Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2014-03-05 10:33

Vem vill utmana en galning med kärnvapen?

Johan Wiktorin på Kungliga Krigsvetenskapsakademien har en bra analys av Rysslands publika informationskrigföring och propagandaapparat. Han för fram hypotesen att Putins mentalt instabila och förvirrade uppträdande i media, inklusive gårdagens presskonferens, är helt avsiktligt och klassisk rysk maskirovka. "Vem vill utmana en galning med kärnvapen?"


Vad som är skrämmande och extra intressant för oss svenskar är hur just Sverige utmålas som skyldig till hela situationen, vilket för övrigt inte är en ny kampanj. Som icke NATO-land och väldigt icke-ryskt, är Sverige ett ofarligt mål att angripa medialt, i princip i alla inrikes- och utrikespolitiska ämnen i Ryssland - spelar ingen roll om det är ekonomi, Ukraina, HBTQ-frågor, ryska demonstrationer - Sverige pekas alltid ut som ansvarig. Bland konsekvenserna är angrepp mot svenska journalister på Krim, med referenser till Poltava, så det stannar inte vid mediala ord.

Och det fungerar. Nyttiga idioter upprepar den ryska propagandan som att den vore sanning, och visar att det svenska fårket är mycket lättstyrda. Ja, dessa nyttiga idioter tror att de är så insatta och smarta, men i själva verket är de alltså fårk. Styrda av en rysk vallhund.

Jag har påtalat det i åratal, Russia Today är Kremls propagandakanal (även här), och när man läser kommentatorer som i princip ordagrannt upprepar RT och övrig rysk informationskrigföring mot Sverige, och speciellt Carl Bildt, så vet man att det fungerar och att man har med lättpåverkat fårk att göra. Plus i vissa enskilda fall betalda inflytelseagenter.

Ett annat lyckat exempel var hur P3 Nyheter igår körde ren och skär rysk propaganda i radion, helt okritiskt upprepande obekräftade och ensidiga uppgifter från Krim. Nu kan förstås ingen vettig människa ta någonting på P3 på allvar (för att inte tala om Morgonpasset - som också finns med i min andra roman Midsommargryning - nåja, Hanna Fahl har iaf slutat - och ja, jag slutade lyssna på P3 när jag fyllde 42), men tyvärr finns det många lättlurade som lyssnar.

Man ska komma ihåg att det svenska psykologiska försvaret är nedlagt, och då tillåts ungdomarna på P3 att okritiskt sprida vidare rysk propaganda. Sverige är inte bara dåligt militärt rustat, utan var dag är skrotandet av totalförsvaret något vi lider av. Och var säkra på en sak - håll er som investerare borta från svenska företag som investerar i Ryssland eller har Ryssland som en stor exportmarknad. Med en mycket aggressiv retorik mot Sverige, är det upplagt för en katastrof för de bolagen.

Det finns rent av de här i kommentarsfälten som säger sig välkomna en rysk ockupation av Sverige och anser att vi skulle få det bättre om vi styrdes av denna genomkorrumperade icke-demokrati, utan mötesrätt, utan yttrandefrihet, utan pressfrihet, med förföljelser av minoriteter och med omfattande valfusk. 

Vi ser nu hur illa det skulle bli vid en eskalerad konflikt, då svensk psykologisk och medial försvarsförmåga är helt obefintlig. Det sitter nyttiga idioter, medlöpare och quislingar bakom tangentbord, vid fikabord eller ringer in till radion och går främmande makts ärenden. Med eller utan lön. Det sitter rent av nyttiga idioter i Public Service som P3.

Nej, att upprepa rysk propaganda1., rent av tro på den, är inte att "tänka själv".

Bääää.

1. Den som kan läsa kan notera att jag här inte har skrivit ett ord om USA, inte skrivit ett ord till försvar av Carl Bildt, och jag har inte fört fram någon USA-propaganda, även om RT-fårket genast kommer skriva det. Utmärkande för fårket är nämligen att om man inte skriver något, så hittar de på att man skrivit det. RT-fårkets klena hjärnor klarar nämligen bara av en binär svart-vit värld.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

124 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hur lyckades Ryssarna lura Carl Bildt att åka ner till Majdan och hetsa ockupanterna?

   DAMN THEY ARE GOOD!

   Radera
 2. Valfusk är väl satt i system redan i Sverige?
  Var det inte på det viset att man för syns skull var tvungen att ha omval i ankdammen?
  Hur är det med PK piskan?
  Tror journalist ( ej invektiv för en gångs skull) herr Schwartz hade ( tilläts ha) synpunkter på det.
  I DN (?) rentutav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Man hittade ju säckar med oräknade valsedlar. Till ovh med i dopingdebatten förmår vi inte erkänna att vi i mångt och mycket är mycket bättre. Nu senast i hovkeyturneringen. Nej, alla stormakter sysslar med samma sak, glorifiering av egna motiv ovh syften medan man svartmålar andras.

   Radera
 3. Tror att eventuell rysk fokusering på Sverige kan ha med Bildts högröstade kritik av Ryssland alltsedan Georgienkrisen. Sveriges avsaknad av försvar och ständiga fjäskande för USA/Israel och EU ger säkert Ryssland fler skäl. Eftersom svensk statlig och statsunderstödd media ger en kulturmarxistiskt förvrängd bild av verkligheten, finns nog bra förutsättningar att bedriva propaganda i/mot Sverige. Svenska journalister har mycket dåligt fötroende hos svenska folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskt fjäskande för Israel...?
   Exemplifiera.

   Radera
 4. Haha, du är helt hjärntvättad. MÖP är tydligen synonym till MUPP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollaa Kästää..
   Detta trots att min namne då var död...
   Men andan utan " hjälp " av Klingspor verkade.

