Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2014-04-02 16:10

Redigering av bokmanus

Jag sitter och redigerar manuset på Stjärnklart, som kommit i retur från redaktören. Därmed blir det nog inget mer blogginlägg idag.


Visserligen är jargongen att jag kan markera hela dokumentet och klicka på Accept change-knappen, så är det hela klart. Men som författare är det fortfarande mitt verk, och min upphovsrätt och mitt ansvar. Det är alltid författaren som får skiten, aldrig redaktören, så jag måste dessvärre nagelfara vartenda infogat eller struket kommatecken, varje bruten mening och varje struket ord och väga alla dessa för eller emot.

I 99% av fallen går jag på redaktörens vilja, men problemen är den där sista procenten.

Har under dagen nått till kapitel tio av sjuttiosex, plus epilog. Kapitlen är dock kortare än i Midvintermörker och Midsommargryning och motsvarar mer 1-5 delkapitel i de tidigare böckerna, med allt från en till tjugo sidors längd.

Förhoppningsvis är jag klar med genomgången av redaktörens arbete nästa vecka, och därnäst blir det sättning av manus till en inlaga för bok, och sedan korrekturläsning av den satta texten. Sedan kan jag på allvar ta itu med uppföljaren till Stjärnklart.

Johan Zillén på Killbergs i Skåne listar Stjärnklart som en av de böcker han ser fram emot i Svensk bokhandels sommarkatalog. Stjärnklart släpps den 29:e augusti och uppföljaren förhoppningsvis hösten 2015.

4 kommentarer:

 1. Imponerad av att du får så mycket gjort. Men du sitter väl inte och kommenterar andras bloggar..

  SvaraRadera
 2. Och på fredag kommer Goodbye World ut på iTunes

  SvaraRadera
 3. Glöm inte att dubbelkolla eventuella sär skrivningar...

  SvaraRadera
 4. Kan du inte dra ihop ett inlägg med dina favoriter inom fantasy/fantasyförfattare. Det har du kanske gjort redan i något tidigare inlägg, i så fall får du gärna länka till det eller ge mig någon sorts riktlinje så jag kan hitta det, tack!

  SvaraRadera