Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2014-07-25 08:55

Human Rights Watch: Massgravar funna på fd terroristmark - USA: Ryssland beskjuter Ukraina

Human Rights Watch (HRW) rapporterar att man hittat en massgrav i Sloviansk, som härrör från tiden då de Putinstödda terroristerna kontrollerade staden. Det är oklart om det ligger något brott bakom, men HRW rapporterar om misshandel, kidnappningar och tortyr, samt helt försvunna personer och regelrätta mord på personer som inte vill bli en del av Ryssland under terroristernas ockupation. Samtidigt säger sig nu USA ha bevis på att Ryssland skjutit med artilleri in i Ukraina de senaste två veckorna, vilket rapporterats om här tidigare.

"One woman said that insurgent forces had abducted her husband in May. She said that he called her on May 21 to say goodbye. He said that the insurgents were holding him and they would execute him in 15 minutes. The next day she identified his body in the morgue, but the insurgents refused to give her the body for burial. [...]  Insurgents systematically kidnapped, abducted, beat, and sometimes tortured activists and residents they suspected of supporting the Ukrainian government. Human Rights Watch, among others documented this pattern in Sloviansk and in other cities. We also documented the killing of a local politician whose body turned up in Sloviansk two days after he had been last seen in the custody of armed insurgents. Documents discovered by foreign journalists also indicated that insurgents carried out summary trials and executions in Sloviansk."
Huruvida personerna i denna massgrav är mördade är ännu inte utrett.

Källa till detta är Human Rights Watch. Hur fick jag informationen och länken från Human Rights Watch? Jo, via Twitter, som en del muppar hävdar inte är en seriös kanal för information. Twitters tillförlitlighet handlar om vem man följer och vad för länkar som läggs ut. Ingenting är seriösare än vem eller vad man följer. Det finns rent av 4004 personer och organisationer som följer mig.

USA:s UD nu säger sig ha bevis för att Ryssland beskjuter Ukraina med artilleri.

"De skjuter med artilleri inifrån Ryssland för att angripa ukrainsk militär" enligt amerikanska utrikesdepartementets taleskvinna Marie Harf, rapporterar AFP. Vilka bevis det handlar om går man inte in på, rimligtvis satellitövervakning. Tidigare filmer på YouTube har fått sällskap av allt fler motsvarande och Ryssland har nu även flyttat fram ballistiska robotar, som förväntas sättas in mot Ukraina.

Rimligtvis väntar Ryssland bara på att Ukraina försvarar sig själva och skjuter tillbaka, vilket skulle ge Ryssland en ursäkt att invadera.

Den svenska bloggen Herraväldets Peter Larsson säger sig ha källor för ytterligare information kring terrorn i sydöstra Ukraina, och har haft korrekt information tidigare. Det verkar handla om HUMINT, och han kan därmed inte ge ut sina källor, utan Herraväldet själv är att anse som ursprungskälla. Han skriver att det var rysk personal som sköt ner MH17 och att Ryssland dirigerade om flyg från sina flygkorridorer och in över Ukraina hela dagen som MH17 sköts ner. Minuter före passerade t ex ett flyg från Köpenhamn rätt över samma plats.

Herraväldet skriver:
"20min för nedskjutingen av MH17 passerade ett Lufthansa flyg från München till Delhi. Några minuter senare passerade Singapore Airlines med flyg från Köpenhamn till Singapore.
Innan avfyrandet av BUK systemet valdes planet noggrant ut. Ry valde bort alla flyg som hade med Tyskland, USA, Frankrike eller Ryssland att göra.
Ry stängde alla sina luftkorridorer (12st) och på så sätt tvingade MH17 att flyga i luftkorridoren L987. Denna korridor var den korridoren MH17 sköts ner i ovanför byn Beregis, Ö Donesk."
Det handlar i så fall aktivt om ett ryskt genomförande och beslut, men Herraväldet lämnar inte ut några källor (dvs det man brukar kalla "enligt uppgift"). Mer detaljer om tillvägagångssättet hos Herraväldet. Herraväldet drivs av Peter Larsson, som säger sig ha följande bakgrund:
"Fil kand i Statsvetenskap från Lunds universitetMajor i reserven i pansartruppernaUnderrättelseofficer vid FN-bataljonen BA01 i BosnienFörsvarsmaktens presschef under ÖB Owe WiktorinSaab ABs presschef till VD Åke SvenssonPressekreterare till biståndsminister Gunilla CarlssonVD för Svenska Regionala Flygplatser"
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

