Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2014-07-04 10:11

Fakta om vita medelålders heterosexuella män

"De flesta av oss här är inte vita medelålders heterosexuella män. Vi är människor!" - Åsa Romson (mp), Almedalen 1934
Trots att det inte är lagligt att kartlägga hudfärg eller sexuell läggning, så besitter Åsa Romson kunskaper om just vita heterosexuella män. Tydligen har Miljöpartiet tillgång till ett olagligt personregister1. där dessa fakta har lagrats och personer kartlagts. Det har inte jag, men här följer lite fakta om vita medelålders heterosexuella män, extrapolerat från bland annat RFSL och SCB. Jag kommer visa att Åsa Romson har fel och antingen ljuger, hetsar mot folkgrupp eller är helt inkompetent och inte har en aning om vad hon pratar om.


Låt oss först slå fast en sak - det är inget fel på HBTQ-personer och icke heterosexuella män. Att vara HBTQ är det finaste man kan vara i Sverige idag1.. Kan vi gå vidare nu?

Först behöver vi definiera medelåldern. Jag sätter definitionen till 40 - 64 år, dvs åldern som ligger över ungdomen, men under ålderdomen. Definitionen fungerar bra med gränserna för SCB:s data, har ni en annan definition, get over it och gör er egen research.

Därnäst behöver vi definiera heterosexuell. Jag väljer definitionen icke aktivt HBT. Enligt RFSL är 2.4% av alla män3. HBT. Ja, jag vet att det är en chockerande låg siffra, när man i media, och speciellt i Sveriges Radio P3 mer får intrycket att 30-40% av svenskarna är HBT. 

Jag har ingen fakta om åldersfördelningen på HBT-personer. Min hypotes4. är att upp till en viss ålder, säg 55 år, så ökar successivt andelen HBT i takt med att folk lär känna sig själva och förkastar en livslögn. Säg att 1% är HBT vid 18 år och 3.5% vid 55 år. Därför avrundar jag 2.4% till 3.0% i gruppen medelålders män.

Därnäst behöver vi definiera vita män. Vi använder politikernas definition, dvs en icke västerlänning. Är man född utanför Europa, Australien-Nya Zeeland eller Nordamerika, så är man inte vit enligt denna felaktiga definition5.. Sorry, ni invandrarhatare och folkhemsfundamentalister, bosnier och greker klassar jag som vita män.

Så hur många vita medelålders heterosexuella män finns det då i Sverige?

Antalet män3. i åldern 40 - 64 år var 1 549 991 vid årsskiftet 2013 - 2014. Detta av 9 644 864 personer, dvs medelåldersmän är en minoritet om endast 16% av landets befolkning

279 101 medelålders män är födda i utlandet. Av dessa är majoriteten vita enligt ovanstående definition, 144 767, så icke vita medelålders män i Sverige är 134 334 stycken. Till detta kommer eventuella icke-vita födda i Sverige av utländsk förälder från icke-vitt land, men SCB har inte sådan statistik baserat på hudfärg eller ens ursprungsland. Så vi bortser från dessa. För att vara medelålders måste man oavsett vara född tidigast 1974 och på den tiden var icke vit invandring till Sverige nästan obefintlig, kom ihåg att jugoslaver och finnar är att anse som vita. Jag lägger hypotesen4. att det hela berör högst 10 000 medelålders män.

Vita medelålders män blir alltså 1 549 991 - 10 000 - 134 334 = 1 405 657. Från dessa ska 3% dras som inte är heterosexuella och vi landar på 0.97*1 405 657 = 1 363 487 vita heterosexuella medelålders män, eller  14.1% av landets befolkning. Icke vita icke heterosexuella medelålders män är 186 503 stycken.

Åsa Romson hetsade alltså mot en minoritet av Sveriges befolkning, då vita heterosexuella  medelålders män endast är 14.1% eller 1 363 487 personer. Argument att hon inte angrep en minoritet går alltså bort.

Då återstår diskussionen om detta är en priviligierad grupp.

Låt oss först avhandla lite faktorer från verkligheten.

