Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2014-05-19 15:54

Vaccin orsakar inte autism

Det är inget nytt, då flera studier redan visat detta och det ursprungliga, felaktiga, larmet avslöjats som en bluff och vetenskaplig förfalskning. Men studier av 1.3 miljoner barn visar att vaccin inte orsakar autism.


Den vetenskapliga granskade (eng peer reviewed) sammanfattande artikeln publiceras i den medicinvetenskapliga tidsskriften Vaccine. Artikeln har lagts ut online i förväg, då detta är mycket viktig information. Myten att vaccin orsakar autism lever fortfarande kvar, med resultat att vi får bl a mässlingepidemier, med faktiskta dödsfall och permanenta hjärnskador på ett antal barn som följd.

Ej heller finns det något samband mellan vaccin och ASD, autismspektrumstörning på svenska, dvs neurologiska åkommor som autism, desintegrativ störning i barndomen, Aspergers syndrom och atypisk autism.

Totalt omfattas knappt 1.3 miljoner barn av studierna som nu sammanfattats.

Man ska komma ihåg att en andel barn tragiskt drabbas av olika åkommor vid en given tidpunkt. En del av dessa kommer av ren slump inträffa inom ett tidsintervall efter man vaccinerats. Det betyder inte att det finns ett samband, lika lite som att vaccinet är orsaken till att barn dödas i bilolyckor på väg hem från vaccineringen. Det kommer alltså alltid finnas anekdoter om någon som drabbats, men antalet som drabbas efter vaccinering är alltså inte högre än bland ovaccinerade.

Hur gör ni själva med era barn? Följer ni vaccinationsprogrammen?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

42 kommentarer:

 1. Vi följer det generellt dvs de sjukdomar som bevisligen går att Kontra vad som förr skapade ordentliga problem tex polio eller dylikt. Mer problematiskt och vad vi inte följde var vaccinationen mot fågelinfluensan då den var hafsigt ihopsatt och inga långvariga stuidier samt att media doom and gloomade så att man nästan kunde garantera skitsnack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaccin mot fågelinfluensa? Den vaccinationskampanjen missade jag helt. Däremot vaccinerade vi oss mot svininfluensa.

   Radera
  2. Helt riktigt svininfluensan menade jag.

   Radera
  3. Eller Aftonbladsinfluensan som den borde heta :)

   Radera
  4. Problemet var att vaccinet hade kända biverkningar (bla narkolepsi) har jag för mig, dessutom så är svininfluensan en förhållandevis lindrig influensa.

   Det verkar nästan som att man slog på stora trumman bara för att testa ifall man mobilisera folket för vaccinering eller något liknande. Någon rim och reson i kampanjen var det iaf inte.

   Radera
 2. Bra,

  En av pådrivarna har varit Autism Speaks, vilket verkar vara en knäpp organisation. Men jag antar att de gjort det de har gjort eftersom de hoppats på att göda jurister och få igenom gruppstämningar...
  http://trollhare.com/2014/03/07/varfor-jag-hatar-autism-awareness-och-autism-speaks/

  Jag har nästan gjort klar en svensk översättning av denna;
  http://violentmetaphors.com/2014/03/25/parents-you-are-being-lied-to/

  SvaraRadera
 3. Är emot vaccinering mot sjukdomar som mässling och röda hund. Gissar att vi förstör vårt naturliga försvar mod dessa sjukdomar. Förr såg man till att barnen fick dessa sjukdomar.
  Det slutar väl med att vi blir lika känsliga som indianerna och dör som flugor om vi utrotar ex.vis mässling.

  Var emot svinvaccineringen och hur rätt var inte det? Hela den historien visar en av dagens politiska systems svagheter - att politikerna inte styrs av kunskap och kärlek till sitt folk, utan av girighet efter makt och ryggradslöshet gentemot pöbelsaktig media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du förstör inte ditt naturliga försvar. Varför frågar du inte en läkare om detta istället för att gissa?

   Det är helt riktigt att kulturer, t.ex. européer, som i tusentals år levt nära inpå tamboskapen där viruset uppstod genom naturligt urval utvecklat en högre överlevnad gentemot t.ex. mässling än människor i kulturer som inte gjort det, t.ex. ursprungsbefolkningen i Amerika.

