Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2014-07-03 15:11

Saudi-Arabien mobiliserar: 30 000 man till Irakgränsen

Syrienkonflikten riskerar nu att sprida sig vidare från inte bara Irak, utan även in i Saudi-Arabien. Irakiska soldater stationerade längs gränsen har deserterat och flyr nu undan terroristerna i ISIS/ISIL, en gruppering fundamentalistiska religösa extremistmän som för övrigt hyllas av Miljöpartiets gruppledare i Riksdagen.


Reuters rapporterar att minst 2 500 irakiska soldater ska flytt från sina gränsposteringar. Som svar på detta har Saudi-Arabien mobiliserat 30 000 man och skickat till gränsen.

ISIS/ISIL och de svenskar som rest ner för att slåss på dessa massmördande etniska-religösa rensare och krigsbrottslingars sida hyllades i Almedalen av Miljöpartiets riksdagsgruppledare Mehmet Kaplan. Stefan Olsson från tankesmedjan Fri Värld skriver:
"Miljöpartiets gruppledare i riksdagen Mehmet Kaplan tog då till orda och förklarade att detta inte var något att vara orolig över. Det var inte konstigare än att det fanns svenskar som deltog som frivilliga i finska vinterkriget.
Rashid Musa från Ibn Rushd Studieförbund instämde och förklarade att de som åker till Syrien inte alls är några galna självmordsbombare. Det åker dit för att de är engagerade och vill hjälpa till. Sen kanske kommer hem när de märker att detta inte var deras krig.
[...]
Det är mer än milsvid skillnad mellan de svenskar som deltog i försvaret av Finland och de som idag åker till Syrien för att kämpa tillsammans med de islamistiska extremisterna. Islamisterna är inte vilka som helst, utan har namn som al-Nusra, ISIS och al-Qaida. De friviliga i Finland kämpade för demokrati och frihet. Jihadisterna kämpar för det rakt motsatta."
För det första så är Rashid Musas uttalande en direkt lögn. Fakta är att svenskar har rest ner och just agerat självmordsbombare, vilket kallas att vara en "fin kille".

I övrigt är det bara att hålla med Stefan Olsson. Miljöpartiet bör förklara sig och Mehmet Kaplan är en gruppledare i riksdagen och inte en privatperson, men kanske förklarade Åsa Romson det igår. De jihadister som reser till Syrien, Irak och kanske framöver Saudi-Arabien, är ju inte vita heterosexuella medelålders män. Alltså tillhör de den goda sidan i Miljöpartiets värld. Män som inte förtrycker kvinnor och inte belastar miljön. De bara genomför massavrättningar, korsfästningar, etnisk rensning, och sägs också knacka dörr efter unga flickor att tvångsgifta sig med. Detta är alltså fina killar och den nya mansnormen och får som sådan inte kritiseras.

Risken för att ISIS ger sig in över gränsen mot Saudi-Arabien i det här läget får väl anses vara mycket låg. Förhoppningsvis har det tillika fundamentalistiska Saudi-Arabiens militär en helt annan moral och försvarsvilja än Iraks soldater. Oljepriset reagerar inte nämnvärt, utan har rent av fallit tillbaka marginellt de senaste dagarna. Finoljan från Nordsjön, Brent, ligger på drygt 111 USD per fat.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Framför allt var svenska frivilligkåren en mer eller mindre statligt sanktionerad affär med utrustning ur svenska armén. Dessutom edsvurna som finska soldater och inordnade i en tydlig befälsstruktur.

  Till skillnad från enstaka ak47-viftande förortsbor med krigsbrott på agendan.

  SvaraRadera
 2. De kan väl möjligen jämföras med de svenskar som anslöt sig till SS-trupperna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller som Arklöf med flera nazister som krigade i Bosnien. Det är i princip samma krigsbrott, men med sämre disciplin.

