Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2014-07-26 12:07

Flyktingmottagandets effekter på (sd):s lokala valresultat

Ett ofta effektivt sätt att öka antalet röstande på (sd) på en ort är att öka antalet invandare på orten, enligt (mp)+alliansdevisen chockdoktrinen mot svensk rasism enligt vi samarbetar inte med rasister. Ännu effektivare är att placera stora mängder flyktingar på en svensk småort ute på landsbygden.


På orter där Migrationsverket upphandlar flyktingförläggningar i brott mot sina avtal med kommunerna, avtal där kommunerna bedömt vad infrastruktur och samhälleliga institutioner klarar av, exploderar rösterna på (sd). Utfallet är förstås kontraproduktivt för de som vill se färre flyktingar på orten, eftersom inga partier samarbetar med (sd) och därmed ökar övriga partiers makt i kommunen. Det samma kan enligt chockdoktrinen sägas gälla i Sverige i sin helhet - ju mer röster på (sd), desto öppnare gränser kommer man enligt chockdoktrinen ha.

Samtidigt är det just på dessa småorter och småkommuner där (sd) antagligen först kommer nå egen majoritet med över 50% av rösterna. På sina håll är man redan på god väg. Det är bara en fråga för (sd) att koncentrera sina valkampanjer till kommuner som Ljusnarsbeg, långt bort från varje vänsteraktivists protester.

"I Hultsfred kollapsade till exempel tandvården 2013 då kommunen hade avtal med Migrationsverket att ta emot 40 flyktingplacerade per år men landade i 696 asylsökande plus 114 personer som fått uppehållstillstånd men som kommunplacerats på andra orter i Sverige. Många av dessa personer är trasiga, inte bara tänderna, utan behöver annat stöd."
Westerholm listar även några andra orter som exempel, och utifrån detta lilla stickprov kommer jag nedan titta på utvecklingen för (sd):s valresultat i än så länge EU-valet 2009 och EU-valet 2014. Detta avspeglar en utveckling, även om EU-valet inte är vare sig kommunalvalet eller riksdagsvalet. Vi kan titta på inrikessiffror igen efter valdagen i september. 

Samtidigt är ju frågan om (sd) egentligen vill ha minskad invandring och färre invandare? Då minskar ju partisympatierna. Å andra sidan är ju sannfinnländarna mycket starka i Finland, som har en obefintlig invandring. Samma problematik råder för femiscisterna i (fi), som i världens jämställdaste land måste måla upp en hatbild av att män förtrycker kvinnor för att motivera folk att rösta på dem.

Effekten av den förda politiken på
(sd):s valresultat i riket och omnämnda
kommuner i EU-valen 2009 och 2014.
Westerholm listar Hultsfred, Ljusnarsberg, Kopparberg och Askersund, vilka får duga för denna spaning om vad stort flyktingmottagande gör med (sd)-sympatierna på en ort. Berörda kommuner är Hultsfred, Ljusnarsberg och Askersund. Jag slänger även med Åtvidaberg där den sk Skara-Bert, känd som den främlingfientlige partiledaren bakom Ny Demokrati i valet 1991, kastade ut en fotbollsklubb och installerade hjälpbehövande flyktingar istället. Kanske har Skara-Bert nu hittat formeln för hur man ska öka främlingsfientligheten och rasismen i Sverige, och samtidigt håva in miljoner till egen ficka, samtidigt som han själv framstår som solidaritetens ängel själv?

Åtvidaberg gick från lägre (sd)-sympatier än i riket 2009 till högre än i riket 2014. (sd) tackar och bugar för rösterna Bert ordnade. Då har väl inte ens några flyktingar flyttat in där än? Vi får se hur det ser ut i valet i september?

Ställdalen, med sina 539 invånare, har som enda service en kiosk. Man har samtidigt 100 flyktingar på orten. (sd):s valresultat är nu 35.41% i Ställdalen. Med samma densitet på Södermalm handlar det om att ta emot nästan 19 000 flyktingar att inhysa i Tantolunden... Johan Westerholm har skrivit om Ställdalen bland annat här och här. Och detta är bara en av många orter.

Westerholm skriver:
"Hur bemöter vi som socialdemokrati detta? Hitintills har vår problembeskrivning, som jag skrev, präglats av en akademiserad distans. Ett obegripligt språk och ett fördömande över främlingsfientligheten. Vi har som parti valt att ”kvotera in” personer med utländsk bakgrund på våra listor men det är ungefär allt. Vi har inte tagit tag i grundproblemen i samhället, vi har levt i en tro att bara vi kvoterar in personer med politiskt korrekt etnicitet så löser de problemen åt oss. De kommer inte kunna göra detta, det är faktiskt både naivt och rätt oförskämt att tro det. Det är framför allt direkt obegåvat att tro att dessa, i allt väsentlig och övrigt, skickliga politiker ska lösa den fråga om främlingsfientlighet som vi andra i vår passivitet, oförmåga och nu gryende rädsla skapat."
Den enskilda valkretsen med mest
(sd)-sympatier i respektive kommun,
i jämförelse med utfallet i riket.
Samtidigt handlar detta i mycket om riksdagspolitik, speciellt som det nu finns en bred enighet om att Migrationsverket ska få rätt att köra över kommuner, som ska tappa möjligheten att säga nej till flyktingar och flyktingförläggningar. Och då är det smart politik att dubbla antalet boende i någon liten småby från 200 till 400. På sin höjd tappar man 190 riksdagsröster. Om man istället skulle göra som Johan Westerholm föreslår, dvs bygga enorma flyktingförläggningar i Tantolunden, Vasaparken, Rålambshovsparken, Gärdet och Nationalstadsparken, så riskerar man betydligt fler röster i Sveriges dynamiska tillväxtmotor Stockholm.