   Radera
 5. Tja, jag tycker Rysslands position är resonabel och försiktig. De tar över en provins som ändå är rysk. Utan att döda en enda människa. Och öppnar upp för att ta över andra provinser om det ser ut som befolkningen där är välvilligt inställd till det. Det är ju inte så att regeringen i Ukraina är laglig i vilket fall? Och sträcker ut en olivkvist till vem som än kommer att kontrollera Kiev. Vad annat kan Ryssland göra än precis vad de gör?

  Jämför med NATO? När de tar över länder dör det hundratusentals människor. Det är de som sätter upp kärnvapen på Rysslands gräns och expanderar NATO aggressivt mot Ryssland. Och de har en ENORM propagandaapparat. Hela revolutionen i Ukraina ser ut att ha startat som en andra orange revolution, även om det hela inte gick lika smidigt för NATO den här gången.

  Jag vet inte om Cornu är betald. Eller om han är knäpp. Men mitt råd till cornu är att tänka på någonting annat än ryssland en stund, dina ryska alster känns inte så balanserade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland känns inte så balanserat därav är det svårt att skriva balanserat om det. Den Ryska befolkningen är det inget fel på (förutom dom som går på Putins bullshit) men ledningens människosyn är vidrig! Cornu kritiserar åt alla håll varhelst det behövs och ingen säga att han inte även kritiserar USA.

   Sen tycker jag det är sandlådenivå på argument som "men dom då dom gjorde ju också si eller så".

   Radera
  2. Jag håller helt med om att övertagandet av Krim är resonabelt och försiktigt. Den lokala milisen, som inte alls är rysk Spetsnaz, har handlat föredömligt. Krim har alltid varit ryskt, och den förtryckta ryska minoriteten på Krim är ändå i majoritet och välkomnar den ryskvänliga, spetsnaz-lika milisen. Ukrainas olagliga parlament, som bara av en händelse råkar motsvara resultatet i senaste valet, ger inte Ryssland något annat val än att vänligt göra vad de vill med Ukraina. P3:s programledare är alla mycket balanserade, nyanserade och, framför allt, kunniga och pålästa. Alla som anser att Ryssland deltagit i en aggression är knäppa.

   Eller nåt.

   För övrigt anser jag att Skippers begrepp "Skaraborgssatsning" borde få större spridning

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. @Bodis
   Tja, väst har blod upp till armhålorna efter decennier av aggressionskrig. Och tar sig rätten att kritisera Ryssland för att de säkrar upp sin gräns och ryssar mot en olaglig regim?

   Det är inte alls "sandlådenivå" att påpeka det enorma hyckleriet. Det spelar visst roll om det är en fullständigt omoralisk part som gör ett moraliskt argument. Kan en våldtäktsman kritisera någon annan som kommer med en sexistisk kommentar? Kan en mördare kritisera någon för att den höger rösten och blir ovänlig? Kan politiker som tilldömer sig själva enorma förmåner uppmana medborgarna att betala högre skatt och acceptera lägre samhällsservice? Och även som tredje part, att hetsa upp sig till hysteri över det ena men att vara tämligen ljum i kritiken av det andra, det är inte trovärdigt.

   Att du inte förstår det, ja, det säger mer om dig än om någonting annat. När du kallar det här "sandlådenivå" visar du att du inte ha ens den mest grundläggande känsla för rätt och fel?

   Radera
  5. Martin,
   ska vi inte "ta över" de svenskspråkiga delarna av Finland?

   Radera
  6. @Kingedward24
   Krim (och flera provinser) blev designerade till Ukraina 1954 (53?52?). Så ditt argument hade varit relevant 1295 ad.

   Radera
  7. Nej!
   Nåd!!
   För fan låt mig slippa Sverige där i alla fall.
   Den delen av världen känns väldigt lagom på ett positivt sätt.
   Kanske reträttställe på ålderdomen.
   Om nu hustrun inte hinner skaka mig av sig till dess.

   Radera
  8. Nu pratar vi inte vad kritik från den ena stadsledaren till den andra utan kritik från vanligt folk och inte faan har varken jag eller Cornu eller Carl Bildt för den delen blod upp till armhålorna så håll dig till saken. Både jag och Cornu har kritiserar åt bägge hållen men just nu är det Ryssland som med vapen i hand tar sig friheter som går emot internationell rätt och det är det vi diskuterat Irak eller andra oroshärdar kan vi ta vid ett annat tillfälle.

   Radera
  9. Martin bor du i Sverige? Vart har du din familj? Vart är du uppvuxen?

   Radera
  10. Bodis
   Vad du själv, C och CB har under armhålorna saknar betydelse i de här sammanhangen.

   Martins personuppgifter får du nog lättast av Cornu.

   Radera
  11. Suck jag vet att USA har blod på sina händer och det kritiserar jag gärna men nu pratar vi Ryssland. Känner mig som skolfröken som säger till lilla Pelle "strunta du i vad Kalle har gjort jag har pratat med honom om det men nu är det ditt beteende vi pratar om man får inte ta andras saker!!!" Ni pratar om att Cornu har ensidiga inlägg snacka om att kasta handgranater i glashus. Ni bekräftar ju bara vad han precis skrev.

   Radera
  12. Visst vill man glömma och förtränga det obehagliga som att Sverige helt frivilligt anslöt sig till ett våldtagande av Libyen som Natofjäskare. Där du Bodis står både du, Corny och Carl Bildt med blod upp till armhålorna. Efter era hjälpinsatser ser vi nu ett Libyen i total kaos som kan liknas vid vilda västern. Det var alltså en sådan demokrati ni ville exportera och nu vill ska införas i Ukraina där den nya "regeringen" har flera inslag av rena nazistiska regeringsmedlemmar.

   Radera
  13. @Martin:
   Finland har varit svenskt längre än vad Krim har varit ryskt.

   Ukrainas regering valdes av folket i senaste valet. Varför skulle den vara olaglig? Varför skulle Ryssland få rätt att angripa landet om den vore olaglig?

   Radera
  14. @Axel
   Den regering som valdes har avsatts i en våldsam revolution. Vad som finns nu är revolutionärernas interrimsregering fram till nya val i maj.

   Finland är ett väldigt krystat exempel som sprider mer förvirring än tydlighet.
   Karelen kanske vore lämpligare, blev det totalt kaos i Ryssland idag så skulle Finland kunna ta tillbaka Karelen? Men karelen blir rätt krystat det också eftersom maktbalansen ställs på huvudet.

   Radera
  15. @Wikstrom detta börjar bli komiskt ni ger ju Cornu en allt för lätt match. Vart har jag sagt att jag tyckte intåget i Libyen var en bra idé? Vart har jag sagt att det skall glömmas? Det jag har sagt är att den enas fel inte gör den andras fel mer OK.

   "Utmärkande för fårket är nämligen att om man inte skriver något, så hittar de på att man skrivit det. RT-fårkets klena hjärnor klarar nämligen bara av en binär svart-vit värld."

   Radera
  16. @wikstrom
   Jo, jag tycker som du om Libyen. Med det undantaget att både du och jag är ansvariga vi med, som medborgare i sverige.
   @Bodis
   Börja inte med sånt? Läs på litet om utrensningarna i USSR, jakten på sabotörer och kontrarevolutionärer, läs på litet om kommunistiska kina under Mao. Läs på om häxprocesserna. Det är samma del av sinnet som du låter aktiveras. Paranoia och pöbelhets. Det är bland det fulaste vi människor kan bli.

   Radera
  17. @Martin börja inte med vad?

   Radera
  18. @Bodis
   Du är en skrämmande människa. Du får säga vad du vill om mina kommentarer, jag vill inte ha mer med dig att göra.

   Radera
  19. Martin
   Som sagt. Karelen blir rätt krystat.
   När Jeltsin erbjöd Finland att få tillbaka Karelen tackade de artigt men - nej tack...
   :-)

   Radera
  20. Ser ingenting som hindrar att vi skulle ta de svenslspråkiga områdena i Finland. Spekar väl ingen roll hur länge det har varit i vilket imperium, det kan vi ju bara skita i.
   Om jag ordnrar en opinionsundesrökning som visar att 55% av de svenskspråkiga finländarna gillar Sverige måster det vara OK att ta över dessa pmråden. Det kommer att bli en icke-aggressiv attack med v^¨aldigt lite blod, och om det inte blir det är det inte mitt fel. Nu kör vi!

   Radera
  21. @Martin jag tycker USA's alla angreppskrig var fel jag tycker Rysslands alla angreppskrig var fel. Jag tycker vi bör kritisera bägge länderna men i sitt rätta sammanhang. Och jag förstod inte ditt inlägg där du skrev "börja inte med sånt?" Därför är jag en skrämmande människa hmmmm logiken är solklar *ironi*. Fanatism i alla former skrämmer mig jag vet inte om du är fanatisk men din senaste kommentar stödjer det för om man skräms av mina åsikter i detta sammanhang bör man nog vara det.

   Radera
  22. @Martin: Det är den förre presidenten som flydde och ersattes. De som valdes av folket i senaste val sitter kvar som temporär regering tills nya val har hållits. Att ha tillfällig regeringar av olika anledningar är rätt vanligt. Thailand är t.ex. ett nyligt exempel där första valet inte kunde hållas fullt ut pga massdemonstrationer. I Thailand finns många ryssar så här års eftersom det är lättare för dom att få visum till Thailand än många andra badorter. Enligt Putin-älskare skulle det alltså vara fritt fram för Ryssland att ockupera t.ex. Phuket för att skydda ryssar från vad dom anser är en illegitim regering.

   Krim har inte alltid varit i ryskt. Krim är inte en del av Ryssland idag. Inga förföljelser eller hot av ryssar fanns i Ukraina och ännu mindre på Krim.

   Jag kan dock förstå att alla argument som talar emot dig sprider förvirring hos dig...

   Radera
  23. @Martin, svensk medborgare icke. Jag är medborgare i en nation som har rent samvete vad gäller våldtäckten av Libyen.
   Kingedward24, nu är det väl så att förmågan från Sveriges sida att gå in i Finland stupar på det faktum att Sverige inte har de manskapliga och materiella resurserna för det. Enligt Finland är Sverige ett militärt vacum.

   Radera
  24. Ja precis wikstrom, så är det. Men om Sveriges försvar hade varit i allright form, då hade du varit med på att hoppa på Finland? Lite grann i alla fall?

   Radera
  25. @Axel
   "Jag kan dock förstå att alla argument som talar emot dig sprider förvirring hos dig..."
   Ok. du tycker att Sverige-österbotten et al-Finland helt en klockren jämförelse med Ukraina-Krim-Ryssland. Jag tycker det inte. När jag tänker på dem är tidslinjerna enormt annorlunda. Och områdenas historia. Och områdenas nuvarande tillstånd. Vi tycker olika helt enkelt.

   Radera
  26. @Kingedward24

   Jag hoppar redan på Finland.

   Radera
  27. @Martin: Ja, tidslinjerna är enorma. Finland har varit en del av Sverige i ca 700 år på raken mot Krim som varit en del av Ryssland till och från i ca 200 år.

   Jag kan dock förstå att alla argument som talar emot dig sprider förvirring hos dig..

   Radera
  28. @Martin, (2014-03-05 11:06)

   +1. Klockrent inlägg.

   Radera
  29. De blogginlägg Cornu gör som är neutralt faktabaserade är grymt läsvärda tycker jag. Det här dravlet om att alla som inte tycker som han själv är idioter och "fårk" och den svart-vita världsbilden är det inte alls.

   För oss som fortfarande gillar idén med i) neutralt Sverige där vi inte målar ut "goda" och "onda" sidor på det svart-vita sätt exvis Cornu gör, ii) starkt försvar och iii) lära av av misstagen, är följande ett tips på mycket bra och balanserat blogginlägg som visar just hur svårt och dumt det är att såväl vara kortsiktigt i försvarstänket, men även förutbestämt måla ut vem som är ens vänner och fiender...

   Stellan Bojerud: Försvarsbeslut utan återvändo

   Radera
 6. Bildt är nolla som kom fram i politiken via ubåtsbluffen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl lita på att du styr upp bitarna då.

   Radera
 7. För mig är avsaknaden av en plan hos Rysslobbyn en gåta, man undrar ju lite bekymrat vad de tror att de ska få ut av det. Mer pengar till sin egen statskassa? Ökad trygghet? Kommer deras barn växa upp i ett bättre samhälle om rysk makt ökar? Om det går åt dåligt för Bildt eller för USA blir då någonting bättre i Sverige? Tror de att Ryssland kommer respektera dem med rätt åsikter? Tror de att minskat västinflytande är till någon fördel annat än att stimulera deras egna egon?
  Därmed inte sagt att västvärlden är fläckfri och att det inte finns bekymmer men att lämna över rodret till diktatorklubben känns ju inte som något vinnande alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag frågar motsattsen, kommer vi få en tryggare värld om USA:s hegemoni ökar? Sätt det i perspektiv av ett polariserad Europa med NATO på Ryska gränsen när energipriserna stiger pga peak oil. Vad blir minsta gemensamma nämnare bland arbetslösa och hungriga? Nationalitet, ingådda alianser och en gemensam "fiende"? Kan det då vara bra med en buffertzon av icke Nato länder runt Ryssland? Skulle du vilja att USA och Sovjet låg gräns mot gräns under kalla kriget?. Hur får man stora oranisationer av människor, som till skillnad från myror är individualister, att dra mot samma mål?. Varför styrs stora länder av mer aktoritärt styre? Kommer NATO bli bättre ju större det blir? Kan NATO hålla ihop utan en gemensam fiende? Det extremt många faktorer i ekvationen och många perspektiv att se ifrån. Jag avslutar med ett citat för att du ska öppna dina sinnen lite: "It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it." - Aristotle

   Radera
 8. Läste på Carl B blogg att han skulle sörja de som föll offer för Ukrainska regimens kulor.
  Tydligare än så kan inte en ensidig syn på en konflikt visas.
  Nej vem kan lita på en makthavare med vapenmakt! Men då är det är kanske dumt att rikta vapen mot honom.
  Vilket kanske de offer på Majedan på ett grymt sätt fått erfara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om denna passus "RT-fårkets klena hjärnor klarar nämligen bara av en binär svart-vit värld"

   Radera
  2. Tja, Cornu gillar att dumförklara alla som har en annan världsbild än hans.

   Radera
  3. Nej, det handlar nog faktiskt om att RT (m fl) för ut rena lögner, och att man följaktligen måste vara rätt korkad för att gå på dem. Lögnare där.

   Radera
 9. I mina öron låter alla ständiga påhopp på journalister i allmänhet och svensk public service i synnerhet mer som den retorik Putin regimen eller andra regimer med demokratiskt underskott använder för att kväsa fri mediarapportering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är till mångt och mycket på att de får presstöd i från oss , men trots det gör ett mycket inkompetent jobb, dock har detta blivit mycket bättre främst SVD tycker jag har tagit upp stafettpinnen.

   Radera
 10. Ryssarna har redan övat anfall mot Sverige. Bildt skall nog hålla sig lite i skinnet så han inte drar olycka över landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt flera kommentatorer vore det ju tvärt om höjden av lycka med Rysk "intervention".

   Radera
 11. Cornu vad sa dom på P3?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5800046
   Intervjuaren ställer ett fåtal frågor som kan vara ifrågasättande av den intervjuades upplevelse men i princip låter man endast en bild komma fram.

   Vidare publicerar Metro helt okritiskt ungefär samma information: http://www.metro.se/nyheter/svenske-christer-ar-fast-pa-krim/EVHncc!XiNhxzMoFQcEA/

   Även Sundsvalls Tidning publicerar samma information utan att på nåt sätt kommentera den. http://st.nu/start/inrikes/1.6915982-christer-naslund-vi-levde-i-laglost-land- Dock är det några som kommenterar det hela i kommentarsfältet.

   Idag har den intervjuade även hörts i TV4 http://www.youtube.com/watch?v=KFu6cGpR4Ac och har idag en något ändrad uppfattning om vissa saker.

   En av programledarna låter tveksam till om det är ryssar där eller inte även om den intervjuade säger att det är ryska trupper på Krim.
   Den intervjuade får oemotsagd påstå att de som tagit makten i Kiev hotat ryssar och judar.
   Vidare påstås oemotsagt att Krims parlament först bad om hjälp, sedan att Ryssland skickade in trupper.

   Radera
  2. Bra grävt, Muffins!

   Radera
  3. Kanske den allra vansinnigaste intervjun från igår:

   http://ltz.se/nyheter/bracke/1.6921511-lansbo-det-var-fullstandigt-kaos

   Det är ett uppenbart problem med svenska journalister att de lever i en skyddad värld där propaganda av den här typen inte existerar. Det viktiga blir att hitta vinklingen med "svensken som är fast i kaosets Ukraina" och någon källkritik hinns inte med i dagens snabba medieklimat. Ingår det överhuvudtaget totalförsvarsaspekter i svensk journalistutbildning numera?

   Radera
  4. Tack jag ska kolla det när jag kommer till en fast lina.

   Radera
  5. Svd.se låter i sin "livenyhet" eller vad man nu ska kalla deras moderna nyheter en signatur länka till RT's nyhet om Krim.

   "Här finns info om vilka regler som gäller för ryska trupper i Krim dvs. överenskommelsen mellan Ukraina och Ryssland. [LÄNK]"

   Svd's väljer då att inte kommentera det alls utan det ser ut som att Svd länkar till RT som en ren faktakälla.

   Radera
 12. Allt det du nämner om fårket kan appliceras på dig. Du tänker inte heller själv, utan upprepar USA propaganda istället för att tänka objektivt. Det sprids så mycket rykten och falsk info att det är bara fårk som du som väljer en sida i denna konflikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är Kungliga krigsvetenskapsakademien Amerikansk?

   Radera
  2. Steffe, du faller lite i "om två personer bråkar är det bådas fel".
   Istället borde du tänka "om två personert bråkar är det Baudes fel".

   Radera
  3. Uttrycket "om två personer bråkar är det bådas fel" är en av de värre floskler som odlas i Svenska samhället. Den rycker undan mattan för alla rättskaffens som säger emot en dåre. Skulle kunna gissa att uttrycket kommer från kulturmarxismen, eller åtminstone österifrån, under en tidigare regim, för att destabilisera det Svenska samhället med hjälp av kulturarbetarna.

   Det är ofta ens fel att två bråkar men det är två som bråkar, det är stor skillnad i de två fraserna.

   Ex: Toge jag din plånbok och du hålle emot, vore felet mitt men vi två bråkar.

   Radera
 13. Oj vilka reaktioner från de flesta som kommenterar. Cornucopia? du har skrivit ett mycket bra inlägg.

  Jag tycker vi ska påverka våra politiker till att omedelbart åtminstone återskapa ett psykologiskt försvar och en början till nytt civilförsvar. Hur sedan övrigt försvar ska bli lite bättre tar tid och kostar betydligt mer pengar.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låtom oss odla våra tomater!

   Med tyvärr ej speciellt gröna fingrar.

   Radera
  2. Dina fingrar blir allt grönare när du börjar odla. Är också en liten bit på civilförsvar mot svarta svanar. Tomater behöver i stort bara ljus, vatten och lite värme. Går att odla i ett söderfönster.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Se där!
   Jag frågade lite försiktigt hustrun om tomater, kanske...
   Jo, hon var intresserad.
   Vi chansar i Sverige i maj.
   Bättre lyss till den sträng etc.

   Radera
 14. +1
  Sverige neutralitetspolitik, som är en styrka i vissa situationer, är en svaghet gentemot Ryssland. Här finns ett litet problem om man vill föra en aktiv utrikespolitik à la Palme eller Bildt. Det fungerar bra om man ska medla på andra sidan jordklotet eftersom man har större trovärdighet utanför ett traditionellt block, men det är en nackdel när ens styrka värderas av en ledare som är lite mer realpolitiskt lagd, som Putin, och han finner att det finns inga muskler och ingen som backar upp bakom.
  Sverige är ju som Schweiz i det här fallet, med den skillnaden att ingen regim, i synnerhet inte i ett land med starka oligarker, skulle vara så korkad de angrep Schweiz; ju korruptare regim, desto större intresse har de i regel av en bra relation med Schweiz. Sverige skyddas inte av något sådant, vilket gör att Ryssland riskerar väldigt lite i en konflikt med Sverige. Dessutom har vi ingenting som är helt livsnödvändigt för dem ; antagligen är återigen järnmalmen det mest strategiska vi har liksom under WW2.

  SvaraRadera
 15. Cornu vill hetsa upp folk, inte för att få ett krig utan för att få ett starkare försvar. Men lyckas man hetsa upp folk för mycket kan man få krig också. Och det vore väl mindre bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att de trygghetsknarkande, paniskt konflikträdda och överbekväma svenskarna går ut i krig på grund av att de hetsas av en blogg?
   Jomensåärdetnog.

   Radera
  2. Om svenskar är extremt ovettiga mot ryssar kan det leda till en motreaktion. Inte nödvändigtvis militär. Ryssarna kanske vägrar sälja olja till oss. Och hur bra vore det? Det är lite märkligt att en peak-oilare som Cornu vill skapa en maximalt dålig relation till ett av de sista länder som kommer kunna leverera fossila bränslen åt oss.

   Radera
  3. De kommer inte sluta sälja olja i första taget, i Sverige finns det pengar till olja och det vill Ryssland ha.

   Radera
  4. Så din lösning är att vi bör stödja moder Ryssland i allt hon vill företa sig, idag och imorgon, för att säkra vår energiförsörjning?

   Radera
  5. Man kan hålla en lite lägre profil. Men det passar inte våra ledande politiker, som lider av Olof-Palme-komplex.

   Radera
  6. Lägre profil en fred i 200 år! skojar du ellr?

   Radera
  7. Ju lägre profil vi håller, ju lägre blir tröskeln för att köra över oss. Finns inget att vinna där.

   Radera
  8. Vill du ha fred, rusta för krig.

   Radera
  9. Med lägre profil avser jag verbalt, inte i fråga om stridskrafter.

   Radera
  10. Men då är ju Bildt rätt ute då, sluta anklaga honom.

   http://www.svt.se/nyhetsklipp/nyheter/sverige/article1211306.svt

   Radera
  11. Problemet med det där uttalandet är att Bildt sannolikt ljuger av bara fan. Jag har inte sagt att politikerna skall ljuga, utan att de skall trappa ner retoriken och bli lite ödmjuka och börja intressera sig för verkligheten.

   Radera
 16. Haha du trampa visst på en öm tå hos alla nyttiga idioter tror jag.

  SvaraRadera
 17. Carl Bildt är totalt livsfarlig för Sverige när han som USA:s knähund gång på gång retar upp Ryssarna med korkade uttalande. Även om vi inte tycker om Rysslands propagande eller politik så måste man hålla tungan i styr. En rasande rysk björn önskar sig ingen vettig människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du är livsfarlig som under geopolitisk stress dukar under och allierar dig med agitatorn, det är du som basunerar ut Svensk oenighet så att vi ser svaga ut internationellt och därmed ger Ru en chans att utnyttja en svag. Ru sparkar bara på svaga de förstår bara maktspråk och styrka.

