Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2014-05-10 13:39

Den feministiska gökungen (fi)

Feministisikt initiativ (fi) får en del uppmärksamhet sedan de ska ha 3% av rösterna i en SIFO-undersökning. Frågan är om detta inte är en medial valgökunge?I princip alla som röstar på (fi) är vänstersocialistiska röstare. Kan man hålla (fi) strax under 4%-spärren, så dränerar alltså varje röst på (fi) det vänstersocialistiska blocket på mandat i Riksdagen.

Kan man kombinera detta med någon riktig bomb kring (mp) eller (v) nära valdagen, kan man rent av  få ut ett vänstersocialistiskt parti helt från riksdagen. Rösterna på (fi) blir en rejäl gökunge. 

Alternativt kommer (fi) in och Stefan Löfvén får tre vänsterextremistiska partier att försöka bilda regering med, dvs (mp), (v) och (fi). Lycka till med det. Frestelsen att titta över muren för regeringsbildningen blir då avsevärt större.

Värt att notera att de olika partiernas PR-byråer rimligtvis håller på skandalerna till i augusti, då det riktiga fulspelet börjar. Dock tror jag att vänstersocialistiska väljare är mindre känsliga och antagligen inte påverkas speciellt mycket av skandaler, så det kan vara en missräkning från högersocialisterna. Det finns i princip inga skandaler som kan påverka vänstersocialistiska väljare. Gissningsvis skulle det inte ens påverka valet om någon vänsterpartiledare avslöjas som dödsnazistrasistpedofil, då toleransen är enorm mot de egna.

I sociala medier snurrar just nu Politikfakta:s listning av (fi):s politik. Vilka som står bakom Politikfakta är okänt, och omnämnande innebär som vanligt inte ett stöd för organisationen eller att jag delar dessa okända personers åsikter.

Däremot följer Politikfaktas sammanställning av (fi):s politik nedan, med mina kommentarer i fet stil och kursiv text. Politikfaktas formulering inom parantes där jag utvecklat det hela. En del saker kunde jag inte bry mig mindre om, t ex djur på cirkus eller kvotering av idrottsbidragen, liksom en kvotering av barnbidraget - finns ingen anledning att mammor ska få hela barnbidraget i världens mest jämställda samhälle, Sverige.

Feministiskt initiativ (FI) vill:

