Aktuellt

Huawei hade full åtkomst till nederländska teleoperatörerna KPN - kunde avlyssna premiärministern

Nederlänsk press meddelar att den stora nederländska mobilteleoperatören KPN upptäckte att kinesiska Huawei hade full åtkost till operatören...

2014-03-01 09:27

Rysslands "obestridda ankomst" i Krim

Stor oavsiktlig, men tragisk, humor föreligger kring Rysslands invasion av Krim.


Det hela kallas vare sig invasion, eller mer korrekt strategiskt överfall, utan amerikanska statsjänstemän citeras benämnande det strategiska överfallet som en "obestridd ankomst".

Till saken hör att den 27:e februari så uttalade sig amerikansk underrättelsetjänst att Ryssland inte skulle invadera Ukraina. Dagen efter intog man Krim-halvön.
"On Thursday night, the best assessment from the U.S. intelligence community—and for that matter most experts observing events in Ukraine—was that Vladimir Putin’s military would not invade Ukraine. Less than 24 hours later, however, there are reports from the ground of Russian troops pushing into the Ukrainian province of Crimea."
Vad har hänt under gårdagen och morgonen?

Bland annat har CNN publicerat ett foto på ryska 122mm bandhaubitsar (eng self propelled artillery) av typen 2S1, inne på Ukrainskt territorium. Beräknat 2 000 man luftlandsattes på flygplatsen utanför Sevastopol när ett tiotal ryska militära transportflygplan landade.

Ryskt marininfanteri har försökt tränga på den ukrainska sk 36:e marininfanteribrigadens regemente. Brigad är lite kreativt, då det ukrainska marininfanteriet numera bara är en bataljon. Enligt uppgift ska det inte förekommit skottlossning och de ryska trupperna ska till slut backat undan efter att ha misslyckats provocera fram strid.

Luftrummet över Krim har också stängts, vilket kan bekräftas via exempelvis Flightradar.com.

Under morgonen ska Krims delstatsregering begärt rysk hjälp och har proklamerat att all ukrainsk trupp på Krim ska lyda under delstatsregeringen istället för Kiev. Ryssland säger att de inte kommer ignorera detta rop på hjälp. Gazprom säger även att Ukraina inte kommer få behålla sina rabatter (eng discount) på gas och de inte omgående hostar upp 1.5 miljarder USD i ännu obetalda gasräkningar.

Den "obstridda ankomsten" påminner mycket om scenariot i Midvintermörker. Det finns åtminstone paralleller. Krim fyller ungefär samma funktion som Gotland, ett naturskönt och unikt ställe att åka på semester på. Krim har i princip inget försvar - endast en bataljon marininfanteri, vilket iofs är mer slagkraftigt än Gotlands bataljon hemvärn. Spetsnaz ockuperar flygplatserna, varefter man flyger trupptransportplan. Telekommunikationerna med "fastlandet" är brutna.

Vad som skiljer sig är bland annat frånvaron av motstånd. Genom att inte försvara sig undviker man meningslös blodspillan. Ryssland förnekar också istället för att skylla på en motståndare. En annan skillnad är att ryssarna tagit av sig alla gradbeteckningar, förbands- och utbildningstecken och även plockat bort registreringsskyltar på fordon. Varför gör man detta?

Facit har vi - genom att ta bort all tydlig identifikation kan man fördröja motdrag och man kan få nyttiga idioter på Internet att förneka att det handlar om Ryssland. Hos mjäkigare media, som svenska gammelmedia, kan man också slippa utpekande av Ryssland, utan det blir mjäkigheter som "påminner om" etc. Varje insatt person ser tydligt att det är Ryssland, t ex har inte några milistrupper bandhaubitsar.

Sedan har ryssarna ibland missat att ta bort registreringsskyltarna på fordon. Ryska militära registreringsskyltar är svarta, med fyra siffror, två bokstäver och sedan en ruta med siffror och bokstäverna "RUS".

Nedanstående film innehåller dock ryska missar.