1. Hur och med vem man har sex påverkar inte din lämplighet i styrelsearbete, företagsledning eller förtroendeposter. HBTQ-människor är nämligen helt vanliga människor, som inte tar beslut utifrån sitt sexliv. Det avgörande för styrelsearbete och företagsledning är kunskaper om organisation, ekonomi, företagsekonomi, produktutveckling, marknadsföring, affärsmodeller mm, inte vad du gör med din(a) partner(s) när ni är nakna i sängen eller på annan plats. Detta kanske är en chock för Åsa Romson, men likväl är det inte din sexualitet åt något håll som avgör din lämplighet för en företagsledande position.

Jag har gott om HBTQ-män i min bekantskapskrets. De är alla helt normala människor, flera är företagare eller entreprenörer av de jag känner till. Det finns gott om HBTQ-män i gruppen medelålders makthavare. Tänker inte peka ut några sökbara namn, men det har funnits ministrar, toppdiplomater, mycket mäktiga personer i media, EU-parlamentariker och rent av en makthavare som ligger bakom en av de största politiska skandalerna någonsin i Sverige.

Dock anser tydligen Åsa Romson att HBTQ-män är bättre makthavare än heterosexuella män. Då undrar jag vad hon har för underlag för det? Har hon kartlagt HBTQ-makthavare och rankat dessas prestationer i förhållande till heterosexuella? Varför annars måste hon dra upp just heterosexuella, om hon inte har kartlagt just folks sexuella läggning?

Jag förkastar helt Åsa Romsons sexism och lägger hypotesen att det inte är någon skillnad och att vi dessutom hittar minst 3% HBTQ-män bland medelålders makthavare. 

2. Att man hittar fler makthavare i medelåldern beror på att det oftast tar decennier för att arbeta sig uppåt i företag och organisationer, samt för att få den erfarenhet som behövs. Sist vi provade att låta 25-åringar vara makthavare och företagsledare fick vi IT-bubblan och sedan IT-kraschen.

Det handlar alltså inte om diskriminering av yngre. Det handlar helt enkelt om erfarenhet. Och Sverige var inte ett jämlikt land på 50- och 60-talet, så rent praktiskt är personer med mest erfarenhet ofta män i övre medelåldern. Detta problem löser sig i takt med att dessa pensioneras.

Svenska skolan missgynnar pojkar, flickor får högre betyg än pojkar, fler unga kvinnor än män läser högre utbildning och tids nog kommer vi istället ha medelålders kvinnor som dominerar makten av rent praktiska skäl, eftersom erfarenhet av verkligheten och utbildning6. är avgörande här.

3. Ju äldre du blir, desto högre inkomster har du. Det beror på antalet år i yrket, inte för att du är medelålders vit man.

En liten observation här angående medelålders icke heterosexuella män. Dessa har hypotetiskt4. färre, rent av inga, barn, och har alltså större utrymme i sin personliga budget att t ex köpa utlandsresor eller bränsleslukande bilar, då försörjningsbördan är lägre. Har du funderat på det Åsa Romson?

En seniorkonsult i 50-årsåldern kan lätt ha över 50 000:- SEK i månadslön, eller 600 000:- SEK i årslön. Det gör inte att man är en makthavare. Makthavarlöner hittar man nog mer säkert över 66 666:- SEK i månaden eller 800 000:- SEK om året.

Min slutsats är att vita medelålders män inte är priviligierade utan helt enkelt bara är äldre, med allt vad det innebär i form av erfarenhet.

Så hur ser då inkomsterna ut för den priviligierade gruppen medelålders män? SCB följer till skillnad mot Miljöpartiet lagen och registrerar inte hudfärg och sexuell läggning, så vi får nöja oss med statistik för samtliga medelålders män. 

Löner får väl vara det slutliga beskedet på om vita heterosexuella medelålders män är en priviligierad grupp?

323032 medelålders män hade 2012 en månadslön på 20 000:- SEK eller mindre. 127 719 medelålders män har under 10 000:- SEK i månadslön. Endast 71 016 medelålders män, eller 4.9% av gruppen som Åsa Romson hetsade mot, har löner på makthavarnivåer över 800 000:- SEK om året. Medellönen 2012 för alla i åldern 20 - 64 år var 269 100:- SEK i årslön, och 323 032 medelålders män har löner i lönegrupperna under denna medellön. 