   Radera
 3. Hmm...
  Är saudierna mot de shiamuslimska irakierna och för iSIS sunnifolk?
  Eller tvärtom?
  För saudierna är väl wahabister och därmed mer sunni än shia?.....

  Är det en utvidgning på gång så att Irans hjälp till sina trosfränder i irakiska shiadelen stör saudierna som är mera sunni...?

  Hur ställer sig då USA i denna röra?
  På shia- Irak och Irans sida eller ISIS och Saudierna?
  För de kan väl inte vara på båda sidorna.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis står USA på båda sidorna! Deras mål är inte att gynna endera sidan, utan att få till största möjliga kaos i hela Mellanöstern. "Mission accomplished!" - på riktigt den här gången...

   Radera
  2. Då kommer man nästa fundering...
   Varför gör man på detta viset?
   Alltså USA....

   Är det för att stöka till det utmed Rysslands gräns...
   Eller är det den idiotiska skrönan om Jesu återkomst när ett rejält krig har rensat Mellanöstern så att alla judar kan återvända till ett stor-Israel...
   Något som minst 20% av amerikanerna tror på...

   Eller är det som en del amerikanska debattörer anser - amerikansk idioti.
   En sorts amerikansk politisk harakiri...

   Radera
  3. För det första, var detta verkligen vad USA ville? Det är lätt att avfärda det som en konspirationsteori. Men hur trovärdigt är alternativet egentligen? Det finns bara två möjligheter:
   1) USA har medvetet försökt skapa kaos i Mellanöstern.
   2) USA har försökt bringa ordning, men de är så genomkorkade att de har gjort precis allting där nere helt fel i minst femton år nu, och orsakat motsatsen till vad de ville.
   Då tycker jag faktiskt att första alternativet är mest troligt.

   För det andra, om det nu var avsiktligt - VARFÖR? Anybody's guess, antar jag. Men min gissning är att det i första hand handlar om olja, som vanligt. De vill driva upp priset så högt det går och hålla mycket olja, inte minst Iraks, borta från marknaden. Och voffor då då? Tja, till exempel:
   * Det gör att deras kompis Saudiarabien får behålla rollen som världens enda (eller i synnerhet OPECs enda) riktiga "swing producer", som därmed mer eller mindre kontrollerar oljemarknaden.
   * Så länge oljemarknaden är under kontroll och all olja säljs i dollar så är ett högt oljepris önskvärt. Ju dyrare olja, desto mer dollar behöver resten av världen komma över för att betala för sin olja. Detta stärker "the exorbitant privilege". (Världen måste ha dollar, så USA kan bara trycka nya och exportera, och därmed få riktiga varor i utbyte gratis.)
   * Ett högt oljepris gör alternativa källor lönsamma, som den pågående skifferoljeboomen i USA. Kanske finns det rent av delar av administrationen som själva tror på myten att USA kan bli oberoende av importolja.
   * Utöver oljan är det förstås också i kompisen Israels intresse att alla andra i Mellanöstern skjuter på varandra och inte på dem. "Divide and Conquer."
   * Och som en bonus kan USAs krigsindustri förstås tjäna fina pengar på att sälja vapen till varenda gök där nere som råkar ha ett avtryckarfinger.

   Radera
  4. Oljan ja...
   Det verkar vara det mest realistiska..

   Radera
  5. Den saudiska armén är nog först och främst för diktatorfamiljen.

   Radera
  6. +1 för oljan!
   Men oljepriset kan inte skickas upp hur högt som helst utan att ekonomin tar skada. Dessutom göder ett högt oljepris Ryssland som kan rusta för fullt.
   Hur skall man tolka att både Obama och Kerry går ut med att CO2 är ett massförstörelsevapen?
   (För hade miljön verkligen varit viktig så hade USA agerat annorlunda i Köpenhavn 2009).
   Är det för att få utvecklingsländerna (BRIC) att låta bli att använda olja/gas för att svälta ut Ryssarna? Eller bara ett led i att få upp priset på olja genom minskad efterfrågan…
   Det kan ju vara så att USA inte har råd längre att hålla sitt oljeimperium, då är ”Börjesson 2” trolig. Låtsasimperiet (se Emmanuel Todd på Wiki) kanske håller på att falla? Undfallenheten i Syrien är bara början…

   Radera
 4. Jag trodde USA redan var på bägge sidor. För ISIS mot Assad och för shia-Irak mot ISIS.