34 kommentarer:

 1. Det borde åtminstone gå att finna källor på att de ryska luftkorridorerna var stängda, annars låter det hela väldigt konspiratoriskt. Möjligen mer troligt än vissa andra konspirationer men fortfarande tveksamt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. NY Times rapporterade det, även om frågan väl är lite mer komplex än så:

   http://www.nytimes.com/interactive/2014/07/17/world/europe/maps-of-the-crash-of-malaysian-airlines-flight-mh17.html?_r=0

   Som synes i grafiken var en hel del korridorer stängda men bara på vissa höjder. Vill man vara konspiratorisk kan man så klart säga att man säkert kan stänga dem på sådant sätt att det inte blir omöjligt men väldigt opraktiskt att ta en annan rutt än den man önskar tvinga planet till.

   Exakt vad NY Times källa till detta är vet jag inte. Dessutom snackades det om ett åskväder i regionen så vissa korridorer kan ju ha varit stängda av det skälet.

   Man kan notera på kartan att luftrummet över Krim är stängt, men det beror tydligen i huvudsak på att det råder oklarheter över vilken flygledare man ska lyssna på när man flyger där - ryska eller ukrainska...

   Radera
  2. Med tanke på att BA och AF helt undvek Ukraina (enligt NYT kartor) kan man nog dra slutsatsen att det är flygbolaget som bestämmer rutten. Vilket då ger vid handen att man skall undvika vissa flygbolag i framtiden.

   En annan tanke som slår mig är ifall flygbolaget har en försäkring som täcker nedskjutning. Om de har det är det ytterligare en anledning att välja bort ett sånt bolag.

   Radera
  3. Krig brukar nog vara force majeur, liksom terrorhandlingar.

   Radera
  4. Har man en försäkring som (specifikt) täcker nedskjutning så är det tveksamt ifall försäkringsbolaget kan hävda force majeur så "lättvindigt" - då blir det ju lite meningslöst med försäkringen.

   Radera
  5. Och att välja bort t ex BA skulle gynna den ekonomiska krigföringen mot väst eller hur Ardenner Svensson?

   Radera
  6. Att välja ett flygbolag som undviker onödiga risker, t.ex. BA som valde att flyga runt Ukraina, torde bättra på ens chanser att överleva nästa flygtur. Speciellt om det passerar maffialänder som Ryssland.

   Radera
  7. @Ardenner Svensson

   Jag gissar att BA inte flyger runt ryssland när de skall till malaysia - det låter som en lång omväg. Så om man vill undvika flyga över maffialänder så låter det på dig som att man skall välja ett flygbolag som väljer att flyga över ryssland istf ukraina?

   Radera
 2. Man ska inte heller glömma att "rebellerna" även t ex tillfångatagit och misshandlat anställda hos internationella röda korset. Ja, förutom journalister och vanligt folk då. Samt "beslagtagit" deras sändningar med medicin etc.

  I detta hänseende står de alltså inte somaliska krigsherrar långt efter, sin högtidliga rekvisita till trots.

  SvD hade en fin exposé över de ryska paniklögnerna kring MH17 idag också.

  Vi har ett BUK-system
  Nej, vi har inget BUK-system
  Jo, vi har ett fast det gick sönder precis innan MH17
  Kropparna ombord var frysta
  RT erkänner att flygledaren "Carlos" inte finns, fast sen använder dom honom ändå som källa - 2 dagar senare.

  Etc, osv.

