till ISIS. I Sverige noll. Varför?

   Tror inte nån dömts enligt den lagen nånsin i Sverige.

   Radera
  7. I sossesverige anses inte terrorism och rekrytering/skapande av terrorister vara ett brott. Verklige brott är de som begås mot staten. Tex om du som företagare missar bokföra en faktura så är det 10 ggr värre än att vara ISIS terrorist. Farbror blå kommer då hem till dig och griper dig framför dina barn och häktar dig till du kan bevisa motsatsen.
   Terrorister däremot ska vi försöka bota om och om igen.

   Radera
  8. Det fanns en gång en lag i Sverige, som förbjöd detta; således var det åtalart att åka till internationella brigaderna i Spanien eller ta värvning i SS förbjudet även om några straff ej utdömdes. När lagen upphävdes och varför vet jag inte men således måste vi acceptera individens fria vilja att slåss för IS eller ett rasrent Ukraina; konkreta exempel på båda finns. Låt dirigenten bakom nästan alla konflikter ta hand om skiten; jag säger inget namn men han har fått Nobels fredspris.

   Radera
 2. Man kan hjälpa dessa människor i närområdet istället för i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur undsätter vi Kobane???

   Radera
  2. Vi skickar ned MPs ickevåldsförsvar.

   Radera
 3. Hoppas minister Ullenhag snart kommer igång med ett behandlingsprogram mot islamofobi. Känner att jag annars är på väg att få en släng av detta mentala sjukdomstillstånd. Redan under kalla kriget diagnostiserades jag med rysskräck av gymnasiekamrater så jag tillhör säkert riskgrupperna för olika förvirringstillstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen. Islam som religion är inte farlig. Min mor, som bodde i US under 50-talet, sa alltid: Jag är inte rädd för Sovjet, men amerikanerna, de är farliga! Kände mig aldrig orolig över Sovjetisk invasion. Min ryske vän menade att Sovjet på 70 talet var ett paradis. Han borde veta, då han i ungdomlig galenskap flydde till Nederländerna och sen till US. Det goda han hade att säga om US, sent 70-tal, tidigt 80-tal, finns inte längre. Han åkte tillbaka men njet, har du dragit så skyll dig själv. Nu blev han tillslut svensk medborgare - för att kunna bosätta sig i Ryssland!

   Radera
  2. Romantiserad bild av något som man lämnat bakom sig?

   Min pappa flydde också från östblocket och han har inte mycket gott att säga om Sovjet. Det har för övrigt inte mina tvångsdeporterade släktingar heller.

   Sovjetvurmandet och kommunisterna i Sverige är vidriga

   Radera
  3. Båda bilderna kan vara sanna. Sovjet sysslade med en egen sorts kolonialism, där resurser och varor från periferin hamnade i centrum (=västra Ryssland).

   En georgier sa att på Sovjettiden fick de dricka vin, georgiskt vin drack man i Moskva.

   En f d östtysk påstod att han fick köa typ 10 år för en bil, i Moskva kunde man få en på direkten.

   Detta förfarande fortlever ju i någon mån även i dag, nu senast avseende Sibirien. Tycker man den svenska landsbygden är döende ska man kolla in den ryska, det är sju resor värre. Härförleden hade ju Putin telefonväkteri. En sibirier ringde in och klagade på att vägen spolats bort för flera år sen och framhöll att han minsann betalade sin fordonsskatt. Putins svar: "Vad fan ska du med bilen till?"

   Sovjet var paradis/helvete beroende på var man bodde, verkar det som.

   Radera
  4. Så länge majoriteten i Ryssland anser att Sovjet var bättre med en stigande andel före dem som upplevt det så kanske vi ska vara mer ödmjuka i våra uttalanden om Ryssland mm.

   Radera
 4. Och ändå. När jag säger nej tack till att Sverige skall försörja människor som är anhängare av denna ideologi är det jag som är den vedervärdige. Jag har haft rätt hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har du det Gustav, jag har också insett sedan årtionden att det är något allvarligt fel på de allra flesta av den religionens anhängare.

   Våld ligger överst på listan över metoder att lösa sina problem med.
   Kombinationen Islam och våld är egentligen den största anledningen till att de där länderna fungerar så dåligt att folk tvingas fly från dem.

   Många som kommer hit tar inte "seden dit de kommer" utan istället tar de med sig Islam och våld, tack för att ni väljer Sverige?

   Radera
 5. Stefan Olsson, kristnen missionär från tankesmedjan Frivärld som bidragstagare via Stiftelsen Fritt Näringsliv (vilket är samma stiftelse som står bakom "tankesmedjan" TIMBRO ), varför skulle han vilja sprida FUD och misunderestimera Kaplan?


