Aktuellt

Du följer väl Folkhälsomyndighetens rekommendationer - här är de

Så här under coronapandemin är det extra viktigt att vi alla tar gemensamt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För sak...

2014-04-17 10:31

Miljöpartist: (mp) vill visst förbjuda anonyma bloggar - i hela världen

Miljöpartisten Tomas Melin skriver att (mp) visst vill förbjuda anonyma bloggar, och att det inte bara var en groda som hoppade ur Åsa Romsons mun. Dessutom ville man förbjuda anonymiteten i hela världen, alltså även hos diktaturer. Detta enligt hans icke-dolda Facebooksida.


Jag har tagit skärmdumpar på Facebook-sidan, ifall den spärras senare.

Följande skrivs:
"Det är lätt att konstatera att partiet ändrat ett stycke (jämfört med det som nu ligger ute här http://www.mp.se/just-nu/atgarder-mot-nathat), närmare bestämt i punkt 4b. I ursprungsförslaget står nämligen:
”Vi vill därför att det i Sverige och genom ett internationellt arbete, skall tas fram ett regelverk som medför att det alltid ska finnas en tydligt ansvarig person eller organisation bakom en sida, som är beredd att ta på sig ansvar för vad som sker på sidan. Hemsidor som vänder sig mot svenska konsumenter och aktörer, ska fullt ut omfattas av det regelverk som gäller här.”
Det Åsa sa i radio var alltså inte alls fel."
SVT har också lagt ut (mp):s ursprungliga text (PDF) från den 7:e april. Samma text finns alltså där om Facebook-sidan spärras. Där framgår det också att svenska lagar ska omfatta alla hemsidor som riktar sig mot svenskar, oavsett var de råkar vara belägna.
"Hemsidor som vänder sig mot svenska konsumenter och aktörer, ska fullt ut omfattas av det regelverk som gäller här."
Åsa Romson själv sade:
"Det blir fel uttalanden i bland i politiken, det är inte någon lätt bransch man är i. Det får jag ta på mig som gjorde uttalandet. Det var otydligt och skapade en oro."
Det finns alltså inga som helst tvivel om att detta var (mp):s officiella politiska linje, och var inte en groda.

Åsa Romson och miljöpartiet ljuger alltså när hon säger att det var "fel uttalande" och att hon ska "ta på mig uttalandet" eller att det var "otydligt". Planen att förbjuda anonymitet, inte bara i Sverige, utan även internationellt, finns skriftligen och var något som (mp) tog fram tillsammans och i samförstånd internt i partiet, och inte en Romsongroda.

Åsa Romson kommer sannolikt, om hon inte tar ansvar på riktigt och avgår omgående, bli minister i den kommande vänstersocialistiska regimen. Hennes parti vill förbjuda anonymitet på Internet, i hela världen, och det var inte något oplanerat uttalande som får stå för henne. Hon själv visar sig vare sig stå för sina uttalanden eller för partiets genomtänkta och nedskrivna politik. Hon är helt enkelt inte regeringsduglig, och partiet står dessutom inte för grundläggande demokratiska rättigheter och yttrandefrihet. Därtill tror partiets aktiva på en massa pseudovetenskap och konspirationsteorier.

Tillägg: Det finns ett redan land där man måste registrera sig för att få blogga, och det är Ryssland.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

51 kommentarer:

 1. Eftersom en stor del av journalisterna sympatiserar med partiet så kommer vi inte se så många kritiska artiklar om miljöpartiet, oavsett vilka ogenomtänkta och idiotiska förslag de kommer med.

  Förresten, minns någon när miljöpartiet kom med ett realistiskt förslag som gynnar miljön? Själv tycker jag att partiet mest ägnar sig åt olika flummiga vänsterfrågor istället för miljö...

  SvaraRadera
 2. En stilla undran är: med vilken militär de skall forcera svensk lags giltighet globalt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det miljöpartistiska icke-våldsförsvaret, förstås.

   Radera
  2. "Vi har skickat över en värdegrundsofficer till Ryssland. De har kapitulerat."

   Radera
  3. Skicka en genusvertare som är riktigt på hugget.