Prognosen ligger nu på en flyktingmottagning om upp till 400 000 asylsökande, ensamkommande och anhöriga, under den kommande mandatperioden. Problemet är att det inte finns resurser i form av infrastruktur till detta, hur mycket svenskarna än älskar invandring och solidaritet (för över 90% av svenskarna gör ju detta baserat på valresultaten). För infrastrukturen är inte bara en säng och tre mål mat om dagen. Det är psykologer, tandläkare, tolkar, läkare, vårdcentraler, skolor, lärare mm. Och handläggare. Och poliser för avvisning av de som får avslag, även om polisen inte längre får tillämpa lagen och söka efter papperslösa (jmf ramaskriet kring REVA-projektet i Stockholm) för utvisning.

De flesta av dessa yrken är redan idag bristyrken, speciellt på landsbygden som redan har svårt att rekrytera läkare, tandläkare och lärare och oftast helt saknar all form av lokal service.

Frågan blir om fortsatt samma chockdoktrin, och allt annat är omöjligt för vi samarbetar inte med rasister, kommer göra att vi 2018 får se Sveriges första kommun med egen majoritet för (sd). Det blir nog aldrig i en storstad, men någon småkommun som får ta emot stora mängder flyktingar mot sin vilja, kan mycket väl bli den första. Inte för att det kommer ändra något när Migrationsverket kör över kommunerna lagligt framöver. Det enda lokala politiker kan göra är att desperat se till att köpa upp och riva alla bostäder och anläggningar, som det gamla hotellet i Ställdalen, som är övergivna innan Skara-Bert gör kommer med sedelbunten.

Se även mitt förslag om att demokratisera invandringen, dvs invandringen ska ske till orter utifrån det stöd för invandring som finns på orten. Är stödet massivt på Södermalm, så ska Södermalm också ta emot massivt med invandrare. Eftersom mer än 90% av svenskarna älskar invandring så blir detta inte heller ett problem, även om Ljusnarsbergs kommun ska ta emot betydligt färre invandrare i det fallet. Men med 4 880 i invånare så handlar det ändå på sin höjd om några stycken personer, inte hundratals, om man ska vara proportionell.

Tillägg: Varför hamnar då flyktingarna på småorter på landsbygden? Svaret är helt enkelt att ju längre bort från en svensk storstad eller universitetsort, desto fler övergivna anläggningar och bostäder finns det. Det är i Ställdalen man kan hitta ett övergivet hotell, det hittar man inte inom ett antal mil från Stockholm. Den kommun som inte vill ha flyktingar ska alltså köpa upp allt övergivet och riva. 

Tillägg 2: Andra kommuner man kan titta på är t ex Sölvesborg, där (sd) fick 18.94% i EU-valet och man är största parti i valdistriktet Hälleviken och Gammalstorp (även om man rent av får procentuellt fler röster i andra valdistrikt i kommunen som Mjällby med 23.98%). 

Tillägg 3: Man ska inte heller glömma att i (sd):s spår följer sedan rena nazistpartier som svenskarnas parti. När stödet för (sd) är tillräckligt stort, utan att politiken påverkas på berörda orter, så kommer de uttalade nazisterna börja plocka röster och faktiska mandat, inledningsvis i kommunerna.

89 kommentarer:

 1. En annan mycket anmärkningsvärd sak är att alliansen väljer att sluta representera sina egna väljare för att utesluta SD, om nu SD skulle råka tycka samma sak som M och sitta i vågmästarställning. Inte ens den egna politiken är viktigare än att totalt utesluta SD (leka tvärtomleken i riksdagen).

  Och då varnar man samtidigt för hur destruktiv vänsterns politik är, så man offrar även välfärden på "anti sd altaret". Ganska sjukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de rödgröna blir större än Alliansen men inte får egen majoritet så har Reinfeldt tidigare sagt att han kommer att lägga ner sina röster och därmed rösta fram en rödgrön minoritetsregering, snarare än att sitta kvar som nu med SD som passivt stöd. Detta kommer att driva många besvikna väljare in i famnen på SD. Eller så avgår Reinfeldt, kanske det mest troliga.

   Radera
  2. @SF

   Har du något belägg för det? Det skulle ju innebära att de inte skulle få igenom sina förslag i riksdagen, men framförallt att de inte skulle få stöd i riksdagen när det gäller att välja statsminister. Jag har för mig att inget av dessa problemen har varit för stora för regeringen i den gågna mandatperioden.

   Radera
  3. Ja, jag skrev inte så tydligt. Se "Somebody is wrong on the internet" inlägg. Han kommer avstå från att representera väljarna som stadsminister för att undvika att stödjas av rasistnazist/dödsknarkarna SD.

   Radera
 2. Jag är stolt över att fler får komma hit. Vi måste motverka främlingsfientligheten på dessa orter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur tänkte vi göra det?

   Radera
  2. Jag ser med spänning fram till Johannas svar.

   Mitt svar? Tvinga kommuner att ta emot i proportion till folkmängd, arbetslöshet, skattesats och hur mycket de har tagit emot de senaste 20 åren. Det är dags för Vaxholm och Täby att kliva fram och visa var de står. Är de smyg-SDare eller inte?

   Radera
  3. Med risk för att svara ett troll...
   Ännu en som tror sig tillhöra de självutnämnda goda, dvs den farligaste typen i vårt samhälle då denne alltid tror att denne är godast för samhället.

   Själv tycker jag det är bra med invandrare om de kan integreras, problemet vi fått är att svenskar ska anpassa sig efter dom människorna som kommer hit istället. Jag är för övrigt inte etnisk svensk....

   Tänk om man tog alla de pengar som invandringen kostar (men måste vara smått dum om man inte förstått att den kostar), och använda dom pengarna för att hjälpa de länder som faktiskt tar emot den större andelen flyktingar, typ grannländerna. Där hade varje krona säkerligen hjälpt 100 ggr fler människor.

