Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2014-07-26

2.4 miljoner döda i konflikter i Mellanöstern sedan 1948

Jag hade tänkt göra en fin tidslinje med alla Mellanösterns1. konflikter, men dessvärre gav jag upp. Det är helt enkelt för många konflikter för att göras på den sedvanliga korta tiden jag kan lägga på ett blogginlägg, speciellt när man ska dela upp långa konflikter i sina våldsamma intervall och inte bara slå ut dem över exempelvis 1948 - 2014, som för den Arab-Israeliska konflikten. Istället följer här en enkel summering.


Anledningen till att jag alls tar upp detta är den judehatande, rasistiska, antisemitiska svenska vänstern, som skyller allting på Israel. En graf, med okänt ursprung, som jag postade på Twitter hävdade att Israel-konflikten endast står för 0.3% av alla dödsfall i konflikter i Mellanöstern. Data hämtat från Wikipedia talar snarare för 3.3%, eller 84 000 av ca 2.37 miljoner.

Alla dödsfall, oavsett orsak, är tragedier för de drabbade. Denna artikel nedvärderar inga döda, oavsett om det är i en bilolycka eller i ett krig. För en drabbad anhörig är varje dödsfall lika illa, oavsett om det sker ensamt eller tillsammans med andra. Självklarheter måste man tydligen skriva ut, eftersom en del inte verkar förstå självklarheter. Kan vi gå vidare nu?

Metodik
Jag har helt enkelt rakt av tagit listningen hos Wikipedia, från och med 1948, och valt det högsta angivna dödstalet i eventuella intervall, för att inte nedvärdera någon konflikt. Osäkerheten är trots allt enorm. Notera att i de enskilda artiklarna kring dessa konflikter och dess delmängder kan det förekomma ännu högre siffror, så Wikipedia är inte ens konsekvent internt.

Alla felkällor är alltså från Wikipedia.

1948 valdes på grund av att allt enligt antisemiterna är Israels fel.

Egyptens krig och gränskonflikter mot länder utanför Mellanöstern, som Libyen eller Sudan, är inte med här.

Jag har inte ens orkat radera fotnotsmarkeringarna, som släpade med i copy-paste från Wikipedia, än mindre gjort en snygg tidslinje per år, så det ser lite slarvigt ut nedan.


Sammanfattning

Den avgjort blodigaste konflikten är Iran-Irakkriget med 1 250 000 döda. Därefter kommer det pågående kriget i Syrien med 210 000 döda på drygt två år, som vänstern inte alls rasar över i sitt antisemitiska rasistiska judehat. Sedan har vi inbördeskriget i Nordjemen med 200 000 döda, inbördeskriget i Libanon med 150 000 döda, upproren i Irak 1991 med 100 000 döda på ett år.

Sedan kommer den Arab-Israeliska konflikten, som skördat 84 000 döda på 66 år, den absoluta majoriteten fram till 1973. 

I Syrien dör det hundratals personer om dagen. I Irak ägnar sig ISIS/ISIL/IS åt massmord, massavrättningar, massvåldtäkter och etnisk rensning. Men detta rasar den antisemitiska rasistiska judehatande vänstern inte över.

Det är naturligtvis tragiskt att se det som pågår i Gaza och varje dödsfall är som sagt lika smärtsamt för de anhöriga som varje person dödad i trafiken i Sverige. Det är självklart, men jag upprepar det ändå för den som tror något annat.

Men vill man göra skillnad, så är det inbördeskriget i Syrien man ska fokusera på, inte sila mygg och svälja kameler.

Glädjande nog för den svenska mångfalden och ekonomiska tillväxten förväntas nu 70 - 90 000 flyktingar plus 50 000 - 60 000 ensamkommande flyktingbarn och flyktinganhöriga, för en summa runt 140 000, komma till Sverige i år, och ska utlokaliseras till den svenska landsbygden, där det inte finns jobb, inte finns tandläkare, inte finns psykvård för av kriget traumatiserade offer, inte finns vårdcentraler, inte finns tolkar, inte finns skolor, inte finns lärare, inte finns rättsväsende och det är extremt svårt att rekrytera den personal som saknas. Dessutom finns det inga Södermalmsbor, som alla älskar invandring och röstar på (mp) och (fi) där ute på landsbygden. Mer om det kan ni läsa om hos Johan Westerholm (s) blogg Ledarsidorna, där ni också kan kommentera. Johan rekommenderar att Migrationsverket istället bygger baracker där alla älskar invandring och det finns jobb, tandläkare, vårdcentraler, tolkar, skolor, lärare, rättsväsende och det är lätt att rekrytera personal. Nämligen just Södermalm och centrala Stockholm. Tantolunden, Vita bergen mfl platser kan lätt rymma 10 000-tals flyktingar i baracker och utgöra ett värdefullt tillskott till Sveriges tillväxtmotor, Stockholm. Att utlokalisera 140 000 flyktingar till svenska småbyar är annars ett utmärkt sätt att öka antalet som röstar på (sd), medan de alltså baserat på väljarsympatierna är mycket varmt välkomna till Södermalm. För nej, chockdoktrinen, att kväva svensk rasism genom att öppna gränserna ännu mer invandring, fungerar inte.

Själv är jag ointresserad av att moderera kommentarer till detta inlägg, och stänger därför av kommentarsmöjligheten.

1. Mellanöstern definieras här som området avgränsat av Egypten-Turkiet-Iran-Arabiska halvön.