Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2014-04-18 14:00

Ryssland är nu (mp):s drömland - bloggare måste registrera sig

Ryssland och Vladimir Putins syn på demokrati och yttrandefrihet är en stor inspirationskälla för miljöpartiet. Från och med idag måste alla bloggare med mer än 3000 besökare registrera sig i Ryssland, och kan alltså inte längre vara anonyma.Vi har alltså Åsa Romson och Vladimir Putin, bägge med samma syn på demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

Så här tycker för övrigt folket i Odessa i frågan Ryssland eller Ukraina, som sägs stå på den ryska listan av städer och regioner som man vill införliva i Ryssland, för att isolera Ukraina helt från Svarta Havet och koppla ihop Ryssland med Transnistrien. Man kan också notera att Odessaborna inte spökar ut sig i kamouflagekläder och rysktillverkade militära vapen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. För balansens skull i inläggen och för de som ser ett annat land som paradiset på jorden. Apropå synen på demokrati und so weiter. Och ja, Romson är ute och cyklar och Putin är psykopat. Gäller att vara tydlig på denna blogg.

  http://www.zerohedge.com/contributed/2014-04-16/it’s-official-america-oligarchy-and-not-democracy

  SvaraRadera
 2. Jag gillar kommentaren till det där blogginlägget på zerohedge.. "i think Democracy can work in this country, we just haven't tried it yet."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är grejen med Zerohedge?
   Siten har varit bearish sedan 2008 och haft konstant fel i sina profetior på aktiemarknaden.
   Tala nu om vad som är så fantastiskt med siten.

   Radera
  2. Enligt samstämmiga kritiker snor jag alla mina nyheter och blogginlägg från ZeroHedge. Bara så du vet.

   Radera
  3. Själv läser jag inte sajten alls längre, sedan något år tillbaka.

   Men man får vara imponerad av en konsekvent redaktionell linje, som inte ändrar sig i någon fråga eller sin omvärldsbevakning, oavsett vad som händer.

   Radera
  4. Jag är dock helt säker på att ZH kommer få rätt igen. Förr eller senare dyker marknaderna.

   Radera
  5. Zerohedge skriver om väldigt mycket mer än marknader, många artiklar är inlånade, från en mängd olika bloggare, de har faktiskt lånat material från tex din bloggranne Flute.
   Som med alla bloggar inklusive din, Cornu, så gäller det att välja ut guldkornen och inte bry sig om de inlägg som blir uppenbart subjektiva och där känslorna tar över fakta, i Zerohedge fall, vissa marknadsanalyser, i Cornus fall, analyser av läget i Ukraina och Ryssland.

   Radera
  6. Det låter som du(Cornu) och bostadsbubblan. Nån gång får du rätt men priset kommer aldrig gå under vad det var när du började yla om bubbla.

   Radera
  7. Jaså?

   Fast de som läser mina inlägg noterar att jag t ex skriver "priserna kommer fortsätta uppåt". Förändrar dock inte att det är en bubbla, som kommer krascha tids nog.

   Och i många delar av landet är priserna faktiskt lägre nu än när jag började skriva.

   Radera
  8. Känns som vi går in i en ny fas på den kommersiella sidan.
   D Carnegie hann knappt notera sig innan dom vill gå ihop med HBS II.
   Riskaptiten har ökat helt klart.
   Man blir nästan nostalgisk när man minns the good old days på 90-talet när man kunde köpa fastigheter på börsen för 65% av eget kapital.
   Numera handlas i princip alla över ek och värre ser det ut att bli.

   Radera
  9. Jaja, hitta på vad du vill. Det blir inte mer sant för det. Du har i flera år försökt förvränga statistik eller hitta skumma anledningar till att priserna egentligen inte gått upp trots att mäklarstatistik och andras siffror tyder på det, då är det bara för att det är liten tillgång och dyrare hus säljs lättare och än det ena och än det andra.
   Du har haft kronfel i över 5 år vilket är något av en bedrift får se om du kan klara 5 år till...