1. Minska människors frihet. Med en gammal erkänd kommunist i ledningen är detta förstås inte överraskande. (Avskaffa rättigheten att själv välja skola, vård och omsorg)
2. Göra män och speciellt kvinnor arbetslösa. Byggnadsarbetare kommer fortsätta få kreditdrivna jobb genom bostadsbubblan, men de kvinnodominerade RUT-tjänsterna kommer inte kunna få kreditdrivna jobb. I sig är det dock rätt att avskaffa branschsubventioner. (Avskaffa RUT och ROT)
3. Göra Sverige försvarslöst i minst flera decennier framöver, samt stoppa möjligheten att använda hemvärnet vid naturkatastrofer eller för att söka efter försvunna personer, samt kraftigt minska möjligheten att rädda exempelvis skeppsbrutna eller stoppa oljespill när kustbevakningen alltså ska läggas ner. När väl försvaret är helt nedlagt tar det 30 - 40 år att åter skaffa ett försvar. FI har alltså en kristallkula och kan se 40 år in i framtiden. (Avskaffa försvaret)
4. Lägga ner ca 50% av Sveriges elproduktion, kraftigt höja elpriserna och istället importera el från tysk kolkraft. (Skrota kärnkraften)
5. (Införa medborgarlön genom socialförsäkringssystemen)
6. Straffbeskatta boende i storstäderna och krascha bostadsbubblan. (Återinföra fastighetsskatten)
7. Slå ut svensk industris konkurrenskraft och utradera välfärden. Svenska löner ska alltså höjas med 33%, inklusive inom välfärden, där man tydligen ska klara av att leverera lika mycket välfärd på mindre tid. (Införa sex timmars arbetsdag)
8. Ge folk betalt för sina hobbies, men bara inom finkulturen, som alltså ska få branschsubventioner, till skillnad mot bygg- och hemtjänster. (Återinföra statlig lön för arbetslösa konstnärer och kulturarbetare )
9. Förbjuda moderna läkemedel, nya, aktuella läromedel i skolan och modern medicinsk utrustning. De stora vinsterna inom välfärden hittar man hos välfärdens leverantörer. (Avskaffa vinster i välfärden)
10. Tillåta vem som helst i världen att resa till Sverige för att få socialbidrag. Då personer som inte får vistas i Sverige, sk papperslösa, per definition aldrig kan ha vita inomster, så kommer samtliga papperslösa kvalificera sig för socialbidrag från kommunerna. (Ge papperslösa rätt till socialbidrag)
11. (Kvotera barnbidraget)
12. Tillåta muslimska män att ha många hustrur att förtrycka. Nej, majoriteten som kommer nyttja lagar för månggifte kommer inte vara polysexuella, utan det kommer främst vara folk som tror på fantasyberättelser, som mormoner eller muslimer, som kommer nyttja detta. (Införa månggifte)
13. Göra det lönsammmare att vara arbetslös. (Höja a-kassan och underhållsbidraget)
14. (Förbjuda djur på cirkusar)
15. Öppna Sveriges gränser helt fria, samt låta krigsförbrytare och tungt kriminella utlänningar, inklusive våldtäktsmän, kvinnomördare, hedersmördare och hustrumisshandlare, fortsätta vistas i Sverige. (Stoppa alla utvisningar)
16. All kvotering ska ske i tre delar - bolagsstyrelser etc ska bestå av 33% män, 33% kvinnor och 33% hen, därför att din sexualitet avgör hur kompetent du är på styrelsearbete. Samtidigt är enligt RFSU endast 2.4% av befolkningen sk HBTQ, men dessa ska med kvotering ändå få 33% av alla styrelseposter. (Skapa ett tredje juridiskt kön)
17. Kraftigt höja skatterna. Behövs förstås när timlönen i välfärden höjs med 33% på grund av sextimmars arbetsdag. (Öka statsbidragen till offentlig sektor)
18. Öh, va? (Arbeta aktivt och könsmedvetet för att förändra vårt produktions- och levnadssätt)
19. Lägga ner 1000-tals jobb inom svensk försvarsindustri och stoppa framtida civila tillämpningar av försvarsteknik (som tidigare t ex krockkuddar och tandproteser). Eftersom försvaret ska läggas ner och vi inte får exportera något försvarsmateriel, så ska hela försvarsindustrin läggas ner. (Stoppa vapenexporten)
20. Stoppa handeln med omvärlden och slå ut svensk exportindustri. (Avskaffa frihandeln)
21. Förbjuda familjer att bestämma själva över sin barnuppfostran. (Kvotera föräldraledigheten)
22. Öh, va? (Att detalj- och regionplaner ska vila på en feministisk värdering och analys)
23. (Könskvotera bidragen till idrottsföreningar)
24. Förbjuda egenföretagare att själva utse bolagsstyrelser, som istället ska bestå av 33% män, 33% kvinnor och 33% hen. (Könskvotera bolagsstyrelser)
25. Förbjuda barn att äta vad de vill och instruera småbarn i hur man har sex. (Införa köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning på dagis)

Att skatterna kraftigt ska höjas är mina egna slutsatser. (fi) saknar helt finansiering av alla sina förslag, vilket är fördelen med att inte ha någon makt - man kan lägga vilka populistiska idiotförslag som helst.

Både (mp) och (v) har likartade idiotförslag inom olika områden. Det blir mycket ... intressant att se den regeringsbildning, och sedan den regering och det styre som blir resultatet, som ska ske med en kombination av stöd av (s), (mp), (v) och (fi). En blind ska leda en döv, en stum och en idiot, när Stefan Löfvén, som aldrig ens suttit i riksdagen, ska leda en regering med upp till fyra partier, varav tre aldrig någonsin suttit i regering. Att man får röster är, som (fi):s politik ovan bevisar, ingen garanti för att man är regeringsduglig.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

46 kommentarer:

 1. Cornu är i toppform! Härligt :-)

  SvaraRadera
 2. Svensk politik är redan så mentalsjuk att det knappt gör något om den blir ännu mer mentalsjuk. Lite hela havet stormar är bara att önska, så tio procent åt FI kunde vara helt okej. Givetvis inte för att de har något bra att bidra med, utan bara för att det skall bli roligt att se våra låtsat ansvarsfulla och kloka politiker vrida händerna av förtvivlan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det vore skitkul....
   Äntligen skulle politiken bli lite rolig.

   Radera
 3. Underbart att du dissekerade det politiska skämtet (F!) i ett helt inlägg som håller klass. Det går att kommentera lika långt som ditt inlägg om detta totalt verklighetsfrånvända sektparti, men det räcker med att konstatera, att om de fick regera med den beskrivna politiken, så skulle det svenska samhället falla sönder totalt inom en (1) mandatperiod.