   Annars kan man ju ta till den beprövade varianten som används i riktigt svåra fall: We shall overcome! Carl Bildt verkar dock ha övergett den i sina resonemang.

   Radera
 3. Va? Har svt börjat granska makten åt folket??? Annars granskar ju gammelmedia bara folket åt makten.

  SvaraRadera
 4. Bra, Cornu, att du granskar mp.
  Deras program är hårresande.

  http://www.mp.se/sites/default/files/miljopartiets_partiprogram_lagupplost_2013.pdf

  Ta migration sid 36-37 t ex. Om du har modet att skriva om detta tabubelagda område, vore det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver inte om ämnet, för jag har blivit av med 98% av den kommentarsfältförpestande (sd)-svansen. Och vill gärna slippa dem även framöver.

   Radera
  2. Du skriver inte om ämnet för att du inte kan argumentera för din ståndpunkt. Enklast att förbjuda diskussionen då, eller hur?

   Radera
  3. Men du har väl sett till att låta vaccinera dig och barnen mot TBC.
   Frun även, givetvis.
   Ingen order men ett gott tips.

   Radera
  4. Vi ska vaccinera oss men vad jag förstår har vaccinet begränsad verkan. Framför allt har väl vaccinet verkan mot TBC-stammar som cirkulerar i området där vaccinet togs fram. Står väl dock att vaccinering verkar förhindra infektion i hjärna, och det får väl räknas som positivt. Alla bäckar små kan dock inte stämma en å.

   Radera
  5. Det är kanske regeringen hemma hos Cornu som har bestämt att Cornu inte skall skriva om vissa saker. Toffelhjältar är en evolutionär återvändsgränd. When men don't dare to be men. Sorry, Cornu. Bra att du skriver om många andra väsentligheter i alla fall. Förr eller senare kommer debattklimatet oundvikligen förändras, när verkligheten kommer ifatt.

   Radera
  6. Angående Miljöpartiets partiprogram, så är det en studie i självmotsägelser, där ordet verklighetsfrånvänd tas till helt nya nivåer.

   Radera
  7. Det är väl bara bra att han lärt sig att det går åt skogen i kommentarsfälten om han skriver nåt som triggar igång folkhemsådran i folket?

   Den diskussionen går ju att ha på andra ställen om man nu vill det.
   Inte för att det egentligen leder någonstans att ha den diskussionen med någon meningsmotståndare som redan spikat sin ståndpunkt berghårt.

   Läste förresten en skylt på "Chilli"häromdagen, som löd ungefär såhär:
   "Jag gör bara det som rösterna i min frus huvud säger åt henne att säga till mig att göra"

   Men jag gillar verkligen granskningen av MP då den inte förekommer någon annanstans

   Antagligen så räknas jag till SD´s svans, men oroa er inte jag kommer nog inte att rösta på SD ändå eftersom den politiken räcker inte för att rädda landet längre.

   Radera
  8. Slarv av mig!
   Mea culpa
   Det skulle, Lars W, givetvis efter WHO konstaterandet av polio i Syrien
   även varnas och rekommenderas vaccinering mot detta!
   Barnen, tänk på dem.
   Du tittar på min svans?
   Ja, den viftar.
   Men som varg...

   Radera
 5. Det är inte utan att man blir lite nyfiken på vad det finns för skelett som gömmer sig i Åsa Romsons garderob. Något stort måste det vara om hon anser sig ha rätten att reglera vad som skrivs och vem som skriver på Internet. Källsorterar hon inte?

  SvaraRadera
 6. Samma parti som försökte väcka en motion om att ompröva datalagringsdirektivets införande i Sverige nu när EU-domstolen ogiltigförklarat det (blev såklart nedröstade av S, M, Fp och C), har alltså en ledning som inte fattar att förbud mot anonyma bloggar bara är möjligt med global massövervakning och datalagring.

  Det ger mig intrycket av att det finns en falang inom partiet som förstår internet,demokrati och mänskliga rättigheter, och att de fått gehör för idéerna medan de var poppis hos kidsen (och stureplanscentern), men när det kniper så visar det sig att de inte har något reellt inflytande över partiets politik.