Inte ens om samtliga icke vita män och HBTQ-män skulle ha löner under 20 000:- SEK i månaden, så kommer man inte hitta vita medelålders män i gruppen, då det ändå blir över 323 032 - 186 503 = 136 529 män. I verkligheten är det fler, då HBTQ-män och icke-vita män inte samtliga är lågavlönade.

Fler medelålders vita heterosexuella män, minst 136 529 stycken, är alltså underpriviligierade i jämförelse med de 71 016 medelålders män som har makthavarlöner och är priviligierade. Åsa Romson har objektivt fel om att detta är en priviligierad grupp att peka ut.
Fakta om medelålders mäns årslöner. Källa: SCB
1. Även uppgifter på papper om individers hudfärg och sexuella läggning är ett olagligt personregister, om inte datainspektionen gett Åsa Romson och miljöpartiet tillstånd att kartlägga detta.
2. Speciellt tycker Åsa Romson att män som inte är heterosexuella är finare än heterosexuella män.
3. Även om kön är en social konstruktion så använder jag här SCB:s definition av män, vilket gissningsvis är personer med en anatomisk penis.
4. Gissning utan faktaunderlag, ungefär som Miljöpartiets hela politik.
5. I verkligheten är det antagligen bara amerikanska indianer ("röda") och afrikaner söder om Sahara ("svarta") som inte är vita. En afghan är egentligen vit, men Åsa Romson menade antagligen alla som inte är västerlänningar.
6. Dock inte inom politiken, om erfarenhet av verkligheten och utbildning avgjorde skulle de flesta svenska politiker förpassas till soptippen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Hihi, detta ska bli intressant. :-) Roligaste hade varit om det hade publicerats på någon debattsida, i t.ex. Aftonbladet eller liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saken är den att fakta inte biter på feminister som Schyman, Romson m.fl. Soraya Post sa ju rakt ut i direktsändning att hon inte tror på statistiken. Om media vore intresserade av detta, var är då drevet mot Romson? Ett uttalande av den dignitet som Romson åstadkom, hade genererat två veckors huvudnyheter om förtroendekris, ifall det kommit ur brödhålet på Hägglund, Åkesson eller Björklund.

   Feministerna börjar alltid sina tal och argumentation med "Vi vet att...", för att sedan hänvisa till feltolkad, snedtolkad, eller snedvriden och/eller ofullständig "forskning". Exempel Schyman: "Vi vet att kvinnor har bättre betyg än män, men får sämre löner."

   Argumenterar du mot ett sådant påstående, så uppstår en gnäll- tjafs- och pajkastningskavalkad, där varje mening från Schyman börjar med "Ni män är si...är så...bla bla bla". Den som ser ut som vinnaren i en sådan diskussion är den som pratar högst, fortast, avbryter motståndaren samt gnäller mest, dvs Schyman. Enda sättet att bemöta sådana personer är att dra ner diskussionen i skiten. Tyvärr.

   Radera
  2. Man måste dock gratulera Romson till den snillrika idén att använda sex i sitt tal. Sex är något som ofta sysselsätter de som har brist på det till gränsen av tvångstankar. Jag utgår från att Romson har koll på sina begär, och att hennes tal inte är en missnöjesyttring ur den aspekten, utan snarare en förhoppning för alla heterosexuella vita medelålders män, att de får något i kväll, eller kanske snarast.

   Att Reinfeldt bara lyckades kväka ur sig något om att vi har yttrandefrihet i Sverige när de barbröstade feminologerna brottades ner och släpades bort av SÄPO under hans tal får nog ses som ett misslyckande, även om några (mansgrisar) i publiken skrattade gott.

   Tittar man på Reinfelds utfrågning av psykologen visar han en betydligt intelligentare sida, med kopplingar till stora stora filosofer och världsreligioner som buddhismen. Det är inte målet som räknas utan vägen. Mr R står helt klart i en klass för sig. bara att buga och tacka för den tid som varit, mästare. Nu kommer strax ofreden och kaosens tid. Huke sig gossar nu laddar hon(schyman och Romson) om.

   Radera
 2. Man undrar hur Romson ska kunna regera med icke-människor som Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt.

  SvaraRadera
 3. Klockrent Cornu. Ryggdunkar härifrån Fjollträsk. Se till att få in detta på SVT Debatt eller liknande.

