Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2014-05-28 15:35

En ny boss för Sverige!

En novell är som en kyss sägs det, pirrande kort och lovar mer, men man kan ändå släppa den och lämna utan skada skedd. Idag släpptes en sådan E-novell, eller sk e-singel, som passar bloggens läsare perfekt, och dessutom är dagsaktuell, då den i dessa valtider handlar om styret av Sverige. Jag talar om Hans-Olov Öbergs En ny boss för Sverige (Adlibris 19:- eller Bokus 19:-). En lysande rolig, insiktsfull och träffande satir över Sveriges politiska läge idag.God litteratur lär oss något om framtiden, väcker tankar och är ändå underhållning. En ny boss för Sverige lämnar inte mig besviken på de punkterna.

Hans-Olov Öberg
Foto: Nils Larsson
Öberg inleder sin berättelse och politiska satir med många träffande analyser, som inte bara drar fram leenden, utan också nickningar och medhåll. Precis så här är det i den svenska politiken idag. Läs exempelvis:
"”I korthet är vårt problem detta”, fyllde ordföranden i, ”att allmänheten har tappat tron på politiken. Och i takt med att våra partier upptäckt detta, har politikerna lämnat försöken att formulera äkta, viktiga idéer. Följden blir att man genererar de idéer som man tror ska appellera till så många väljare som möjligt, i stället för att leda och utveckla riket. Politiken blir en variant av Melodifestivalen där partistrategerna letar efter krokar, refränger, beats och snitsiga texter som är uttänkta att snärja de målgrupper som gör skillnaden mellan final och utslagning.”"
På sina tjugåtta sidor har Öberg producerat något, som alla politiskt intresserade, men även den som kan sin rockmusik, borde läsa. Om inte annat i hängmattan nu i långhelgen. Bara att köpa och ladda ner till din läsplatta, iPryl eller dator.

Om ni nu inte tänker köpa En ny boss för Sverige (Adlibris 19:- eller Bokus 19:-), så kan ni provsmaka Hans-Olov Öbergs novellfärdigheter genom att läsa Den gamle och Förlagsbranschen på hans blogg (kanske lite väl mycket insiderreferenser för folk utanför bokbranschen).

Se även förlaget Kalla Kulors pressmeddelande, även om den kan spoliera en del av novellen.

Annars kan den egna företagaren läsa managementboken Heavy Metal Management (Adlibris 198:-Bokus 196:-), en managmentmetod som sägs genomsyra hela Kalla Kulor, och nog får sägas tillämpas i En ny boss för Sveriges fiktiva (?) Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera