Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2014-07-30 08:57

Hur likvid är du i dina portföljer?

Med åskmoln som tornar upp sig i sommarvärmens dis, så är det på sin plats att ställa frågan hur likvid du är i dina portföljer?Det finns ett antal moln på himlen. Dit räknas t ex SEB:s tro att uppgången är över i höst/vinter, Kraftigt utökade sanktioner mot skurkregimen Putin - vilket även kan drabba västerländska företag, själva kriget i Ukraina, ISIS/ISIL/IS angrepp mot oljeproduktionen i Irak, fortsatta rekordskulder i EU och mest akut den omedelbart förestående betalningsinställelsen för Argentina. Samt förstås upprepningar att amerikanska Federal Reserve ska sluta stödköpa på marknaderna.

För svensk del har vi därtill ett riksdagsval med allt annat än självklart politiskt utfall, och speciellt med stora osäkerheter i hur företagsfientlig politik man kommer föra efter valet.

Med likvid avser jag här positioner i korta ränteplaceringar eller rena likvider på konton, men ni använder förstås er egen definition, som alltid.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Lite ofrivilligt överlikvid för jag hittar inget köpvärt.

  Någon som kan tipsa om några relativt säkra placeringar, gärna med direktavkastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Säkra placeringar" är en självmotsägelse.

   Radera
  2. Ge pengarna till mig - 100% säker förlust för din del;)

   Säkra placeringar är ingen självmotsägelse, men att förvänta sig någon vettig vinst på det är kanske lite naivt.

   Radera
  3. Ok mindre riskfyllda placeringar då. Ni vet ju vad jag menar men märker ord.
   Jag lärde mig aldrig pronomen och sånt på svenskan man klarade mig rätt bra ändå. ;)

   Radera
  4. @mrlowrisk

   Det blir nog frågan om olika former av räntesparande. Eventuellt kan man överväga olika former av obligationer.

   Man kan för övrigt minska risken genom att blanda aktier och räntesparande.

   Radera
 2. Läs The Death of Money av James Rickards, finns även hos svenska bokhandlare.

  Intervju med Rickards på USA Watchdog https://www.youtube.com/watch?v=GgPyWLr20jk

  SvaraRadera
 3. Bitcoin kan anses minst lika likvidt som kontanter så... ...100%

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Martin

   Det var nog inte det han menade med likvid(*). Aktier är ju också ganska likvida tillgångar, men då blir ju frågan rätt meningslös. Vidare bidrar en kreditlina till likviditeten även om man knappt kan kalla det för tillgång.

   (*) Läs vad han skriver vad han avser med "likvid" i detta fallet och tänk lite själv vad som kan tänkas passa in i den definitionen.

   Radera
 4. jag är helt likvid just nu och inväntar ett börsfall innan jag går in.

  SvaraRadera