  SvaraRadera
 4. Bra gjort. Tyvärr lever vi i det postreella samhället där fakta är irrelevant. Åsa eller vilken politiker som helst, i allla västländer, inom alla politikområden (utom de få som är "skyddade" inom respektive kulturkrets) kan nu för tiden säga vad dom vill utan att behöva stå till svars. Det finns ingen sanning. Allt är relativt.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget nytt, så har det alltid varit i politiken. Det är bara objekten för vanföreställningarna som skiftar.

   Den svenska befolkningspolitiken med sin sterilisering och hålligång var inte heller särskilt grundad i verkligheten. Man steriliserade t ex "asociala" av rashygieniska skäl utan att ens utreda huruvida deras "asocialitet" berodde på något ärftligt.

   Radera
  2. Det rashygieniska argumentet var förstås inte det enda. Att avkomman till "asociala" med viss sannolikhet skulle komma att leva i elände var nog ett starkare skäl faktiskt. Ett väldigt verkligt skäl när det begav sig.

   Att man glömt bort det skälet berodde på framväxten av de sociala omsorgerna som kraftigt minskade (det synliga) eländet bland "asocialas" avkomma.

   Nu finns ju detta elände, med barnrika familjer där föräldrarna inte kan försörja sina barn, åter mitt ibland oss. Så jag räknar med att steriliseringsdiskussionen faktiskt snart tar fart igen.

   En anfader, som var äldst av nio syskon som det dock trots allt alla blev folk av, hade en del att säga om människor som skaffar fler barn än de kan försörja... Inget man kan återge i skrift...

   Radera
  3. Epigenetik, betydelsen av miljön som foster och som spädbarn, kände man nog inte till då, utan kallade väl allt genetik som kunde korrelera föräldrarnas beteende med avkommans psykosociala utveckling, diverse störningar, ventromediala pannlobens utseende och så vidare.

   Epigenetisk hygien, att blivande och nyförlösta mödrar har det bra/inte skaffar barn om förutsättningarna saknas, är väl ganska okontroversiell i sig.

   Som sagt tror jag att steriliseringsdiskussionen åter kommer på dagordningen, men denna gång blir det nog någon bitter avkomma som startar debatten.

   Radera
  4. Hmm...
   Uppvuxen i Borås så trodde jag att min mors ängslan, då hon blev änka när jag var några år gammal, över att jag faktiskt var ett välartat barn, en liten snäll gosse - för att inte det sociala skulle komma och ta mig, bara var just en mors vanliga ängslan...

   Men så var det inte. Det förstod jag en gång på 1980-talet när det kom fram att man i Boråstrakten, precis som på många andra ställen, hade uppsamlingsheat för just vanartiga barn...
   Det var ett reportage om en man i precis min ålder.
   Han hade tydligen inte haft en mor som jag, som var medveten om socialdemokratins klassförakt och allmänna fascistiska politik som präglade samhället fram till att DDR i verkligheten rasade...
   Att det finns folk som idag önskar sig tillbaka till den tiden beror nog främst på att de inte var med då....
   Problemet med mina utbrott när jag förklara att den svenska socialdemokratin var ett rent klassiskt fascistparti från trettiotalet fram till ungefär 1990, är för många en omöjlighet.
   Men så var det för många, utan att för den delen vara något "nationell minoritet", de grupper som kan mobilisera krav på ersättning från samhället.
   Nu hade jag alltså en mor som förstod vilket samhälle som Sverige var efter kriget.
   Då alla andra länder runtom fick ändra både politik och sociala regler, så insåg hon att i Sverige satt fascisterna stadigt. På vänsterkanten i politiken...
   Man frågar sig ofta när svenskarna vågar ta i sin egen historia?
   Som det nu är blåser man upp folkhemmet, det som aldrig fanns, till en nostalgisk dagdröm.
   Se framåt och försök vara mänskliga, så ni inte hamnar i samma elände som i början och mitten av 1900-talet.
   Ty tendenserna finns!

   Radera
  5. Ja när det gäller just dig, Thomas, så hade det nog varit bättre om eugenikerna tagit en närmare titt.

   Äsch, bara skoja.

   Poängen med att dra upp de gamla steriliseringarna var i alla fall att man även på den tiden hade yxiga och ganska ogrundade lösningar på problem som kanske var mer upplevda än verkliga.