  SvaraRadera
 5. Det är uppseendeväckande att den Irakiska krigsmakten fungerar så oerhört dåligt. Irak är den tredje största mottagaren av militärt bistånd (efter Afghanistan och Israel) och fram till urdragningen vid utgången av 2011 hade USA ensamt spenderat ca 25 Bn USD och oändligt med mantimmar på utbildning och mentorering för att bygga upp Iraks säkerhetsstyrkor. Och nu brakar stora delar ihop likt ett korthus när 3 - 5000 ISIS "krigare" kommer åkande på pick-upflak.

  Tyvärr kommer nog exakt samma sak hända i Afghanistan om några år när nu NATO inom en snar framtid drar sig ur landet. Frågan blir om Miljöpartiet då kommer att uttala sig positivt om de svenskar som frivilligt åker till Afghanistan för att störta det demokratiska statsskicket som det officiella Sverige hitintills stött både ekonomiskt och militärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Jag tänkte på samma sak då de första nyheterna kom. Det verkar precis som att ISIS lyckats kraftsamla ett par tusen man helt i det fördolda och helt överraska armén, som sprang iväg i kalsongerna i stort sett.

   En sådan gerilla-kraftsamling är ju för en väl fungerande armé tvärtom en sagolik möjlighet att krossa fienden i ett enda slag.

   Radera
  2. Ja, Irakierna skulle behöva sådana kompetenta killar som Raglan, Lucan och, inte minst, herr Cardigan.
   Eller helst Edward Nolan...

   Radera
 6. Vilken röra i MÖ!
  Shiiter och Sunnimuslimer slåss med Saudi på ena sidan och Iran på andra.
  Syrien och Irak är främst drabbat.
  Var finns diktatorn som kan stoppa detta?
  Demokrati tycks inte funka så bra.

  SvaraRadera
 7. Det är märkligt hur inkonsekvent "media" är när politiker gör bort sig.
  Ministrar glömmer betala TV-licensen, avgår.
  Inte ännu riksdagspolitiker viftar med aluminiumrör, får gå på plankan.
  Uttalar stöd för omskärelse, ingen åtgärd.
  Positiva uttalanden om terrorgrupp i nivå med värsta SS-trupperna, beröm av twittervänstern.
  Om man behandlade MP lika hårt som M, SD mfl. hade Kaplan och Romson åkt ut på arslet.
  Ledningen för MP måste förstå att K & M är skolexemplet på nyttiga idioter för partier som SD. Tidpunkten är ju helt perfekt med all svensk media på plats i Almedalen att tydligt förkunna att partiet inte längre har förtroende för M& K och att de inte längre har i partiet att göra.

  Enkelt förklarat: Om du går nerför åsiktskorridoren och råkar skrapa i högerarmen i väggen går det riktigt illa. Om du däremot skulle slå sönder vänsterväggen i någon sorts "reclaim-kampanj", då är du hyllad som hjälte på Twitter.

  SvaraRadera
 8. Bra skrivet. Bra om fler tar bladet ur munnen ang. vår 5:e kolonn här i Sverige. Dom är INTE svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, huvudavhuggningar och tvångsgifte kan man förmodligen beskriva som "härligt osvenska" företeelser.

   Radera
 9. Undrar vad mp tycker om att Saudiarabien försöker stoppa dessa fina frihetskämpar?

  SvaraRadera
 10. Nu vet jag inte om MP är för fri massinvandring som FI men det vill iaf öka invandringen till Sverige.

  Den fria massinvandringen kommer resultera i MASSVIS med fler människor i Sverige som har en HELT annan kvinnosyn än vad vi är vana vid i Sverige.