Skärmdump från Youtube-filmen
Inledningsvis ser man först en militär lastbil och en militär vit minibuss framför ukrainska flottans högkvarter. Bägge har ryska registreringsskyltar. Senare ser man ytterligare en militär lastbil, som lastar av soldater. Klockan 1:35 in i filmen zoomar kamerna in på den ryska registreringsskylten. Skärmdump till höger.
Övermålad registreringsskylt

3:18 in ser man en närbild på en militär lastbil, där registreringsskylten målats över för att dölja identifikation. Detta i samband med en vägspärr.

Det handlar alltså inte om att det finns en massa militära oregistrerade fordon, utan att man helt avsiktligt tagit bort identifikationen. Den som inte är inkompetent kan dock se att ramen är vit på samma sätt som en rysk militär registreringsskylt, övriga skylten är svart, och det finns även en inramad ruta med vit ram till höger, precis som på en rysk militär registreringsskylt.

Skärmdump till vänster.

Senare finns det film från den ukrainska kustbevakningsens hamn, samt hur en rysk fregatt ligger utanför hamnen i Balaklavabukten och har en stirrtävling med en obeväpnad båt från kustbevakningen.

Övervakningskamera nedan visar när ryska Spetsnaz tar sig in i Krims parlament. Notera helt enhetlig utrustning, ner till sovsäckarna. Och passande nog balaklavor...

För övrigt söker MUST nu en ryskspråkig underrättelseanalytiker. Tillträde omgående.

Fick för övrigt följande från en källa som får förbli anonym. Tänk på att det finns avlönad rysk psyops i kommentarsfälten.
"Användaren Unknown är definitivt PsyOps. Ryssland har mängder av kunniga i de flesta språk av intresse som finkammar bloggar och försvarar moderlandet i alla lägen. De skriver svar som skickas till en kvalificerad översättare som ser till att språket låter inhemskt och skickar tillbaka det inom loppet av några minuter. Jag har jobbat nära ryssar som kan svenska på en mycket god nivå - gemensamt för dem alla är att de har i princip fläckfri grammatik, men 1) glömmer bort att svenskan alltid har verbet på position två i meningar oavsett hur de är konstruerade och 2) tar fel på prepositioner i fasta uttryck. Notera de fyra första och de tre sista orden ur Unknowns kommentar på ditt senaste inlägg:
"Tyvärr din slutledningsförmåga är lika dålig som din förmåga att ta in och värdera logiska argument.Du blandar ihop mig med någon annan, jag har inte skrivit här i några dagar.""
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

93 kommentarer:

 1. Fascinerande...
  Ett enda ord avslöjar allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis.

   Tveklöst det konspirationsteorier det inte handlar om!

   ;)

   Radera
  2. Och varför kommer det inga inlägg från C! Färre än fyra inlägg per dag och jag kryper ner i mitt skyddsrum.

   Radera
  3. kgb35, jag har av förklariga skäl väldigt mycket att göra idag. Därav inget mer blogginlägg under dagen.

   Jag vill bara klart och tydligt förneka - jag jobbar inte åt MUST, jag jobbar inte åt CIA. Det är rykten helt utan grund.

   Istället har jag varit upptagen med annat under dagen.

   Kan ju tilläggas att risken för globalt kärnvapenkrig inom en begränsad tidsram har aldrig varit så här stor sedan 1992, som just nu. Även om risken fortfarande är låg, så är den rejält mycket högre nu än tidigare. Så man iordningställer lämpligen sitt kärnvapenskyddsrum.

   Radera
 2. Ryssland skyddar sitt folk
  Sverige förintar sitt folk
  Ryssland förbjuder gaypropaganda riktad mot barn
  Sverige inför genusdagis utan flickor och pojkar
  Ryssland agerar mot islamisterna i Syrien
  Sverige stöder islamisterna i Syrien
  Ryssland satsar på sitt försvar
  Sverige förintar sitt försvar
  Kulturmarxisterna älskade Sovjet och hatar Ryssland

  SvaraRadera
  Svar
  1. RB, så sant! Mycket bra sammanfattning!