   Genom att vaccinera alla individer kommer vi, om några tusen år eller så, att ha lägre överlevnad vid mässling än idag eftersom vi sätter det naturliga urvalet ur spel. Mässling dödar ungefär 0.05% av drabbade barn, och 0.3% av drabbade vuxna. Utan vaccin skulle vi ha ungefär 50 dödsfall om året i Sverige, om alla insjuknar som barn. Betydligt fler om även vuxna insjuknar. Dessutom hade vi haft tusentals fall med allvarliga komplikationer. Detta bara när det gäller mässling.

   Vaccin är en av den moderna vetenskapens stora välsignelser, som till ringa kostnad besparar mänskligheten enormt mycket lidande. Att propagera för att det inte ska användas är direkt ondskefullt.

   Radera
  2. Rätt Anders. Vaccinering är ju en fantastisk vetenskap som har gjort världen så mycket friskare.
   Det tråkiga är alla de som inte förstår vilken nytta de gjort och har sin egna sanning. Problemet är ju att vaccinet har gjort att nästan inga längre dör eller allvarligt skadas av exempelvis mässling.
   Då det är borta så ser inte personer skadeverkningarna som fanns innan.
   Sen väljer man bort vaccinet därför.
   Det man inte ser finns inte.

   Radera
  3. Fred, potäter och vaccin.
   Tyckte Tegne'r hade gynnat den Svenska nationens befolkningstillväxt.
   Ja, detta var länge sedan...

   Radera
 4. Men... hur mycket skattepengar (?) skall slösas bort på att undersöka detta om och om igen ??

  Här är en ganska bra översikt:
  http://www.ted.com/talks/wendy_chung_autism_what_we_know_and_what_we_don_t_know_yet

  SvaraRadera
 5. För ett större antal år sedan jobbade jag på ett företag med tillgång till en företagsläkare. Denne hade vaccinationsrätt men var motståndare till vaccinationer. Man fick vara mycket envis för att få bli vaccinerad.
  En dag blev jag sänd på servicejobb till Kisa i Östergötland. Där jobbade jag tillsammans med, och bodde på samma lilla hotell, som en montageinspektör från den tyska firma som levererat pappersmaskinen. Han kom direkt från den stad i Tyskland, som just då hade ett utbrott av smittkoppor (det sista). Han hade veckan innan jobbat i Sydamerika, Där black water fewer och andra obehagliga sjukdomar var vanliga.
  Min slutsats: Du kan riskera att bli smittad med något obehagligt där du minst anar och har du ett jobb där du träffar folk från andra ställen av världen, bör du vara väl vaccinerad. Risken att du skall föra en smitta vidare blir också betydligt mindre.

  SvaraRadera
 6. Det är givetvis svårt att bevisa att ett specifikt autistiskt fall har orsakats av vaccin.
  Men det är mycket slående att det nästan helt saknas uppgifter om autism bland Amish folket i USA. Som bekant avstår dessa från vaccinationer. Det lär finnas 3 rapporterade fall. Två av dessa hade blivit vaccinerade, ett var oklart. Jag fick själv muskelförlamning i båda mina ben vid 9 års ålder. Var inlagd på Akademiska Sjukhuset i Uppsala 1963. Jag hade nyligen fått min tredje poliovaccination. Jag fick lämna sjukhuset efter 2 veckor. Döm om min förvåning när jag förra året begärde ut min sjukjournal från den aktuella tiden. Där står en helt uppdiktad sjukdomsorsak om att jag i stället hade en reumatisk inflammation i mina knän! Då förstår jag varför det inte får finnas några rapporterade poliofall i länder som vaccinerar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, vaccinmupparna är obotliga.

   Den enkla förklaringen är förstås att du hade en reumatisk inflammation och att det är en ren slump att du råkade bli sjuk efter vaccinationen.

   Och nej, det där med Amish är trams, som vetenskapliga studier visar förekommer inte autism oftare hos vaccinerade jämfört med vaccinerade, i samma befolkningsgrupp. Du måste eliminera att t ex Amish är släkt med varandra och har vissa gener och en lång rad andra rätt unika levnadsförhållanden, som påverkar betydligt mer. Till du kan eliminera det kan du faktiskt inte säga ett dugg.

   Inte för du kommer lyssna på sunt förnuft, men jag skriver detta till andra läsare.