   Radera
  2. Sedan har vi ju Cecilia Malmström som verkligen provocerar genom att åka runt i öst och högt prioritera alla möjliga HBTQABCD... frågor.

   Undrar vad hon gör för illa i övrigt, som skall döljas av detta engagemang?

   Radera
  3. Nån borde ta Calle i örat, han beter sig mer som en fjortis med nyöppnat twitter-konto, än en utrikesminister för ett (tidigare)respekterat land.
   kan tänka mig att Lavrov Joe Biden och andra storspelare lär ju få sig ett gott garv när dom pratar om Calle.

   Radera
  4. Eller som PP som går runt som en berusad huligan och hotar alla som inte gör som han vill.

   Radera
 18. Visst, det är väldigt lätt att bli offfer för propaganda i en konflikt. Man gör resonemang på den information man har, men är man tillräckligt insatt för att veta egentligen ?
  Man ska nog dra sig för att dar för snabba slutsaster i det som händer.
  Vi vet att det som utspelar sig i Ukraina är ett proxy krig. Både sidorna av konlikten, har en smutsig historik, både NATO- länder och Ryssland, mutar politiker, man startar falska gräsrotsrörelser, man har dubbeagenter, gör olika false flag operationer etc.
  Dessa matkhavara spelar ett spel och i det spelet så ingår det att man offrar vanliga människor i många fall helt oskyldiga. Dessa personer lever inte i den verklighet som de flesta av oss andra lever, med familj , vanliga jobb mm. Varken eliten i Rysslnad eller västblocket drar sig för att offra 60 miljoner Ukrainare. Det är ett missag att stödja vare sig den ena eller andra sidan.

  SvaraRadera
 19. Man får heller inte glömma att startskottet till detta elände får man faktiskt skylla EU för och naiva ideologipolitiker som Bildt. Räcker man fram handen till ett land som i allra högsta grad ligger innanför Rysslands och Putins intressesfär genom löften om stora lån som vi inom unionen dessutom inte har råd med, vad hade man förväntat sig. Krimbasen är för Ryssland lika central och viktig som Murmanskbasen och man skulle aldrig tveka om att gå in i ett storkrig för detta. Det är fakta som alla känner till och man måste faktiskt tycka att det är ansvarslöst att ge oppositionen i landet föreställningen om att man hade ett val. Ryssland har lärt sig läxan av Estland,Lettland och Litauen och gör inte om detta. Idag är man militärt starka, idag känner normalryssen åter nationell stolthet och idag backar inte Ryssland. Om vi inte kraxar för mycket och leker världspoliser och största representant för rättvisa och godhet i världen så kanske vi också får vara ifred. Carl Bildt är idag utrikesminister för vårt land och skall representera väljarna. Vad gör att han för skattemedel åker med NATO och USA som i viss mån är motpoler och försöker lägga sig i saker varken han eller vårt land har med att göra. Han gör det enkom för att han själv älskar denna typ av konflikter och spänning det ger honom en jättekick. Hans grandiosa självbild är pinsam. Håll dig hemma i stället och ta hand om din familj, det var väl länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jämför när USSR hotade med att sätta kärnvapen på Kuba. Då blev amerikanerna helt hysteriska och hotade med tredje världskriget.

   Radera
  2. Men man måste ju för höga nitton kunna utnyttja medborgarnas rätt att använda de demokratiska verktygen och kunna protestera mot det man vill. Och det är väl inte konstigare att EU försöker flörta till sig Ukarina än när Ryssland gör samma sak. Om inte annat försöker de locka in oss hos dem med hot.

   Och vad det gäller flottbasen är det ingen som tycker att det är konstigt att förstärka den under orostider, heller ingen antyder från västsida att man skulle sparka ut Ru från Krim.

   Och att Bildt åker för våra skattepengar till våra allierade som vi har mest ekonomiskt utbyte med tycker du verkligen att det är konstigt? Är det inte så att din chef samtalar mycket med sina bästa kunder.

   Radera
  3. Ja jag tycker att en utrikesminister i Sverige skall vara just detta. Han skall inte utropa sig som någon form av "talesman" för västliga intressen och heller inte gå in och kalla andra länders politiker för Quistlingar, detta oavsett om det är riktigt eller ej. Detta gagnar inte saken ett dugg och han har inte med detta att göra. Varför kallar han i så fall inte Obama för Himler anspelandes på Guantanamo fängelset. Spelet mellan två stormakter är ingenting som Svenska befolkningen har nytta av att han lägger sig i. Vi drabbas bara av handelsbojkotter och liknande i tider där vi behöver exportera. Själviskt? Javisst men vem tackar oss för att vi ställer till det. Alla är sig själv närmast. Nu är Ryssland i kulturell mening fortfarande en förlängning av forna Sovjet och Putin börjar närma sig Stalins fasoner. Men, då får vi väl förhålla oss till detta, förstärka vårt försvar tillräckligt för att göra det ekonomiskt oförsvarligt att anfalla och ta landet. Har vi det försvar vi har nu riskerar vi i stället att Putin utnyttjar vårt land till att trimma in sin krigsmakt i syfte att framledes starta större krig på samma sätt som Hitler gjorde 1936 i Spanien. Tvingas man umgås med en skunk är det bättre att ha den inne i tältet pissandes ut än utanför tältet pissandes in!

   Radera
  4. "Men man måste ju för höga nitton kunna utnyttja medborgarnas rätt att använda de demokratiska verktygen och kunna protestera mot det man vill."

   Los Puddas, kolla över din hälsa. Vad är demokratiska verktygen? Att kasta molotovscoctails , & skjuta mot poliser, hota myndightespersoner, döda domare mm?
   Har du planer på att uttnytja dina "demokratiska verkytg" här hemma? bra aatt veta...

