Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2014-07-22 09:33

Rasbiologiskt Överintresserad Vänster - RÖV

Nu när den svenska vänstern i form av speciellt (fi) och (mp) börjat ägna sig åt rasbiologi och fokuserar på folks hudfärg istället för att se folk som individer, som inte valt sin rastillhörighet, så har det nu myntats ett passande uttryck för detta. Rasbiologiskt Överintresserad Vänster - RÖV.

Så var inte en RÖV, utan inse att personer är individer och inte är ansvariga för vad andra gör tillhörande samma gruppering de inte valt, t ex vita, män, medelålders, heterosexuella. Däremot är det ett val att vara en RÖV och dessa får alltså kritiseras fritt.

Åsa Romson är alltså en RÖV.

Uttrycket har inte myntats av mig, jag sprider det bara.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Länken i inlägget fungerar inte. Såvida den inte avsiktligen leder till error.com!

  SvaraRadera
 2. Den som är intresserad av dagens rasfrågor och intersektionella hysteri bör besöka Rummet ( www.rummets.se ) som är en bloggarna där vita ej får utrymme . Mycket rolig läsning.

  SvaraRadera
 3. Bra förkortning! Vem kläckte iden, om man får fråga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undertecknad (@vargfakta) uppfann den mer generella, RÖP (Rasbiologiskt Överintresserad Person) som sedermera uppgraderades av anonym (@bashflak) twittrare till RÖV. Båda funkar. RÖV har onekligen lite bättre schvung.

   Radera
 4. http://polytempik.blogspot.se/

  Vad sägs om denna?

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg ! "Rasifiering" borde betraktas som rasism.

  SvaraRadera
 6. Jag gör anspråk på att ha formulerat akronymen på Twitter. Nån annan skrev RÖP = Rasbiologiskt Överintresserad Person, vilket jag finputsade lite

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är du ju! Jag skrev precis så här ovan. Nu återstår att använda det så pass att det blir vedertaget. Möjligheter saknas inte direkt.

   Radera