Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2014-06-30 16:21

Dagens Söderhipstersågning

Den som har tråkigt, så här mot slutet på arbetsdagen, kan styra sin webläsare till Bonnier/Expressen och läsa en debattartikel med titeln Surdegsväljarna biter sig själva i skägget, av den liberala debattören1. Carolin Dahlman. Det är en totalsågning av Södermalms vänsterröstande hipsterelit.


Antalet läsvärda citat är så långa och många att jag inte kan ta med dem alla här. Nöjer mig med rimlig citaträtt om tre meningar.
"En trend där människor köper ekomat i specialbutiker och har härligt avslappnad klädstil har spridit sig in i politiken, och sympati för de coola partierna tycks ha blivit en accessoar att bära för statusens skull. [...] Bara den som har jobb och stabil inkomst, det vill säga trygghet, kan bry sig om grisarnas rättigheter ena dagen och sedan åka på flera utlandssemestrar med flyg nästa. [...] Även om arbetslösheten är hög, upplevs den inte som sådan av dem som lämnar in sin surdeg på hotell på Urban Deli på Södermalm."
Analysen är den samma som min egen härom dagen - (mp) och (f!) får sina framgångar enbart på grund av vårt enorma välstånd, som gör att tyckareliten måste luras in genom att man i världens kanske miljövänligaste land och jämställdaste land skapar fiktiva berättelser om att vi har enorma miljöproblem och jämställdhetsproblem.

Verkligheten är förstås en annan. Vi har aldrig förr haft det så bra i Sverige som nu. Och det gäller generellt och är statistik, inte anekdoter, där det alltid finns undantag.

Relaterat, så titta på presentationssida #8 nedan, för aktuell skildring av partierna i Södermalmsjournalisternas gammelmedia. Man hyllar (v), (mp) och (fi), är exakt balanserade kring (sd), totalsågar (m) och sågar övriga partier. (v), (mp) och (fi) har alltså en gräddfilsbehandling i media.

Sambandet mellan publicitet och valresultat from TNS Sifo.

Enkelt uttryckt, så spottar media ur sig mycket negativa artiklar om (m)oderaterna, samtidigt som man hyllar vänsterextremisterna. Helt i linje med journalisternas kända partisympatier.

Sedan får vi se vad Söderhipsters tycker när (mp), (v) och (fi) väl kommer till makten och skatterna chockhöjs för att genomföra partiernas politik. Kanske måste man checka ut surdegen från Urban Deli och förvara den i det egna kylskåpet, och ställa in den där Thailandsresan...
1. Liberal debattör är här en omskrivning för det mer folkliga timbroiler, zo(m)bie eller primebie.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. (M)akten skall granskas!
  Alternativen kan låta lockande om man är kvinna eller miljöfanatiker.
  Eller om man inte litar på kapitalismen.
  Piketty är populär.(men har fel i sin tes)
  Det finns pengar att fördela!
  Dvs efter 8 år med Alliansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, vi börjar med att fördela alla dina pengar.

   Radera
  2. Har du någon bra ide-då kan du få del av dem.
   Satsar gärna på uppstartsbolag hos dem som kan visa en bra affärside!
   Men helst i nya AB.

   Min text ovan var väl mer ett referat av samtiden där det är populärt att jobba mindre(Mp) och att fördela andras pengar (VP) eller elda upp dem både bokstavligt och bildligt(F!)

   Radera
  3. Oroa dig inte. Snart kommer de efter dina pengar, så ska du få se på dina medelvärden.

   Radera
  4. Bara det går till något konstruktivt så är jag villig betala den skatt vi kan tåla.
   Tex invandring!

   Radera
  5. Stor del kommer gå till byråkrater/pappersvändare som alltid med skattepengar.

   Radera
  6. Invandring behöver man väl inte lägga pengar på? Folk betalar hundratusentals kronor för att komma hit, ändå vill oppti spendera pengar på invandring? Hur går det ihop?

   Radera
  7. Det är underligt att så många så fort har så många åsikter om Piketty när hans bok är en tegelsten på drygt 900 sidor.

   Får de betalt för att läsa, eller? Måste de inte arbeta först för att kunna finansiera sina läsnöjen?

   Radera
  8. Och på de drygt 900 sidorna finns inte plats för vare sig sakregister eller litteraturlista.

   Man blir negativt inställd redan på förhand.

