Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2014-07-12 17:36

(fi) har köpt 27 000 nya turkiska Facebook-följare.

Feministiskt intiativ har återigen skaffat sig köpta turkiska Facebook-följare. Denna gång handlar det om ca 27 000 följare, vilket tar upp antalet följare på Facebook till drygt 121 000.

(fi):s följare i Turkiet.
Källa: Social Bakers


Även denna gång låter (fi) följarna ligga kvar utan åtgärd.

Förra gången fick de Facebook att ta bort följarna efter att det hela uppmärksammades i media, som den här bloggen och senare i Metro eller på ledarsidorna i Göteborgs-Posten (endast utgåva på dött papper). Partiet hävdade den gången att de inte alls köpt några turkiska följare och har sedan dess inte haft 100 000 följare. Till nya köptes i veckan.

Förra gången användes de köpta följarna till att partiet slog sig för bröstet över att de passerat 100 000 följare och passade på att använde det som motivering till att följarna borde donera pengar till partiet. Jag har inte sett något sådant denna gång.

Vi får väl se hur länge partiet är populärt i Turkiet den här vändan. Partiet verkar i övrigt inte visa upp någon tillväxt i antalet följare längre (Social Bakers).

En möjlig förklaring och konspirationsteori (=foliehatt om man hävdar detta, dock är (fi) fulla av foliehattar som hävdar någon konspiration av män i allt de ser) är förstås att någon annan köper följare åt (fi), då det drygar ut vilka som faktiskt får se partiets statusuppdateringar. Köpta fejkföljare är helt meningslösa och istället direkt destruktiva, eftersom alla följare inte får se alla uppdateringar om man inte betalar för detta. Just nu hamnar 22.4% av gratisexponeringarna i Turkiet. Man kan dock konstatera att (fi) är usla på att bevaka sin Facebook-sida mot sådana här hypotetiska angrepp eftersom de själva inte gör något åt detta.

Det enda vi faktiskt vet är att (f!) på kort tid fått mer än 27 000 följare i Turkiet och att allt talar för att dessa är köpta fejkföljare.

Jag skrev tidigt, redan förr året, att 2014 års valrörelse kommer bli den smutsigaste någonsin. Vi kan nog vänta oss 100 000-tals köpta fejkföljare till olika partier närmare valdagen, för att sabotera Facebook som informationskanal. Kom ihåg att Facebook inte ska användas för viktig information eller för att driva verksamhet. Facebook ska ses som att skjuta myggor med hagelbössa och hoppas att man träffar något.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. F! kanske borde överväga att öppna filial i Turkiet, eller rent av flytta dit. Men förmodligen skulle det ses som en fientlig aggression av främmande makt, med internationella konsekvenser för Sveriges ekonomi. Kanske rent av med sanktioner mot Bildt och Borg.

  SvaraRadera
 2. Dina tankar om att hippe vänstern på Södermalm skulle ta emot flyktingar, tror jag är riktigt långt borta. De tycker nämligen att nedskräpning, tältande människor m.m redan idag är ett problem. Så illa att väktare skall börja patrullera parkerna. http://m.direktpress.se/sodermalmsnytt/Nyheter/Kungsholmens-parker-ska-patrulleras-av-vakter/

  SvaraRadera
 3. Luktar onekligen röd strömming om detta (red hering). Nu har de ju alibi och kan skylla allt på en riktad attack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var väl ändå inte feministiskt korrekt, att klaga på fisklukt menar jag.

   Radera
  2. Oavsiktlig humor ;) Dock passar termen 'red herring' in rätt bra även om moskvakramarnas 'maskirovka' är lika applicerbart på detta kommunistpack.

   Du fattar såklart, men förtydligande var avsett för övriga.

   Radera
  3. Trimetylamin var namnet.

   Kemisk grundkurs för party-besserwissrar, tillsammans med Marangonieffekten.

   Radera
 4. Lögner och hyckleri från människor som är så goda så de kan vara lite onda. For the greater good as usual.

  SvaraRadera
 5. Dags att sälja och flytta in till Sätila?

  Rejäla priser för en större tomt.

  http://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-satila-marks-kommun-ryda-haljesgarden-2-6449577

  http://www.hemnet.se/bostad/gard-4rum-satila-marks-kommun-ryda-karlslycka-6413561

  SvaraRadera
 6. Eller så är det ett raffinerat sätt att köpa negativ publicitet om (f!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, false-flag ligger nog först i misstankehögen.

   Radera
  2. Inte särskilt framgångsrikt då. När bara lite bloggar, Metro och GP uppmärksammar det hela.

   Snarare är det väl så att fler medier förmedlade nyheten om 100 000+ följare, än om att många av dessa var fejk? Så isåfall är det ju kontraproduktivt. Att då försöka med samma sak en gång till... Idioter upprepar iofrs samma misstag och förväntar sig ett annorlunda utfall.

   Radera
  3. Kan lika gärna varit beställt sedan tidigare. Vad jag förstår är det ledtider på blufföljare.

   Radera
 7. F! verkar förkroppsliga det stora tomrum Juholt grodproduktion lämnade efter sig. Kommer F! leverera?

  SvaraRadera
 8. Uppmärksammade dem på det och fick tom ett svar redan i torsdags, den 10/7. Så det är nog ett val att inte göra något åt skiten.

  Onsdag, 23:16
  Jasså, det köptes likes igen...

  Torsdag, 13:00
  Hej Vi har inte och kommer aldrig att köpa likes. Vi för en kontinuerlig dialog med Facebook om problematiken. Allt gott Fredrik Ivarsson

  SvaraRadera