Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2014-05-01 12:15

1:a majfirare hedrar terrorister och polismördare

1:a maj är en kommunistisk och socialistisk helgdag, som inrättades för att hedra terroristerna och mördarna, som mördade sju poliser i Haymarket-massakern i Chicago den 4:e maj 1886. Den kommunistiska och socialistiska andra internationalen fastställde att 1:a maj skulle vara den dag man firar dessa polismord.


Illustration från Harper's Weekly
Haymarket-massakern började som en fredlig demonstration för strejkande arbetare, men en bomb kastades mot poliserna som bevakade demonstrationen, dödande sju poliser. Polisen använde förstås sin nödvärnsrätt och besvarade angreppet och fyra demonstranter dödades. (Wikipedia)

1889 ville kommunistinternationalen att man skulle fira terroristenra och polismördarna. 1891 fastställde den andra kommunistinternationalen att 1:a maj skulle användas för att hedra terroristerna och polismördarna på Haymarket (Wikipedia). Dessa terrorister och polismördare har firats av socialdemokraterna sedan 1890, även om man gjorde firandet formellt och tvingande i hela Sverige först 1938 (Wikipedia).

Det svenska vänsterfårket går alltså idag ut och firar terrorism och polismord, och erkänner sig följa kommunistinternationalens vilja från 1889, och visar att vänsterideologierna än idag hyllar våld och mord. Alla 1:a majtalare, inklusive blivande statsminister (S)tefan Löfvén, hedrar också våld och mord.

Man kunde trott att mänskligheten hade kommit längre, men icke.

Anser man sig inte vara kommunist, socialist och inte stöder polismord och terrorism, så stannar man hemma idag. Det mest hedervärda man kan göra är att i protest mot polismord, terrorism och kommunism arbeta den 1:a maj. Om möjligt bör du upplysa din arbetsgivare om varför man firar 1:a maj, och kräva att din arbetsplats inte ska ha stängt denna dag, utan någon annan dag istället.

Extra motbjudande är att man tvingar små barn att hedra dessa polismord, genom att stänga skolorna1.. Ännu värre är det när föräldrar tar med sina barn till 1:a majdemonstrationer. Det är om möjligt ännu värre än att tvinga barn att hedra religiösa högtider eller dra dem till kyrkan, då religion åtminstone bara är forna tiders fantasyberättelser, medan polismorden, terrorismen och de miljontals som kommunismen och socialismen dödat är på riktigt. Å andra sidan har ju miljontals människor dödats även i religionens namn, och slaktandet baserat på olika versioner av fantasyberättelser fortsätter än idag. Religiösa helgdagar bör förstås också avskaffas, men fokus en dag som denna bör vara på kommunismens och socialismens offer.

Härnäst följer ett blogginlägg om de ca 100 miljoner som kommunismen och socialismen haft ihjäl enligt forskningen, även om många hävdar att dessa siffror är i underkant.

1. Vem blir först i Sverige att anmäla sig som kränkt pga att skolan har stängt den 1:a maj?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Känns fint att arbeta en dag som denna. Får väl läsa om alla skandaler och våld ikväll. Lunch hann jag med också för ovanlighetens skull :-)

  SvaraRadera
 2. Och den Ryska propagandaapparaten är naturligvis inte sena med att profitera på det socialistiska kaoset och ser här med guldglittrande ögon hur man kan fortsätta att söndra och härska i Europa.

  http://rt.com/news/156084-may-day-protest-violence/

  SvaraRadera
 3. Jobbar extra mycket dagen till ära ...

  SvaraRadera
 4. Spelar bakgrunden någon roll när de sjunger att "de dignar under skatter"... vilka de själva infört???

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Ronny Paulsson

   Men har de inte numera slopat den versen?

   Radera
 5. Din "version" av historien haltar betänkligt! Jag har kommenterat detta mer utförligt här:
  http://flutetankar.blogspot.se/2014/05/historierevisionism-hos-cornucopia.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsikterna går isär, liksom åsikten om vem som ägnar sig åt historierevisionism.