  För att inte nämna Khodakovskys erkännande som han tog tillbaka, varpå Reuters la ut original-ljudfilen där han erkände det hela:

  http://www.rferl.org/content/ukraine-separatists-had-buk-missiles/25468009.html

  SvaraRadera
 3. Herraväldets uppgifter stämmer/överlappar oerhört mycket med de uppgifter Andrej Illarionov gick ut med någon dag tidigare.

  Nu kan man säga att hr Illiarionov tolkar uppgifterna så, att nedskjutningen av MH17 var avsiktligt, i syfte att skaffa en vapenvila för att skaffa separatisterna andrum - de är ju på defensiven och behöver förstärkning.

  Jag håller inte nödvändigtvis med.

  SvaraRadera
 4. Peter Larsson har varit pressekreterare åt både ÖB och försvarsindustrin. Förstår att det är korrupt där. Larsson har varit med och format storsvenska attityder på hög nivå. Jag föreslår att han använder det nya svenska vapnet för kroppsnära självförsvar bestående av en trasa och en rulle silvertejp. Trasan stoppas i munnen och tejpen lindas runt den nedre delen av huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehm, nämnde inte du också att du jobbat åt Bofors tidigare?

   Radera
  2. Farsan var utvecklingsingenjör i Bofors och jag växte upp runt det där. Mina enda erfarenheter av vapentillverkning är sommarjobb på enkla positioner i verkstäderna. Truckförare och fräsare vill jag minnas,. Och så har jag hört många historier på stan om hur det gick till. Men inget speciellt viktigt. Nu har jag glömt dessa i varje fall. Ett bestående minne och något som alla karlskogingar som var med på den tiden vet är att det slösades fruktansvärt med pengar. Idag är verksamheten mycket liten. Det politiska slöseriet har orienterats om till andra områden, flyktingar bland annat.

   Radera
  3. Fräsare? Knappast. Det finns bara en fräsare och det är Jesus. Han är allas vår personlige fräsare.

   Radera
  4. Nja, tror att Urban menar att han är fräst snarare, fräst lite på fingrarna. Då ska man göra såhär, hittade det på nätet så det stämmer säkert:

   "När du har gjort detta (fräst fingrarna alltså), så bekänn för din familj, dina vänner, och dina arbets- eller skolkamrater, att du nu är en kristen, att du är fräst och tillhör Jesus.

   Förvänta dig också att bli förvandlad - du behöver inte "förvandla" dig själv, utan kraften kommer ovanifrån, och den frigör dig ifrån synder, laster, onda tankar, dåligt tal, syndrelaterade sjukdomar, m.m. Och den lyser upp ditt inre, så att du förstår Guds vilja.


   Du kan också bekänna din tro här på nätet, antingen nu direkt, eller efter att du berättat för dina vänner.
   Fyll i ditt namn och din hemort här nedanför, så kommer du med på en lista över nyfrästa. Detta blir också ditt första vittnesbörd, till hjälp för andra. Fräsning förutsätter en frimodig bekännelse av tron på Jesus, och ju frimodigare man är, desto mer belönad blir man av Gud.

   Urban, jag tror du har något fantastiskt att berätta för oss?

   Radera
  5. Det är hur lätt som helst. Man spänner fast syndaren i det stora maskinskruvstycket med truten uppåt och kör på med högt varvtal och nyslipade skär rakt över truten. Minst lika effekt som trasa och silvertejp och med permanent effekt. Frälsverkstan i Bofors kunde allt.

   Radera
 5. Om uppgifterna stämmer så är det svårt att tolka situationen med den skamlösa hanteringen av de döda själarnas kroppar på annat sätt än att RU vill förnedra och provocera fram ett krig i Europa. Ett annat alternativ skulle vara att de endast vill stresstesta viljan i väst.

  SvaraRadera
 6. "Alla som följt min rapportering sedan Majdan, vet jag inte kunnat ange källor. Samtidigt har rapporteringen i efterhand visat sig stämma." - Herraväldet.

  Märkligt att en person med den insynen kan/får skriva informationen på en blogg. Vad betyder det? Sveriges (självpåtagna?) motvapen mot psyoppsarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarare upplysning i syfte att få läsaren att välja själv, det är ju grundstenen i en Demokratisk värld.