   Min uppfattning är att det främsta hotet mot nationalstaten Sverige är inte eventuella militära aggressioner från utlandet, även om dessa så småningom kommer mot säkerhetsvakuumet som ligger över svenskt territorium. Nej, det allvarliga hotet kommer från femtekolonnarna som har infiltrerat den svenska samhällskroppen och befolkat regeringsmakten. Deras mål är uppenbarligen att omvandla den suveräna, demokratiska nationalstaten Sverige till en mönsterregion inom den nya världsordningen (NWO) där global liberal demokrati råder enligt husgurun Francis Fukuyamas ”The End of History and the Last Man”.
   http://www.youtube.com/watch?v=jE36Ud3llgk

   Således är vissa av dagens mer tongivande globala finans- och energiaktörer mer megalomaniska, ehuru mer salongsfähiga, än Hitler, som på sin tid inte lär ha strävat mot världsherravälde.

   Ett nationalistiskt Ryssland med rika fossila energitillgångar, är uppenbarligen ett hot mot förverkligandet av NWO, och en eventuellt framtida global valuta, med vilken världens fossila energitillgångar ska handlas. Nu vet jag dock inte hur länge Rysslands exploaterbara fossila energitillgångar räcker. Men jag tror nog att kampen om Arktis blir allt viktigare.

   Att NWO-lakejer är inblandade i Ukrainakonflikten är jag övertygad om, vilket jag tycker är synd. Teoretiskt sett, tycker jag att Ukraina borde få ta hand om sina problem själva, utan inblandning från NWO/Nato/EU/USA/Ryssland. Jag hoppas innerligt att konflikten får en oblodig lösning.

   Vidare är jag övertygad om att vissa mer eller mindre analytiskt obegåvade nyckelpersoner i Sverige har fått i beting, sannolikt förmedlade via inofficiella samtal i diverse globala fora, att göra Sverige till ett föregångsland och pilotprojekt, när det gäller att omvandla en traditionellt sett mycket stark nationalstat till ett framgångsrikt lydprotektorat inom NWO. EU är i detta sammanhang bara en mellanstation.

   För att denna omvandling ska gå så snabbt som möjligt, har vissa mer eller mindre analytiskt obegåvade nyckelpersoner i Sverige kommit att tillämpa den klassiska strategin ”divide et impera”. Därför har Sverige ”begåvats” med EU, massinvandring, raserandet av fungerande nationella strukturer, katastrofalt sjunkande kunskapsnivåer i skolan samt en ökande social oro i samhället.

   Som ett verk av idoga ”nyckelpersoner”, har Sverige haft den sämsta årliga resultatutvecklingen i matematik 2003-2012 av alla 65 ingående länderna i PISA, samt i läsförståelse och naturvetenskap bland alla OECD-länderna enligt jämförande statistik. 2011 hade Sverige också, enligt UNODC, den högsta anmälningsfrekvensen för misshandel, narkotikabrott, sexuellt våld, våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn i EU (möjligen med ett undantag, dock osannolikt).

   Därför gör det ont i min själ när jag ser hur föraktet lyser i statsministerns ögon när det gamla, utbildningsprioriterande, hederliga, vackra Sverige, samt då våra svenska förfäders ansträngningar, traditioner och värderingar kommer på tal.

   Radera
  2. Bra beskrivning av globalismens konsekvenser.

   Radera
  3. Jaha? Man kan naturligtvis inta positionen att ryska policies är bra och svenska dåliga, och kanske skulle man ibland ha rätt i det.

   Vad har det för bäring på att Ryssland invaderar Ukraina? Inte ett piss. Det är fortfarande en aggressionshandling a la Polen 1939.

   Radera
  4. Det så sant är som du säger! Du träffar mitt på prick!

