Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2014-05-02 16:20

(M)onsanto

En positiv aspekt på att högersocialisterna med (m)oderaterna i spetsen åker ut ur regeringsställning i riksdagsvalet i september, är att man därmed slipper moderaternas planer på GMO-grödor i Sverige. Eller som det också heter framtidsförslag.


I den moderata framtiden ska vi ha genmanipulerade grödor, som är resistenta mot växtgifter som Monsantos glyfosat (aka RoundUp). Att man vill ha GMO-grödor i Sverige baserar moderaterna på tro:
"Vi tror att genetiskt modifierade organismer, GMO, kan vara en av flera viktiga vägar framåt för att öka avkastningen och få tillräcklig skörd." - Framtidsförslag för Sverige
Man planterar de genmanipulerade grödorna och sprider sedan ut massivt med gift på fälten, för att döda alla andra grödor, förgifta grundvattnet och bland annat döda vattenlevande djur. Glyfosat hamnar förstås också i vår egen mat.

Användningen av GMO och glyfosat råkar korrelera med neurologiska syndrom, som t ex autism, ADHD och bipoläritet. Naturligtvis innebär inte korrelation kausalitet, men just glyfosat påverkar tydligen sköldkörteln som har en betydande påverkan på barns och fosters hjärnors utveckling. Därtill finns det en mycket stark korrelation mellan glyfosat och sköldkörtelcancer, åtminstone enligt denna amerikanska artikel. Notera att det ej är en vetenskaplig artikel, utan en journalistisk sammanfattning.
"1. Glyphosate is a known endocrine disruptor.
2. Endocrine disruptors can cause organ and neurological damage.
3. Roundup™ and GMOs have shown liver and kidney damage and abnormal behavior in rat studies.
4. Use of glyphosate on herbicide-resistant crops has skyrocketed since 1995.
5. Incidence, prevalence and deaths due to these diseases has also skyrocketed since 1995."
Vad tror moderaterna om det, måste man då fråga sig.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Även vaccin och gluten påstås kunna ge adhd, likaså avsaknad av rytmisk rörelsegymnastik. Så det argumentet kan man kanske lämna därhän tills vidare.

  SvaraRadera
 2. Felet är väl den överdrivna användningen av gifter i jordbruket?
  Men på samma sätt som man kan använda vanlig växtförädling antingen till att antingen åstadkomma växter som tål mer gifter eller till växter som går att odla i ett mindre giftberoende jordbruk, kan man använda växtförädling genom GMO i båda dessa motverkande syften. GMO i sig är inget problem, det är kombinationen med industrialiserat jordbruk med monokulturer à la Mont Santo som är problemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det finns andra problem. Bland annat genvandring, det finns en bakterie som flyttar gener mellan växter. Artificiella gener som inte finns naturligt bland växter sprider sig därmed fritt och okontrollerat i naturen med på sikt enorma konsekvenser.

   Därtill är generna patenterade och om korsbefruktning uppstår naturligt begår man som markägare patentintrång och stäms arschlet av Monsanto.

   Radera
  2. Ja, se denna Sifo: Stort svenskt stöd för europeiskt handelsavtal med USA

   Hade man frågat "Vill du ge Monsanto patenträttigheter i EU för alla GMO" så kanske fårk har svarat annourlunda

   Radera
  3. Patentet för i varje fall ursprungligt glyfosat utgånget.
   Se mitt inlägg nedan...

   Radera
  4. Enig med Sverre här. Förövrigt finns det ju alternativa metoder för att föra in generna utöver att använda tekniker baserade på bakterier och Ti-plasmider. GMO som koncept, rätt utfört, har ju i mina ögon stora möjligheter att förbättra jordbruket, inte minst ur ett hållbarhets-perspektiv. Fast det är klart, är man cynisk lagd (jo, jag tillhör väl den gruppen för det mesta), så kan man ju avfärda det hela med att det i slutändan bara kommer utnyttjas på fel sätt.

   Radera
  5. Cornu, det är just den allestädes närvarande bakterien, bacillus thuringiensis, som används för att modifiera växter. Antingen görs det kontrollerat onaturligt i mänsklig regi eller okontrollerat naturligt av naturen.

   Det man kan ha åsikter om är kanske när man trycker in fiskgener i tomater och så, men hur fel kan det gå ... Tomater med gälar verkar väl inte så farliga.

   Radera
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Agrobacterium
   inte b. thuringiensis

   Radera
 3. Gen(m)odifiering för större gifttålighet är rätt tänkt, när planeten tar slut ger Gud oss en ny.

  Verkar som paritets tankes(m)edja har sin beskärda del kreationister.

  SvaraRadera
 4. Fantastisk timing.
  Läste början på ditt inlägg om glyfosat.
  Hustrun ringer på dörren.
  I handen ( ej i blicken ) har hon- Panic!
  Detta är en produkt som säljes helt fritt med hög koncentration av glyfosat.
  Skall medtagas till Sverige.
  Grusgångs ogräs.
  Ej gröda.
  Hur stor kan sannolikheten för dylikt sammanträffande vara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roundup heter det i Sverige och finns i alla välsorterade gröna butiker. Rekommenderar sprayflaska för precis applicering. Tar ihjäl i princip allt på ett effektivt sätt. Undvik dock att stå i vindriktningen.