   Radera
  5. Det var väl inte länge sedan excellensen, herr Bildt, beskylldes att ha för starka band
   till Ryssland p.g.a oljeintressen eller dylikt därstädes.

   Radera
  6. Jan Burman: Den Svenska utrikesminister tjänar våra intressen genom att arbeta för de gemensamma intressen som västvärlden har. Det ligger i alla västvärldens intressen oavsätt nationalitet att öka den västliga kultur/socioekonomiska sfären. Det är hans jobb. Självklart samarbetar med sina lagkamrater.

   Re Ohm: Medborgarna demonstrerade med plakat och möttes av militärt/polisiärt våld. Molotovcoctails mot AK/47. Sedan möttes man av specialstyrkor med pansarfordon som invaderade hela landet inte bara demonstranterna du ser ingen skillnad mellan gatustrider med hockeyjälmar och knäskydd och stenar och fallskärmstrupper?

   Radera
  7. Med din logik så borde G8 ligisterna i göteborg skjutit tillbaka mot polisen??
   Det är folk med din förvridna logik som gör att Putin nu får stöd, indirekt kan man säga att ni spelar ryssarna i händerna, för när bortser från extremisters och USA:s olagliga handlingar så ger ni bara legitimitet till Ryssarnas olagliga aktioner....

   Radera
 20. Carl Bildts aggressionsnivå mot Ryssland kan få en att undra om han är smygbög. Det verkar ju knappast vara för att han vill stärka försvaret som han hetsar mot Ryssland. Snarare upplever han kanske att Ryssland står i vägen för en anarko-liberal agenda. Eller så hetsar han mot Ryssland bara för att han vill vara en modern Olof Palme. I bästa fall har Carl Bildt varma känslor för äkta demokrati med allt vad det innebär. Men det finns ju en rad andra tolkningsmöjligheter. Man kan betvivla Carl Bilds motiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär som man undrar med Rysslobbyn då. Var pappa frånvarande under uppväxten? söker man manlig kärlek i Macho ledaren "Vlad the hammer" är det uppväxt komplex som gör att man sätter ändan i skyn och ber om uppmärksamhet.

   Radera
  2. Snarare är det väl rysslobbyn som är smygbögar hela högen och går igång på Putin i bar överkropp.

   Radera
 21. Det är ett ryskt mål att tvinga in Sverige i NATO, dels för att lättare kunna föra en svartvit, manikeistisk, propaganda om ont och gott, dels för att destabilisera NATO genom att tillföra tärande och i grunden ovilliga och potentiellt besvärliga medlemmar.

  SvaraRadera
 22. Ukrainas ledning kallas från ryskt håll för fascister och nazister. Sverige kallas för homosexuella pedofiler. Putin är ju rätt känd för toalettnivå så det är inte direkt atypiskt. Det som förvånar mig är folk i kommentarsfälten runt omkring. Utöver de uppenbara rysstrollen och de där som anser att ingen utom oss i väst kan göra något fel (och ofta i kombo med foliehattande), så är det förbaskat många som har någon form av mancrush på Putin. Freud skulle ha en heldag med det här....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mancrush, episkt. Kan vara alla foton på en barbröstad Putin som gjort det.

   Radera
  2. Kan herr Putain möjligen försöka efterlikna Kulneff?
   Denne säges ju, om man får tro barden, varit känd för att " kyssa och slå ihjäl"

   Radera
  3. Nu är inte franska min starka sida - det enda språk som resten av familjen behärskar bättre - men jag gissar att fils de putain betyder ungefär detsamma som hijo de puta på spanska och figlio di puttana på italienska. Dvs horunge.

   Som rysk undersåte kritiserade väl Runeberg aldrig Kulneff. Den riktiga skurken i fänrikens sägner var väl förrädaren som gav upp Viborg.

   Radera
  4. Lite franska kan jag.
   Det var det jag demonstrerade...
   "du förstår väl skämt sade kärringen, sparkade benen av grisen".
   Rätt angående Kulneff.
   Denne skall till och med ha besökt det Runebergska hemmet i Jakobstad under 1808-9 års krig.
   K. onekligen sympatiskt tecknad.


   Klingspor och C-stedt ynkryggar. Om man nu ska vara vänlig mot dem.


   Radera
  5. Missade ditt inlägg om Viborg.
   Du menar säkert Sveaborg.
   Lustigt att flickan (?) hette Svea...

   Radera
 23. Cornu behövde visst lite mer aktivitet på sin blogg... Behövs kanske semesterkassan fyllas på?

  Annars kan man inte förklara detta inlägg, förutom att det bevisligen totalt slagit runt baserat på ryssfobi och total uppslutning kring de kampanjer som den andra parten i konflikten sysslar med...

  De i grunden sinnesförvirrade med kärnvapen sitter på andra sidan Atlanten grabben... Väx upp... Det vi ser är två olika sätt att hantera utrikes- och säkerhetspolitik - USA kör med poker och Amerikansk fotboll (bluff och angrepp) och Ryssland använder schack och judo (långsiktig planering och använda motståndarens kraft mot denne själv). Det Putin har gjort är att låta tjuren rusa och gå för långt inför valet senare i år samtidigt som kontrollen över Krim är säkrad. Inte undra på att den nyttiga pudeln Bildt desperat twittrar så fingrarna glöder...

  Och nej Cornu, jag är ingen rysskramare, kommer att vara bland de första som stupar om de hittar på något angrepp på ankdammen Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tungt inlägg från mig ( igen...)
   Lustigt nog en Norrman som är schackmästare för tillfället.
   Måste vara frustrerande för en ryss att uppleva.
   Anser herr SE B att ryssarna var lika planerande 1939 den 30 november?

   Radera
  2. Jo Sten-Erik, det var väl i Afghanistan som Ryssland finslipade den strategin till fulländning?