  SvaraRadera
 7. Bra att du slår ner på MP Cornu, det är i mitt tycke det parti som resonerar mest ologiskt i de flesta frågor. Kommer vi till migrationsfrågan finns det 7 partier som resonerar ologiskt och ett med klar logik (dock bajsbrun i PK Sverige). Bajsbenämningen används för att argumenten är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så! Är det ingen 7-klöver-politiker eller journalist som tror på demokrati?

   Radera
  2. Fö tycker jag Cornu valt rätt hållning. Påbudet är att inte prata med SD. Ingen kan utmana det. Man blir garanterat lynchad. Det svenska demokratin liknar alltmer ett kadaver. Stanken tilltar och är redan klart värre än bajslukt....

   Radera
 8. Viket fantastiskt parti MP är. 30 miljoner nysvenskar via invandring.
  Lägg ner och ta bort all kärnkraft, vattenkraft och fossilkraftverk. Bygg vindkraft som ingen verkar vilja ha. I Sörmland tror jag inte det finns ett enda och de som planeras överklagas hela tiden. Alla vill ha men inte hos mig.
  Sen censurerar vi nätet och tar bort grundläggande demokratiska rättigheter och yttrandefrihet.
  Heja Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte det en del av Centerns program?
   Är partierna så lika?
   Vet inte om jag förmår att läsa programmen...

   Radera
  2. "30 miljoner nysvenskar via invandring." Huh?

   Radera
  3. Lebensraum Sörmland ?

   Radera
  4. Dessutom påstår (mp) i sitt partiprogram på sid. 37 att Sverige är rasistiskt.

   Radera
  5. @Nils Nilsson

   Nämndes det i partiprogrammet en siffra om 30 miljoner, eller var har du läst detta? Det jag hittade när jag hastigt skummade igenom deras program, var att; "Sverige som föregångsland ska öppna gränserna för fri invandring." I så fall blir ju en angivet antal om 30 miljoner irrelevant. Fri invandring till ett samhälle som enligt (mp) "präglas av rasism"? Häbba häbba...

   Radera
  6. I konsekvensens namn skall man förstås också ha fri invandring till länder som:

   183  Seychellerna 81 895
   184  Dominica 72 386
   185  Andorra 71 822
   186  Antigua och Barbuda 69 481
   187  Marshallöarna 61 815
   188  Saint Kitts och Nevis 39 349
   189  Liechtenstein 34 247
   190  Monaco 32 671
   191  San Marino 29 615
   192  Palau 20 842
   193  Nauru 13 528
   194  Tuvalu 11 992

   Man skall dock inte förvänta sig att Molluskhjärnepartiet de pseudogröna och pseudogoda (Mp) skall klara av att vara konsekventa.

   Radera
 9. Fantastiska avslöjanden om MP. Det är ju tom värre än jag trodde. OCH mer än hälften av journalistkåren är mp:are!

  SvaraRadera
 10. Väldigt dåligt hanterat av MP, men naturligtvis positivt att de omedelbart stekte sitt förslag när de insåg hur dåligt det var. Alla kan göra fel, nu gjorde de dubbelfel men man får vara lite förlåtande.

  SvaraRadera
 11. Moderaterna driver Miljöpartiets migrationspolitik. Idag hör man på radio att programmet Kaliber uppger att 35 person dött inom den svenska sjukvården på grund av överbeläggningar. Det fattas 1400 läkare och gud vet hur många sjuksköterskor och barnmorskor. Över 2000 värdplatser har försvunnit sedan år 2000 när samtidigt befolkningen ökat med 1 miljon.

  Läkare är livräddare, det fattas 1400 livräddare, vilkas liv ska inte räddas?

  Förra år kom det 115000 invandrare, i år väntas 127000. Många med dålig hälsa och stort vårdbehov. Vilka ska stå tillbaks för att ge dessa människor sjukvård? Hur många läkare och vårdplatser kommer att fattas nästa år? Samma förhållande inom tandvården.

  Enbart KRISEN, ÖVERBELÄGGNINGEN och LÄKARBRISTEN inom svensk sjukvård är anledning till ett totalstopp för all humanitär invandring under minst en generation. Lägger man därtill till krisen Skolan, den galopperande grova brottsligheten är svaret enkelt.

