Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2014-07-07 17:21

"Kränkthetsindustriella komplexet", femiscismen och en film från Östsverige

Denna korta bloggpost är inspirerad från personerna OH respektive CS på Facebook. OH myntade begreppet "kränkthetsindustriella komplexet" och CS tipsade om att man i Östsverige (Finland) tävlar i kärringkånk, medan man i Sverige har SM i politisk korrekthet.


En film från VM i kärringkånk nedan, en östsvensk/finsk sport som verkar stå upp för goda mansnormer.
Själv har jag grunnat på ett bra ord för den typ av feminism vi har i Sverige, dvs den som inte är intresserad av liberal jämlikhet, där alla är individer med samma juridiska förutsättningar, utan av att införa förtryck och tvång, samt att klumpa ihop grupper efter kön, sexualitet och hudfärg. En feministisk fascism.

Ordet för dagen är alltså femiscism och Gudrun Schyman och Åsa Romson och deras tillbedjare är alltså femiscister.

Vi andra, äkta liberaler, ser alla som individer och att det är upp till individen att lyckas eller misslyckas, baserat på de egna valen. Och vi ser också hur allt fler kvinnor från yngre medelåldern (<50 40="" allt="" b="" egna="" helt="" i="" lyckas="" m="" meriter="" n="" ned="" och="" ofta="" p="" r="" speciellt="" t="" ttre="" under="">individuella
uppoffringar och satsningar kommer dominera Sverige framöver. Utan att det behövs några femicister eller någon femicism.

För Sverige är världens jämlikaste land, och då kommer kvinnorna fram. Som individer och inte som kvoterad grupp. Det finns nämligen över tre miljoner kvinnor (oräknat flickor under arton år) i det här landet, och endast en femiscist klumpar ihop dem till en och samma.

När femiscister klumpar ihop folk efter kön och tjatar om löner ställ då följande frågor:
"Är det diskriminering om en kvinnlig läkare med tio år i yrket tjänar det dubbla mot en ny manlig sjuksköterska? Är det diskriminering om en kvinnlig läkare tjänar det dubbla mot en manlig sjuksköterska med samma antal år i yrket? Ni som i (fi), (mp), (v) är emot ekonomisk tillväxt, varför envisas ni att mäta värdet av arbete i pengar?"
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

38 kommentarer:

 1. Nu begriper jag inte vad du snöat in på? Jag är förmodligen din flitigaste läsare (du kan ju kolla upp det) och:

  Ja, jag är kvinna.
  Ja, jag är feminist.
  Ja, jag röstar på F!.
  Ja, jag är välutbildad.
  Ja, jag har pengar.
  Ja, jag är tydligen både introvert och som dina läsare är mest, oavsett kön, och röstning.

  Dessutom har jag en sjuksköterskeutbildning och har jobbat i den branschen för 30 år sedan och det verkar som att om kvinnor kommer i majoritet i ett yrke, så dröjer det inte länge innan lönerna börjar sagga. Det hände för läkarna i forna Sovjetunionen och det hände för psykologerna i Sverige. Så det dröjer väl inte länge innan läkaryrket i Sverige också börjar sagga i lön, ju fler kvinnor som kommer in. Såvida man inte ställer allt högre krav på effektivitet, som kvinnor i stort inte lärt sig skita i, utan gnor ännu fortare och blir utbrända.

  Läraryrket är ju ett sånt exempel i de högre årskurserna.

  Du som survivalist kan väl se att vi inte kan fortsätta i den takt vi gjort hittills. Vissa behöver få drägligare levnadsstandard, men vi kan inte alla bli; typ, amerikanska dollarmiljonärer.

  Du visar på mycket passiv-aggressivitet gällande det du tror är svensk feminism, men det var väl din mening att locka fram mig. (Nej, jag tror inte det).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du anser att pengar är den enda lönen, varför är du kvar i ett yrke som socialdemokratiska politiker och de socialistiska fackförbunden systematiskt relativt minskat lönerna hos i flera decennier?

   Är man inte nöjd med sin lön säger man upp sig. Det gjorde jag.

   Extra stor humor var det när facket hade "Vi tar fajten" och skulle strejka sist. Det slutade med lönepåslag som var någon procent under inflationen och dessa personer förklarade sig "nöjda".

   Radera
  2. Jag tycker att alla kvinnliga lärare och sjuksköterskor ska visa lite stake (avsiktlig term) och samtliga säga upp sig omgående.

   Radera
  3. Så det är därför lönerna i Försvaret, Hos polisen och inom Räddningstjänsten ligger på den nivån de ofta gör, för få män(på lägre nivå och undantaget vissa spetskompetenser).

   Radera
  4. Har aldrig varit missnöjd med min lön. Jag är egen sedan 1989. Ja, det är SKL-maffian som anger löneutrymmet som kommuner och landsting har att hålla sig till.
   Det är arbetsgivaren som sätter lön, facket kan ju bara försöka få upp den med de medel som står tillbuds.