   Radera
  2. Jo, men har en helt annan koncentration av verksam substans.
   I Sverige enbart bönder med behörighet som får handskas med "riktigt" innehåll.

   Radera
  3. Jag köper mitt koncentrerat på Bauhaus. Två kapsyler per liter vatten, och det tar kol på allt man sprutar på.

   Radera
  4. Kollade på Bauhaus sida.
   Där uppges att man stöder kampanj mot användande av glyfosat!
   Snabba turer...

   Radera
 5. Den här moderaten tycker att glyfosatresistenta grödor och utökad användning av glyfosat är näranpå lika dumt som överanvändningen av antibiotika. Det är för en bonde helt fantastiskt att kunna ha en "resetknapp" som har ihjäl alla växter på åkern när jordbearbetning, växtföljd osv inte räcker för att hålla ogräs i schack. Resistenta grödor sprider sina gener och använder man undermedlet ofta anpassar sig ogräset och det fantastiska odlingsverktyget går förlorat och dessutom får man ut stora mängder av en biologiskt aktiv kemikalie.

  Monsantos klumpiga affärsmodeller och att den fria marknaden har svårt att hantera varor som blir värdefullare desto mindre de säljs är det värsta med GMO. GMO som vartefter vi skaffar oss kunskaper bör ge fantastisk växtförädling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, maffiaföretaget Monsanto förstör verkligen GMO:s rykte och skapar panik helt i onödan. Speciellt verkar det antivetenskapliga synsättet ha fått fäste här i Europa, där det om jag förstått saken rätt bara odlas en GMO i stor skala, i Spanien, och det är visst en majssort som är tålig mot en viss skadeinsekt.

   Potentialen för riktigt bra nya växter är enorm, t.ex. att ta fram en rissort som är C4-växt istället för den nuvarande mindre effektiva C3 (har att göra med hur effektivt plantan kan använda det tillgängliga CO2 i luften). Exempelvis är sockerrör C4, vilket gör att den har en verkningsgrad på uppåt 6% jämfört med någon % för C3-växter.

   Radera
 6. GMO-motstånd har lika lite vetenskapligt stöd som chemtrails eller kopplingen mellan vaccin och autism. Det är sorgligt att den trots detta har lyckats få så stort genomslag bland politiker och opinionsbildare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacka maffiaföretaget Monsanto för den negativa publiciteten.

   Radera
 7. Jag tror att det finns en stor okänd faktor vad gäller olika nervpåverkande substanser etc i vår moderna värld. Till syvende och sist är det nervbanorna som är hjärtat för en väl fungerande och störningsfri hjärna.

  Såg ni t.ex ett tv-program om bin som mer eller mindre försvunnit i delar av Storbritannien. Man tror att det beror på att vissa nya ämnen(som jag glömt namnet på) i blommorna hos vissa grödor (raps/ryps t.ex) som GMO tillfört. Ämnen som alltså fått bina att flytta alternativt dö ut. Man vet ännu bara att bina helt försvunnit sedan dessa ny grödor införts.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har annars hört att man skyller på neonikotinoider som är en kemisk vidarutveckling av nikotin. Det används till så kallad betning av vissa fröer, tex raps. Fröet täcks med ett tunt lager neonikotinoid. Utan betning förlorar man alltför många fröer till jordloppor. Nackdelen är att det även kan leda till förgiftning av bin. De tappar tydligen orienteringsförmågan och hittar inte hem. Detta har dock inget med GMO att göra utan är som jag fattat det hederlig gammal kemi.

   Radera
  2. @Christopher; Jag är inte kemi-kunnig men det ref programmet(odlarna) ansåg att GMO är källan till att just blommorna hos dessa oljeväxter tycks ha drabbats(oavsiktligt). Som du säger har avsikten varit att påverka fröna men med oväntade konsekvenser! Om det bara handlar om "gammal kemi" eller GMO-kemi är bortom mina kunskaper eller info.


   Radera
 8. Det här inlägget skulle ha raderats...
  Ja, det jag nästan tänkte skriva, således.

  SvaraRadera
 9. Vi får väl se efter valet, en vänsterregering (vilket Gud förbjude) med kommunister, miljötalibaner och gråsossar vad har de att sätta emot de stora internationella företagen, de kommer att lura skjortan av den samlingen.
  Visst har Reinfelt och gänget gjort en del grodor, men vänta till efter valet så får ni se på grodor.
  Hur sjutton skall de kunna samsas? Den som lever får se..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en diskrepansens mellan vadslagningsföretagen och opinionsföretagen tror om sverigedemokraterna. Det lutar nog mer åt att SD kommer bli vågmästare och då sitter alliansen kvar trots alla förhoppningar i massmedia om motsatsen. Ser fram mot att följa regeringsbildningen efter valet!