   Radera
  2. Att det var den andra kommunistinternationalen som fasställde 1:a maj är helt korrekt, det kan vi vara helt överens om, och den som hedrar detta hedrar alltså kommunismen, en ideologi som dödat åtminstone 100 miljoner människor.

   Radera
  3. Fast i det här fallet har du helt enkelt fel.

   "Haymarket martyrs", som firas var de åtta som arresterades för att ha kastat bomber på polisen och som dömdes orättfärdigt.

   "Terrorister"? Kanske.

   "Polismördare"? Alla åtta kan inte ha kastat bomben, att kalla dem för polismördare är bara spekulation.

   Radera
  4. Du anger ju Wikipedia som källa och av det som står där kan man inte ens med den mest förvrängda läsning lyckas få ut det som du påstår.
   Eller är det Wikipedias skribenter som ägnar sig åt historierevisionism?

   Radera
  5. Det framgår t ex tydligt här:

   http://www.iww.org/branches/US/CA/lagmb/lit/haymarket.shtml

   As we all struggle forward to bring about our vision of a just world for all people lets keep in mind those who sacrificed and gave their lives, for our cause, people like the Haymarket Martyrs. Albert Parsons, Adolph Fischer, August Spies, Carl Engel, Luis Lingg, Samuel Fielden, Michael Schwab, Oscar Neebe.

   Alltså exakt de åtta som greps och åtalades.

   Man kan tycka vad man vill om kommunism etc, men hågkomsten handlar inte om de okända personer som begick brotten, eller att fira att poliser mördades. utan det handlar om den efterföljande fejkrättegången där åtta man dömdes till döden för att någon kastat en dynamitgubbe.

   Rätten till en rättvis rättegång för alla tycker i alla fall jag är värt att fira. Tycker du annorlunda, Cornu?

   Radera
  6. Att det var den andra kommunistinternationalen som fastställde 1:a maj är vi överens om?

   Är vi då överens om att 1:a maj är en kommunistisk högtid? Ja eller nej?

   Sedan kan man debattera vem som var skyldig eller inte skyldig till bombdådet. Kommunisterna menar förstås, som alltid, att alla dömda alltid är helt oskyldiga. Man kan notera att alla inte benådades senare. Varför?

   Radera
  7. Rätten till en rättvis rättegång?

   Säg det till de miljontals som kommunister fängslat, åtalat, dömt (i många fall till döden) utan rättvis rättegång.

   Radera
  8. Det finns även ett monument över det här. Där står det inte "Monument över okänd polismördare" utan det är namnen på de åtta åtalade som står där. Det finns även ett separat monument över poliserna som dödades.

   Radera
  9. Ska vi fira alla orättvisa rättegångar som kommunismen ligger bakom blir det ledigt 365 dagar om året.

   Radera
  10. Sedan kan man debattera vem som var skyldig eller inte skyldig till bombdådet. Kommunisterna menar förstås, som alltid, att alla dömda alltid är helt oskyldiga. Man kan notera att alla inte benådades senare. Varför?

   Nu argumenterar du för att en dom per definition är rättvis. Det är ett extremt dåligt argument om man samtidigt vill angripa t ex kommunister eftersom Stalin också plägade hålla rättegångsteater innan han avrättade folk.

   Radera
  11. Ska vi fira alla orättvisa rättegångar som kommunismen ligger bakom blir det ledigt 365 dagar om året.

   Jaha, så ingen kan fira nånting för man kan alltid hitta på nåt som är värre?

   Vi bör inte heller uppröras över Ukraina, för situationen i Somalia är värre. Etc etc.

   Radera
  12. Nu handlade det dock inte om huruvida det är rätt eller fel att fira 1:a maj, utan om bakgrunden till varför nån föreslår att den ska firas.

   Och det har, som visat, inte något med någon polismördare att göra utan med åtta orättfärdigt dömda. Du har fel.

   Radera
  13. "Man kan notera att alla inte benådades senare. Varför?"
   Av den enkla orsaken att fyra av dem hade avrättats medelst hängning. Svårt att benåda någon som är död!

   Radera
  14. "Att det var den andra kommunistinternationalen som fastställde 1:a maj är vi överens om?"

