Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2014-04-12 13:42

Filippa Reinfeldt: Svårt sjuka "häftig" underhållning på Nya Karolinska

Filippa Reinfeldt (m), presenteras i ett reportage hos Bonnier/DN som "star quality" inom landstingspolitiken. Och hon tänker verkligen på underhållningsvärdet, då svårt sjuka på Nya Karolinska blir "häftig" underhållning.


Nya Karolinska är ett bygge som ska kosta Stockholms läns skattebetalare 52 miljarder under 30 år, och på köpet ge stockholmarna färre vårdplatser än innan, dvs en satsning helt i linje med (m)oderat försvarsretorik - mindre för mer eller samma pengar.
Nya Karolinska under uppförande 10:e april 2014.
Bygget ska bland annat, enligt Filippa Reinfeldt, bjuda på häftig underhållning genom att svårt sjuka ska rullas fram och tillbaka genom glaskorridorer, fullt exponerade för folk på Gävlegatan.

I Bonniers artikel säger Filippa Reinfeldt:
"Gävlegatan ska gå rakt igenom sjukhusområdet. Folk på trottoarerna kommer att se personalen springa med svårt sjuka i glaskorridorerna ovanför dem. Det är ganska häftigt."
En ganska häftig människosyn. Jag själv skulle däremot uppfatta det som ganska integritetskränkande att som svårt sjuk, rent av döende, bli exponerad för förbipasserande. Filippa Reinfeldt är dock star quality, och vill väl gärna både vara svårt sjuk och döende i det offentliga rampljuset?

Spontant verkar det vara ett dåligt planerat sjukhus där döende patienter ska behöva rullas mellan olika byggnader, men så länge det blir häftigt kommer de säkert uppskatta att extra sekunder och minuter av smärta och dödskamp blir under förflyttning. Man kan ju alltid vinka och säga hej till publiken. Om man kan. Häftigast blir väl om någon rent av dör där i en glaskorridor, så flanörerna kan se lite hjärt- och lungräddning live. Affärsidé: popcornförsäljning på Gävlegatan.

Så nästa gång du eller någon anhörig eller vän är svårt sjuk, rent av döende. Tänk inte smärta, oro, sorg, tragik och död, tänk häftigt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Utan någon som helst sarkasm konstaterar jag: fan vad din blogg är bra. När samhällskritikern i dig blommar ut för fullt, är det både tänkvärd och underhållande läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1. När Cornu skriver bra, så blir det verkligen riktigt bra. Det här inlägget var klockrent.

   Radera
  2. Instämmer fullt o fast!

   Radera
 2. Är det inte rent av på det viset att Upsala landsting har sålt ut akutpatienter till något TV företag.
  Med rättegång i höstas i spåret?
  Verkligheten i Sverige alltid långt före satiren.
  Dessvärre.

  SvaraRadera
 3. Det är viktigt att vi kan se vad vi får för skattepengarna. Att vi kan se att de arbetar där inne och inte sitter och latar sig. Något att även ta efter för andra statliga och kommunala verksamheter. Och i redan existerande hus borde man sätta upp webbkameror så att man kan hålla koll på ens folkvalda så inte de heller sitter och latar sig. Tycker den där kristmoraliske Borg börjar se lite plufsig ut. Måhända han har latat sig i lönndom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skatt skulle inte vara nödvändig om vi höll oss till regeringsformen 9:14

   Radera
 4. Verkligheten överträffar dikten med råge...

  SvaraRadera
 5. Kommer osökt att tänka på denna godingen med anledning av vilken umgängeskrets detta utspel kommer ifrån.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/det-ar-haftigt-att-betala-skatt_8366834.svd

  SvaraRadera
 6. Nu ska du inte var taskig, Filippa är något så ovanligt som.."en regionalpolitiker med star quality"?!

  what the f did i just read..

  SvaraRadera
 7. Känns lite som en sån grej som Govenor Arnold Schwarzenegger skulle kunna dra till med.
  Bruden har balls, tveksamt dock om hon har hamnat på rätt plats.

  SvaraRadera
 8. Det är väl mer innehållet i dessa organ ( från både mor och far?) som visat sig lite tveksamt.
  Med tanke på avkomman.

  SvaraRadera
 9. Hur fan tänker människan??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon vägrar svara på kritiska frågor om beslut hon har varit med på pga "tidsbrist" men ställer gärna upp i "se-hur-snygg-jag-är" intervjuer. Mins att det retade en journalist till att skriva om det.

   Men Reinfeldt er en Reinfeldt, gift med en man som er Statsminister som via sin pressekreterare hälsade att Utöya massakern var illa för därefter åka på semester och vara totalt incommunicado.

   Helt klart inte av samma dignitet som supporterhot mot avgående tränare och VD för ett dåligt ishockeylag från Stockholm då han direkt hade en presskonferens. Självklart ska ingen hotas.

   Radera
 10. Två bra skäl att INTE bosätta sig i Stockholm, Filippa Reinfeldt och Nya Karolinska.

  SvaraRadera
 11. Med tanke på att Stockholms läns befolkning ska växa med 600 000 till år 2030, så är en reducering av antalet vårdplatserna helt i linje med nymoderat satsningsfilosofi.

  Det gäller att Sverige befäster sin position från 2010 som det land i EU med färst sjukhusbäddar per capita. Gott folk, arbetslinjen gäller även under pandemier!
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/File:Hospital_beds,_2000,_2005_and_2010_(per_100_000_inhabitants)_YB14.png

  SvaraRadera
 12. De som får vård kommer få det bra och dom som blir över... tja, dom har väl för lite "star quality" i bemärkelsen att Nya Karolinska bara vill syssla med s.k. högspecialiserad vård. Vill man ha vanlig vård ska vända sig till "andra sjukhus".

  Det hela är en skandal. 14½ miljarder (till att börja med) för att minska volymen på ett sjukhus där man sedan många år tillämpar principen att låta folk vänta ibland över 10 timmar på akuten för att minska inflödet. Eller med andra ord, man betalar drygt 18 miljoner per vårdplats som redan finns idag, samt en del försvinner.

  T.ex. kommer man minska kapaciteten för förlossningar från 4500 till 3000. Förmodat då högspecialiserad förlossningar. De 1500 mammor som inte planerar att ha en komplicerad förlossning får då vända sig till "andra sjukhus" via "vårdavtalet". För de som får plats skall man köpa in konst för 118 miljoner kronor.

  Detta och mer skrämmande läsning finns i SLLs utprintade-och-inskannade framtidsplan och Timbros version om skandalen.

  SvaraRadera
 13. Filippa är en milf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer en "fashion victim" vad det nu kan tänkas heta på svenska. Mode-offer?

   Radera
 14. Ett land o totalt sönderfall.

  SvaraRadera
 15. Nu kommer ju NKS att byggas ihop men något som kallas Akademiska Stråket vilket är två våningar under mark där man flyttar patienter, så dom kommer inte att bli så exponerade som Filippa verkar tro. Visst finns det glasade gångbryggor mellan byggnaderna också men dessa har inte som primärt syfte att flytta döende patienter.

  Att man behöver flytta på folk är ju ganska självklart, alla sjukhus är ju uppdelade efter kompetensområden och det är ganska troligt att man kan behöva besöka flera om man är allvarligt sjuk/skadad.

  SvaraRadera