   Radera
  4. Om man gnuggar lite på ytan...dessa "godhjärtade" medborgare..har ni skaffat er vänner bland de invandrade?

   1. För att en invandrare ska kunna komma in på allvar krävs att det finns ett intresse från lokalbefolkningen att ta emot hen och lära känna hen, inte bara sitta och snacka på internet och lägga nån krona i Röda korsets skrammelburk.

   2. Det ska finnas ett intresse av hen som kommer att lära känna lokalbefolkningen.

   Det brister ordentligt i båda fallen av fullständigt naturliga orsaker och inte nån jävla rasism eller främlingsfientlighet.

   Radera
  5. Johanna tror att det handlar om främlingsfientlighet. Hon har svalt slaskmedias rapportering med hull och hår. Johanna är en farlig idiot.

   Radera
  6. Ok detta är anekdotiskt men jag tycker mig se att ju längre bort från den förda politikens konsekvenser som man bor desto positivare är man och desto enklare blir det att ha "rätt" åsikt. Kanske är Johanna ett exempel på detta? Att ha fel åsikt kan vara förödande för ens sociala liv.

   Radera
  7. @Somebody. Ja visst är det ju så. Dessutom finner man sällan dessa människor arbetandes som polis, sjuksköterska, kriminalvårdare, handledare på asylboenden, hvb-hem osv...

   Radera
 3. "Utfallet är förstås kontraproduktivt för de som vill se färre flyktingar på orten, eftersom inga partier samarbetar med (sd) och därmed ökar övriga partiers makt i kommunen."

  Så om Sd får många röster ökar övriga partiers makt jämfört med om sd inte får några röster? Förstår nog inte riktigt hur du menar.
  För övrigt låter du lite raljerande när du skriver att 90% älskar invandring. Du tillhör väl själv dessa 90%? Det innebär väl inte att man inte kan se vissa problem med en hög invandring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför utgår du från att han älskar invandring? Att han mobbar SD röstare säger väl inte vad han har för åsikt. Jag själv röstar inte på SD, eller nån annan heller för den delen, jag är däremot för minskad invandring, eller Lars idé som är lite smått genialisk, demokratiserad invandring.

   Radera
  2. jag utgår inte ifrån att han älskar invandring. Men han tillhör väl de 90% som inte röstar på SD. Därför undrar jag varför han har en så raljerande ton mot alla som inte röstar SD när han skriver:

   "Problemet är att det inte finns resurser i form av infrastruktur till detta, hur mycket svenskarna än älskar invandring och solidaritet (för över 90% av svenskarna gör ju detta baserat på valresultaten)."

   Radera
 4. Ja det är sannerligen ett cyniskt spel på många plan.

  ENDA möjligheten för Sverige som nation att ta emot så många som vi nu gör är att ALLA kommuner hjälps åt. Ändå är det många kommuner, ofta styrda av Alliansen, som för en extrem SD-politik. T ex så tar Södertälje, Sveriges överlägset mest skuldsatta kommun, emot 55 ggr så många som Vaxholm.

  När Alliansen gjorde överenskommelsen med MP i invandringsfrågan så visste Reinfeldt och gänget att de skulle förlora röster till SD i småkommunerna men att rika välmående alliansstyrda kommuner som har resurser att ta emot inte skulle "drabbas". Cyniskt så det förslår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riv upp EBO, dvs flyktingars rätt att fritt välja bostadsort så länge de är beroende av försörjning. Detta var inte Alliansen beredda att göra eftersom de då visste att deras väljare skulle behöva ta ansvar för den politik som de röstar för.

   Radera
 5. Ska flytta från miljonprogram till villaområde strax, antagligen sist anhalten innan jag väljer ett annat land, ett land som inte ägnar sig fanatiskt åt självskadebeteenden.

  Det är för sent för SD´s politik, det var för sent redan förra valet, men de ska få min proteströst ändå.

  SvP´s politik hade fungerat fint om de bara skippat rasistbiten där de vill dela upp folk genetiskt och att endast de med Svenska gener ska få bo här.

  Men oavsett så kommer inte tillräckligt många hunnit rösta på dem ändå innan landet förvandlats till ännu ett soptipps-U-Land..

  SvaraRadera
 6. Det är onekligen så att andelen främlingsfientliga tycks öka i samma takt som andelen invandrare ökar på orten. Men de flesta knyter handen i fickan i rädsla av att göra bort sig och tala om att man är emot invandringen. Med all rätt kan man tycka när priset kan bli social uteslutning om man talar om vad man egentligen tycker. Att människor ska behöva vara rädda för att säga vad de anser om såväl invandringen som feminismen är som jag ser det skäl nog för att ge SD min röst. Nuvarande styre måste rensas ut och ersättas med vettigt folk.

  SvaraRadera
 7. Cornu skriver om volymer. Kostnaderna känns han inte vid. Även media förtiger kostnaderna. Ingenting får komma ut inf;r valet.

  Enligt Migrationsverkets "Verksamhets- och kostnadsprognos 2014-07-24" krävs ytterligare 48,4 miljarder kr 2014-2018.
  Utrymmet för reformer under nästa mandatperiod krymper betänkligt.

  http://www.migrationsverket.se/download/18.36084ac214622cf659933de/1406196270831/Migrationsverkets+prognos+24+juli+2014.pdf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och de bruna känns aldrig vid fördelarna med invandring heller. Följande en analys från Sandviken:

   Tjänar över en halv miljard på invandringen

   Integration känns som nyckelfrågan. I Sverige har vi varit och är riktigt dåliga på just det.

   Radera
  2. Om man räknar bidrag som vinst och tar bort lite kostnader från stat och landsting, ja då är invandring lönsam.

   Radera
  3. Den där studien har sågats jäms med fotknölarna av t ex Tino Sanandaji.

   Tror du verkligen att en liten kommun som Sandviken tjänar 500 miljoner på invandringen?