   Jag är inte kvar som sjuksköterska, det var i ungdomen. Har ytterligare en femårig högskoleutbildning, men är inom teknikbranschen nu.

   Radera
  5. Härligt, Vigor. You go, girl!

   Det enskilt bästa rådet man kan ge till kvinnor (flickor) för att säkerställa hög lön är bli duktig på matte i grundskolan, läs naturvetenskap på gymnasiet och sök till en naturvetenskaplig eller teknologisk högre utbildning.

   Radera
  6. Öht pressas lönerna i offentligheten nedåt i takt med att vi får allt sämre ekonomiskt utrymme i Sverige. Finns inget som kommer ändra det. Och lönerna blir lika usla i (s)ocialistiskt styrda kommuner och landsting.

   Det stora svaret på allt ordnar dessutom så att alternativet, högre löner, blir omöjligt.

   Radera
  7. Fel slutsats. Jag var urusel på matte i gymnasiet, läste humanistisk linje med ett års matte. Sedan jobb, sedan sjuksköterska, sedan tre barn, med barnledighet, sedan psykolog (hör och häpna!). Blev bra på statistik genom den utbildningen, dock.

   Gift sedan åttiotalet med en feminist och delägare i teknikföretag och jobbar nu med att dryga ut den kommande garantipensionen, ha, ha. Det kan ju lätt bli så att man "pluggar" för mycket när man är introvert.

   Radera
  8. Citerar fritt från http://genusdebatten.se/ingangsloner-och-hur-man-tjanar-mer/
   som i sin tur citerar/översätter Warren Farrell:

   Varför män tjänar mer
   1. Välj ett jobb inom teknik eller ‘de hårda vetenskaperna’ – inte t.ex. sociologi
   2. Välj ett riskyrke
   3. OB-tillägg för tuffare arbetsmiljö (t.ex. utomhusarbete)
   4. Välj ett jobb där du förväntas alltid vara ‘på’ (inte bara 9 till 5)
   5. Var beredd att välja ett jobb du inte älskar
   6. Acceptera högre ekonomisk och känslomässig risk
   7. Ta de jobbigaste skiften (nattskift, jour, etc.)
   8. Ta jobb i otrevliga eller ensamma miljöer
   9. Välj ett yrke som kräver att du hela tiden uppdaterar din kunskap
   10. Välj en av de mest lukrativa specialiseringarna
   11. Jobba övertid
   12. Skaffa imponerande erfarenhet (och längre erfarenhet)
   13. Stanna fler år hos samma arbetsgivare
   Undvik långa perioder av frånvaro från jobbet (se kommentar)
   14. Jobba fler veckor på året
   15. Var sällan eller aldrig sjuk eller frånvarande
   16. Acceptera längre resväg till jobbet
   17. Var beredd att flytta för jobbets skull
   18. Var beredd att resa mycket i jobbet
   19. Ta ansvar för saker även utanför din jobbbeskrivning
   20. Ta större ansvar än din jobbeskrivning kräver
   21. Acceptera mindre trygghet
   22. Skaffa mer relevant träning för jobbet
   23. Ha högre karriärmål till att börja med
   24. Gör noggrannare jobbsökningar
   25. Framför allt, producera mer"

   Hur lönerna kan sjunka när andelen kvinnor ökar
   Sometimes pay goes down when women enter because women enter when technology has made the field female-friendly, and that both increases the supply in the field and its desirability. For example, when technology makes the occupation safer and cleaner, as it did with typesetting; or safer and more convenient, as it did with mail delivery. Mail carriers are now protected by covered trucks with heat rather than attacked by unleashed dogs in heat. As a result, both sexes want to be typesetters or mail carriers and the increased supply allows pay to go down.

   Still other times, after women enter, technology allows the occupation to require fewer skills, as was true in baking. Or technology makes the skills of all people in the profession less needed, as ATMs and computerization did to bank tellers.

   It gets trickier. Once the pay goes down, men who are supporting families are forced out, as are men who want to increase their attractiveness to women as top wage earners. Soon the field is dominated by women, but we don’t focus on how the men felt that the expectations on them forced them out—especially the moment the occupation became desirable. We act as if the profession’s pay went down because women came in. We don’t see headlines saying, “Men Forced Out of Clean, Safe Occupations,” or, more accurately, “Men Make Occupations Cleaner and Safer So Women Can Replace Them.”


   Se också t.ex. http://genusdebatten.se/f-det-kvinnofientliga-alternativet/

   Radera
  9. Detta stavas löneglidning. Läraryrket var exempelvis mansdominerat förr men idag är det totalt omvänt. Yrket har tappat sin status och resultaten blir bara sämre och sämre för varje år som går - allt detta tack vare kvinnorna som inte bara förstört undervisningsplanen utan även drivit bort alla män som inte står ut längre. Allt man trycker in kvinnor i förvandlas till skit och detta blir bara mer märkbart i samhället för varje dag som går.