   Radera
 3. "Användaren Unknown är definitivt PsyOps" låter lite väl långtgående påstående för att man inte skriver perfekt svenska. Den enklaste förklaringen kanske är att Unknown faktiskt är från öst, vilket per automatik inte betyder att han är PsyOps, och att mailskrivaren är lätt paranoid. Ser fram emot Unknowns kommentar om detta..

  Å andra sida är det spännande om det nu skulle vara en PsyOps, vilket ger diskussionerna en ny dimension.

  För övrigt ser det ut som att anschluss gåt enligt plan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa JD
   Du vara svenne!
   Se på stavningen.
   " gåt"
   Ledsen
   Kunde inte låta bli.
   Vad gäller svensk stavning tar jag hjälp av en kvinna från tidigare storfurstendömet.
   Min hustru.
   Se där
   Nu har jag åstadkommit ett av mina tungt vägande inlägg igen...
   Lustigt nog har vi besök av hustrun till en Finlandsfrivillig i helgen.
   Slump, givetvis.

   Radera
  2. Skepparn, låter suspekt det där med hustrun! Kan vara en PsyOps som försöker påverka ditt skrivande indirekt.

   Radera
  3. Ack!
   Om det bara vore skrivandet...

   Radera
  4. Skepparn, jag förstår hur du tänker. Har själv haft liknande upplevelser.

   Radera
  5. ALLA fruar, sambos, flickvänner är väl psy-ops med egna agendor som skogspromenader, parmiddagar och annat omanligt tramsande?

   Radera
 4. Tack Cornu för att du skriver om Ukraina, gammelmedia ger bara ett förvirrat intryck, lösa fragment här och där. Trodde att journalisters uppgift var att söka rätt på och sammanställa fakta och göra analyser.
  Du lyckas åtminstone ge en bild av händelseförloppet.
  Heders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Instämmer! Cornu ligger alltid i framkant och ger bra och spännande analyser. Underhållning av bästa kvalitet, mycket bättre än MSM.

   Radera
 5. Du har ju såklart rätt vad gäller Rysslands inblandning, men jag kan inte fatta att du inte nämner någonting om väst, USA och EU som skickar in NGO:s och stödjer nazi-gäng i Kiev. It takes two to tango

  Och det läckta samtalet mellan Nuland och Pyatt verkar ha glömts bort av gammelmedia https://www.youtube.com/watch?v=CL_GShyGv3o

  Postar det här - men det kanske bara är Rysslandpropaganda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl ändå en ganska god gradskillnad mellan civila protester och militärintervention.
   Tror dessutom inte att väst har något inflytande över nazisterna som lika gärna kan vara Ryssvänliga för att provocera fram åtgärder från Rysk sida.

   Radera
  2. "Civila protester" är ju exakt vad man vill att en statskupp ska betecknas som. Mönstret går igen men få känner igen det.

   Radera
  3. Ja självklart, men Ru utnyttjar tillståndet för att föra in personal "pretext" civila ropar efter hjälp. Eu/USA gör icke detta. Hade detta skett någon annanstans i världen hade den antisimitiska Rysslobbyn gapat fals flag operation och dylikt men kniper käft när det gäller dem.

   Radera
  4. Nä, EU/USA stödjer de mysiga nationalisterna/nazisterna i Svoboda. Snacka om antisemitism....

   Radera
 6. Helt rätt, detta är humor på hög nivå Cornu. Ryssarna besvarar en USA-ledd statskupp utförd enl. CIA-rutinen med en anonymiserad invasion. Båda kör "deniability"trickset. Washington vet inte hur de ska vrida sig som maskar, Kreml garvar arschlet av sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att USA benämner det som 'Uncontested Arrival' tyder på att de nu godkänt eller åtminstone accepterat det hela.

   Radera
  2. Jag ser i Ukraina upprepade reaktioner emot den egen statsledningens korruption, det är svårt att byta ut dåliga statsledningar mot bättre men jag önskar dem all lycka.

   Självklart är sådana händelseförlopp oroande för den Ryska statsledningen och de Ryska oligarkerna. De är bra på att berika sig och dåliga på att ta tillvara befolkningens intressen och utveckla nationen så den blir rik och trevligare för alla att leva i.