   Radera
  4. Vinst och förlust åsido så har migration alltid funnits i någon mån. Gäller alltså att hantera problemet på ett bra sätt, inte sitta och önska sig repatriering etc.

   Det finns djupt liggande orsaker till problematiken kring integration. Problem som man definitivt inte bara ska skylla på svenskarna. Det är dock Sverige som är värdland och som måste ta tag i problemet.

   Radera
  5. Några bra grejer som skulle öka integrationen:

   -Om vissa invandrare såg till att se ut som folk.

   -Om man tvingade folk att lägga av med diverse politiska aktiviteter i utbyte mot asyl. Det gjorde vi förr, SÄPO höll koll på chilenare och sånt.

   -Om man såg till att inte dela ut föreningsbidrag mm till diverse idioter som tror på rövarhistorier från mellanöstern.

   -Prestationsbaserade utbildningsbidrag mm i SFI.

   -Gärna avböjde att de mest skäggiga, fanatiska, obildade och obildbara tokarna öht satte sin fot i landet.

   -Lägger ner friskolereformen avs friskolor som är religiösa och/eller använder annat språk än svenska i undervisningen.

   Bonus i sammanhanget är att det skulle minska vårt bidrag till den internationella terrorismen. Som det är idag rekryteras självmordsbombare i kommunalt finansierade lokaler.

   Sist men inte minst, varför delar vi ut s k "permanenta" uppehållstillstånd? Varje individs bidrag till sin egen integration bör utvärderas och sköter man sig inte bör man inte få förnyat uppehållstillstånd.

   Radera
  6. Ben Dover, ibland kan jag faktiskt hålla med dig :)

   Radera
  7. BD, visstre inte att du var rasist :( Aja skall läsa dina inlägg med en lite annan syn numera.

   Radera
  8. @RH
   Jag är nyfiken på vad du anser vara rasistiskt i BD förslag ovan? Sunt förnuft och självbevarelsedrift tolkar jag in.

   Radera
  9. @Somebody...,

   Alla studier går att ifrågasätta och ifrågasätts. Är nog få ekonomiska rapporter eller analyser av det slaget som ingen ifrågasätter.

   Känner inte till detaljerna i den jag länkade till, annat än att PriceWaterhouseCoopers uppenbarligen står bakom analysen och det är enligt min erfarenhet inga ärkepuckon som jobbar där direkt.

   Men visst, det kan säkert finnas en massa att ifrågasätta i den. Liksom det gör i de mängder av kostnadsfokuserade uträkningar som de med en ofta uppenbart bajsbrun agenda kör med.

   När det gäller nationalekonomi och invandring, är förövrigt den effekt på lönebildningen som invandringen haft över de senaste 20 åren i Sverige. en aspekt av det som jag själv tycker är intressant, sannoligt stor och sällan diskuterad.

   Radera
  10. Jo men den här studien var direkt felaktig och löjeväckande.

   Om jag minns rätt så hade de inkluderat hela arbetstagarens inkomst som en intäkt för Sandvikens kommun, ej bara skattedelen.

   Om Sandviken tjänar 500 miljoner så borde Södertälje tjäna 5000 miljoner.

   Snälla sluta.

   Radera
  11. Det är väl värt att diskutera punkt 4 och 6 i Bens lista, de övriga är lite knepigare att förstå/implementera.

   Radera
  12. Rasist? Trams och dimridåer.

   @KingEdward:

   OK, en fråga till dig: Vad tror du att en människa som bor i Sverige, som tar på sig en heltäckande religiös mundering t ex, förväntar sig angående omgivningens reaktioner?

   Radera
  13. http://www.tino.us/2014/06/p1-medier-granskar-dn-dn-star-bakom-halv-miljard-i-vinst-i-sandviken-och-kallar-metodkritik-for-asikter/

   Radera
  14. @bck,

   Tack, väldigt läsvärt med bra genomgång och argumentation. I stand corrected kring värdet av den studien.

   Radera
  15. För så är det ju, att när man är turist nånstans kan man ju kräva svenskt kaffe på hotellet, men ska man varaktigt bo i Turkiet för överskådlig framtid får man nog fundera på huruvida inte det turkiska kaffet kan duga. Det blir, om inte annat, dyrt och svårt att hålla sig med svenskt kaffe. Kanske vill man också umgås med turkar, och då kan man ju tänka sig att de vill ha turkiskt kaffe.

   Det är sjukt beklämmande att se att fransmännen förbjuder religiösa symboler - inte för att det skulle vara fascistiskt, utan för att folk tror att de kan dyka upp i t ex skolan klädda hur fan som helst. Det tyder på en otacksamhet och en brist på respekt att man faktiskt måste lagstadga sådant. Man får ju förmoda att de som fått komma till ett västland på grund av förföljelse faktiskt är de lyckligt lottade - är det så jävla otydligt vad vi skulle vilja ha i retur för det att man måste lagstifta om det, eller är det nån annanstans det brister?

   Radera
  16. Ben,
   Jag tror inte att jag är direkt emot så många av punkterna ovan. Har haft hjärnan i en burk på laddning sedan diskussionen med Urban om Palme, så jag är kanske lite trög.
   Förmodligen sympatiserar jag med förslaget
   "-Gärna avböjde att de mest skäggiga, fanatiska, obildade och obildbara tokarna öht satte sin fot i landet."
   - men jag vet faktiskt inte hur man genomför det. Betyder det att Göran Greider skulle avvisas när han kom hem från semestern? Då är jag kanske för, mer reservationslöst. Punkt 1 och 2 hamnar här också, vet inte hur de ska genomföras.
   Ska alla fula avvisas kategoriskt?

   "-Om man såg till att inte dela ut föreningsbidrag mm till diverse idioter som tror på rövarhistorier från mellanöstern."
   Där medger jag min begränsning och får erkänna att jag inte fattar, helt enkelt. Är det koranskolor du menar? Har vi ens det i Sverige?

