Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2014-07-09 14:14

Malmös bostadspriser - värmekartor

Stefan Larssons värmekartor för bostadspriserna i Malmöområdet följer nedan. Priserna avser per den 1:a juli och prisförändringen är för andra kvartalet 2014. Prisdatat kommer från Booli och avser registrerade lagfarter för villor och avslut i budgivningar för lägenheter.


Villapriser

Vi inleder med villapriserna för Stor-Malmö. Aktuell prisbild i kronor per kvadratmeter nedan. Klicka på bilderna och zooma därefter eventuellt in för att se detaljer. Kom ihåg att prisutvecklingen extrapoleras ut från kusten, och priserna ute till havs kan man alltså bortse från.
Villapriser per m2 i Stor-Malmö andra kvartalet 2014.
Förändringen i procent under kvartalet ser vi nedan.
Procentuell prisförändring villapriser i Stor-Malmö under andra kvartalet 2014.
Lägenhetspriser

I praktiken omfattar lägenhetspriserna främst Malmö och Lund. Prisbild nedan. Klicka på bilderna och zooma in för detaljer.
Lägenhetspriser för Malmöområdet andra kvartalet 2014

Den procentuella förändringen under kvartalet följer nedan.
Procentuell prisförändring lägenheter i Malmöområdet under andra kvartalet 2014
Mina kunskaper om Malmöområdet är begränsade, så jag överlåter analys av utvecklingen till andra. Priserna känns klart svagare än särskilt i Göteborg medan skillnaden mot Stockholm är osäkrare. Samtidigt är osäkerheten större i Malmö på grund av lägre omsättning än i de större städerna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Stort tack till dig och Stefan för denna utmärkta informationskälla.

    Som boende i Malmö har jag ett par kommentarer efter att jag kollat på kartorna. När det gäller villorna och prisutveckling, så är det intressant att det är så tydligt blått på de norra gräddhyllorna Bjärred och Lomma. Enligt vad jag hört, så är Lomma som skolkommun på klar dekis även om det är från höga nivåer. Men sedan kanske det också är så att man som barnfamilj i takt med den övriga urbaniseringen hellre kikar på mer centrala större BR i Malmö/Lund än ett hus i Lomma när man får större utrymmesbehov?

    När det gäller prisutveckling för bostadsrätterna så är det lite förvånande för mig att nordöstra Malmö faller så pass. Kan vara ett bra ställe att kolla på om man är på väg att flytta in till Malmö, för det är i Kirseberg med omnejd som nästa utvecklingsområde kommer att ligga i Malmö. Kombinerar man det med en "Malmöringen" och ett nyöppnat Östervärn kan det bli än mer intressant.

    En sista iaktagelse är att i Sydöstra Malmö är det väldigt blått för villorna, men en röd fläck för BRs.. Har ingen teori om varför, tyckte bara det var rätt intressant att det ser ut så.

    SvaraRadera