  Hur kan en befolkning utsättas för dessa övergrepp utan att protestera och vad ska till för att svenska makthavare ska vakna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du nämner att vi skall ta in fler läkare från Polen, de är riktigt duktiga och arbetsvilliga tycker jag, inte som de "svenska" läkarna som är på påsklov.

   Radera
  2. @Phatcuru
   Dags för att gå till optikern, var hittade du ta in fler läkare och Polen i texten ovan?
   Samma debatteknik som vanligt - att läsa mellan raderna och göra sina egna tolkningar. Den typen av resonemang håller inte längre.

   Radera
  3. @Phatcuru

   Varför ska vi ta ifrån polackerna deras duktiga läkare. Unnar du inte polackerna en god sjukvård i sitt eget land?

   Radera
  4. Våra politiker är distinkt osolidariska när de tillåter invandring av kvalificerad arbetskraft från länder som skulle behöva behålla den arbetskraften för egen del. Hör ni det Fridolin och Romson m fl, ni är ärkekräk när ni tillåter brain drain från fattiga länder!

   Radera
  5. Tycker det är synd att vi inte fokuserar på braindrain.... våra politiker tänker mest tvärt om känns det som, för inte är merparten av de som kommer hit några högutbildade eller kompetenta. Det trist är ju att mycket kompetent arbetskraft har svårt att få uppehållstillstånd här, medans en del får det bara dom säger dom tappat sitt pass.

   Radera
 12. Miljöfascisterna de grön-bruna. Kom ihåg att allt grönt från våren/sommaren blir brunt på hösten. Undrar om septemberval är en färgindikator?

  mvh
  Statsmannen

  PS: Cornu, den enda seriösa granskaren av MP.

  SvaraRadera
 13. Läste igenom PDFen som länkas, (http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/files/1646/14248.pdf) det går väl att tolka det som att det skall gå att köra http://www.dmca.com/FAQ/What-is-a-DMCA-Takedown på "övergrepp" istället för att vara för icke anonymitet? eller?

  Det kan man väl redan idag göra mot flera länder och http://sv.wikipedia.org/wiki/Rikspolisstyrelsens_sp%C3%A4rrlista och http://www.opendns.com/ samt https://www.mywot.com/ är väl liknande initiativ som är "frivilliga"

  SvaraRadera
 14. Miljöpartiet är det enda partiet som tjänar på att ha en frånvarande ledning. När båda halvrören var föräldralediga steg opinionssiffrorna. Gissa varför.
  http://varjager.wordpress.com/2014/04/17/redaktionerna-ar-mps-basta-valarbetare/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte samma sak med sossarna?

   Radera
 15. Eftersom intresset än så länge förefaller litet för ett politiskt parti med namnet EkoSoLiD och en socialliberaldemokratisk ekosystemism som ideologi, så föreslår jag att ni röstar på Anti-partiet, vars syfte är att upplösa partisystemet, som uppenbarligen har överlevt sig själv. Ta en blank röstsedel och skriv dit Anti-partiet. Skriv också dit ditt eget namn om du känner för det. Kommer vi mot förmodan in i riksdagen om fem månader så lottar vi ut riksdagsplatser bland våra sympatisörer eller bland alla intresserade som kan uppvisa rimliga kunskaper om samhälle, teknik och miljö. Förutsatt att vallagarna tillåter något sådant förstås.

  SvaraRadera
 16. Det är väl bara bra att partier kan ändra sig efter vad opinionen har för åsikter? Ogenomtänkta förslag läggs fram varje dag det är tyvärr rätt oundvikligt, det viktiga är att de ändras enligt mig, nej jag är inte medlem i mp och tycker de har andra hål i sin politik främst den som berör energi.

  SvaraRadera
 17. Nu är ju detta bara prat - än...
  Under tiden genomförs olika förändringar som just begränsar den medborgerliga friheten.
  Så brukar det vara...
  Att blogga när man blivit hysterisk över felaktigheter i samhället är ju bra...
  Men bättre vore ju om man kunde stoppa eländet i förväg.
  Det som genomförs utan protester...
  Just nu...

  SvaraRadera
 18. Off-topic men hade varit intressant med ett inlägg som adresserar att Aftonbladet nu är en putin-kramare: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18739386.ab

  SvaraRadera
 19. Jag har nu läst valda delar av Miljöpartiets partiprogram, samtidigt med vetskapen att det finns en överrisk att svenska journalister röstar på MP.