  Jag vill dock ändå nämna ett område jag ömmar för, nämligen idrotten. Med könskvoterade bidrag till idrottsföreningar så blev det slutet för Sverige som idrottsnation inom de sporter där vi idag håller internationell toppklass bl.a. ishockey. Herridrotten, som skördar ekonomisk framgång skulle förlora många riktiga arbetstillfällen till förmån för skattefinansierade dito.

  Lyssnade på Schymans hela 1:a majtal på nätet, vilket var en enda surrealistisk sörja av angrepp mot det påstått ojämlika, HBTQ-fientliga, mansdominerade och fascistiska Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktiga med FIs politik är att man har rätt kön, Gudruns kön.

   Radera
 4. Vad ska med ett Försvar till om det ska vara fritt att invandra till/invadera Sverige ?
  Varför inte införa könskvotering även i Fi:s ledning där det bara sitter kvinnor ?

  SvaraRadera
 5. Detta förgyllde min dag, finns möjligheten att du kan dedikera ett inlägg om Junilistan? Såg att
  de ställer upp i EU-valet igenom.

  SvaraRadera
 6. 5. Införa medborgarlön genom socialförsäkringssystemen
  8. Återinföra statlig lön för arbetslösa konstnärer och kulturarbetare

  Det här är kaka på kaka för mig.
  Vi ska alla vara jämlika, men vissa ska vara mer jämlika än andra.

  SvaraRadera
 7. Medborgarlön och fri invandring. Då får man vara glad om man får 500 kr i månaden i medborgarlön. En bra nivå för de som inte vill se någon välfärdsstat, utan socialdarwinism.

  SvaraRadera
 8. Grova personangrepp på mig SPAM-markerade och raderade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Jag kommer radera alla kommentarer av TT/Purjolöken etc vad han än kallar sig.

   Jag försörjer mig på arbete i form av att skriva mot reklam och bokförsäljning. Jag behöver inte be om ursäkt för att inte jobba gratis.

   Jag skriver inget om (sd) för jag vill inte ha (sd)-svansens bajsbruna muppars kommentarer här.

   Radera
  3. Typiskt, då rök min kommentar som var ett svar på dennes kommentar. Jag som försökte vara rolig :P

   Nå, full förståelse för att vissa typer av skit åker ut. Fördelen med att äga en blogg är att man kan sätta reglerna.

   Radera
  4. Muppen skriver att jag är (sd)-sympatisör, genom någon totalt skev guilt-by-no-association - om man inte angriper (sd), för att slippa muppar i kommentarsfältet, så måste man enligt honom stödja (sd).

   Så är det förstås inte, vilket som du påtalade vem som helst kan se om de läser mina blogginlägg, t ex om invandring eller bloggkommentarer.

   Dock den sk hatvänstern som purjolöken/TT är ett exempel på förenas i att de måste hata. Och hatar gör man, gärna personer som sticker ut och vågar kritisera vänstern.

   TT menade att jag genom att blogga är skyldig till alla missförhållanden i det svenska samhället, inklusive arbetslösa, psyksjuka, långtidssjukrivna mm.

   Radera
  5. Dock finns det gott om extremhattjatvänsterbloggar, vilka i så fall grönsaken borde kritisera mer. Men vem orkar fylla sin hjärna med skit? Inte jag iaf. Därför läser jag endast vissa utvalda bloggar.

   Radera
 9. Stickan Andersson, Polarprisets instiftare, påstås ha sagt:
  Svenskar är inte alls så dumma som man tror.
  De är mycket dummare.
  Med sådant utgångsläge är det ju inte underligt att folk går på det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn och Benny sponsrar Gudrun, hon som ser statens budget som ett svart hål dit alla resurser kan dras.

   Radera
  2. Har inte Anders Borg samma åsikt.
   Egentligen....
   Fast han är litet mer diplomatisk...

   Radera
  3. Bäste oppti!
   Använd bara efternamnet, please...
   Jag är lite insnöad på det där förnamnet.
   Dock inte tillhörande det där skämtet...

   Radera
  4. Det är Benny som sponsrar Gudrun. Jag har inte hört att Björn skulle vara lika korkad. Däremot lär Özz också sponsra Gudrun, vilket gjorde att han sjönk i min aktning totalt.

   Radera
 10. Petimetern slår till! Mormoner har inte ägnat sig åt månggifte på många decennier. Annars en trevlig sammanställning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har farmor ägnat sig åt månggifte? Det var då fasen. Inte min farmor i alla fall. Din farmor?

