Cornucopia?

Aktuellt

Löfven: Skärp er "tillsammans för Sverige"

Statsministern höll i en oklipp tagning ett tal till nationen i kväll. Beskedet till svenska folket var att vi ska skärpa oss "tillsamm...

2014-05-08 12:58

Vad är din och ditt hushålls disponibla månadsinkomst?

I gårdagens rapport från Riksbanken om de svenska hushållens skuldträsk fanns det uppgifter om disponibla inkomster i deciler.
Disponibla månadsinkomster enligt Riksbanken

Nedan kan du svara hur du själv, respektive ditt hushåll ligger till.

Naturligtvis sägs inget annat än den genomsnittliga inkomsten per decil, vilket ger en viss osäkerhet i era egna svar.

Försök därför svara med det alternativ som ligger närmast faktiska förhållanden. 

Glöm inte heller att räkna in skattefria barnbidrag, studiebidrag, eventuella bostadsbidrag etc i den disponibla inkomsten.


Tillägg: Att döma av svaren klockan 13:04 har läsare med inkomster i tionde decilen inte tid att sitta och surfa på bloggar på arbetstid, eller så har de råd att äta lunch ute... 13:15 börjar tiodecilarna rinna in.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Haha, jag når inte upp till ens decil 1 =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du decil 1, den sträcker sig ner till 0:-

   Radera
  2. Med samma logik(?)... om jag når förbi den personliga gränsen "Decil 9 (27384:- SEK/mån)" så är jag då alltså Decil 10.

   Men om jag når förbi den personliga gränsen "Decil 10 (47097:- SEK/mån)"? Är jag då Decil 11?

   Radera
  3. Nej, decil 10.

   Siffrorna är genomsnittet för respektive decil. Det står och alla normalbegåvningar förstår begreppet decil.

   Radera
 2. Decil 1 och 10 har således lite större frihet, svängrum och upptagningsområde då de ej behöver utstå grann-deciler på bägge sidor. Decil 10 är än mer lyckligt lottad med sin oändliga horisont då Decil 1 även utan nedre konkurrerande granne ändå måste lägga band på sig själv vid nollpunkten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @happft

   Men om man saknar inkomst men ändå har skatt att betala? Får man inte negativ disponibel inkomst då?

   Radera
  2. Your logic is sound men NEJ för decil 1 sträcker sig bara ner till 0. Det har Cornu skrivit och alla normalbegåvningar kan läsa osv

   Radera