   Radera
 2. Inte visste jag att man ägnar sig åt valjakt i Östsverige! (Bildbevis i ovanstående filmklipp vid 0.37)

  Vad säger internationella valfångstkommissionen om det?

  SvaraRadera
 3. Fascism stavas just så, med "sc". (Stammar från latinets fascis, "spöknippe".) Följaktligen borde nyordet bli "femiscism" och inget annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inkonsekvent nog har ju stormningsvapnet (nåja...) faskin och även faskinkniv ägt sin giltighet på svenskan. Däremot har vi aldrig översatt ordet faskism.

   Radera
 4. Finnarna har humor. Svenska feminister tuggar fradga av ilska över den inbillade kränkningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom är jag finne och deltar i sporten. Fradga tuggar svenskar, kanske?

   Radera
  2. Dock, denna sport är väl förbjuden i Sverige, eller kommer förbjudas av (f!), eftersom rollerna är diskriminerande, då det alltid är kärringen som blir buren?

   Radera
  3. Det är jag som bär. Jag är stark. Min svenske käring är lätt och behändig att kasta lätt.

   Radera
  4. Tror inte det finns någon regel som förbjuder lesbiskt kärringkånk... förlåt, jag menar förstås partnerskapsbaserat kärringkånk.

   Om det ändå gör det så finns ju då här hemma i Sverige under t.ex Pridefestivalen all möjlighet i världen för de som vill ha uppmärksamhet över problemat att göra något åt det hela med ett eget (journalistvänligt/bildvänligt) svenskt mästerskap. Jag lovar att titta på filmen på nyheterna...

   Radera
 5. Det visste du inte. Att du hade en fullblodsfeminist som din mest trogna följare. Och framskyndare i de intressanta ämnena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är chockad. CHOCKAD! Trodde jag lyckats skrämma iväg dessa. VAD ÄR DET SOM HÄNDER MED VÄRLDEN?

   Radera
  2. Du är inte ett dugg chockad. Du trodde väl bara inte att någon av dina, i majoritet, följande manliga personer, skulle öppna pipan.

   Radera
  3. ”Vi drabbas av en sentida hämnd för vad våra förfäder har gjort”

   ”De flesta män är fullständigt uppgivna när det gäller att diskutera med feminister eftersom man bara blir nedskränad, hånad och förlöjligad”.

   -- Jan Guillou

   Radera
 6. Din enda chans är att blocka mig. Annars får du fint stå ut med att Vigor har kommit ut ur garderoben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går utmärkt att kliva tillbaka in i garderoben. Fråga vilken rysk bög som helst.

   Radera
  2. Denne "Vigor" tycks vara en hermafrodit som inte kan bestämma sig om hon/han ska vara en kvinna eller man i sina kommentarer. Ej heller om hon/han är humanist eller naturvetare. Tror inte heller att hon/han är finne eller sverigefinne, möjligen en finlandssvensk boende i Sverige. De är nämligen som SoFo-folket, lite von oben.
   Med hennes/hans påstådda CV med långa och upprepade omskolningar så blir det inte många pensionsgrundande arbetsår.
   Den bästa pensionsförsäkringen för över-/felutbildade feministen är då att gifta sig rikt.
   PS. Denne Vigor är ett troll- inget annat.

   Radera
  3. +1!!!!

   Fråga till Vigor: har du läst F! partiprogram innan du bestämde dig för att rösta på dem? Dessutom, är du kvinna eller man?

   Radera
 7. Låter jag som din mamma, kanske? Jag torde ju vara i den åldern.

  SvaraRadera
 8. Härligt. I Finland vet man hur en kvinna ska tas..

  SvaraRadera
 9. Sporten ser alldeles för farlig ut, både för rygg och nacke. Är nog inget för mig.

  SvaraRadera
 10. I Sverige finns för närvarande endast två partier i riksdagen, som företräder de traditionella liberala friheterna, Mp och V sannolikt skulle även FI också bli ett sådant. Inför detta perspektiv reser sig håren på Cornu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har svårt att se att V och Fi har stor andel liberaler i partiet. Mp har kanske ca 49-51% liberaler (vilket man kan se av röstningen i kongressen) resten är mer Socialister.

   Fi och V är det nog mer Anarkister, Marxister och Socialister än Liberala, men det finns såklart liberala där.

   Se sidan 71 i SCBs Åttapartivalet 2010

   Radera
 11. Utöver det "kränkthetsindustriella komplexet" bör vi naturligtvis regelbundet börja tala om problemet med "sexualiseringen av det politiska rummet"...

  SvaraRadera