Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-07-22 09:33

Rasbiologiskt Överintresserad Vänster - RÖV

Nu när den svenska vänstern i form av speciellt (fi) och (mp) börjat ägna sig åt rasbiologi och fokuserar på folks hudfärg istället för att se folk som individer, som inte valt sin rastillhörighet, så har det nu myntats ett passande uttryck för detta. Rasbiologiskt Överintresserad Vänster - RÖV.

Så var inte en RÖV, utan inse att personer är individer och inte är ansvariga för vad andra gör tillhörande samma gruppering de inte valt, t ex vita, män, medelålders, heterosexuella. Däremot är det ett val att vara en RÖV och dessa får alltså kritiseras fritt.

Åsa Romson är alltså en RÖV.

Uttrycket har inte myntats av mig, jag sprider det bara.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Länken i inlägget fungerar inte. Såvida den inte avsiktligen leder till error.com!

  SvaraRadera
 2. Den som är intresserad av dagens rasfrågor och intersektionella hysteri bör besöka Rummet ( www.rummets.se ) som är en bloggarna där vita ej får utrymme . Mycket rolig läsning.

  SvaraRadera
 3. Bra förkortning! Vem kläckte iden, om man får fråga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undertecknad (@vargfakta) uppfann den mer generella, RÖP (Rasbiologiskt Överintresserad Person) som sedermera uppgraderades av anonym (@bashflak) twittrare till RÖV. Båda funkar. RÖV har onekligen lite bättre schvung.

   Radera
 4. http://polytempik.blogspot.se/

  Vad sägs om denna?

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg ! "Rasifiering" borde betraktas som rasism.

  SvaraRadera
 6. Jag gör anspråk på att ha formulerat akronymen på Twitter. Nån annan skrev RÖP = Rasbiologiskt Överintresserad Person, vilket jag finputsade lite

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är du ju! Jag skrev precis så här ovan. Nu återstår att använda det så pass att det blir vedertaget. Möjligheter saknas inte direkt.

   Radera