   Radera
  3. "Washington vet inte hur de ska vrisa sig som maskar"...?
   Nej, de lärde sig nog inte det i skolan, Kamrat.

   Radera
 7. "Tyvärr din slutledningsförmåga är lika dålig som din förmåga att ta in och värdera logiska argument.Du blandar ihop mig med någon annan, jag har inte skrivit här i några dagar."

  Ser att det saknas ett komma efter "Tyvärr" och att "i" på slutet skulle ha varit "under". Helt normala svenska fel som vilken norrlänning som helst kunde har gjort sig skyldig till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna utropstecken efter annan.
   Stor bokstav och ny mening därefter.
   Kunde varit en Chalmerist...

   Radera
  2. Om inte annat så verkar Unknown lida av personlighetsklyvning eller så används det av flera betalat. Hur såg det ut bland bloggposterna "här i några dagar"?

   Unknown2014-02-25 18:58
   Jag håller på Kapitalist.


   Uknown missar helt uppenbar sarkasm den 26:e:
   Unknown2014-02-26 21:29
   Ryska hoovercrafts är inget du har uppmärksammat.

   Inte heller att det inte längre finns något som heter kustjägare, vilket var första militära förband att läggas ner, förlåt, göras om, till amfibiegroda.


   Unknown tror att alla blir sams om Bildt hissas upp som flagga i Kiev den 27:e:
   Unknown2014-02-27 13:10
   Om vi skickar in Carl Bildt till Kiev och de får hissa upp honom som flagga istället så tror jag att både Ukrainare och Ryssar kommer att sätta sig ner tillsammans, öppna upp en vodka och garva åt Bildt.


   Psedonymen Unknown med blogger ID 02684831980499035120 har flera inlägg på bloggen under de senaste dagarna även ifall den person som skrev inlägget inlagt av samma psedonym som citeras ovan påstår att hin inte skrivit några.

   Radera
  3. Högst suspekt det där med att hålla på Kapitalist.

   Och det ser onekligen ut som att Unknown inte är helt konsekvent. Dock är han förmodligen den sämsta PsyOps genom tiderna med tanke på målgruppen.

   Det där med att hissa upp CB i flaggstången har han förmodligen fått genom djupanalys av Emil Lönneberga.

   Radera
  4. Emil heter Svensson i efternamn och har sin hemvist i Lönneberga socken. Har man inte koll på det måste man vara en PsyOps!

   Radera
  5. @Axel

   Men unknown idag har blogger id: 03214642980657810487 vilket inte är samma som 02684831980499035120, så det är alltså olika Unknowns. Måste vara en planerad PsyOps-strategi för att förvilla.

   Radera
 8. Härligt då kan vi binda upp resurser för ryssen genom att engagera Psyops-trollen ordentligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,gör som Axel i dikten med samma namn av E Tegner!
   Se bara till att identifiera motståndaren på det att slutet blir lyckosammare...

   Radera
  2. Nej det handlar inte om motståndare, eller att lyckas. Det är frågan om underhållning och att det är svårare att låtsas bli lurad än att lura någon. Försök själv.

   Radera
 9. Ok, nu tänker jag på att det finns avlönad rysk psyops här. tänk, tänk, tänk,tänk.
  Men Hjälp mig nu då, vad ska jag göra ?

  SvaraRadera
 10. Sen kan man fundera vad en PsyOps skulle göra här. Som jag ser det har de flesta här redan väldigt starka åsikter om allt möjligt, som de försvarar med en dårars envishet. Knappast ett ställe där man som PsyOps bottentrålar över personer till nya åsikter. Däremot kan det emellanåt dyka upp några guldkorn av information som kan skickas tillbaka till hemlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hjälper det?
   Stalin fick mängder med information om Hitlers avsikter att angripa sina såta kompisar.
   Till ingen nytta.
   Ja, jag vet att S är dög.

   Radera
  2. Skepparn!
   Är du rätt man att anmärka på andras stavning?
   Skäms!