  Hur tänkte de där?

  Om MP och FI får för mycket inflytande i Sverige så tror jag det på sikt kommer vara katastrof på alla plan för vårat land.

  SvaraRadera
 11. En ganska rolig sak i sammanhanget är att den andre killen som desperat försöker urskulda de där blodbesudlade slaktarna, Rashid Musa, tydligen leder ett projekt på Ibn Rushd som heter "krafttag för mänskliga rättigheter".

  Jag kommer osökt att tänka på den där gamla Hassan-sketchen om schampot för fett hår. Dom menar förmodligen "krafttag MOT mänskliga rättigheter" va?

  SvaraRadera
 12. Apropå motsägelser: Expressen skickar i dag fram en ny kolumnist som får inleda sin karriär med att be om ursäkt för att nyheten om könsstympningarna i Norrköping gett fel politiker i Sverige vatten på sin kvarn. Det lyckas hon med så dåligt att hon istället själv lyckas snurra till det och påstå att det nog egentligen inte har hänt alls:

  "När man tar bort det faktum att det inte rörde sig om en skolklass, utan en sammansättning av flickor i olika åldrar och från olika klasser, och att det inte finns någonting som bekräftar att det här är flickor som könsstympats i Sverige - eller tagits till ett annat land - så får vi ingenting kvar förutom just en icke-nyhet."

  Eftersom det inte går att bevisa att könsstympningarna har skett i Sverige, eller bevisa att de har skett någon annanstans, så har de nog egentligen inte hänt alls. Tage Danielsson med sin monolog om kärnkraftsolyckan som nog egentligen inte hade hänt skulle ha varit stolt.

  http://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/han-mot-kvinnor-som-lange-fort-kampen/

  Fast lite nyfiken blir man, finns det något tredje alternativ, något land som inte är varken Sverige eller befinner sig i resten av världen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter Andersson "Fast lite nyfiken blir man, finns det något tredje alternativ, något land som inte är varken Sverige eller befinner sig i resten av världen?" "eller tagits till ett annat land"

   Självklart handlar det om att det skett på antingen internationellt vatten eller på sydpolen.

   Radera
  2. Tänkte mer på yttre rymden jag! Det vore väl en perfekt lösning för alla extremisters urskuldare, att könsstympning utfördes genom såna där UFO-kidnappningar? Mystiska, grå små figurer som med robotar, laser och sånt där skit trollar bort de ädlare delarna?

   En bonus är att flickor från hederskulturer kan rädda äktenskapet. Ev frånvaro av oskuld kan lätt skyllas på diverse "anal probes" och annat som tydligen är legio ombord på våra besökares rymdskepp.

   Radera
  3. @ Peter A
   Flickan tjänstgör i vanliga fall på Expo!
   Förklarar ju en del...

   Radera
  4. @ Bendoverjag förstår att du tänker på yttre rymden. Det är där du lever av dina kommentarer att döma.

   Radera
 13. Genom att störta alla regimer som höll dess jihadister i schack har USA och väst lyckas släppa anden ur flaskan och skapat totalt och oöverblickbart religiöst kaos. Saddam och Khadaffi var kanske inte så dumma i alla fall...

  Att få tillbaks anden i flaskan lär bli en grannlaga uppgift.

  Anders Borg är säker glad då han anser att stora flyktingströmmar är positivt för den svenska tillväxten och ekonomin.

  SvaraRadera
 14. Cornu anger att saudierna inte är vita heterosexuella män. Helt riktigt enligt gällande PK-norm då man på något sätt lyckats definiera araber som svarta. Saudierna själva ser sig dock som vita heterosexuella män som i allmänhet är rasister. Fråga någon etiopier som har jobbat i Saudi om ni inte tror mig. Många araber är övertygade om att svarta människor är skapta att vara slavar till de vita araberna som har guds sanktion att härska över de svarta som på något sätt är otrogna även om de skulle vara muslimer. Detta är en bärande princip i konflikten i Darfur.