   Radera
 7. Corny relaterar till uppgifter från Marie Harf från USAs statsdepartement. Samma kvinna erkände häromdagen att bevisen de släppt publikt inte rör sig om annat än youtube-videor och inlägg i sociala medier. Kan ju överensstämma med verkligheten ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Allt som står på twitter är sant, speciellt sådant från Carl Bildterberg, amerikansk inflytelseagent sedan 80talet.

   Radera
 8. Statsdepartement var ordet...

  SvaraRadera
 9. Angående den ovärdiga behandlingen av offren i flygkatastrofen:

  http://www.examiner.com/list/shocking-marauding-separatists-show-off-the-loot-from-victims-of-mh17

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland var ju ett genomkorrupt land under Sovjettiden, och folkets moral lär inte ändras speciellt mycket på några decennier även om man inför maffiakapitalism. Devisen verkar vara att allt som är löst kan man ta.

   "Organised crime still controls a considerable portion of the country's economy." - Putin 2002

   Och där kan man nog lugnt säga att Putin numer själv ingår som högste maffiaboss. Varför skulle folk ha en annan syn på ditt och mitt än sin store ledare som tagit brottsligheten till en helt ny nivå?

   Radera
  2. "a corrupt, autocratic kleptocracy centred on the leadership of Vladimir Putin, in which officials, oligarchs and organised crime are bound together to create a 'virtual mafia state.'" - Wikileaks

   Radera
  3. Som i alla maffia-organisationer finns det dessutom rivaliserande fraktioner.

   I det här fallet skulle det förvåna mig om Putin inte använde nedskjutningen internt till att ordna med nån slags rättning i leden etc. Khodakovskys bekräftelse, t ex, innebär lämpligt nog ingen egen skuld - han hade inte kontroll över luftvärnet. Här finns alla möjligheter för Putin att halshugga misshagliga individer utan protester.

   Radera
 10. Usch, detta kommer sluta på ett väldigt tråkigt sätt.

  SvaraRadera
 11. Ironiskt att ryssarna försökte provocera fram en nedskjutning av ett eget civilt flygplan men istället själva skjuter ner ett malaysiskt/holländskt passagerarplan och därmed involverar två natoländer.

  Det ser ut att bli svårare och svårare för dem att ha trovärdighet kvar (vilket mediacirkusen handlar om). Ukrainas strategi att ta det lugnt och låta Ryssen falla på eget grepp ser ut att fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poroshenko var rätt smart när han utlyste den ensidiga vapenvilan och fick typ 49 soldater skadad/dödade under den.

   Då kunde han med hyfsad cred skita i alla som gastade efter vapenvila nu efter nedskjutningen.

   Radera
 12. Unguided Grad rockets launched apparently by Ukrainian government forces and pro-government militias have killed at least 16 civilians.

  Although Ukrainian government officials and the press service of the National Guard have denied using Grad rockets in Donetsk, a Human Rights Watch investigation on the ground strongly indicates that Ukrainian government forces were responsible for the attacks that occurred between July 12 and 21.

  http://www.hrw.org/news/2014/07/24/ukraine-unguided-rockets-killing-civilians

  SvaraRadera
  Svar
  1. Insurgent forces should minimize the risk to civilians under their control by avoiding deploying forces and weapons in densely populated areas.

   You forgot this. It seems that the insurgents are doing quite the opposite at the moment. Why would that be, Don?

   Radera
  2. Maybe because this is the only way to defend the city against a superior enemy and have a reasonable chance of success?

   Radera
 13. Föga förvånande, det är ju ett inbördeskrig och inte ett krig mellan stater. Det går till på det här viset.

  Skulle det bli inbördeskrig i Sverige mellan säg nationalstatsanhängare och globalister skulle det bli likadant här. Samtidigt skulle rena banditgäng från våra ghettoförorter plundra blekfeta storbukade svennar i våra villaområden på kontanter, tonårsdöttar och platt-TV.

  SvaraRadera