Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2014-06-28 17:47

Feministiskt initiativ har köpt 10 000 följare från Turkiet

Feministiskt Initiativ har köpt drygt 10 000 följare på Facebook från specifikt Turkiet. Det handlar om 10.1% av partiets följare (Social Bakers).


Feministiskt initiativs följare i Turkiet.
Källa: Social Bakers
Inköpet av följare skedde den 17:e juni, baserat på grafen ute till höger, och kan jämföras med ca 1% följare i Norge, som är det tredje största landet bland partiets följare. Den 16:e juni hade man 68 följare i Turkiet och den 19:e juni 10 781.

Eftersom bara en andel av följarna faktiskt får se vad FI skriver på Facebook, så är det inköp av följare förstås positivt för partiets kritiker. När de postar något på sin Facebooksida, så kommer en andel av flödesvisningarna gå till personer som är helt ointresserade av partiet och bara följer för att de får betalt. Dessutom kan en stor andel av dessa köpta följare vara rena fejkkonton, som inte ens läses av en verklig person (som ändå antagligen inte kan svenska i fallet Turkiet).

Som bekant ska man inte använda Facebook för viktig information, då bara en liten del av följarna får se informationen om man inte betalar för varje postning.

Vitsen med köpet är förstås att man ska lura i allmänheten och media att man har fler följare än man egentligen har. T ex vann man "flest följare av de politiska partierna" enligt Dala-Demokraten, men det var före man köpte 10 000 nya följare. Det går som bekant också att köpa följare på Twitter, så frågan är hur många av Gudrun Schymans eller partiets följare via den kanalen som är köpta?

Tillägg: Man kan fundera på motivet här. Ett kan vara att partiet får kritik för att bara attrahera kvinnor. Genom att köpa manliga (turkiska) röster kan man visa upp "allt fler män följer oss nu", för att på så sätt lura i folk att det inte är ett kvinnosaksparti.

Tillägg 2: En annan möjlig förklaring är att partiets följartillväxt på Facebook planat ut i mitten av juni, men genom att köpa 10 000 nya följare ser trenden ut att vara intakt om man kollar på de längre graferna över partiets följare. Normalt har man fått 15 000 - 20 000 nya följare i månaden, men fram till köpet var det bara 7 000 nya följare i juni. Tyvärr är inte graferna detaljerade nog för att kunna avgöra om man gjort följarköp tidigare. Att de flesta följare, utom 10.1% turkar, är svenskar talar mot detta. Få svenskar säljer följande på Facebook.

Tillägg 3: Sannolikt köpte man dessa 10 000 följare för att kunna slå på trumman att man passerat 100 000 följare på Facebook, vilket man bland annat trumpetade ut på Twitter. Man kallar köpet av 10 000 turkiska följare för demokrati:
"100 000 FÖLJARE PÅ FACEBOOK!
Dom kan säga: det är bara en like. Vi är nätaktivister – vi säger: det är demokrati!"
Den 19:e juni skrev man följande på Facebook, där 100 000-gränsen används som motiv för att folk ska donera pengar till partiet.
"SKÄNK EN HUNDRING FÖR HUNDRA TUSEN LIKES?Fi växer expolsionsartat. Den feministiska vågen sveper fram och påverkar. Fler och fler engagerar sig och hjälper till att föra samtalet framåt. Vi vill nå ännu fler! Fi får inget statligt partistöd. Vi bekostar själva våra valsedlar och vår valturné. Gör det möjligt för Gudrun, Sissela och de andra kandidaterna att hälsa på i fler städer under valrörelsen. Med ditt bidrag når vi fler. Skänk pengar för en feministisk valframgång!" 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

26 kommentarer:

 1. Feministiskt initiativ har prisats som det parti som använder sociala medier bäst. Självklart är dom så pass kompetenta att de förstår att det är idiotiskt att köpa följare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar givetvis om någon som vill misskreditera Fi. Ett parti med 90 000 följare, som redan är störst av alla partier på Facebook har givetvis bara allt att förlora på att köpa likes - vilket du förtjänstfullt förklarar. Tråkigt att förutsätter att det är Fi som ligger bakom detta. En seriös och ärlig rubrik vore att konstatera vad som hänt utan att förutsätta att Fi står bakom detta.

   Radera
  2. Kan vara att artikelförfattaren till följande artikel kom på att hon hade helt fel och därför försökte anpassa verkligheten efter sin artikel. Hon trodde att lede FI hade flest följare på Facebook men misstog sig grovt och vill inte korrigera artikeln efter fakta...

   Radera
  3. Den nya rubriken som hon satte på artikel är ju rätt passande också med tanke på köpta följare: "Fi större på Facebook än i verkligheten".

   Radera
  4. Tycker nog att det är helt ok att köpa röster från var man nu vill. Det är väl för tusan en fri marknad, och F! använder i sann kommunistisk anda marknaden till sin fördel. Jag menar, hur skulle de annars kunna vinna röster? Genom argument?

   Radera
 2. Eller så tog kompetensen slut redan där...

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ja herredjävlar.
  Den typen av handlingar (uppge en falsk fasad för egen vinning) är en tydlig indikation man är funtad.

  Btw, labeln ska väl vara 'val2014'?

  SvaraRadera
 5. Och vad kostar det att köpa 10000 followers? Någon som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.buyfollowers.fr/gb/facebook-subscribers/145-10-000-abonnes-facebook.html

   €679 om man tar första träffen på google. Vilket man inte gör, det finns betydligt mycket billigare varianter. Så lågt som 100$ finns det gott om därute. Det är inte speciellt svårt för ens en måttligt kompetent Internetanvändare att fixa en "hygglig deal" för ett par tusen followers, likes eller annat.