   Angående folkhemmet tycker jag miljonprogrammet är en bra illustration. Det var både en uppgörelse med 1800talsmisären på bostadsområdet med dass på gården och bara kallvatten, men samtidigt var/är det inte direkt nåt paradis trots den höjda standarden.

   Radera
  6. Ben...
   Jodå...
   Naturligtvis har det hämmat mitt humör...rena epigenetiken.
   Men det gör att jag idag är litet rakare i mitt sätt när jag ser alla jävla brunnäsor som jag faktiskt inte kanngöra annat än att förakta!
   Det kryllar av folk i samhället som gör allt för att kolla vart vinden blåser!
   Sedan så var miljonprogrammet just en produkt av ett fascistiskt samhälle.
   Städat, rent och snyggt.
   Det överträffade de italienska, ja, även de tyska fascisternas dröm!
   "Det är bättre med litet skit i hörnena än ett rent helvete"!

   Radera
  7. Ben...
   Sedan har faktiskt varit bekant med en kvinna som, visserligen omkring tjugo år äldre än jag, blev steriliserat av sociala skäl en gång i början av femtiotalet.
   Hon var inte särskilt avvikande, varken intellektuellt eller utseendemässigt.
   Men hon var litet för gladlynt, om man säger så....
   Dock så var hon med i den grupp som fick ersättning häromåret...
   Men livet hade kunnat varit annorlunda om samhället inte varit så fascistiskt!

   Idag, idag har djurskyddslagen samma upplägg, närmast i detalj, som Hitlertysklands djurskyddslag.
   Och ingen reagerar....
   Där finns olika föreskrifter om avel med djur.
   Något som jag borde kunna efter ett helt liv med djur spm intresse....
   Och där föreskrifterna visar hur politiskt korrekthet idag närmar sig trettiotalet...
   Åtminstone inom djurhållningen....
   Fast förra gången, för hindra år sedan, så började mänsklighetens helvete i Europa med just överdrivna djurskyddslagar....
   Mönstret upprepas!
   Men nu är det inte jag som drabbas, (utom då med ättestupan) utan mina barn andra ungdomar, ty processen är en långsam tillvänjning av fascistoid politik.
   Som ingen förstår när man är mitt i det....
   Däremot blir historiens dom hård.
   Så släpp inte fokus utan studera var bölden bubblar upp...
   Det behöver inte vara där man tror....

   Radera
  8. Jag tror inte att det där med överensstämmelsen mellan hitlertysklands djurskyddslagar och dagens går att dra stora slutsatser av.

   Man måste komma ihåg att hela hitlertyskland gick ut på att ha vattentäta skott mellan olika moralsaker. En sak var vad pappa gjorde på jobbet, en helt annan hur han förhöll sig mot barnen hemma...

   Ja Rudolf Höss beklagade sig till och med i sin självbiografi över hur hans fru inte ville förstå vilken tung börda han hade på sina axlar som kommandant i Auschwitz, utan tjatade på honom att inte arbeta så långa kvällar utan komma hem och umgås med barnen innan de skulle lägga sig...

   Radera
  9. Rudolf Höss, apropå medelålders vita heterosexuella makthavande män som inte tar ansvar för barnens uppfostran utan befäster könsmaktsordningen...

   Radera
  10. Det är alltid svårt att se ett tidsskede på håll...
   Om almanackan stämmer så går vi in i ett fascistsamhälle om något årtionde.
   Det tar ett tag att anpassa sig..

   Till att börja med var feminismen stark i början av seklet.
   Djurskyddsfrågan var även då en feministisk reaktion....

   Hitler var, som alla vet, kvinnornas man. En karismatisk ledare som kvinnorna älskade.
   Därför kunde han inte gifta sig....
   Att dubbelmoralen frodades då är väl inget egendomligt.
   Det gör den väl nu också, på vår tids sätt...

   Radera
  11. Har du fått det bättre efter 1985, oräknat "normal utvecklig" som alltid sker?
   Jag var med och hatade sosseliberalismen å ena sidan, å andra sidan det konforma, nu får man ju vara annorlunda, alla vill ha ett alibikuttersmycke av annan hudfärg eller sexuell läggning. En homovän är ett smycke socialt. Annars, nje, det är rätt begränsat om man ska mjölka svenskkossan.