   Radera
  2. Cornu eller doktor allvetare kan och vet allt! Du kan tydligen med bestämdhet uttala dig om den verkliga orsaken till att Amish folket nästan helt klarar sig från autism. Det måste vara allt utom vaccin! Samtidigt formligen exploderar förekomsten av autism bland de vaccinerade amerikanska barnen. För två år sedan var frekvensen 1 på 88, nu 1 på 68 amerikanska barn. Jag tycker att det är förfärande siffror oavsett orsak.

   Och du vet också min sjukdomshistoria! Då 1963 sa läkarna på Akademiska att de inte hade en aning om vad jag hade drabbats av. Varken till mig eller mina föräldrar. Det var av ren nyfinhet som jag begärde ut journalerna förra året. Att man hade skrivit en falsk journal kunde jag inte drömma om.

   Högre upp i bloggen skriver du att man ska hålla en hövlig ton. Det är första gången jag har blivit kallad för mupp, men det kanske är hövligt i din värld.

   Radera
  3. Amish har inget förbud mot att vaccinera barn. En majoritet av deras barn är vaccinerade.

   Klarar de sig från autism är det ett bevis på att det INTE har med vaccin att göra.

   Radera
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Amish_anomaly#Vaccination_rates_in_Amish_communities

   Radera
  5. Tack, Ben Dover.

   Tror att ordet som passar här är pwned.

   Radera
  6. Karlos, från 1,14% till 1,47% är kanske inte så dramatiskt, i synnerhet som autism är ett tillstånd där man måste dra en gräns. Jämför med utvecklingen av damp/ADHD som har exploderat under ett decennium.

   Radera
  7. Ja, den artikeln säger att det förekommer en del vaccinationer även bland amish, men inte alls i lika hög grad som i resten av samhället. Artikeln säger också att det finns en viss frekvens av autism hos Amish.

   När det nu härjar en farsot i form av autism, idag 1 på 68 barn i USA, borde varje människa som ser sig som humanist gripa efter varje form av förklaring. Men man ska också veta att det finns enorma ekonomiska intressen bakom vaccinationsprogrammen som inte alls vill att det ska göras några kopplingar.

   Radera
  8. Jasså Cornu, du tycker att Ben Dover är PWNED means "Owned, dominated" or "Perfectly Owned" Enligt slangordboken.
   Nej, jag tycker att det var ett högst sansat inlägg frå Ben Dover

   Radera
  9. Karlos, det är inte Ben Dover som är pwned i denna diskussion.

   För övrigt, med allt färre som vaccinerar sig pga denna felaktiga hysteri, hur kan då autism bli vanligare bland barn? Verkar ju snarare som att vaccination i så fall motverkar autism...

   Radera
  10. Du skrev nyss att Amish avstår från vaccinering, hur känner du inför det påståendet nu? Utveckla i detalj tack.

   Radera
  11. Enkelt: "Ja, den artikeln säger att det förekommer en del vaccinationer även bland amish, men inte alls i lika hög grad som i resten av samhället. Artikeln säger också att det finns en viss frekvens av autism hos Amish" => Vaccin orsakar autism! Bevisat ;-)

   Radera
 7. Vi följer vaccinationsprogrammet, med undantag för svininfluensan. I egenskap av vårdnadshavare nekade jag mina barn den sprutan. Hade dock ingående samtal med ett barn i förståndig ålder om varför jag inte ville att de skulle få den. Tänker nog tacka nej till gardasil åt dottern också, och låta henne fatta beslut själv när hon är 18+.

  I övrigt är vi vaccinerade mot Hepatit A och B också, samt TBE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din dotter kommer ha sex innan hon fyller 18, och inte osannolikt med en äldre kille som bär på HPV-viruset. Vaccination måste dessvärre ske medan hon är oskuld. Det är därför man vaccinerar så tidigt som man gör i Sverige. Snittåldern för sexuell debut är 14-15 år i Sverige.

   Inte din dotter, förstås, hon kommer ju hålla på sig...

   Radera
  2. Pippar ungarna så jävla tidigt i dag? Tack för att du muntrade upp mig. Kanske kan det vara bra, att som F! vill, införa sexualundervisning redan på dagis?