  Jag frågar mig vad har Moder Svea gjort för ont, då hon våldförs av dessa konspirerande ondsinta normalbegåvningar, som vill hennes utdragna död? Var det något som hände under VK2, som uppförstorat av dessa ondsinta analytiska obegåvningar, har fått monstruösa proportioner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt nog läser jag om Gullivers resor.
   Har ni den till hands i oavkortat skick: läs tredje resan till Laputa.
   Gäller avsnittet om "förslagsmakarakademien i Lagado."
   En skrämmande likhet med mp...

   Radera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Förslaget om att begränsa yttrandefriheten är inte det första. MP har tydligen lagt fram förslag i EU om att göra det förbjudet att ifrågasätta invandring och islam.

  Om det ska vara obligatoriskt med att visa sin identitet vid bloggande vore det på sin plats och ta itu med den otyglade vänsterpöbeln. Det krävs ju inte särskilt kontroversiella åsikter för att få AFA och andra vänsterextremistiska grupper på halsen. Men det tycker kanske inte MP är något problem, för då blir det inte så många som vågar uttrycka "fel åsikter". MP har utvecklats från ett enfrågeparti till ett tydligt marxistiskt parti.

  SvaraRadera
 22. Hej!

  Till att börja med: Du tycks utgå ifrån att jag av misstag publicerat inlägget offentligt. Det stämmer inte. Det var högst medvetet och dina skärmdumpar var helt i onödan för jag kommer åtminstone inte ta ner inlägget.

  Jag har under flera år öppet kritiserat mitt parti när jag tyckt det varit befogat och kommer fortsätta göra det.

  Däremot tycker jag att den bild du målar upp av kritiken är helt felaktig. Jag påstår inte alls att Mp driver att förbjuda anonymitet i hela världen eller ens i Sverige. Tvärtom vet jag för ett faktum att vår politik är den rakt motsatta. (Se vår riksdagsmotion om digitala rättigheter: ”6.1 Rätten att var anonym” http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/_H102N441/)

  Min kritik ligger alltså inte i att Mp i det dolda skulle sukta över att döda anonymiteten, utan dels om att man i det här fallet gjorde ett utspel som var så erbarmligt illa genomarbetat och förankrat att det gick emot den politik som faktiskt är partilinjen och dels att man när man upptäckte detta inte tog ansvar för det utan började skylla ifrån sig och mörka.

  Det senare är också illa, och för det förtjänar partiet kritik, men låt den kritiken då vara saklig och låt oss då inte hitta på massa dumheter om att mp vill förbjuda anonymitet i hela världen.

  Vänligen,
  Tomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Vill du ha ut din replik som separat blogginlägg för bättre spridning?

   Radera
  2. Fantastiskt, Tomas
   Tänk att ha direktkontakt med självaste mp.
   Jag har i en tidigare kommentar hänvisat till J. Swifts Gullivers resor.
   Tredje resan.
   Till Laputa.
   Originaltexten finns på nätet.
   Det gällde " förslagsmakarakademien i Lagado".
   Troligen har svenska mp hämtat sitt program och handlande helt därifrån.
   Vore mycket tacksam för en bekräftelse från din sida!
   Mycket vördsamt

   Radera
  3. @Tomas Melin

   Man kan ju alltid "skylla på" att utspelet/förslaget var illa förankrat, men med tanke på att det gjordes av en av de som skall representera miljöpartiet i riksdagen (och att de tydligen lyckas få med det i något "partiprogram") så bör man ju fråga sig vad det egentligen blir man röstar på ifall man röstar på miljöpartiet.

   Nu var de ju lyhörda och insåg att sitt klavertramp, men man bör veta att politiker blir betydligt mindre lyhörda när de väl fått sitt mandat att bestämma. Man kan tänka sig att det finns en hel del influenser från övriga vänstern bland miljöpartiet (inklusive de totalitära inslag som finns där) då miljöpartiet knappast längre kan framställa sig som det blockpolitiskt oberoende parti de framställde sig som när de tog sig in i riksdagen.

   Radera