Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2014-04-03 20:51

Bevis på SVT:s uteslutning av (pp) från Europavalsdebatten

Att Public Service/SVT missade att bjuda in (pp) och inkluderade (sd), trots att de inte sitter i Europaparlamentet än, bevisas hos Piratpartiets partiledare Anna Trobergs blogg.


Troberg lägger ut skärmdumpar från hur debattinbjudan såg ut ursprungligen, och hur den ser ut efter att skattepengdiarna1.  på SVT fått ägna sig åt revisionism.


Klart och tydligt handlade inbjudan först om valet till Europaparlamentet den 25:e maj. Sedan ändrade man sig för att sopa över sin felaktiga inbjudan.

Kan Public Service inte sköta sin uppgift att värna svensk demokrati, så bör de fråntas sina skattepengar. Skattepengdiarna bör söka anställning i något konkurrensutsatt media istället. 

I sammanhanget kan man konstatera att majoriteten av SVT:s personal sägs rösta på (mp) och (mp) och (pp) är i samma grupp i EU-parlamentet. Det finns alltså ingen anledning att rösta på (mp), då en röst på (pp) ger stöd för exakt samma frågor i parlamentet, då (pp) förbehållslöst röstar med allt som övriga i gruppen gör, så länge gruppen stöder deras frågor. SVT kanske ser (pp) som ett hot mot (mp)?

1. Ja, det heter TV-licens, men den är inte frivillig, inte konkurrensutsatt, utan lagstiftad och man åtalas om man inte vill betala den, så det är en skatt. Skatt är skatt, även om den kallas licensavgift.

28 kommentarer:

 1. Detta är väl ändå standardbeteende inte bara för SVT utan för journalistkåren generellt? Deras uppgift anser de, är att utbilda oss medborgare, inte informera. Det är där det går så fruktansvärt fel i logiken.
  Undrar om SVT ens förstår hur pinsamt det här är. Antagligen inte, de har ju nämligen automatiskt rätt. De är ju journalister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. uppfostra kanske till och med är ett bättre ord än utbilda.

   Radera
  2. Det är kanske därför journalist utbildningen är så lång. Efter fem år är det nästa införandet nedbrutet eller avhoppat.

   Ungefär som arkitekterna, de kommer som adepter ritande gulliga hus men efter fem år har de förstått storheten i "Korpen"s lådor.

   Radera
  3. Fy Åttans för autokorrekt!
   Så här skulle det vara:
   Det är kanske därför journalistutbildningen är så lång? Efter fem år är det mesta oliktänkandet nedbrutet eller avhoppat.

   Radera
 2. Jag är inte mkt för folkomröstningar men hade gärna haft en om tvskatt...licensen.... och inte att göra om den från skatt till skatt utan slopa skiten helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linje 1 : Behåll Public Service
   Linje 2 : Avveckla Public Service men med förnuft
   Linje 3 : Public Service nej tack!

   Radera
  2. Alex, just i det fallet kan du ju rösta med plånboken. Varje dag t.om.

   Radera
  3. @Uffe

   Försöker du efterlikna kärnkraftsomröstningen så borde det vara:

   Linje 1: Behåll Public Service
   Linje 2: Behåll Public Service (med en brasklapp från Löfven för att han inte vill kampanja med Reinfeldt).
   Linje 3: Ge Public Service monopol och öka det "publika" och "servicaktiga" genom att sätta det i mp's kontroll.

   Radera
 3. SVT;s nyhetsprogram Rapport och Aktuellt är så pinsamma att man inte vill se skiten, journalister intervjuar journalister och en massa socialporr.

  SvaraRadera
 4. TV-licensen är visst frivillig jämfört med annan skatt, krävs bara en aktiv insats för att slippa den..
  Som att inte öppna dörren när "Radiotjänst" ringer på, inte ens skicka tillbaka deras lappar..

  De försöker sälja en produkt som inte finns, Svensk politiskt oberoende television, jag vet att den inte finns alltså köper jag inte den om någon skulle försöka sälja den.

  Och dess försäljare blir behandlade likadant som alla andra skojare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den är inte frivillig såvida du har en dator. Själv behöver jag en dator för mitt arbete, och det vore ett lagbrott av mig att inte betala till radiotjänst -- visserligen lätt genomfört, men ändå ett lagbrott.

   Radera
  3. @Kalle7

   Haken är att man i praktiken är ganska tvungen att ha en dator som är licenspliktig för att kunna fungera i dagens samhälle. Det vore ju som att säga att andra skatter också är frivilliga - det är ju bara till att ge f*n i att tjäna pengar.

   Radera
 5. Hela affären visar på den politiska korruption som präglar det politiska etablissemanget (SD verkar alltmer ansluta sig till detta etablissemang). SR/SvT kulturmarxistiska kadrer har inga skrupler över huvud taget.