   Radera
  17. Är enig om skolan däremot. Där får man ta seden dit man kommer, klä sig i byxor + tröja och delta i skolgymnastiken.
   Överhuvud taget finns det ett intresse av att försöka sekularisera andra generationens invandrare så mycket man kan. Jag ser faktiskt ingen möjlig vinst i att barnen fortsätter sina föräldrars senmedeltida religiösa livsföring.

   Radera
  18. @KingEdward:

   1. Well, det har hänt förr at företrädare för totalitära, fundamentalistiska rörelser hamnat i konflikt med sina halvtaskiga regeringar och då sökt asyl i Sverige. GIA i Algeriet t ex. Jag tycker ärligt talat inte sådana ska få asyl i Sverige, om möjligt. Då är det ju klart att man kanske kan ljuga sig in i Sverige ändå, men då har vi i alla fall visat vad vi tycker.

   2. När det gäller föreningsbidrag mm så syftar jag i första hand på s k "källarmoskéer". Dessa mottar ofta diverse kommunala bidrag trots att de ibland inte direkt omfattar demokratiska värden. De borde inte få några pengar helt enkelt.

   I övrigt kan man ju fråga sig hur en person tänker som i praktiken gör sig enormt avvikande i Sverige genom religiösa kläder och seder. Utsikter på arbetsmarknaden och sådär. Jehovas vittnen brukar t ex (enligt min begränsade erfarenhet) hålla käften om att de är Jehovas tills nån ställer en direkt fråga. Överhuvudtaget är det ganska avvikande i vår nordeuropeiska kultur att bära såväl religion som etnicitet på kavajslaget, så att säga.

   Radera
  19. Ben dover, det där låter ju som klippt och klistrat ur Sd's partiprogram, avsnitt invandringspolitik.

   Radera
  20. Nja, SD föreslår ju en massa andra saker - också. Som att kraftigt begränsa invandringen t ex.

   Men visst, de skriver ju bland mycket annat så här:

   tgångspunkten måste vara att de som invandrar till Sverige ska anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar. Vi står upp för en öppen svenskhet där invandrare ska kunna bli en del av det svenska samhället. Vad som är viktigt för oss är att det finns en strävan hos de som kommer till Sverige att ta till sig svenska värderingar och bli en del av det svenska samhället.

   Är det kontroversiellt tycker du? Om man inte är så vansinnesliberal som Thatcher så inser man att det finns ett samhälle, så inser man väl att det finns ett problem om det finns människor som i praktiken ställer sig (eller blir ställda) vid sidan av samhället?

   Om du tycker det är kontroversiellt så får du gärna förklara varför.

   Man ska aldrig glömma att den svenska, socialdemokratiska välfärdsstaten under vilken vi fortfarande lever bl a baserades på en noggrann och tydlig indelning mellan personlig frihet på vissa områden och reglering och förpliktelser på andra områden. Dess funktion är, enligt min uppfattning, beroende på att samhällets invånare är hyfsat överens med staten om hur denna indelning ska ske, och att man ställer upp på den.

   Radera
  21. T ex åtskillnaden av stat och kyrka, vilket gör politiken till en alltigenom sekulär affär, i utbyte mot att religionen är en privatsak. Kommunister och fundamentalister är de enda som vill hävda att det privata är politiskt.

   Radera
  22. Hatets apostel...

   Radera
  23. Som tidigare sagt, skolan har en nyckelroll här. Det bästa ur många aspekter är säkerligen att den blir så uniform som möjligt (möjligen även i bokstavlig mening).
   Lite DDR alltså, men det har fördelar. Om normern blir att det bara finns en skola, där man deltar under vissa villkor, blir det snabbt naturligt, och man ifrågasätter det inte. Skoluniform är kanske känsligt i Sverige, och otidsenligt, men det har fördelen att man inte ser socialt ursprung på eleverna. Nåja, normalklädsel funkar också, men då utan religiösa symboler och andra attiraljer som hindrar att man kan delta i undervisningen.

   Vad gäller de redan vuxna är det lite knepigare. Vet inte om man kan tvinga dem att efter ett halvt liv eller mer kraftigt ändra sin religionsutövning och vanor i allmänhet?
   Finns ju en diskrimineringsfälla här också; om man söker jobb iförd hijab och niqab vore det självklara att arbetsgivaren skulle säga nej tack, med hänvisning till att han faktiskt inte vet vem han talar med, och inte skulle veta vem som kom till jobbet heller. Men en sökande iförd Schymans favoritplagg hijab, är det acceptabelt att hävda att på denna arbetsplats är det inte en gångbar klädsel?

   Radera
  24. @ Ben Dover 2014-07-27 09:29
   Kontroversiellt?
   Nja, inte mer kontroversiellt än Sd som politiskt parti.
   Det finns nog mera kontroversiella partier i riksdagen just nu.
   Mitt förra inlägg var ett konstaterande, no offense.

   Radera
  25. OK. Personligen tycker jag att det finns mer kontroversiella saker med SD, bl a det faktum att de i dessa tider egentligen inte har en utrikespolitik, (eller ett förslag på en sådan m h t att de inte sitter i regering). Sånt luktar pajasparti a la NyD tycker jag, oavsett vad de tycker om invandringen.

   Radera
  26. @ Ben Dover 2014-07-27 14:36

   På tal om pajasparti är jag nog mest besviken på moderaterna som gett Sd Free Walk i i stort sett alla sina gamla hjärtefrågor genom en pakt med det gröna pajaspartiet.

   Detta trots att man hade facit i hand från både Norge och Danmark 10 år tidigare som visat tydligt hur dålig utfrysningsstrategin fungerar nuförtiden.

   Vilket jätteläge man hade kunnat få hade man förhandlat lite smidigare för fyra år sedan, om jag nu får tycka lite själv.