   Radera
 24. Bismark
  Jag tycker Putin liknar Bismark.
  Kom ihåg hur det gick när Bismark var igång.
  1) Små begränsade krig med försonliga fredsdiktat
  2) Uppbyggnad av en Supermakt utan kontrollmekanismer
  Systemet förutsatte att Bismark var på plats och kontrollerade kejsaren
  3) Bismark slutade på sitt jobb
  4) Supermakten på plats men utan rimliga styr och kontrollmekanismer.
  RESULTAT: WWI

  SvaraRadera
 25. Tyskland som nation drogs in i WWI p g a allians med Österrike som startade konflikten med Serbien som i sin tur var i allians med Ryssland. Tyskland startade INTE WWI.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyskland blev stormakt för fort.
   Kunde inte hantera den nya.situationen.
   Gav garantier utan att förstå konsekvenserna
   Vågade ej backa utan att framstå som svag.

   Radera
 26. Frågan är varför måste EU hela tiden utvidgas?

  Jag får onda vibbar från missionerande religioner, såsom pedofi...f'låt katolicismen och islam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför att länder som Sverige och UK har drivit utvidgning som sina främsta EU politiska mål. Svårare än så var det inte.

   Nulli secundus

   Radera
 27. Estlands utrikesminister Urmas Paet och Catherine Ashton diskuterar Ukraina över telefon:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8#t=72

  De är också nyttiga idioter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Estland utrikesminister Urmas Paet säger att man tror att det var samma krypskyttar som sköt demostranter och poliser. Den nya kolitionen (puppetledarna) vill inte utreda detta vidare, så Urmas källa säger att allt pekar på att krypskyttarna var betalda av koalitionen.

   Radera
  2. Cornu, Bendover, Los puddos, några kommentarer ?
   Ni kommenterar inte läckta samtal, är det för att ni anser att man har kränkt dessa personers integritet? eller är det mest innehållet som gör att ni avstår?

   Radera
  3. This is the reason why Putin is acting as he do... Smart...

   Radera
  4. Jodå, Re Ohm, jag kommer med en hel avskrift av delarna av samtalet. Som vilt felciteras ur sitt sammanhang av Putins kuddbitare. Paet säger att det är oroväckande att man använder denna form av smutskastning av den tillfälliga regeringen. Inte att uppgifterna är sanna.

   Radera
  5. Paet säger......."its disturbing if its descredits the new coalition"
   han sa inte
   "Att det är oroväckande att man använder denna form av smutskastning"...
   ..
   I detta fallet så är det bara för allla lyssna på klippet själva för att se vem som är kuddbitare... ;)
   Husomhelst ser jag framemot ditt inlägg" en hel avskrift av DELARNA av samtalet."
   Vad soms om att ta med hela samtalet?

   Radera
 28. Nog finns det ett psyops förband i Enköping?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ansluter mig om två månader...
   Men chefen där ( f.d) ville inte ha mig och mina söner på besök.
   Känner mig lite mobbad.

   Radera
 29. Jaha, där bekräftar RT att samtalet är en bluff av Putin av den enkla anledningen RT är ett propagandamedia och inget annat :-P

  http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/

  SvaraRadera
 30. Ryssland kommer att finnas kvar om ett tiotal år. Det kommer inte Sverige att göra. :)

  SvaraRadera
 31. Att som jag är vara en rysskramare är komplext och kan analyseras närmare. Först finns ingen polarisering mot USA. Jag har bott där många år, det är ett bra land att bo i, det har ett bra politiskt system, där finns mycket genomtänkta saker, som borde tas hit med mera. Sedan har jag ett hatliknande förhållande till makthavarna i Stockholm och deras fiende är min vän, även om det är mindre rationellt. Ryssland har angripits många gånger från mer eller mindre galna länder i väst. En sympati från detta är inte heller rationell och kanske till och med förkastligt moraliserande.

  Nationellt egenintresse är primärt och Ryssland har bland annat olja och livsmedel. Få andra länder har så mycket naturresurser per capita. Vad de hittar på internt inom mänskliga rättigheter bryr jag mig inte om. Skulle de ta kål på varandra och ätas upp som kannibaler i Sibirien så är det bara bra eftersom de har mer naturresurser att exportera och som jag kan ta del av. Alltså inget fånigt moraliserande världssamvete här. Varje land måste sköta sitt. Man kan alltså balansera mellan det rationella och irrationella. I båda fallen hamnar man på rysskramarsidan.

  Den svenska ryssnojan sitter mycket djup och kom till efter förlusten i Poltava (nuvarande Ukraina). De svenska soldaterna blev slaktade eller långvarigt fängslade med en ledare än dummare än Carl Bildt. För somliga och speciellt de med militär dragning sitter nojan så djupt att den överskrider alla andra andra lojaliteter och kortsluter logiken. På detta sätt är nojorna de farligaste svenskarna. I bland sätter det igång och då ska de moralisera om allt möjligt.

  Stormakterna med sina kärnvapen har länge insett att den här typer av människor är farliga. När ryssnojorna stal känslig rysk utrustning och färjan rammades av ryssarna och sjönk så gjorde de bort sig och lade på locket. Här finns en bredare beskrivning om hur stormakterna samarbetar och ser ryssnojorna som farliga och motarbetar dom.

  http://schlaug.blogspot.se/2014/02/28-ar-sedan-olof-palme-mordades.html

  Det finns ingen risk för anspråk på det här landet från Ryssland. Det går inte att lugga en flintskallig. De som är unga och bör tänka på din överlevnad och ha en strategi för att inte vara kvar i landet när tillförseln från utlandet och bland annat Ryssland inom oljan upphör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mindre rationellt var en bra sammanfattning...

   Radera
 32. Carl Bildt sammanfattad i rysk TV
  https://www.youtube.com/watch?v=LHd2jeVGGgc

  SvaraRadera