  SvaraRadera
 6. I själva Eu-valsdebatten senare i maj kommer det vara tvärtom med pp med och sd utesluta och då kommer sd gå i taket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @anders82

   Skulle inte förvåna mig ifall PK-eliten utesluter SD med den anledningen och utesluter PP med motivet att de inte sitter i riksdagen. Sen gör de en efterkonstruktion om att det inte är någon valdebatt eller dylikt...

   Radera
 7. Befann mig för övrigt på ett pendeltåg i Skåne igår eftermiddag tillsammans med PP:s kanslichef. Hans flintskalle var så blank att jag fick ta på mig solglasögonen. Tur man hade hörlurar så man slapp lyssna på alla flosklerna, men han nämnde "Bryssel" typ 100 gånger med hög röst så att alla ombord skulle förstå vem han var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka fjantar. Dom tjänar dessutom rätt bra på sin politiska irrelevans och avståndstagande från verkligheten. Enfågeparti som i allt övrigt hänger på den starkt eurpavänliga men företagarfientliga europeiska miljörörelsen.

   Radera
  2. Det borde finnas fler enfrågepartier som tar upp relevanta frågor till skillnad från dagens nollfrågepartiamöbor som omformat sig till att leva vidare evigt, så att partitjänstemännen får inkomst och pension.

   När en frågan är löst kan partiet upplösas.

   Varför tror du etablissemanget unisont är emot enfrågepartier?

   Radera
  3. Därför att dom inte bryr sig om andra frågor. Enfrågepartiet behöver aldrig kompromissa, aldrig lyssna på någon annan röst än sin egen och därmed aldrig ta ansvar för helheten vilket de traditionella parrierna måste. Sedan att dom misslyckas då och då är en annan sak.

   Radera
 8. Jaja Cornu, det här är säkert intresannt. Själv tycker jag dock att dagens europapolitiska scoop är att SDU nu öppet samarbetar med Front Nationale. Det om ngt visar vad det är för patrask vi har att göra med - petainister och quislingar - folk utan rýggrad mao. Och så har dom mage att kalla sig patrioter...komik på hög nivå.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är Kesselstrand/SDU utan ryggrad och quisling? Mage att kalla sig patriot? Menar du tvärt om?

   Radera
  2. Och jag tänkte just fråga vad täten vet om nationella fronten? Några fördelar verkar de ha eftersom de går framåt. En lista med deras åsikter och efteråt en med vad du tycker om deras åsikter.

   Radera
  3. http://anton-shekhovtsov.blogspot.se/2014/03/front-nationals-aymeric-chauprade.html

   Ett parti som skickar "valobservatörer" till charaden i Ukraina förtjänar naturligtvis att kallas för quislingar och femtekolonnare.

   Om uppgifterna nu stämmer bör ju Front Nationale och särskilt medlemmen som (enligt uppgift) var där förklara sig.

   Sen kan ju "samarbete" vara så många olika saker att jag inte tycker att det nödvändigtvis stänker smuts från ända från Kreml till SD på grund av det här, kanske.

   Radera
  4. FN grundades av kollaboratörer - Victor Barthélemy, François Brigneau mflr, gamla Waffen SS soldater - Léon Gaultier, Pierre Bousquet mflr och så naturlgitvis Jean Marie Le Pen själv som är vällkänd för att uttala sig uppskattande om quisling-regimen i Vichy. Partiet är det samma idag trots ny make-up. Detta är SDUs nya vänner. Guilt by association är kanske lite orättvist men väljer man sådana kompisar får man finna sig i stanken.

   Någon frågar om deras politik. Det är bara att googla. Vad jag tycker om dom är helt ovikig ( men tycker det mesta är dumt och går mot landets intresse - att stirra sig själv i naveln, dra in religion i politiken (i FNs fall hard-core katolisism), stänga gränserna för folk och handel samt ge polisen rätt att spöa vem som helst när som helst är idioti).

   http://fr.wikipedia.org/wiki/Victor_Barth%C3%A9lemy
   http://fr.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Brigneau
   http://fr.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9on_Gaultier
   http://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre_Bousquet

   Nulli secundus

   Radera
 9. De etablerade partierna är summan av sina delar. Därav följer att de också blir mer och mer enfrågepartier och frågan som intresserar dem är "Politisk karriär".

  Skulle nog påstå att de etablerade partierna i större utsträckning än PP "...tjänar...rätt bra på sin politiska irrelevans och avståndstagande från verkligheten." (ananymous 09:04)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger ngt i det. Men pp gänget i EP har det bra. Och vad jag förstår har dom noll och intet inflytande.

   anonymos 09.04

   Radera
 10. Man måste ändp framhålla att Piratpartiet har i förhållande till åttaklövern en betydligt större andel frivillig, beskattad finansiering.

  De åtta är till största delen finansierade av pengar som, mer eller mindre frivilligt, betalats i skatt.

  That said, så får ändå 7 av de tio första namnen på PP:s riksdagslista sin utkomst på något sätt genom offentliga medel.

  SvaraRadera