   Tja, nu är det bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen.

   Radera
 8. De som vi öppnar portarna för kommer från förtryck, orättvisa, trauman, krig , övergrepp, fattigdom, okunskap, analfabetism, motsättningar, medeltida värderingar. Och så vidare...

  Summa summarum tror jag nog vi importerar vansinnigt mycket mer rasism och grogrund för hat än vad vi själva lyckas uppbåda som ett svar på den pågående massinvandringen och våra politikers hänsynslösa ageranden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @happft. Huvudet på spiken! +1

   Radera
  2. Men vi hade aldrig fått sådan spännande mat utan alla invandrare. Ta t ex alla sushirestauranger, sådana hade det aldrig funnits i parti och minut om vi inte tagit emot hundratusentals japaner. Eller vänta nu.

   Radera
  3. Jag tycker att McDonalds är spännande. Jag har alltid undrat vem clownen är?

   Radera
  4. Jag har sett clownen osminkad. Det såg ut som Erik Ullenhag. Han satt och grät när ingen såg.

   Radera
  5. Fan att inte Cornu kan sätta in en Gillaknapp! I alla fall på det som Ben Dover skrev här ovan!

   Radera
  6. Sushi och sashimi äts i olika former överallt i Asien, inte bara i Japan. Att de utlandskineser som ffa driver asiatiska restauranger i Sverige väljer att kalla det "Japanska restauranger" och maten för "sushi" har bara att göra med att vi som svenskar då tror att det är finare och värt att betala mer för. Japan är ju ett rikt land och värt att se upp till som svensken i gemen resonerar. Bara ett rent marknadsföringstrick som funkar, inget annat.

   Men visst, hade vi inte tagit emot ett gäng båtflyktingar som dragit igång den här trenden såväl som den övriga försvenskade asiatiska maten, så hade vi nog inte haft det heller. Definitivt inte i den utsträckning vi ser idag.

   Radera
  7. Jo, men den sushin var ju typ surströmming, jäst fisk och sånt äckligt. Modern sushi som vi känner den är japansk.

   I så fall får du (analogt) berätta för mig var alla svenska indonesier gömmer sig, ketchup är ju ketjap manis från början och den måste ju kommit hit med några invandrare?

   Radera
  8. Eller för den delen den enorma amerikanska migration som förde hit den s k "hamburgaren" som serveras i snart sagt vartenda gathörn?

   Eller alla tyska invandrare som möjliggör att jag kan köpa tysk kvalitetsöl på systembolaget?

   Radera
  9. Vi har relativt stora grupper av invandrare från bl.a. Irak, Iran, Somalia, Chile, Finland, Turkiet, Ryssland och Polen. Vilka maträtter äter ni, som härstammar från dessa länder? Finns det över huvud taget en enda finsk restaurang i Sverige, trots alla finnar som invandrat?

   Radera
  10. @Doktor Syn: nja? Men än så länge dyker delikatessen Memma upp i välsorterade norrbottniska butiker till påsk.

   Radera
  11. Dr Syn en mycket bra restaurang om man gillar god mat är Seymhus Vegetariska som drivs av en kurd som flydde från Turkiet i slutet av 70-talet. Det är kurdiska och turkiska rätter med en hel del nya innovationer. Som sig bör ligger den nära Hornsgatan på Söder. Redan Karl XII blev enligt sägnen förtjust i vindolmar under sina år i Turkiet och införde sedan ett surrogat som heter kåldolmar för här fanns dåligt med vinblad men gott om kål i Sverige. Seymhus vindolmar är givetvis vegetariska.

   Seymhus har nog inte varit arbetslös många dagar sedan han gav sig till känna i Karlstad och sökte asyl. Omedelbart spärrades han in på häktet för utredning en tid. Han kallade den tiden för vistelse på ett bra hotell för han hade viss erfarenhet av turkiskt fängelse. Från början hade han olika vanliga jobb men blev egen företagare och har nu ett antal anställda.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  12. Vindolmarna är en styggelse. / Nobelkock -98

   Radera
  13. Sushi är populärt i Sverige därför att det är populärt i USA. I princip alla våra influenser kommer ifrån det stora landet i väst: musik, film, mode och även maträtter. Invandrare till USA tog med sig sin matkultur och gjorde rätterna populära i landet vilket sedan spred sig via TV-serier och filmer till övriga delar av västvärlden. Tacos är ju också väldigt populärt i svenska hem på fredagar. Bruket att äta tacos kommer ju knappast från mexikanska invandrare till Sverige utan snarare av mexikanska invandrare till USA.

   Radera
 9. Det jag tycker är djupt oetiskt är att den humanitära invandringen framställs som en omedelbar vinst eller rent av besparing för samhället när det nationalekonomiskt max är frågan om en långsiktig investering. Självklart kan invandrare på sikt etablera sig på arbetsmarknaden och ge ett netto bidrag till samhället men det är absolut inte givet, för att komma dit måste vi jobba hårt och ständigt vårda vår investering. Initialt är den humanitära invandringen en ren kostnad och de som står för den kostnaden är de svaga i samhället då allt fler måste dela på begränsade resurser.

  Visst bidrar invandringen också till ekonomisk verksamhet och bnp tillväxt men frukterna av dessa kortsiktiga vinster tillkommer främst "kapitalet" samtidigt som skuldsättningen i offentlig verksamhet ökar. Strategin med chockterapi är inte heller att vårda investeringen, tvärt om, främlingskap och intolerans verkar snarare öka. I värsta fall ändar vi upp med en misslyckad investering och en hög offentlig skuldsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon kanske skulle anmärka på att se invandringen/ flyktingmottagandet i termen av "investering"?

   Om vi börsnoterar Sveriges invandringspolitik, vilka av er vill satsa?
   Rådgivaren på banken: -Vi har den här invandringsfonden också, och den är en typisk lågriskfond, eller var det högriskfond...jag vet inte riktigt...