   Radera
  10. Aktivitetsnivån har dock ännu inte nått superkonjunkturens glada dagar ivrigt påhejad av grannkommunens stålmän.
   Sen kom naturligtvis kraschen som ett brev på posten för Sandvik och även kommersiella fastigheter.
   Den som tror att privatmarknaden klarar räntor på 6-7% är helt fel ute, marknaden tvärdog hösten 2008.

   Radera
  11. Det som är gemensamt med cornus husbubbla och zerohedges marknadsanlys är att båda korrekt har hittit något som långsiktigt inte är hållbart. När något inte är "sustainable" kommer det förr eller senare att krascha. Det svåra är timingen. Cornu och Zerohedge gör här ett bra jobb med att enträget hålla fast vid sin syn och försöka få folk att förstå, för när det väl börjar gå utför (vilket det kommer göra) blir det inte roligt.

   Radera
  12. Vad är korrekt i Zerohedge marknadsanalys?
   Det enda som är korrekt är att dom haft konstant fel.

   Radera
  13. De gör igentligen inga direkta prediktioner, men är allmänt negativa till börsens utveckling på sikt och menar underförstått att börsen står inför en krasch, och de flesta med lite insikt är nog böjda att hålla med, det svåra är som sagt, timingen. Eftersom börsuppgången (liksom husbubblorna i världen) får sitt bränsle av krediter och nytryckta pengar är den inte hållbar. Alltså ingen komplicerad matematik.

   Radera
  14. Håller helt med, de med lite insikt agerar som Zerohedge.
   De med större insikt agerar annorlunda.

   Radera
  15. Vad bra då gefle! Lycka till med ditt agerande och glad påsk!

   Radera
  16. Riktiga inflationen är betydligt högre än det konturerade KPI. Och även om företagen i gemen inte växer speciellt mycket längre och inte motiverar någon större realökning i aktievärde så kommer de ändå att hedga mot riktig inflation. Detsamma med huspriser.

   Däremot måste jag hålla med om att det just nu är ett dåligt läge att gå in i husmarknaden om man gör det på spekulation, framförallt för att; fastighetsskatten bara kan gå upp ifrån nuvarande avgift och räntan kan i princip också bara gå upp ifrån nuvarande historiskt låga nivåer. Behöver man ett bra boende är det däremot bara att slå till om man klarar marginalerna.

   Radera
  17. @Unknown

   Synpunkten framförs då och då, men beläggen för att inflationen är betydligt högre än KPI syns aldrig till (bortsett från enstaka anekdotiska belägg om att någon utvald vara minsann stigit i pris snabbare än det påstådda genomsnittet).

   Samma fråga skulle man kunna ställa sig om företagen (även om du svävar lite på målet där genom att inte specificera hur mycket de skulle behöva växa för att växa "speciellt mycket").

   Radera
  18. Ja du kan följa nästan vilken enskild produkt eller tjänst som helst så kommer du se att de ligger högre än KPI.
   Några få exempel på 20år:
   Biopriset 3ggr KPI
   Taxi 3ggr KPI
   Buss 5ggr KPI
   Huspriser 7ggr KPI
   Disponibel inkomst nästan 2ggr KPI

   Men 100" tv har blivit bra mycket billigare.

   Radera
  19. @Unknown

   Naturligtvis kommer du med några anekdotiska "bevis", väntar fortfarande med spänning på ett riktigt belägg för att inflationen är betydligt högre än KPI. Någon gjorde ett misslyckat försök att hänvisa till matkostnader som tydligen stigit i lägre omfattning än KPI.

   KPI är ett viktat medel av prisutvecklingen och det innebär ju att vissa varor stiger mer än så och andra stiger mindre. Att påvisa existensen av varor som stiger snabbare än KPI är alltså inget fungerande belägg.

   Radera
 3. Det finns väl ingen som helst önskan från Moskva att införliva östra och södra Ukraina samt Transnistrien i den Ryska federationen. Man ska inte tro allt vad inhyseshjonet i Arvfurstens palats säger.