   Är det någon religiös eller kulturell arvssynd som åsyftas?

   Radera
 11. För övrigt gillar jag fantasy-berättelsen om snickaren Jesus bäst, för den är en integral del av det västerländska civilisationsbygget, tycks ha haft mycket fördelaktiga konsekvenser för befolkningens generella beteende, och indikerar dessutom att det finns något fint i välvilja och uppoffringar. Dess historiska belägg krävs ett par-tre tusen sidor för att avverka, så den diskussionen kan vi för all del spara till någon annan gång.

  Halleluja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är berörd på en sida i dagens SVD!
   http://www.svd.se/kultur/understrecket/islam-som-stopt-for-modern-politik_3545340.svd

   Radera
  2. Tja, man kan antingen säga att Europa är där vi är idag tack vare kristendomen eller så kan man säga att Europa är där vi är idag trots kristendomen.

   Radera
  3. Kom vi in på religiösa frågor också i FI?

   Apropå fantasy så lever vi nog alla efter den principen...
   Om man läser denna blogg litet noggrannare...
   Ty det avslöjas ju ständigt att folk lever i fantasins värld...
   BLT och allt det det kallas...

   Självklart lever vi alltid i vår egen tids fantasivärld.
   Alla.

   De fyra evangelierna är alla riktade till lika mottagare...
   Ett kanske är mer likt journalistisk produkt. Markusevangeliet.
   Där man försöker beskriva ett skeende...

   Ett är klart riktat till en särskild mottagare, de judisk-kristna i Jerusalem.
   Där evangeliet är helt tillrättalagt för att stämma med judiska profetior...
   Alltså Johannesevangeliet.

   Nog för att Bibeln är intressant oavsett vilken åsikt man har om budskapet...

   Radera
  4. Eftersom Bibelns budskap, särskilt Johannnes, är en propagandaskrift enligt vår nordiska uppfattning så borde vi kanske fundera på hur ett budskap framförs...
   I andra kulturer kan man använda språket och ord för att nå sitt mål....
   Alltså kan det vi här uppe i nord uppfattar som lögner och bedrägeri vara helt i sin ordning om man når det mål man eftersträvat...
   Alltså har man inte lurat någon utan man har istället nått sitt mål med samtalet...

   Man borde nog granska dessa urgamla kulturella skillnader och vad det innebär i vårt dagliga liv....

   Det är en djup kulturell skillnad som präglat södra Europa och norra Europa sedan tusentals år tillbaka...
   Bara en så enkel sak som uppfattningen om Jesu liv. Åldrades han eller ej?
   Som nordeuropeisk uppfattning så åldrades han.
   I sydeuropeisk uppfattning gjorde han det inte....

   I dagsaktuell politik har vi denna konflikt inom EU!
   Ständigt....

   Att presentera ett problem på vad sätt som helst är ok om man lyckas få ett resultat...
   Då har man nått fram.
   Men för oss i norr måste argumenten och stämma med det resultat vi önskar...
   Annars kallas det en lögn.
   Då har man bluffat till sig resultatet....

   Radera
  5. Herr Gunnarsson, er stamina och uthållighet är avundsvärd. Att orka läsa trams och sedan analysera det, problematisera och argumentera om det är verkligen inte något som vem som helst orkar med, eller ens bryr sig om.

   Radera
  6. @D.L.

   +1. Bra poäng.

   Radera
  7. Hmm...
   Alter ego.. Är inte det mesta trams här i tillvaron?

   Radera
 12. Punkt 12... Finns den med?
  Urk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som liberal agnostiker har jag lite svårt att förstå att månggifte är ett sådant rött skynke, men gissar att det är snickarsonens 6:e bud enligt katolsk och luthersk tradition som fortfarande spökar här bland en befolkning som fortfarande sitter fast i det tänket?

   Vad är problemet egentligen? Vi snackar ändå fortfarande om myndiga personer som helt valfritt väljer att göra något och inga tvångsäktenskap.

   Radera
  2. 6:e?
   Det är ju för fasen ett 10:e

   Radera
  3. Jag tycker det är tråkigt att Jesus får skulden för en diskussion om månggiftet vara eller icke vara...
   Eftersom det naturligtvis främst är en ekonomisk samhällsfråga som uppstod när samhället blev mer kapitalistiskt och folk hade personliga tillgångar.
   Innan dess hade det ingen betydelse då alla barn var stammens...
   Sedan blev det noga med vem som var far och mor och då gällde det att man inte hade alltför många ättlingar - officiellt.
   Samma problem finns idag...
   Men nu handlar det om DNA och verkliga föräldrar...
   Men fortfarande är det främst en ekonomisk fråga.