  2012-03-30

  Mer i denna artikel från en proffsbloggare:
  Timbro = Religiösa tramsare och kreationister

  En förklaring för Frivärlds korståg mot Mp tror jag Naomi Klain ger i Capitalism vs. the Climate


  SvaraRadera
 6. Man kan undra vad arbetsgivarna till dessa gossar säger? Har de fått tjänstledigt?

  SvaraRadera
 7. De lever på bidrag förståss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det detta som brukar benämnas "Miraklet i Sandviken"? :

   http://avpixlat.info/2014/08/04/flyktingar-har-ratt-till-socialbidrag-for-semester-i-landet-de-flytt-fran/

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

 9. Jag förstår inte varför de styrande i Sverige inte kan lagstifta om att de som åker iväg och systemetiskt mördar blir av med sitt uppehållstillstånd/medborgarskap om de kan bevisas deltagit i det. Detta skulle du gälla de som nyligen blivit Svenska medborgare.

  De som är födda med Svensk medborgarskap skall dömas till livstids fängelse när de kommer tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det redan, Se 2 kap. 2 § BrB, brott som är grovt (t.ex krigsbrott), eller om brottet enligt svensk lag kan ge 4 års fängelse som minimistraff.


   http://polisen.se/Lagar-och-regler/Om-olika-brott/Krigsbrott---lagar-och-regler/

   Sen är det ju svårt att bevisa brott. Se artikeln Tre svenskar dömda för krigsbrott

   Radera
  2. Jag kan ha fel men det är inte tillåtet att ta värvning i utländska arméer men har så varti tidigare. Därför ska det bli intressant och se vad svenska myndigheter gör, med dem, som slåss för IS i Syrien (good guys) eller nu i Irak (bad guys) eller de som slåss för ett rasrent Ukraina.

   Radera
 10. Följande förtjänar väl kanske att framhållas:

  1. Huvuddelen av befolkningen i Syrien och Irak stödjer gissningsvis inte alls ISIS, de vill köra taxi eller gå till skolan precis som västvärldens människor.

  2. Läste någon intressant statistik om att ISIS lägger ca 50% av sina resurser på att slåss mot övrig opposition i Syrien.

  3. Innan nån säger "USA" skulle jag vilja gissa att dessa herrar får sina pengar från Saudiarabien. Där finns den verkliga fienden.

  4. Indraget medborgarskap i all ära. Man har förmodligen ett riktigt dålig bevisläge för att sätta fast återvändare. De flyger till Turkiet och tar sig sedan inofficiellt till konfliktzonerna. Min övertygelse är att det här är någonting som vi både har skyldighet och bäst möjlighet att bekämpa på hemmaplan. Men visst, idioterna som poserar på Facebook borde få en rejäl överraskning vid hemkomsten kan man tycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1.
   Kör du taxi? Vem vill det? Har du en aning om villkoren för de flesta? Ska man skolas för att köra Taxi?

   2. Klart.

   3. Och vem fixar saker åt kamelryttarna med oljekällor? Inte US väl? Inte har väl MUST åkt dit med cash för att bygga vapenfabrik?

   4. Jepp. Men det är mest du som tycker. Man måste se till att det inte kan hända!

   Radera
  2. 1. Bara de kvällar din mamma inte är upptagen.

   3. Jag anar att en eller annan trebokstavskombination närmar sig konversationen? Ja, det där beslutet om att bygga en pv-robotfabrik i Saudiarabien var ju sällsynt idiotiskt. Saudiarabien m fl gulfstater ska vi naturligtvis inte en sälja en rostig bajonett till.

   Radera
  3. Med dig i debatten är alltid bokstavskominationer närvarande.

   Radera
 11. Sjukt. Finns det inte en lag som gör att den som begår sexuella övergrepp mot barn utomlands kan dömas för det i Sverige? Det borde alla grova brott och detta är ett klockrent exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller krigsbrott och relaterat så har jag för mig att en sådan konvention finns.

   Men, som sagt, bevisläget.

   Radera
 12. Cornu vill också ha en SÄPO-Container utanför sitt hus, precis som Lars Vilks...

  Detta är bara en nyans av "Fredens religion" och du är Islamofob Cornu, hur känns det?

  *Ironi av*

  Bra skrivet!
  Skönt att någon vågar ta upp de här ytterst viktiga omständigheterna, det finns antagligen alldeles för många ISIS sympatisörer i landet

  SvaraRadera
 13. Intressant att läsa "Svenska kyrkans" kommentar på ISIS mördande, där man påstår att det inte är en religiös konflik Slingrar sig som en krokad mask för att få det till att inte ha med Islam att göra..

