Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2014-03-03 10:00

Vårtecken: Tranpremiär

I helgen anlände tranorna som ett säkert vårtecken. Våren kommer tidigare i år än den gjort sedan åtminstone 2006.


Precis när vinjetten tas bort kan ni skymta en av tranorna ganska exakt mitt i bild. Att komma närmare är svårt, då de hela tiden flyttar sig till andra sidan sjön om man försöker få en närmare titt. Därefter skymmer slyn fågeln, men ni hör sedan den biltuteliknande sången. Lyssna noga, så hör ni att det är två tranor som sjunger. Avståndet till den närmaste tranan är ca 100 m.
Ovanstående är från den lilla sjön i anslutning till gårdscentrum nu på morgonen. Ett tranpar häckar här årligen, även om de flyttar runt mellan de tre sjöarna vi har inom 500 m från gården. 

Jag genomför just nu en intervju med tidningen Skogen, som kommer kunna läsas senare i vår av alla de skogsägare som får tidningen hemskickad. Ni känner igen upplägget, lite arrangerade foton med någon skogsägande pseudokändis med motorsågen i högsta hugg, kombinerat med lite skogspropaganda.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Ja det var ett väldigt sjungande i träden i helgen. Skönt! Sedan kom en halvtimme med snö. Än är det bara början av Mars.

  SvaraRadera
 2. Trevligt, då får jag norpa det exemplaret av Skogen innan farsan gör som han brukar; tänder i köksspisen med den.

  SvaraRadera
 3. Attans att du är naturfilmare också, Cornu ;-)

  SvaraRadera
 4. Du såg inte en liten tunnhårig man på en motorvinge som ledde in tranorna?

  SvaraRadera
 5. Har oxå ett par tranor som kommer till oss på landet och väsnas, jag tror de fick två ungar men det verkar som räven tog en av dem, vi får se om de kommer tillbaka i år.

  SvaraRadera
 6. Högsäsong närmas för trankokerierna?

  SvaraRadera
 7. Får mig att tänka på citatet: "Redan i mars är det så varmt att bönderna kan så, och det kommer att bli en god höst."

  SvaraRadera