   Radera
  2. @Doktor Syn,

   Går knappast att se på invandring som företeelse som något man kan börsnotera.

   Men om du är ute efter ett större perspektiv kring frågan kan du ju fundera kring följande: Vad tror du skulle hända med Sveriges produktivitet och lönebildning och därmed inflation och inflationsförväntningar om vi imorgon stängde gränserna för invandrare?

   Radera
  3. Klarsynth

   Inte jättemycket på kort/medellång sikt.

   Vi har mycket liten invandring till bristyrken och redan idag har vi en stor arbetslöshet som bör kunna ta/utbilda sig till övriga jobb.

   Efter ca 7 år så har ca 45% av invandrarna egen försörjning.

   Radera
  4. På vårdcentralerna jag varit i kontakt med har åtminstone hälften varit utlandsfödda. Svenskfödda hantverkare som skall fixa badrum och kök verkar vara mer eller mindre omöjligt att hitta.

   Inga direkt små löntagargrupper.

   Radera
  5. @Klarsynth

   Jag antar att du syftar på resonemanget kring den så kallade NAIRU-teorin, som varit uppe till diskussion här ett flertal gånger. Om man antar att en stor och onödig invandring upprätthålls för att hålla nere löner och inflation, så borde ju det ju rent samhällsekonomiskt ätas upp av högre kostnader i transfereringssystemen samt ökade kostnader för administrativa och serviceinriktade anställningar betalda med skattepengar, såsom bidragshandläggare, lärare (även modersmålslärare), tolkar och sjukvårdspersonal mm.

   Om du ska problematisera invandringen till enbart en fråga om ekonomisk lönsamhet, så räcker det väl att hänvisa till Regeringens egna utredare. Då får vi svaret att Sverige går back på invandringspolitiken.

   Tar man hit 2 miljoner invandrare på 30 år så växer naturligtvis samhället, och det kommer att behövas fler läkare, lärare etc. Sedan är frågan vad i övrigt det ger samhället. Jag finner frågan om exotiska maträtters vara eller icke vara, tämligen absurd, när man ser till den sociala splittring vi fått.

   Radera
  6. F.ö. så hålls öststatsarbetarnas anställningar uppe av bostadsbubblan. Konsumtion med lånade pengar.

   Radera
  7. Eller som det brukar låta: hur ska vi klara äldreomsorgen utan invandring? Är det det massinvandringen är ämnad för? I många kulturer så existerar inte äldreboenden, sånt sköter man inom familjen. Varför skulle nån vilja torka gamla otrognas bajs?

   Radera
  8. Medimixus jag låg länge på sjukhus delvis på intensiven för några år sedan. En stor del av personalen var invandrare. När jag kom hem i rullstol med beskedet att ställa in mig på att sitta i rullstol resten av livet behövde min fru viss assistans av hemtjänsten. Hemtjänsten består mest av invandrare en del med hög utbildning. Jag tränade hårt på sjukgym och nu kan jag både köra bil och gå utan hjälpmedel. En hel del av personalen på gymmet var också invandrare.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  9. Ja se där ja. Hög utbildning. Det är precis det jag syftar på. Många menar att vi behöver invandring till helt fel områden. Varför ska inte de duga till samhällets alla delar? Åter igen..det handlar om hur vi och de är beredda att samsas.

   Radera
  10. Man kan ju fråga sig hur mycket Sandvikens kommun betalade PWC för den där rapporten. De skall ju ändå vara en seriös firma tänker man ju, men kunden får väl det resultat man betalar för antar ja...

   Radera
 10. "Du gillar inte kärnkraft? Då skall vi se till att bygga några kärnkraftverk på din bakgård."

  Bara fascistpolitiker av den mest djävulska sorten resonerar på ett sådant sätt. Och så våra svenska politiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan inte jämföra Kraftwerk med människor.

   Radera
  2. Fördomsfullt Doktor Syn Kraftwerk är inte robotar de sjunger bara om sådana.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Dom sjunger ju att dom är robotar? Ljuger dom, menar du? Typiskt utlänningar.

   Radera
  4. Ben Dover du har rätt. Har kollat lite och de verkar vara tyskar. Fast de sjunger på engelska och det gör svenska artister sedan 40 år så de borde vara svenska. Utvecklingen av allt mer människolika robotar tilltar. Kanske är de trots allt robotar. Får gå in och hämta en kall öl.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 11. Jag tror ej på denna slutsats "ju mer röster på (sd), desto öppnare gränser kommer man enligt chockdoktrinen ha"
  Men om det nu mot förmodan skulle vara så vad anser du då att vi som är emot fri massinvandring till Sverige skall rösta på för att inte skall bli så?

  Ben Dover skrev längre upp en lite samanställning på krav man skulle kunna ställa på de som kommer till Sverige, men det har gått så långt att man uppfattas som rasist om man har den åsikten att man skall ställa lite krav på de som vi tar emot.

  Även de partiledare som är för massinvandring är oftast hycklare på så sätt att om de kommer på tal att ha en flykting förläggning där de själva bor så är de skeptiska till det. Men förläggs det på "behörigt" avstånd så är allt frid och fröjd.

  Jag tror att fortsätter utvecklingen som den gjort i Sverige så kommer SD vara Sveriges näst största eller största parti, inte detta val utan valet hösten val, och även i detta val kommer nog många bli förvånade hur stor de av rösterna de kommer få, trots att media och alla partier motarbertar dem och försöker frysa ut dem på alla sätt.

  Och nej jag är inte rasist, har varit förlovad och sambo med en Marockansk tjej och det tro jag inte en rasist skulle vara. MEN jag är emot fri massinvandring så länge vi inte kan integrerar de som anländer hit i det Svenska samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns inget mellanläge i debatten. Är man emot invandringen på dagens höga nivåer så är man per definition rasist. Så skruvat är det svenska debattklimatet.