  Det faktum att de har annekterat Krimhalvön, får man väl se som ett återbördande av en fyllegrej, som lovades bort i fyllan och villan i samband med den uppsluppna stämning som rådde efter den röde tsarens frånfälle ett år tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl ingen som helst önskan från Moskva att införliva östra och södra Ukraina samt Transnistrien i den Ryska federationen. Man ska inte tro allt vad inhyseshjonet i Arvfurstens palats säger.

   Säjerdudetdu? Igår hade Putin en maratonlång TV-show där folk fick ringa in och snacka direkt med Putin. Vad sak han där tro? Jo, han beskrev Ukraina som:

   It’s new Russia. Kharkiv, Lugansk, Donetsk, Odessa were not part of Ukraine in Czarist times, they were transferred in 1920. Why? God knows.

   Hur tolkar du det uttalandet?

   Radera
  2. Ja, oöversatt använde han ju namnet "Novorossiya" för Donbass-regionen. Du kan ju fundera på vilken innebörd det har. Vilken politisk ståndpunkt har t ex någon som kallar Israel för "ockuperade Palestina", t ex?

   Radera
  3. http://www.huffingtonpost.com/2014/04/18/putin-novorossiya-ukraine_n_5173559.html

   Läs här.

   Radera
  4. Ytterligare:

   Samtidigt som Putin satt och sa diverse saker i TV - bl a påminde han om att han var auktoriserad av sitt parlament att invadera Ukraina - satt hans utrikesminister Lavrov i Geneve och lovade den exakta motsatsen till Putins uttalanden.

   Radera
  5. Ja det är min realistiska bedömning.

   Han har kallat ukainarna för broderfolk. Det räcker långt för mig.

   Om nu Putin skulle annektera Donbass-regionen, bör man fråga sig varför han ska nöja sig med det, och inte fullfölja med att införliva Kiev i det ryska riket? Dvs. ett utplånande av Ukraina.

   Radera
  6. Han har kallat ukainarna för broderfolk. Det räcker långt för mig.

   "The assertion that it is the intention of the German Reich to coerce the Austrian State is absurd"

   Adolf Hitler - 30th January 1934

   "Germany neither intends nor wishes to interfere in the internal affairs of Austria, to annex Austria, or to conclude an Anschluss."

   Adolf Hitler - 21st May 1935

   "Germany has concluded a Non-Aggression Pact with Poland... We shall adhere to it unconditionally... we recognize Poland as the home of a great and nationally conscious people."

   Adolf Hitler - 21st May 1935

   "Germany has solemnly recognized and guaranteed France her frontiers as determined after the Saar plebiscite... We thereby finally renounced all claims to Alsace-Lorraine, a land for which we have fought two great wars."


   "Germany neither intends nor wishes to interfere in the internal affairs of Austria, to annex Austria, or to conclude an Anschluss."

   Adolf Hitler - 21st May 1935

   "I have no further interest in the Czecho-Slovakian State, that is guaranteed. We want no Czechs"...
   Adolf Hitler - 26th September 1938

   ...etc etc.

   Om nu Putin skulle annektera Donbass-regionen, bör man fråga sig varför han ska nöja sig med det, och inte fullfölja med att införliva Kiev i det ryska riket? Dvs. ett utplånande av Ukraina.

   I Ossetienkonflikten kunde han parkerat stridsvagnar utanför presidentpalatsen i Tbilisi om han ville, också. Kriget var redan igång, ryska trupper stod långt in i Georgien. Men det gjorde han inte. Varför? För att det räcker med Ossetien för att hålla resten av Georgien svagt och under kontroll. Samma sak gäller för Ukraina, så klart.

   Ockupation är drygt och jobbigt, låt den ryssvänliga, lokala minoriteten/majoriteten hålla det under kontroll så långt det går, så att man slipper offra ryska gossar. Vare sig det är Donbassryssar, osseter eller moskvatrogna tjetjener.

   Radera
  7. @Ben Dover 19:05
   Varför pratar Putin engelska?