   Radera
  3. ... och det kan alltså vara bra att vaccinera i tid. Det är inte så att din dotter kommer konsultera dig innan vederbörande har sex, och HPV kan smitta på en del kreativa sätt, som jag utelämnar detaljer kring här. Man kan konstatera att likartade förutsättningar och vävnader finns även i munnen.

   Radera
  4. Har ni inte sett Dmitry Kiseljovs TV-program? Svenska barn har sexdebut vid 9 och är impotenta vid 12.

   Radera
  5. Annars kunde man ju anta att den stora? växande? delen dataspelsnördar av pojkarna skulle dra upp snittåldern för sexualdebuten? Räknas det om man sätter på datorn? Kanske är det en myt att de inte har sex?

   Radera
  6. Unga flickor, äldre pojkar.

   Radera
 8. Vaccinerar mot det som man traditionellt sett vaccinerar sig mot som barn, stelkramp, mässling osv...
  Mediepaniksjukdomar så som svininfluensa och annt skippar jag om det inte verkligen finns bevis på att folk dör i drivor.

  SvaraRadera
 9. TBC kan man nämna här, ge era barn en sådan vaccination. Östra stranden av Östersjön formligen kryllar av tatuerade straffångar med multiresistent TBC.

  SvaraRadera
 10. Och narkolepsi finns inte?
  Kommer personligen inte ta något vaccin förrän människor faller ned döda omkring mig.
  Att mixtra med barns immunförsvar är oansvarigt. När jag var barn fick vi röda hund, påssjuka mm och blev immuna på så sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svininfluensan är den enda vaccineringen där man redan på förhand kunde räkna ut att vaccineringen var farligare än sjukdomen.
   Men det gäller ENDAST svininfluensan. I alla andra fall är det puckat att inte vaccinera sig.

   Radera
  2. :) Att vägra ta en spruta som innehåller skvalen och en kvicksilverförening kan ju anses som puckat, jag ser det mer som sunt förnuft. Under svininfluensan var det vissa som ansåg att det var osolidariskt att inte ta ett helt ofarligt vaccin - naturligtvis påhejade av GlaxoSmithKline m.fl. Vi har fått facit och det är inte sista gången...

   http://jinge.se/mediekritik/glaxo-smith-kline-kan-inte-leverera.htm

   Radera
  3. Om man tar sju sådana sprutor så kanske man får i sig typ lika mycket kvicksilver som om man åt en halv svensk insjögädda.   Lebensgefahr!!!

   Radera
  4. Skillnaden var att svininfluensavaccinet var snabbframtaget, otestat, täckte inte hela stammen dvs skyddade inte 100% samt hade hög risk för biverkningar med liten frekvens, som narkolepsi. Detta visste man innan vaccineringen.
   Men det är alltså ett extremt undantag, som inte bör motivera någon enda människa att avstå vaccineringar som bevistats ofarliga och effektiva i decennier, som mässlingen exempelvis, eller påssjuka.

   Radera
  5. Inget hindrar dig att ta flera vaccinationssprutor BenD over :). Jag påtalar bara att man inte blint ska tro läkarvetenskapen och medicintillverkarna. Hörde att nåt bolag tagit fram en medicin som kan tas förebyggande för cancer - en utmärkt affärsidé. Nu kan man trycka i sig snabbmat och annat som i väst kallas för föda utan att få cancer, men det är klart - hjärt och kärlsjukdomar kan man ju få. Men det finns det medicin för också...

   Radera
 11. Narkolepsi var sannolikt bara den första biverkningen som visade sig när det gäller svininfluensan.

  Kan sätta en slant på att reumatism är nästa, och de första fallen kommer dyka upp cirka 10 år efter vaccinationsprogrammet startade, runt 2019 eller så.

  SvaraRadera
 12. Penn & Teller har en fin sammanfattning:
  https://www.youtube.com/watch?v=lhk7-5eBCrs

  SvaraRadera
 13. Jag vaccinerar så mycket jag har råd med, och tar gärna säsongsvaccinet mot influensan.
  Dock var det lite väl mycket krut i massvaccinet mot svininfluensan för min smak.
  Jag kom ungefär 15 meter utanför vaccinationssalen när det började värka i axeln. Sedan blev det värre. Utknockad i två? (minns inte) dagar med kroppsvärk och hög feber.

  SvaraRadera