   Radera
 2. Bättre kan du, Cornu. Den här analysen är lite... grund. Tur att den är etiketterad som trams.

  SvaraRadera
  Svar
  1. val2014 är väl en underkategori till trams på alla bloggar?

   Radera
 3. Att medierna ger ett litet parti som Feministiskt Initiativ oproportionerligt stort utrymme samtidigt som de vinklar till partiets fördel, förklarar säkert en viss del av Fi:s framgång i EU-valet. Men jag kan inte se hur det förklarar hur partiet kunde gå från 0,2 procent till 5,5 procent på bara tre månader. Det är en osannolik ökning på hela 2650 procent(!)

  Jag misstänker att det är något skumt med deras framgångssaga
  , vilket jag argumenterar för här: Därför är partisympatiundersökningarna sannolikt manipulerade.

  SvaraRadera
 4. Men nog var väl röda söder djupblått i senaste valet? Har för mig art östermalm hade flerröda röst än söder. (Jonas sjöstedt bor ju där - och jag antar att både han o hans fruröstar v, vilket borde dra uppöatermalmsresultatet signifikant.)

  SvaraRadera
 5. Spana in hennes videoblogg istället, den var betydligt mer underhållande. Vem som helst kan ju framstå som bättre vetande och förståndig i text. Jag utnyttjar det dagligen..

  https://www.youtube.com/watch?v=km_X7uK5ybg

  SvaraRadera
 6. För övrigt verkar hon jobba som lobbyist åt Svenskt Näringsliv om man lägger ihop 1+1. Fast jag är ju å andra sidan alltid konspiratorisk :)

  SvaraRadera
 7. Höj åldern för rösträtt till 24 år. Det är inte 1940-tal längre. En 18-åring idag är en snorunge som bor hemma. En snorunge skall inte få vara med och bestämma såna här viktiga frågor. En annan sak - förbjud alla partier förutom M och S, dom behövs ändå inte.

  SvaraRadera
 8. Den enorma massan med vuxenbebisar kommer att fortsatt lalla vidare efter dom som lovar mest. Så kommer det fortsätta tills dagen kommer då det inte längre finns mat i affären och värme på vintern på grund av alla idiotiska regler. Sådan är slutstationen för socialismen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nånstans mellan idag och slutstationen hoppas i alla fall jag att vi kan få in såväl straffexpeditioner som utrotningskampanjer. Nåt roligt ska man väl ändå få ha? Kanske komma åt att hånskrattande krossa nåt familjefoto med gevärskolven åtminstone?

   Radera
 9. Vad jobbar hipsters med egentligen? Sugrörsmodell? Piprensare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.politism.se/story/premiar-emelie-gunnarsson-och-linus-larsson/#post-7394

   Radera
  2. Kontorsråtta. En stor del av Sveriges kapital tar omvägen förbi Stockholm.

   Moderaterna får skylla sig själva. Man har inte gjort ett skvatt för att avskaffa (S)(V)(T), presstöd eller vänsterns dominans på universiteten under dessa åtta år.

   Radera
  3. Efter lite googlande upptäcker jag att man på Flashback hävdar att hipsters är inflyttade Stockholmare som har medelbetalda jobb inom media.

   Vilket är spännande eftersom jag inte kunde gissat att hipsters ligger bakom den infama dynga som var dag strömmar ut ur den rämnade septiktank som är mediasverige.

   Radera
  4. Det är nog dags att lägga ner journalisthögskolorna, eftersom det är på dem som blivande journalister får lära sig att de skall skita i systemens hållbarhet och bara bry sig ifall någon missgynnas av systemen.

   Radera
 10. Surdeg ?? Tänker du på Fi eller Miljöfjantarna ? Eller på V kanske ? Alla passar in !

  SvaraRadera
 11. Här har du en variant på det bildmontage du efterfrågade tidigare...

  http://polytempik.blogspot.se/

  SvaraRadera
 12. Hörde så sent som i morse att ytterligare en undersökning av medias rapportering konstaterat att allianspartierna behandlas mer negativt i media, medan V, MP och FI får en positiv behandling.
  Vad jag undrar är om en sittande regering alltid behandlas mer negativt än en opposition. Jag tycker att det känns logiskt. Det är ju alltid lättare att vara ledare, domare, chef, pappa etc från sidlinjen..

  SvaraRadera