   Radera
  8. Antagligen av samma skäl som han enligt dig pratar svenska, eftersom han kallade ukrainarna för "brödrafolk"?.

   Seriöst, är det där tramset det enda du har att komma med? Hittade du inte ens nån felstavning att klaga på? I så fall - i rest my case. On your face.

   Radera
  9. BD konstaterar tydligen att en engelsktalande Hitler aldrig har kallat Ukraina för broderfolk vilket därmed bevisar att Putin måste anfalla Ukraina. Eller nåt sånt.

   ----

   Oavsett om någon bryr sig vad de vill så finns här en sida där innevånarna i sydöst kan rösta och här med Googles översättning.

   Radera
  10. lol på gruelse

   Och Karnevalist, du anstränger dig verkligen för att få saker fel. Hoppas du påverka några nötter som inte förstår vad det är BD visar med sina exempel?

   Ni är ju så sjukt naiva. Putin skulle aldrig vara något annat än 100% uppriktig. Han skiljer sig från världens alla politiker genom hela historien genom att ALLTID tala enbart sanning och aldrig ha baktankar med ngt.

   Och ordet "Brödrafolk", det är magiskt, som stjärnstopp, eller abrakadabra. Det är ju uppenbart att det hindrar honom från att mena ngt annat, vilja eller ens kunna göra något som går emot det uttalandet.

   Radera
  11. Ben Dover
   Jag trodde Israel var det ockuperade Palestina, eller ? Har sionister rätt att ockupera ett annat land har väl ryssar samma rätt , eller gäller "vit mans" dubbelmoral och ändring av regler under spelets gång bara ibland ?

   Radera
  12. @ rahleigh2014-04-19 10:01:
   "Putin skulle aldrig vara något annat än 100% uppriktig. Han skiljer sig från världens alla politiker genom hela historien genom att ALLTID tala enbart sanning och aldrig ha baktankar med ngt." -

   Om du tror att Putin aldrig ljuger och har baktankar har du fattat fullständigt fel.
   Läs noga vad BD skriver och du inser snart att Putin = Hitler = samma lögner. Finns ingen anledning att ifrågasätta BD:s överlägsna logik och slutledningsförmåga. Svart på vitt att Putin ljuger alltså.

   Radera
  13. Att du måste hitta på saker jag aldrig sagt, och sen angripa dem, det betyder nog att du inte har så jävla mycket att komma med va? I rest on your face, som sagt.

   Radera
  14. Jag trodde Israel var det ockuperade Palestina, eller ? Har sionister rätt att ockupera ett annat land har väl ryssar samma rätt , eller gäller "vit mans" dubbelmoral och ändring av regler under spelets gång bara ibland ?

   Rättfärdigheten i Israels existens kan man så klart diskutera - ffa med avseende på om man hade rätt att ge bort det 1948.

   Men det hör knappast till den här diskussionen, och de flesta brukar oavsett åsikt inte benämna Israel som "det ockuperade Palestina". Att använda den terminologin är ett tydligt ställningstagande - precis som att kalla östra Ukraina "Novorossiya".

   Radera
 4. Vafan Ben Dover. Unna dig nu en påsköl och koppla av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har nog redan unnat sig tillräckligt många vad det verkar.

   Radera
  2. Nej, din ryska morsa satte i sig allihop och spydde ner hallmattan tyvärr. Men hon glömde å andra sidan 20-lappen på nattygsbordet så det kan vara jämnt.

   Radera
 5. Svar
  1. Fantastiskt inlägg! Är Kent Lungren ditt riktiga namn? Ska det inte vara Lundgren? Eller är det ett skämt med ett helt otroligt djup?

   Radera
  2. @Kent Lungren

   Kalle Anka är ett riktigt namn. Frågan är vilken nytta det tillför att man använder riktiga namn som pseudonymer? NB att ett riktigt namn som pseudonym inte innebär att man visar vem man är (och ens om det skulle vara skribentens faktiska namn så pekar det ut skribenten i olika unikt beroende på vilket namn man har).