   Radera
  12. I samhällen som är militära delas kvinnor och mäns liv upp till skilda enheter.
   Som i Sverige.
   Som var världens största krigsmakt på 1600-talet, per medborgare...
   Folk var bönder och jordbruket drevs av kvinnor.
   Männen var "kanonmat"...
   Överklassen var militärer...
   Detta ändrades med Bernadotte, men en kultur som funnits sedan långt före vikingatid ändras inte så lätt.
   Militariseringen fortsatte in på 1900-talet med två stora krig...
   Andra halvan av 1900-talet minskade successivt det militära och det gjorde att männens värld försvann och kvinnor och män tvingas umgås även utanför hemmet.
   I arbetslivet.
   Detta gör att de konkurrerar om jobben...
   Vilket är en kulturell nyhet i vårt samhälle.
   Därav den politiska turbulensen idag....

   Radera
 5. Jag kan inte förstå hur någon mor till pojkar kan stödja vare sig MP eller F!. Antar att den här Romson inte har barn.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 6. Kul initiativ Cornu, men du liksom Åsa Romson predikar för kören. Du kunde lika gärna försökt övertyga Uffe Ekmans komp-orkester om att Gud inte finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men är ju fan skönt att få utdela manliga ryggdunkar ibland...

   Radera
  2. Sånt där är bara unkna patriarkala strukturer och gubb-slem. Fattaladu!?

   Radera
 7. Intressant läsning!
  Nu tillhör inte jag gruppen "Vita, medelålders, heterosexuella män" trots det känner jag mig priviligierad och anser att det är upp till var och en att ta ansvar för sin framtid och som du skriver är det bara en tidsfråga innan alla kvinnor som utbildar sig idag får högt uppsatta jobb och jämnar ut vågskålen eller till och med tippar över den.
  Förstår inte politikers hets över detta, inte direkt så man kan ändra det över en natt, känn fröjd över att det är på väg åt rätt håll istället.
  Men är det inte så man vinner makt genom att slå ner på minoriteter?

  SvaraRadera
 8. En relevant fundering i sammanhanget, förresten, är om man kan undgå Romsons framtida omskolningsläger genom att bara suga av en kompis som en engångstjänst, kanske på fyllan sådär?

  Eller krävs det mer regelbundna och/eller handfasta metoder att avlägsna sig ur kategorin "heterosexuell" tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle i så fall föredra att då och då klä mig i kvinnokläder så jag kan kvala in under kategorin transa. Det känns lättare att underhålla. En kvart med kjol den sista varje månad borde räcka och känns görbart.

   Radera
  2. Du kan alltid kalla dig queer. Det finns egentligen ingen definition på vad ordet betyder och det är inga problem att vara hetero.

   Radera
 9. Intressant men det är ju fakta och det står väl inte så högt i kurs på Gotland denna vecka? När en poltisk kandidat från MP "flashar" under Fredrik R. tal så skriver Lena Melin att feminism sätter agendan. Det är sådant som ger avtryck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där tycker jag är helt rätt dock. Ska man bränna behån kan man åtminstone bjuda på att visa pattarna.

   Radera
  2. Bevisar väl det Josefsson åter bekräftade i Almedalen här om dagen: -vi journalister har en otrolig makt. Published opinion...

   Radera
 10. En annan personlig reflektion är att HBT-män förmodligen är överrepresenterade i chefspositioner. De bildar ju sällan familj och har mer tid och resurser att lägga på karriären om de så önskar. Det borde ge utdelning, tycker man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men han saknar en hustru som kan stötta hans karriär!
   -Bakom varje framgångsrik man står en tillgiven hustru! Heter det ju.
   Se på Fredrik R -utan Filippa vid sin sida går det åt fanders!

   OT: I dagen ring p1 så fick miljöpartiet utskällning av en åkare. Höga krav på lastbilar ger höga kostnader på nya (EU direktiv?). Så de tvingas sälja bilarna till andra länder. Bilar som kommer tillbaka till Sverige med nya skyltar och tar jobben. Så går det när vi går före i ett öppet samhälle!

   Radera
 11. Hmm, dök upp lite lösryckt i texten utan närmare förklaring. Jag förstår inte hur svenska skolan missgynnar pojkar? ngn kanske kan utveckla det resonemanget åt mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man jämför resultat på högskoleprov och nationella prov med de faktiska betygen så ser man att pojkar genomgående får lägre betyg än vad provresultaten visar jämfört med flickor.