  Undrar varför?

  Är det för att inget ska störa utbyggnaden av moskeér i landet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är islam? Vad är kristendom? Är pingstkyrkan i Knutby en typisk representant för kristendomen. ISIS var good guys i Syrien men nu plötsligt bad ones. Faktiskt har olika religioner i dessa stater sammanlevat bra i århundranden tills vi i väst började intervenera.

   Radera
 14. Finns det källa på att (mp) uttalar stöd för ISIS?

  Att åka till Syrien är ju inte samma sak som att slåss för bara ISIS.

  Här i Sverige borde vi aktivt stödja kurderna som nu attackeras frenetiskt av ISIS. Där lever muslimer och kristna tillsammans och bestämmer demokratiskt över sin vardag. Helt galet att det är så tyst om det i svensk media.. bara enstaka reportage i tex Fokus har tagit upp det. Vore ju långt från kriminellt av en svensk medborgare att åka dit och slåss MOT ISIS.

  SvaraRadera
 15. Ibland hörs det röster om att kriminalisera svenskarnas sexköp utomlands men ställt i relation till jihadism så känns det senare mer angeläget att vidta åtgärder kring. Men vi vet nog alla vad de rödgröna prioriterar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste in du att roten till allt ont är sexköp?

   Radera
 16. Det påstås att 15-20 svenskar slåss på Israels sida i Gazakriget.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/konflikten-i-gaza_3733364.svd?sidan=86

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskarna är överallt. "Lintottekrigen" kommer alla att tala om om hundra år.
   Om det nu vore en enda etisk svensk där...
   Jag har bara hört om några SvPare som nu blivit föremål för uteslutning då de krigar i annat land, Svenskar krigar för Sverige!

   Radera
 17. Med någorlunda normala krav för att bli medborgare i Sverige, så skulle de aldrig ha fått medborgarskap.

  Jag undrar hur ni släpphänta, allt-åt-alla, det-löser-sig, allas-lika-värde, miljö-velourvänstermuppar tänker, som tycker att vi så frikostigt ska dela ut medborgarskap till människor som uppenbart saknar all form av lojalitet mot Sverige? Kan ni svara på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag syftar naturligtvis på alla de som utnyttjar svängdörren till Sverige, och sedan åker tillbaka till länder de flytt(at) från, eller andra länder, och mördar folk i religionens namn.

   Radera
  2. Det var visst ett par tusen hårt arbetande svenskar strandsatta i Somalia härom sisten pga flygbolagskonkurs. Vän av ordning undrar varför tusentals människor reser på semester till ett land man flytt från.

   Radera
  3. De som åker är födda här. Intressant sen utröna varför. JFR Spanienfrivilliga 1936 eller varför man åker för att slåss för ett rasrent Ukraina?

   Radera
 18. Kommer ni ihåg Mahmoud Aldebe som satt riksdagen för centerpartiet? Kommer ni ihåg Omar Mustafa som valdes in i socialdemokraternas partistyrelse. Det är bara början.

  Det hela är ganska enkelt. Ju fler islamister/fundamentalistiska muslimer vi har i Sverige ju fler sådana politiker kommer vi att få. Till slut kommer det bli uppenbart vad som händer.

  Fredens religion kommer att få stort demokratiskt inflytande i Sverige, och framförallt i (mp)/(v), någon som trodde något annat? Enkel matematik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömmer aldrig dessa två herrar. I en intervju "drömde" Mahmoud Aldebe om den dagen då han får leva under sharia i Sverige. Rimmar bra med det Moderaterna står för.

   Radera
  2. Alltså, till Aldebes försvar kan man ju säga att han gissningvis menade det civilrättslig sharia - dvs arvsregler och lite sånt skit. INTE hududstraff, dvs hand-avhuggningar etc.

   Men det blir så klart ändå jättekonstigt, åtminstone om man tror på integration. Om en muslimsk kvinna gifter sig med en svensk man, vilket regelverk ska då tillämpas vid t ex dödsfall eller äktenskapsskillnad?

   Oavsett etiska och moraliska överväganden i ett regelverk som är hämtat ur en godnattsaga så kan man ju tänka sig att parallella regelverk kommer att sätta rejäla käppar i hjulet för integrationen.

   Radera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Helvete, jag skulle inte kollat.

  SvaraRadera
 21. Jag såg en föreläsning igår på internet där grupper som ISIS ansågs vara högerextrema politiska snarare än religiösa.