   Folk kan ha olika bra anledningar till att vilja vara anonyma. Möjligheten till att kunna vara anonym är en del av yttrandefriheten.

   Radera
 6. "Från och med idag måste alla bloggare med mer än 3000 besökare registrera sig i Ryssland, och kan alltså inte längre vara anonyma."

  Cornyboten har uppenbarligen börjat hämta nyheterna från CFR, då medföljande twitterlänk med två veckor gamla fotot från Odessa kommer från onkel Bildt (*vinkar*).

  Och Cornuboten - inga länkar som bekräftar din "story" om obligatoriska registrering av bloggare i Ryssland (högst sannolikt för att "nyheten" var lika trovärdig som obligatoriska registreringen av Judar i Ukraina)?!? Fy skäms...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du diskutera sanningar så kan vi börja med Lukins namnteckning. Hur var det med den?

   Radera
  2. Herregud, vilken jävla idiot! Det finns tillräckligt med fotobevis (t.o.m. Guardians länk med integrerade texten av överenskommelsen innehåller ett) om vilka som var med och skrev under.

   Förresten har dina Zionazi polare aldrig ifrågasatt Lukins namnteckning, så är du ganska ensam i den "kampfen". Känner du dig exceptionell?

   PS: skaffa dig ett jobb; har hört talas om att försvaret söker nyttiga idioter, passar dig perfekt!

   Radera
  3. Idiot?

   OK, din smutsiga kuksugare. Här är en länk från Voice of Russia:

   http://voiceofrussia.com/news/2014_02_21/Russia-EU-to-cooperate-on-settling-crisis-in-Ukraine-amid-respect-for-its-sovereignty-Moscow-4722/

   No Russian envoy Vladimir Lukin's signature on Ukraine crisis settlement document doesn't mean Russia not interested in compromise, it said.

   Så, din lobotomerade barntafsare, till och med ryssarna själva erkänner att han inte skrev på. Förutsatt att du lärde dig engelska medan du satt i särskolan och dreglade kan du också läsa det ovan.

   PS: skaffa dig ett jobb; har hört talas om att försvaret söker nyttiga idioter, passar dig perfekt! Jag har ett jobb, det går ut på att sälja din mamma till högstbjudande.

   Radera
  4. +1 Tack Ben du gjorde min påsk :)

   Radera
  5. Dra åt helvete med din smutsiga mun, ditt jävla mongoloida avskum!

   Gå knulla din mamma och din syrra så kan ni få lite mer i socialbidrag.

   Radera
  6. Jaha, så du får kalla folk idiot, men andra får inte kalla dig nåt? Verkar vettigt. Man fattar varför du gillar Putin, ni ser er båda som nån slags speciell Messias.

   I ditt fall är du dock endast speciell in a special Olympics kinda way.

   Radera
 7. Nog är livet spännande, för inte så många dagar sedan kunde men läsa. -det är inte rysk militär som är på Krim, det är självförsvarsgubbar. Nu när Putin både tackat ryska militären för gott arbete samt i direktsändning meddelat ett de snälla gröna gubbarna är rysk militär. Borde kanske några gå och bikta sig.

  SvaraRadera
 8. Fritt bloggande hotar demokratin.
  X byggbolag kan anställa en bloggare till att sprida löner och lura folk till köpa bostadsrätter med enstegstätad fasad och noll avskrivning, priserna stiger i all oändlighet.

  Det finns betalda bloggare som sprider falsk information till godtrogna svenskar, om alt möjligt är det demokrati?

  Om cornu säger att det är överpriser på bostäder så kan dom med pengar betala en ekonom för att sprida falsk propaganda mot det cornu säger, demokrati?

  Nätet är fult av propaganda.
  Det är bra att visselblåsare kan få blogga anonymt men det utnyttjas även av dom med dolda agendor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i allra högsta grad demokratiskt att bedriva blogg om de ämnen man känner för. Oavsätt om det är lögn eller ej. Därimot kan det vara omoraliskt men det har inte med demokrati att göra.

   Glad påsk allihop!

   Radera