   Det är också så att undervisningsmetoderna är bättre anpassade till flickor. Speciellt i yngre år är pojkars inlärning tex mer beroende av fysisk aktivitet, men det är inte så skolan jobbar. I princip alla lärare i lågstadiet är ju också kvinnor.

   Orkar inte leta referenser nu, men har vid något tidigare tillfälle lätt hittat det med hjälp av lite googling.

   Radera
  2. En sak till om betyg förresten. Det som premieras när det gäller betyg är förutom ämneskunskap att vara ordningssam och extrovert. Att vara aktiv och kommunicera är ett betygskriterium i alla ämnen. Betygsskillnaden består i att fler flickor än pojkar ses som just ordningssamma. Men systemet missgynnar ju även tex alla introverta, både pojkar och flickor, på ett sätt som jag tycker är horribelt.

   Vi har alltså i skolan ämnena:
   - Matematik samt ordningsamhet och extroversion
   - Svenska samt ordningssamhet och extroversion
   - Historia samt ordningssamhet och extroversion

   Ja, du fattar nog poängen utan att jag skriver ut alla ämnen. Samma personlighetskvaliteer slår på samtliga betyg.

   Radera
  3. Eftersom de flesta lärare är kvinnor, ja, även övrig personal, så skuldbeläggs alla pojkar redan från blöjstadiet för "det manliga förtrycket"....
   Frågan är bara hur en tio - tolvåring grabb som faktiskt får höra sin kollektiva skuld kommer att reagera...
   En del tyx reagera genom att betrakta skolan som ett fängelse, en omprogrammeringsanstalt...
   Lyckas man?
   Knappast....
   Kreativa grabbar, ganska vanliga alltså, hittar en annan sysselsättning än skolan...
   Är det en förståndig utveckling?

   Radera
  4. Ok, kärnan i det hela tycks, utifrån svaren, vara en generell skillnad i beteende mellan pojkar och flickor. Är det så? och i så fall varför är det så? Är det verkligen skolan som missgynnar pojkar då? är det inte några slags kulturella variabler som kommer in där, uppfostran, könsroller etc.?

   Radera
  5. Ja, en skillnad som är tydlig under uppväxten är skillnaden i utveckling.
   Om man kunde litet mer acceptera individuell utveckling, både i åldersutveckling och skillnad mellan pojkar och flickor och anpassa systemet efter det borde man få bättre effekt i skolan - för alla.

   Radera
  6. Mr F. Det nu nämner är inte personlighetskvaliteter utan sociala normer, satta utifrån. Likriktning av beteende helt enkelt.

   Personlighet är det som skiljer från andra, inte det som är samma som andra.
   Och kvalitet i personlighet är moral och omtanke, vilket ytterst sällan premieras i dagens skola eller samhälle. Skaffa ett jobb och en bra utbildning, dvs se om ditt eget hus och om du måste göra lite obekväma saker så är detta förlåtet i framgångens namn.

   De tre benen i den nya sociala normen, egocentreringen, den moraliska relativismen och den sociala darwinismen. Kort sagt tre av de fyra pelarna i modern satanistisk värdegrund. Om du inte tror mig så googla på Mark Passio satanism. Killen har varit präst i Church of Satan så det kanske är som han påstår.

   Radera
 12. Alltid trevligt med en statistik-understödd massaker på morgonkvisten.

  Skål!

  SvaraRadera
 13. Har alltid uppfattat att folkhemsfundamentalister ansett finnar greker och bosnier som vita människor. Hur tusan tänker Cornu? Det är ju kulturmarxisterna som menar att endast germaner och närbesläktade skall kallas vita. Det är ju det Romson menar - eller har Cornu en annan uppfattning om vad rasisten Romson menar? Antirasism betyder egentligen antivit och eller antigerman beroende på sammanhang.

  SvaraRadera
 14. Oj! Bara drygt 70,000 som tjänar över 60... och säkert 80% av dem är gifta. Och till råga på eländet är ytterligare 3% bögar.. inte undra på att det är svårt att hitta en karl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pessimist. Bögarna kan du se som en lite större utmaning bara.