   Detta har självklart en poäng i ett feministiskt parti.
   Har samhället ett gemensamt krav på sig att skydda alla sina medborgare?
   Som i det gamla stamsamhället.
   Eller lever senare tiders ekonomiska värderingar kvar där individens rätt till egen egendom och därmed en viss social organisation enligt till exempel den medeltida lösningen "tvåsamheten" - äktenskapet?

   Frågan är alltså lika aktuell idag som alltid.
   Hur mycket får personliga idéer ta svängrum och hur mycket får samhället styra?
   Ty vi kan nog inte äta kakan och ändå ha den kvar.....

   Radera
 13. Punkt 18, att arbeta könsmedvetet är nog en eftersatt del i en del svenskars arbetsvardag, men en liten quickie mot kopieringsmaskinen är nog inte alldeles ovanligt, så jag tror inte att just den våta punkten i springan är speciellt eftersatt i det hänseendet.

  SvaraRadera
 14. Är det någon som vet ifall Schyman dricker fortfarande, partiprogrammet tyder på det åtminstone?

  SvaraRadera
 15. Läste detta inlägg i morse. Skrattar fortfarande....

  SvaraRadera
 16. Tjah, svårt att se hur en beskrivning av existerande riksdagspartier skulle se mindre märklig ut i den här typen av presentation. Effektsökeri som leverbröd kan inte alltid vara så roligt.

  SvaraRadera
 17. Det är Olah Milton Örtengren som står bakom politikfakta. Olah är, enligt min åsikt, moderaternas svar på Mats Dagerlind.

  Jag betecknar hans sida helt i stil med avpixlat och fria tider.
  De kanske får något rätt ibland, men är i grunden helt värdelösa som källa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Niklas Starow: Noterar att Avpixlat har referenser till "riktig" press i nästan varje artikel. Vad säger det om "riktig" press?

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Arbetstidsförkortningen innebär inte löneökningar med 33%, inte netto! Inte för samhället. Inte ens för företagen.
  De allra flesta som skulle få nya jobb kostar redan; arbetslöshetsersättning, förtidspensionering eller sjukersättning. En arbetslös människa kostar samhället cirka 50 procent av vad en anställd kostar. Om de som är arbetslösa idag skulle få arbete g.m arb.tidsförk. Skulle prislappen bli ca 32mdkr ungefär vad två av jobbskatteavdragen kostat.
  Ovanpå detta kommer de höjda lönerna för ca 1 miljon deltidare (18tkr deltid till 24tkr heltid)=+33% Det innebär alltså att lönekostnaden ökar med cirka 134 000 kronor per år med personalskatterna. Men efter att vi räknat bort, personalskatterna m.a.o. ökade arbets­givaravgifter, ökad skatt och ökad moms blir nettokostnaden 54 000 kronor per år. (Dessa ökade inkomster till staten kan ju staten ”ge tillbaka” till näringslivet. Det viktiga är att få fram själva nettokostnaden för samhället med sextimmars­dagen.)
  Sverige har väldigt många deltidsarbetande. Runt en miljon. Tillsammans kostar deras löneökning 54 miljarder kronor. Lägger vi till kostnaderna för nyanställningar på 32 miljarder hamnar vi på en verklig kostnad för en arbetstidsförkortning med bibehållen lön som uppgår till cirka 86 miljarder kronor. Det är mycket pengar, men fortfarande mycket mindre än regeringens totala skattesänkningar som innebär cirka 140 miljarder mindre i intäkt per år för staten. Vi skulle kunna ha genomfört arbetstidsförkortningen 2005 och inte genomfört alla skattesänkningar sedan dess och haft samma standard som idag och med 6 timmars arbetsdag.
  Ekonomiskt är 86 miljarder en mycket liten summa jämfört med de totala lönekostnaderna på 2 156 miljarder som alla arbetsgivare hade 2013. Nettokostnaden är bara 3,9 procent av de totala lönekostnaderna i landet.
  Eller vi kan jämföra kostnaden med de totala vinsterna i de svenska företagen 2013. De var 944 miljarder kronor. Om företagen själva skulle betala de 86 miljarder arbetstidsförkortningen kostar skulle vinstandelen för dem sjunka från 38 till 35 procent.

  SvaraRadera
 20. Alltså är punkt 16 på riktigt? Jag svimmar ju. 33% till hen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vill könskvotera. De vill ha ett tredje kön. Då blir det konsekvensen, ja.

   Radera