  Klumpades ihop i samma fack som ex "tea party" och andra liberterianer....o.O!?
  Kul hur vänsterfolk ser på denna värld

  SvaraRadera
  Svar
  1. förresten, detta känns som en ganska stor grej --->

   http://www.zerohedge.com/news/2014-08-03/isis-captures-iraqs-biggest-dam-baghdad-water-supply-jeopardy

   Radera
 22. Extremt otrevlig kommentar raderad.

  SvaraRadera
 23. Förlåt, det var förstås inte menat på det sättet!!!

  SvaraRadera
 24. Menar att det kommer komma tillbaka idioter och jag vill dig väl även om du säkert inte tror det alla gånger. Skulle gärna ses nån gång osv och jag tycker du är modig!

  SvaraRadera
 25. Mitt sätt att hantera oro för en sak är att ventliera det, absolut inget illa menat. Det får du absolut inte tro.

  SvaraRadera
 26. Nu fick jag värsta ångestattacken. Andas in och ut. Ärligt talat.

  SvaraRadera
 27. Och jag skulle inte sett klippet. Får promenera en runda.

  SvaraRadera
 28. Hade jag haft en smartphone med mig hade du fått se en kaffespya i toaletten. Kaffe med cornflakes.
  Rekommenderar ingen att se filmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mat smakar konstigt nog aldrig lika gott på vägen upp som den gör på vägen ner. Märkligt va? Tips från coachen är att dricka mjölk, det är en pH-buffert som neutraliserar magsyran.

   Radera
  2. Hur skulle denna bloggen klara sig utan pappa Ben.. :-)

   Radera
  3. Sitter fortfarande i. Har varit i Auschwitz, sett mycket om andra världskriget men detta pågår NU och vi kan hejda det på något sätt...

   Jag får bryta med mina kvällsanalyser i ämnet, läst mycket islam-kramande texter på sistone för att få ordning på min uppfattning men till syvene och sist finns gemensamma nämnaren radikalisering i utanförskap och rotlöshet, spelar ingen roll om det är islam eller islamism.

   Ni som inte alls är bekymmrade för utvecklingen i Sverige, hur tänker ni? Jag vill tänka som er.

   Radera
  4. Jag finner ingen tröst i att vi var likadana för 200+ år sedan med korståg och häxbränneri, får känslan av att andra på nåt sätt bara kan sluta tänka där.

   Radera
 29. Hemsk film

  Vem har lagt upp den ?

  SvaraRadera
 30. För övrigt anser jag att Israeliskt flaggande borde få samma hantering. Eller är det skillnad på folk och folk. Jag bör inte yttra mig mer , kanske får en påhälsning av Cornus älsklings mobb.

  SvaraRadera
 31. Vad är det stora problemet? Han jämförde dem med de som for för att slåss för ett fascistiskt Finland. Och gudskelov har bara 4 svenskar farit för ett rasrent Ukraina. Vad våldet må skapa är vanskligt och kort, det dör likt i öknen bort. För alla utlandskrigare inför domstol. Vi lever i ett land utan främmande här på vår jord i 215 år och utan krig i 201 år.

  SvaraRadera
 32. Tyvärr är det så att IS helt följer den islamiska manualen vad gäller att strida mot och döda otrogna. Deras utstuderade metod att med moderna media dokumentera och sprida grymheterna är också det helt enligt manualen. Koranen talar I ett antal verser om att "sprida terror (skräck) I de otrognas hjärtan" ( se bland annat 3:151, 7:4-5, 8;12 och 59:2).

  SvaraRadera
 33. Angående att hjälpa folk som flyr från Syrien så är det ju få som kommer hit som faktiskt flyr direkt från Syrien. Istället är det de som har resurser att lämna flyktinglägren eller samhällen i närliggande länder som kommer hit. För den stora fattigare massan tar sig ur Syrien men sen kommer de inte längre.

  Sen kan man fundera på varför man i första han inte prioriterar att stoppa svälten i närområdet innan man lägger resurser på ett fåtal individer här. Utöver detta bör det vara viktigare att stoppa ISIS och andra islamistgrupper framför att ta emot flyktingar...

  Flyktingar kan vi ta emot men lokal akut hjälp bör få första prio.

  Sedan ska man inte erbjuda PUT till alla som någon gång bott i Syrien. Det är nämligen så att det inte bara är folk från krigets Syrien som kommer hit och får PUT idag. Det är även de som bott i andra länder sedan långt innan kriget bröt ut som nu söker sig en bättre tillvaro här i Sverige.

  SvaraRadera