  Men i Sverige så är araber rasifierade till en sorts negrer som det definitionsmässigt är synd om. Svenska män sysslar med kvinnoförtryck eftersom de är vita heterosexuella män. Saudiska män är däremot själva förtryckta eftersom som de är rasifierade och kan därför inte anklagas för kvinnoförtryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om rasismen i arabvärlden.

   Sen tycker jag inte du behöver vara så konspiratorisk gällande de svenska normerna.

   Debatten är knappast stringent i begreppet "ras" etc och min uppfattning är att man oftast flyttar upp mellanöstern-människor på offer-skalan inte på grund av deras hudfärg, utan på grund av att de tillhör en minoritetsreligion. Och dit räknas väl även deras varianter på kristendom.

   Radera
  2. Det konstiga är väl att Saudier i Saudiarabien inte räknas som vita.
   De är väl knappast diskriminerade på grund av att de är muslimer

   Radera
 15. Här fick du verkligen till det!

  SvaraRadera
 16. Så sant Cornu. Lite lustigt dock, när SD påtalar det självklara i detta avfärdas det som intolerans. För vi ska väl inte dela upp Sverige i ett vi och dom samhälle?
  Äntligen börjar debattklimatet börjar få ett inslag av sunt förnuft .

  SvaraRadera
 17. OT:

  Jan Myrdal, denna eviga kontraindikator, hyllar nu Marine Le Pen som nån slags efterträdare till vänstern i FiB/Kulturfront:

  http://fib.se/debatt/item/4212-jan-myrdal-om-franska-valet-och-front-national

  Man skulle inte kunna hitta på den här skiten ens om man försökte. Karln är helt obetalbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken BD. Undrar vems uppfattning som är närmast sanningen. Din eller Myrdals? Intressant dock.

   Radera
  2. Mycket av hans positiva omdömen om Le Pen är säkert korrekta och sakliga, det är inte det som är skrattretande.

   Snarare ffa det faktum att han dåligt omdöme i sina hyllningar tidigare, t ex var han ett stort fan av Pol Pot. Det brukar gå illa för de som Myrdal hyllar, kort sagt.

   Samt att han så klart som gammelkommunist borde vara arvsfiende med Le Pen, men han kör väl på den gamla devisen "fiendens fiende är min vän".

   Radera
  3. Stackars lille Bendover. JM har en mycket god analys av faktiskt. När nu inte bluffen går hem så kommer Pol Pot fram. Ja han skrev gott därom och vad gjorde andra media i vår värld? Samma sak. Vad har du att säga om att endast moderaterna protesterade mot förjagandandet genom den vietnamesiska invasionen. De stödde honom fram till 1991 tills USA slutade stödja. Mer intressant eftersom detta parti senan 2006 har regeringsmakten i Sverige.

   Radera
 18. Människans naturliga drift att flumma leder till att vissa folk långt bort pekas ut som terrorister. Hets mot folkgrupp, skulle man kunns påstå. Logiken sätter gränser för flummet. Jag tycker istället att avlägsna hottentotter inte är något att bry sig om. Men det gör inte den moraliserande dåren, som på något sätt ska rädda världen, eller i varje fall försöka. Utan logiken skulle nog dårarnas flum komma upp i ljusets hastighet.

  Hottentott A och hottentott B är inget problem. Eftersom dom har en hel del olja är det mest rationella man kan göra att se till att dom krigar mot varandra, vilket amerikanarna verkar ha varit inne på under lång tid. Men det är också ett slags moralierande flum och det är inte alls säkert att det fungerar i längden.

  SvaraRadera
 19. Vad har könsstympning nu med Syrien och Irak att göra? Det har aldrig tillämpats där.

  SvaraRadera
 20. De som åkt ner och stridit på terroristers sida bör fråntas sitt svenska medborgarskap. Inför en sådan lag!

  SvaraRadera