   Förutom lite begreppsförvirring. "Andra internationalen" var det som fastställde 1 maj och de var en socialistisk/socialdemokratisk organisation. Detta var innan de splittrats i en revolutionär och en reformistisk del. Så att kalla det för "kommunistinternationalen" är fel.

   "Är vi då överens om att 1:a maj är en kommunistisk högtid? Ja eller nej?"

   Nej. Den är en arbetarrörelsens högtid med rötter från innan rörelsen splittrades i kommunister, socialister, socialdemokrater m m.
   För övrigt har 1 maj som helgdag äldre rötter än arbetarrörelsen. Den var i Sverige en helgdag från medeltiden fram till 1772 (valborgsmäss, jfr 30 april som valborgsmässoafton).

   Radera
  15. 1893 benådades faktiskt samtliga inblandade i Haymarket, inklusive de som avrättats och han som begått självmord i sin cell.

   Så, eh, fel igen Cornu.

   Radera
  16. "Åsikterna går isär, liksom åsikten om vem som ägnar sig åt historierevisionism."

   Har du börjat läsa kreationisternas propaganda Cornu? Du argumenterar som en. Åsikterna går isär och därmed kan vi lägga ner den diskussionen.

   Radera
  17. Cornucopia skrev:
   "Att det var den andra kommunistinternationalen som fasställde 1:a maj är helt korrekt, det kan vi vara helt överens om, och den som hedrar detta hedrar alltså kommunismen, en ideologi som dödat åtminstone 100 miljoner människor."

   Måhända har många dödats i kommunismens namn, men kommunismens svarta bok blir väl ändå tämligen smal jämförelsevis kapitalismens? Om det nu finns någon mening i att jämföra dödstal... Men när man ska tala om olika ideologiers och systems konsekvenser måste man även ta ett historiskt perspektiv. Att likställa socialism eller kommunism med sovjetunionen och de brott som begicks där är ju faktiskt rent anti-intellektuellt. Men som alla ideologier får de ofta sälla sig till de strukturer som uppstår i ekonomin och system, ett exempel är ju Afrika, där fundamentala strukturer fått olika länder med olika sittande partier att bedriva snarlik politik. På så sätt menar jag att man bör förstå många av de "socialistiska experiment". I teorin har socialistiska ideologier varit väldigt fientligt inställda mot stater, men i praktiken så har staten fått en central roll. Själva tanken har ju varit att dessa revolutioner (om man nu tror på det som en god lösning) skulle ta vid i redan industrialiserade länder och bära med sig de liberala och demokratiska värden som väl fanns där in i nästa system, och inte bondesamhällen. Men i mer "efterblivna" länder behöver ofta staten ta ett större ansvar för att samordna och driva på utvecklingen, vilket blev fallet för Sovjet, trots kommunismens anti-statliga ideologi. Sett till Sovjet så hade ju Lenin önskemål om att fasa ut statens makt till fördel för rådsstaterna (sovjeterna), men Stalin kom ju sedan att konsolidera makten i staten. Sen är frågan om Lenin faktiskt hade lyckats hindra att byråkratierna blev fetare, detta är ju ett problem som alla länder dras med i moderniteten.

   Dessa socialistiska experiment har ju många gånger uppstått ur inbördeskrig, där sedan generaler tagit till makten. Jag vet inte, men känns inte som generaler är de bäst lämpade politikerna alla gånger.

   Nu vill jag inte framstå som jag på något sätt vill "släta över" vad som gjorts i kommunismens namn, anser mig inte vara kommunist heller, men att inte se till omständigheter skulle jag mena är fullständigt ideologiskt och framförallt icke-vetenskapligt. Det är ungefär som att anti-kapitalister beskyller liberaler för att vara för kolonialism och slaveri a la triangelhandeln (saker som kapitalismen utnyttjat och dragit nytta av, men som nödvändigtvis inte behöver vara en inbyggd del av ett kapitalistiskt system och dynamik, utan där måste man likaså se till historiska omständigheter som kapitalismen kommit att röra sig i). För att knyta säcken; att påstå att socialism per automatik är detsamma som Sovjet eller Nordkorea (om man nu kan påstå att Nordkorea är en form av socialism alls) är som att hävda att det bara finns en kapitalism. Men historisk erfarenhet påvisar att det finns flera typer av kapitalism, likaså bör man förstå att det kan finnas olika former av socialism.

