Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2014-06-02 18:09

Deltog i Konjunkturinstitutets konjunkturbarometerundersökning

I egenskap av hushåll blev jag i kväll uppringd av CME, som på Konjunkturinstitutets uppdrag genomförde en undersökning. Undersökningens frågor matchade barometerindikatorn perfekt, och min syn på hushållens ekonomi, inkomster, bolåneräntor (1-, 2- och 5-års sikt), inflationsförväntningar, arbetslöshet mm blir alltså en del av barometerindikatorn nästa gång.


Muhahahahahah!

Seriöst, så behöver ni inte oroa er. Jag svarade helt seriöst på alla frågor om hushållets situation mot ett år tidigare, förväntningar på det närmaste året etc, så jag sabbar inte undersökningen i den lilla mån mitt svar vägs in i den profil av hushåll man frågar. Man samlar in data för att få ett stickprov av hushåll, som matchar fördelningen generellt - inkomstnivåer, boendeformer, antal boende i hushållet etc. Respektive svar går därmed in i potten av hushåll med en viss hushållssituation till man fyllt de olika potterna. Beroende på hur avvikande från medlet det egna hushållet är, desto färre ingår i den pott som ska fyllas, och desto större påverkan på pottens svar har man, men total påverkan är förstås inte större, utan bara en i mängden.

Kan påtala att jag var positiv till svensk ekonomi, samt tror på högre bolåneräntor på sikt och stigande inflation. Dock hävdade jag att jag upplever större prisökningar än de officiellt rapporterade, då jag inte är en sk KPI-Svensson.

Annars brukar jag ha en policy att ljuga i undersökningar. Speciellt kommersiella sådana, där det handlar om produkter och/eller bolag jag inte är intresserade av att hjälpa.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Jag blev tidigare uppringd av mängder av "undersökare".
  Men har nu "nixat" alla. Säger bara NEJ TACK- vad de än säger- och lägger på.

  Det handlar nästan alltid om maskerad telefonförsäljning.
  När man svarat ja på deras till synes oskyldiga frågor har man ingått något avtal som man sedan inte kan ta sig ur, eftersom skojaren gör sig oåtkomlig.
  Varför ta risken att prata med dem när det bara finns en nersida ?
  Skojarna har en särskild förkärlek till dem som äger jord- eller skogsfastigheter.
  Dessa "företagare" har inte har samma konsumentskydd som privatpersoner, vilket nog inte många är medvetna om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör de sig oåtkomliga är det bara att kräva ångerrätt (gäller från det datum du fått den nödvändiga information som konsumentköpslagen, inte samtalsdatumet), bestrida alla fakturor och be dem dra frågan inför tingsrätten.

   Radera
  2. Inte klokt att man måste nixa sig nuförtiden annars blir man nedringd av diverse skojare.

   En telefon är ju en direkt och omedelbar kanal till en, inte ska den missbrukas av försäljare och andra, det var självklart tills för ett par årtionden sen har jag för mig.

   Maila är ju en annan sak, där kan man ju styra skiten till en låda man inte blir störd av, som man kan kolla när och om lusten faller på liksom

   Jag undviker att lämna mitt (hemliga) telenummer i olika kontakter med företag och andra, för annars finns risken att man får ett sms sent på kvällen när man just somnat.

   De som ändå kontaktar mig, oftast för att jag är deras kund, får genast veta att jag inte vill att de kontaktar mig per telefon, utan med fördel kan använda sig av mailen istället.

   Ok att jag kanske inte använder just de orden, eller är särskilt trevlig, eftersom jag tycker det är direkt respektlöst att ringa och störa mig.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför raderar jag din kommentar, för att du ska slösat bort din tid i onödan.

   Radera
  2. Vet inte vad som skrevs men det var ju ett fyndigt alias, eller i alla fall påhittigt.

   Radera
 3. "Jag var positiv till svensk ekonomi"

  Nu blir jag besviken på dig Cornu! Var är undergångsvisionerna? Jag läser inte den här bloggen för att få en positiv bild av svensk ekonomi! Är du positiv på 1, 2 eller 5 års sikt eller skall du ta bort frågetecknet i bloggnamnet och ersätta det med ett utropstecken?

  Jag hoppas att du återvänder till den smala vägen.

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Kuckeliku

   Ett ymnighetshorn behöver inte vara nödvändig för en positiv framtidssyn (sen är det givetvis beroende på vilken tidshorisont man har). Ekonomin är inte nödvändigtvis beroende på ständig tillväxt för att vara bra (bara för att tillväxt är BNP-kramarnas enda mått på om saker är bra).

   Radera
  2. Världen är ett ymnighetshorn om den rullar på väl i många tusen eller miljoner år. Även utan tillväxt. Den kan däremot knappast beskrivas som ett ymnighetshorn om den strax förtvinar.

   Radera