   Radera
  2. Mitt stalltips är att S&M bildar regering med egen majoritet. De har ju trots retoriken nästan allt gemensamt.

   Radera
  3. @Björn

   Nu är det rätt lite vad vadslagningsföretagen tror som avgör oddsen och rätt mycket vad spelarna tror...

   Radera
  4. SD kan man givetvis inte räkna ut, de är ju mobboffer, de får proteströster, folk gillar enkla lösningar och gallupundersökningar stämmer inte när det gäller SD, folk skäms för att de tänker rösta på SD och svarar inte korrekt.
   Jag skulle gärna se en bred regering M+S om det blir tvunget, bara man slipper talibaner och kommunister.

   Radera
  5. En intressant fråga är vem som kommer att ta dominatrix S-rollen och vem som kommer att ta den underkastande M-rollen. Kan inte i min vildaste fantasi se R i en dreglande underkastelse, med de där bedjande hundögonen, springa apport på aftonbladet till en överlägset flinande Löfven i länsstolen.

   Radera
  6. @Nån Annan

   Blandar du ihop D&S med SM? Nåväl det är väl tydligt dels från partibeteckningar, men även förd politik där S gillar att straffa folk med skatter och M med borg i spetsen står ut med allehanda påbud för att inte tappa inflytande.

   Radera
  7. @Anonym
   Just moraltanten, med sin snus och spritkonservatistiska kristdemokratiska prägel, Borg, får man nog analysera separat. Visserligen rankas han högt internationellt (typ i EU) men man får nog ändå räkna honom till dominatrix-gänget i regimen, vid sidan av Reinfeldt et al.

   Radera
  8. @Nån Annan

   För övrigt så ger väl "dominatrix" felaktigt genusperspektiv. Övning till den intresserade blir att hitta en politiskt korrekt könsoberoende term som inte cementerar förlegade könsroller.

   Radera
  9. S&M låter intressant. Någon som kommer ihåg och har synpunkter på hur det fungerade när John-Olle och Ulf styrde Stockholm?

   Radera
  10. @Lugubert
   Flydda tider!
   John-Olle.
   Tungviktare.
   Satt i baksits den 8/5 1989 i en Beechcraft 99.
   Trolig orsak till att planet överstegrade på kort final vid landning Oskarshamn.
   Då var grabben inte värd ett ruttet lingon...
   Detta apropå att hans "flick"vän, Anna Hedborg ju hade synpunkter på skattefritt lingonplockande en gång i tiden.

   Ja, -borg.
   .I dag är det ju 206 år sedan Svea-borg kapitulerade.
   Bra för Skara- borg?

   (Semper Idem...)

   Radera
 10. Det här förklarar ju Borgs senaste utspel angående jordbruket.

  SvaraRadera
 11. GMO utvecklas både för att öka avskastningen och för att få sälja bekämpningsmedel. Trist när det medför ökad bekämpningsmedelsanvändning http://rt.com/usa/156272-epa-dow-agent-orange-herbicide/

  SvaraRadera
 12. Bra C att du läser Nya Tider och sett intervjun med William Engdahl ang GMO och Montsanto.

  Bifogar länk för dom som missade den.

  Länk: https://www.youtube.com/watch?v=jjgDzckVHf0#t=17

  SvaraRadera
 13. Dedikerade ett inlägg till detta ämne på min egen blogg. Det känns tryggt att dina vansinnigheter inte försvunnit helt, Cornu. Jag var orolig där ett tag.
  http://nejdetkanviinte.se/2014/05/02/cornu-the-contrarian/

  SvaraRadera
 14. För referenser till att GMO inte har bättre avkastning än traditionell odling.
  http://earthopensource.org/index.php/5-gm-crops-impacts-on-the-farm-and-environment/5-1-myth-gm-crops-increase-yield-potential
  http://responsibletechnology.org/docs/gm-crops-do-not-increase-yields.pdf

  SvaraRadera
 15. GMO är nog inte förklaringen till ADHD, utan det är något slags kulturellt fenomen, som inte kan påverkas. I USA, som är bra på statistik och döljer saker mindre, har var tionde unge ADHD och de ökar med ungefär 5 procent om året. De drabbade har svårt att koncentrera sig och flippar lätt ur. De blir mindre produktiva. Fallen blir värre och fler.

  Kostnaderna realt i naturresursernas utvinning ökar också med ungefär 5 procent om året. Börsvärdet realt per capita efter inflation och ränta och med finansföretagen undantagna minskar med ungefär 5 procent om året. Utvecklingen på dessa områden vände tydligt år 2000. Börsens koppling till naturresurserna är lätt att förstå. Det ena är orsak och det andra är verkan.

  Den mentala ohälsan kan komma från något så enkelt som stora överskott i ekonomin och livets tillhörande förändring och inte kunna förklaras direkt. Då finns ingen lösning. Hur som helst kommer många länder inklusive det här med sin överbefolkning att försvinna innan 2050. Därför behövs en planerad kollaps i samhället. När alla skriker, ingen lyssnar, populismen är total, tänkandet upphör och de moraliserande dårarna finns överallt så är det slut.

  SvaraRadera