   Radera
 6. Google is your friend... På följande sida går det köpa 10k följare för knappt 500 dollar. Leverans tar ca 45 dagar. Finns billigare alternativ också.

  SvaraRadera
 7. Den här informationen bör gammelmedia rimligen uppmärksamma. Det är extremt ruttet att köpa likes för att sedan använda dessa som argument för att tigga pengar. Mer sånt!

  SvaraRadera
 8. Stina Dabrowski som gjorde feministiska tv-program förr, hamnade i en indianby i Belize (tror jag) och konstaterade till sin förtjusning att det var ett matriarkat.
  Dock fanns det en hake....
  Man hade en "borgmästare", som alltid var en man.
  Han avgjorde tvister mellan kvinnorna, ty det var ständigt bråk mellan kvinnorna, för annars hade inte samhället fungerat...
  Sade "borgmästaren"...
  Men Stina lyssnade inte, ty hon var överväldigad över att ha hamnat i ett matriarkat.

  SvaraRadera
 9. Könssocialism är ungefär lika ruttet som nationalsocialism. Fi är lika vidriga som några rasister. Om partier som FI skall in i riksdagen kan vi lika gärna ha politiska partier för afrikaner, judar eller etniska svenskar. Feminism är ondska! Åtminstone i ett land som Sverige, som i allt väsentligt är jämställt sedan 50 eller 93 år.

  SvaraRadera
 10. Verkligen moraliskt förfall, ligger ungefär i linje med vägpiraternas och mainstream medias nivå.

  Det här landet är på väg utför och F! oljar rutschbanan.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Yuck! Gudrun med olja... *går och tvättar ögonen med tvål*

   Radera
 11. Viralfbmarketing.com har fixar följare åt FI, dock inte de från Turkiet:http://sv.tinypic.com/view.php?pic=2r76nw4&s=8

  SvaraRadera
 12. Från Flashback;

  ''Hittade detta precis.

  Finns på ''Top Comments'', i deras senaste post

  http://sv.tinypic.com/r/2r76nw4/8

  https://www.facebook.com/feministisk...al_comments=23 *kommentaren är nu borttagen*

  ’’www.viralfbmarketing.com has delivered fans from Sweden to FI. Great results so far, however, Viral FB Marketing is not behind the fans from Turkey!
  We want to make this clear!’’

  Så de har alltså köpt både fans från Sverige samt Turkiet? Från ett företag som heter
  www.viralfbmarketing.com ?''

  ''Vi vet ju nu att det kan vara många svenska likes som kommer från www.viralfbmarketing.com - jag tror att det är rätt så svårt att göra många svenska fake likes, då det verkar som om att företaget huserar i USA. Mitt bet går till att det amerikanska företaget har lagt ut annonser via Facebook och begränsat dessa till Sverige.

  Men eftersom Turkiet ligger utanför den demografiska räckvidden som F! vill nå, så kan vi klart se att dessa likes är 100% falska, köpt från en okänd part.
  Hade varit trevligt om detta får lite mer uppmärksamhet, så kan man dels få en kommentar från det amerikanska företaget som levererat likes från Sverige, men även det företag som levererat likes från Turkiet. ''

  SvaraRadera
 13. LÄSTIPS:

  Jag har bloggat om att jag misstänker att Feministiskt Initiativ kuppades in i EU-parlamentet genom manipulationer av opinionsmätningar, och om hur Sverigedemokraterna genom samma typ av manipulation hölls tillbaka i riksdagsvalet 2010:

  Därför är partisympatiundersökningarna sannolikt manipulerade

  SvaraRadera
 14. Där är du bättre Cornucopia.
  Du lyckas få många läsare med intressanta och tillspetsade inlägg i relevanta frågor.
  Fast du saknar nog många läsare i Turkiet ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAg tror dock att en del läsare är betalda för att läsa här, på vissa ämnen syns en större andel kommenterande läsare från öst...

   Radera
 15. Alla former av kollektivism har samma mål. Att dominera via propaganda.

  Om man utgår från att alla människor är lika mycket värda så kan man enkelt härleda att det saknas objektiva rekvisit för någon att bestämma över andra. Oavsett om de kallar sig riksdag, regering, kommunledning, socialist, feminist, nationalsocialist eller valfritt annat.

  Det blir en märklig vändning när kollektivismen övergår till naturrätt (Natural Law) och den stora massan måste acklimatisera sig till denna nya insikt. När den enda regeln är att inte skada andra eller miljön. Och eget ansvar är normen.

  SvaraRadera
 16. Vi skall ha 10.000 av allt.
  https://www.youtube.com/watch?v=fzVRfUDEM9k

  SvaraRadera
 17. Eftersom bara en andel av följarna faktiskt får se vad FI skriver på Facebook, så är det inköp av följare förstås positivt för partiets kritiker. När de postar något på sin Facebooksida, så kommer en andel av flödesvisningarna gå till personer som är helt ointresserade av partiet och bara följer för att de får betalt. https://www.smm24service.com/buy-youtube-subscribers-legit/

  SvaraRadera
 18. Facebooksida, så kommer en andel av flödesvisningarna gå till personer som är helt ointresserade av partiet och bara följer för att de får betalt. Dessutom kan en stor andel av dessa köpta följare vara rena fejkkonton, som inte ens läses av en verklig person.https://www.smm24service.com/

  SvaraRadera