   Radera
  2. @ Milda Webben 2014-07-26 18:16 ,

   Miljöpartiets och moderaternas migrationsöverenskommelse är ett tydligt exempel för att chockdoktrin används som maktmedel mot småpartier.

   En annan taktik är medial utfrysning av politisk ej önskvärda partier. Denna taktiken verkar dock numera snabba på tv/tidningsdöden.

   Sd har nu kommit ovanför tröskeln där politisk och medial utfrysning enligt chockdoktrin kan tillämpas effektivt.

   Etablerade politiska och mediala makthavare har svårt att ändra sin taktik utan att ytterligare tappa förtroende/röster.

   Samtidigt tar Sd ny mark och plockar russinen ur både alliansens och oppositionens hjärtefrågor som sänkt skatt, försvarspolitik, skolpolitik, småföretagandet, energipolitik, m.m..

   Frågan är om etablerade makthavarna inser hur snabbt det politiska spelet har ändrat sig?

   Det är mycket möjlig att Sd gör samma resa som norsk frp under valen 1997 och framåt, respektive df från och med 2001.

   Radera
 12. Titta på Hällevik - en lite "finare" del av Sölvesborgs kommun. I valet 2010 fick SD 7 % där, mot 10 % i kommunen, sen började det snackas om flyktingförläggning förra året - i eu-valet fick då SD 23 % i hällevik, mot 19 % i kommen - och då var ändå flyktingförläggningen i Hanöhus officiellt lagd på is, nu har den startats upp - något säger mig att det kommer bli jackpot för SD där i september...

  SvaraRadera
 13. Påminner om vargdebatten.

  "De i stockholm" sitter och bestämmer att vi ska ha varg i Sverige och de som bor där vargen ska finnas får inte säga något. Vargen har ett starkt stöd i Sverige då så få verkligen bor där det finns varg.

  SvaraRadera
 14. Tja, människa är ett underligt släkte! Vi väljer politiker som lagstiftar för att underlätta att alla våra jobb försvinner till några U-länder sedan fattar samma politiker beslut som underlättar för resten av människorna som inte fick något av våra jobb att komma hit och bo här. Sedan trycker vi nya pengar för att klara deras försörjning! Undrar hur länge det håller?

  SvaraRadera
 15. Man framhåller ofta nyttan av Vallonerna. Låt oss då titta på vad som gjorde att vallonerna var så bra för landet och fokusera på en modern repris på valloninvandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade en kompetens som var efterfrågad i Sverige. Vallonerna var mästersmeder som kom med nya tekniker inom järnsmide.
   Vad jag vet så försöker vi aktivt återskapa framgången genom att t.ex.låta utländska mästerstädare, mästerfåraherdar, mästerimamer, mästerburgar-flippare komma in och fyllas upp vår brist på kompetens i dessa yrken (sen en del kinesiska och indiska ingeniörer såklart).

   I princip alla länder har specialregler och gräddfil för "specialister" inom bristyrken, så även Sverige.

   Radera
 16. Man måste nog också apropå småorter med flyktingförläggningar ta upp säkerhetsfrågan. Någon uppgradering av statens våldsmakt i form av polisen sker inte, utan i många fall är det, som i Geijersholm utanför Hagfors, 5 mil enkel väg för närmaste polispatrull. I tur och ordning gäller det

  1. Skydda de asylsökande mot andra asylsökande
  Det finns många störda och krigsskadade individer samt rena lycksökare bland flyktingarna. Barnfamiljer tvingas, helt oskyddade, leva nära sådana personer. "Vi känner oss inte trygga här", som en syrisk familj i Gärdshyttan uttryckte det. Utanför Umeå blev en asylsökande man våldtagen av en annan asylsökande man. I eijersholm löpte en man amok med kniv, och när polisen till slut anlände (5 mils uttryckningsväg som sagt...) tvingades de skjuta honom.

  På frågan varför Migrationsverket inte hade åtminstone vakter på sina förläggningar, när de låg på orter som svenska statens våldsmakt i övrigt sedan länge övergivit, svarade en representant från Migrationsverket att "det skulle sända fel signaler".

  2. Skydda lokalbefolkningen mot de störda elementen.

  Det är om möjligt ännu mera kontroversiellt förstås. Men man kan enkelt föreställa sig hur otryggheten brett ut sig i Ställdalen, där man förmodligen länge inte låst varken bil eller cykel, ibland kanske glömt låsa ytterdörren.

  Regel 1A för ett samhälle är att staten, Leviathan, förmår upprätthålla lag och ordning, om nödvändigt med våld. Gör den inte det undergräver den sin legitimitet. Vilken legitimitet har Konungariket Sverige bland de goda invånarna i Ställdalen nu?

  SvaraRadera
 17. En lustig vinkling av resonemanget är frågan om hur immigranterna placerar sig i politiken.
  I din egen kommun, Cornu, så fanns för några år sedan ungefär 3500 immigranter med rötter i Chile.
  Var syns dessa i politiken?
  Ingenstans.... (Utom America, men hon bor inte där längre)
  Så den lokala politikens reaktioner över SD lokalt är bara tomt pladder.
  Ty det finns inte en politiker i aktuella listor till kommunfullmäktige som har sydamerikansktklingande namn, trots att dessa chilenska immigranter torde vara runt 10% av befolkningen....
  Däremot hade SD många intresserade lyssnare och besökare vid ett torgmöte för ett par år sedan i kommunen, medan mer PK -klädda bybor (blå jeans och så) försynt gled förbi i sommarvärmen.
  Så mycket är PK. Så att säga....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intresserade lyssnare och besökare - av utländsk härkomst (dessutom ibland svåra att förstå) men mycket trevliga människor -
   Skulle det stå!

   Radera