   Radera
  18. Här har du blottat lite av en anti-intellektuell ådra Cornu. Du blir fullkomligt mosad i diskussionen, men framhärdar med en brist på nyansering som du inte alltid saknar. Du har heller inte genomgående oförmågan att erkänna dig motbevisad. Bara ibland tydligen. Kanske är det tidsbrist från din sida, men det är så resultatet artar sig här iaf.

   Radera
 6. Du glömmer nämna att även nationalsocialisterna införde 1:a maj som helgdag, flera år före oss. Eller ska man helt enkelt anse att dessa ryms inom det bredare begreppet "socialister"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nationalsocialister är ju också socialister.

   Radera
  2. Precis som Zhirinovskys liberaldemokrater är liberaler. Och demokrater.

   Radera
  3. @Cornu: Då är vi eniga =) Tycker bara det är ett faktum som förtjänar att nämnas lite oftare då övriga socialister av någon outgrundlig anledning ofta tar avstånd från sina ideologiska bröder.

   Radera
  4. Det är nog så att man inte helt kan lita på det som ett parti kallar sig. Jämför med t.ex. länder där den "Demokratiska folkrepubliken Korea" (Nordkorea) anser sig vara en demokrati. Och om vi bara accepterar det utan vidare eftertanke så blir ju demokrati något vi inte riktigt är vana vid, typ satirversionen av demokrati som vi känner den.

   Vad gäller helgdagar så är det dessutom så att nytillkomna härskare ofta försöker överta etablerade helgdagar med sin egen variant, såsom den kristna julen. Själv firar jag dock fortfarande envist midvinterblot, och hänger upp döda grisar i mitt äppleträd.

   Radera
 7. Cornu jag tycker din blogg är otroligt välskriven men ibland dyker det upp rent ut sagt dumheter. Du som är en modern man borde veta att det är ganska farligt att wikipedia/googla "1:a maj" och utifrån det skriva ihop något med egna slutsatser som passar för stunden. (Vilket du verkar ha gjort/ rätta mig om jag har fel.) Historien är inte alltid så enkel som man vill få den till. Första maj har en brokigare historia än vad man kan ana.

  Läs mer om majfirandets historia på tex:
  http://en.wikipedia.org/wiki/May_Day

  Annars var det ett ganska intressant inslag på TV4 nyhetsmorgon idag om hur 1 maj firats igenom den svenska historien med allt ifrån krigsåren, nykterhetsrörelsen och politiska partier. Har ingen länk men tror du fixar det på egen hand.

  Säga vad man vill om att kommunister och socialister lagt beslag på detta datum under de senaste decennierna men majfirandet har först i närliggande tid kantats av röda fanor och plakat.

  Sen håller jag med dig i sak att det är otroligt dumt att vi tvingas till ledighet under mer eller mindre ockulta/religiösa, politiska och nationalistiska högtider. Bättra att pytsa ut ett antal dagar som vi medborgare kan disponera fritt över året. Jag vill gärna bestämma själv när jag tar ledigt ifrån löneslaveriet.

  SvaraRadera
 8. hmmm, jag anar viss sarkasm bakom dina inlägg idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen är du en analytisk, tänkande, intelligent person.

   Radera
  2. gömmer du ditt förakt bakom ironin?

   Radera
  3. Ja, ditt förakt över alla som är ute på första maj, om jag skall förtydliga mig.

   Radera
 9. ja alltid intressant med nya perspektiv

  SvaraRadera
 10. Med denna rubriksättningen och slutledning kanske du skall döpa om din blogg till Cornu Today (CT)
  Med RT som tydlig stilmässig förebild.

  SvaraRadera
 11. Cornu lille vän.
  Jag saknar att du inte nämnt att Hitlers Tyskland var det andra landet, som införde 1:a maj som helgdag. I Sverige 1939.
  Men det reser sig frågor till din text. Vad har du emot den allmänna och lika rösträtten för både kvinnor och män? Varför beklagar du tredje rikets nederlag??????

  SvaraRadera