   Radera
  2. Är inte gift men tagen, tjänar mammon bra men har ännu inte sålt min själ. Ung man på ca 50 söker kvinna för mysiga hemmakvällar och filosofiska diskussioner, sex är bonus om du är snygg. Ja, så skulle man kunna se det Lotta.

   Vit hetero medelålders man...

   Radera
  3. Och om du inte är fysisk snygg, eller kanske fet, kan du kompensera det med ett rasande snyggt intellekt, som jag finner lika upphetsande som en korkad snygg sexuell förpackning.

   Radera
  4. Lotta. Det är ganska talande att du endast tittar på inkomst när du bedömer en man. Andra värderingar hamnar så långt ner att de drunknar. För en förklaring, lyssna på Mark Passio podcast 184 och 185.

   Radera
 15. Intressant inlägg av cornu!
  Dock: "Svenska skolan missgynnar pojkar, flickor får högre betyg än pojkar, fler unga kvinnor än män läser högre utbildning och tids nog kommer vi istället ha medelålders kvinnor som dominerar makten av rent praktiska skäl, eftersom erfarenhet av verkligheten och utbildning6. är avgörande här."
  Detta stämmer nog inte hela vägen, bättre betyg och ökad andel kvinnliga studenter på högskolenivå till trots? Se: http://old.uppsalastudentkar.se/karriar

  SvaraRadera
 16. pdf'n där lyckas jag tyvärr inte ladda ner Johanneberg. Har du lyckats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry länken verkar ej fungera längre. Kanske denna fungerande PDF är av intresse, jag vet inget om kvalitén:
   http://epubl.ltu.se/1402-1552/2006/152/LTU-DUPP-06152-SE.pdf

   Radera
 17. Nu tycker jag att Cornucopia är elak mot den stackars högutbildade juristen Åsa Romson som inte kan hålla reda på vad som är verklighet och vad som är inbillning.
  Det är en åkomma som drabbar alltför många av MP:s kärnväljare som låtit sig hjärntvättas väldigt många år vid våra insnöade lärosäten. (Jag känner några av lärarna där. De har bara flyttat till andra sidan katedern efter sin utbildning)
  Har utvecklat detta intrikata ämne här:
  http://varjager.wordpress.com/2014/07/03/40224/

  Det blir inte bättre av att de drar en lina -en inte ovanlig sport i Stockholm
  http://varjager.wordpress.com/2014/07/04/rodgrona-politiker-toppar-knarkligan-sd-samst/

  Det får mig att tänka på texten i denna låt av Lars Kristerz från Älvdalen:
  http://varjager.wordpress.com/2013/01/13/livet-pa-landet-linorna-vi-drar-i-ar-det-flagga-pa/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet verkar vara att I Åsas värld har orsak och verkan bytt plats.

   Radera
 18. Bumpar visst den här tråden.

  För att svara på frågan är Åsa Romson "inkompetent och vet inte vad hon talar om". Hennes fördomar bygger nämligen på en föråldrad kliché. Vad hon inte har begripit är att den generation som befinner sig i medelåldern nu, och som hon själv ironiskt nog tillhör, aldrig har varit särskilt priviligierad jämfört med 68-generationen eller den ännu äldre tysta generationen, för vilka fördomen om "priviligierade heterosexuella medelålders män" först uppkom. Detta gäller för övrigt i stort sett västvärlden över.

  Tvärtom utgör Generation X, aka "den ironiska generationen", den första postindustriella generationen. Många av dess medlemmar kom ut i vuxenlivet precis i tid för 90-talskrisen etc och att den än idag hyser relativt många underpriviligierade är inte förvånande. Vidare växte den upp i en tid när jämställdheten i samhället redan var genomförd, vilket således inte ger dess manliga halva något speciellt försprång qua män.

  Det hela kan möjligen bara vara förvånande för en person som Åsa Romson, som i syfte att nå den priviligierade position hon har idag genom den rörelse hon tillhör, vid någon tidpunkt tog och kastade bort sin förmåga till kritiskt tänkande och ersatte detta med en 68:as begagnade floskelhjärna. Personer som Åsa Romson är närmast att betrakta som en slags generationsförrädare.

  SvaraRadera
 19. Om man vill studera de rent psykologiska mekanismerna av feminism rekommenderar jag Mark Passio podcast 185.

  SvaraRadera