   Radera
  3. Det psyops åstadkommer här är att t.ex. SvD som läser här tvivlar lite på slutsatserna att det är Spetsnaz som tagit delstatsparlamentet och flygplatsernaI och dröjer några extra timmar med att skriva det, och vips har Ryssland vunnit tid och ytterligare propagandaövertag.

   När SvD väl fick ur sig att det var spetsnäsor inblandade lutade de sig dessutom på Lars Gyllenhaal som twittrat om detta redan på fredag förmiddag, ett dygn innan SvD vågade skriva något. Inte alla som läser här skriver dryga kommentarer, och några frön av tvivel landar alltid där de kan gro.

   Radera
 11. Om Unknown är rysk PsyOps kommer följande inlägg av psedonymen i annan dager:


  Unknown2013-09-17 10:25
  Det finns INTE EN CHANS i världshistorien att Ryssland skulle tillåta Tyskarna/Schwabe komma så nära St:Petersburg igen.

  Kan garanterat lova att i så fall skulle en tre, fyra stycken Topol-M adresseras till visby följt av en Bataljon av Suchoy-50.

  Kanske man har glömt Barbaraossa och belägringen av Stalingrad i Sverige men tro inte att Ryssarna har glömt det.

  För Sveriges bästa bör Gotland vara neutral från Tyskarna.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan.. undrar hur en "öbo" skulle reagera? Kan inte skaka av mig känslan av att något större sker i det fördolda, men är nog bara lite överkänslig p.g.a. tyskt påbro. Tankarna vandrar..

   Radera
  2. Som sagt, en usel PsyOps som borde få sparken omgående.

   Radera
  3. Plassa kanske har mer rätt än man vill kännas vid

   http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/tyska-soldater-intar-gotland

   Radera
 12. Här har ju alla större medier stängt kommentarsfälten, men gå inpå ex. Guardian och lyssna på folkets röst. Snacka om att väst o USA får däng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man blir dekadent så har man en tendens till att bita handen som föder en.

   Radera
  2. Ja fler människor avprogrammeras och börjar se förbi dimridåerna och speglarna. Kommentarfält kan ju MSM censurera men inte det fria informationsflödet.

   Skrämmande att denna blogg börjat förfölja icke PK skribenter med anklagelser att vara ryska infiltratörer som sprider rysk propaganda. När kopplar C in Researchgruppen och Aschberg med ett slagträ?

   I en tid av universell falskhet blir det en revolutionär handling att tala sanning. G.Orwell

   Radera
  3. Den tidningen hade mycket att läsa, tack för tipset.

   Radera
 13. Var är Ben Dover, sover han ruset av sig ännu?

  SvaraRadera
 14. Oavsett, när folk börjar anklaga varandra för den ena och den andra baktanken,då kommer tilliten att försvinna. Då är detta fora "oskadliggjort".

  Hur var det, är enighet ett fult ord?

  SvaraRadera
 15. Vi i VVPF arbeta som honeypot. Svenska UD mycket generösa med föreningsbidrag.
  Kan du Cornucopia? fakturera UD via ditt företag per redovisad bloggpost eller du anlitad som kosult?

  SvaraRadera
 16. Det var värst vilka konspiratoriska tankar som flödar på denna blogg. Hur kan man tro att alla Unknown är samma skribent?
  Är alla anonymous också samma fysiska person?

  Snillen spekulerar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man hovrar med musen över, eller klickar på nicket får man blogger-id, i ditt fall 03214642980657810487, vilket är samma som din kommentar (13:26) nedan där du verkar förvånad igen. Hur är det med minnet egentligen, eller har du multipla personligheter?

   Radera
 17. Tillit, förtroende och sammanhållningen är globaliseringens värsta fiende.

  SvaraRadera
 18. 12mm är ganska stort för att vara ett gevär men för en bandhaubits är det inte mycket.

  SvaraRadera
 19. Enighet?
  För mina tankar till Helgoland.
  Klarar ni kopplingen?
  Delvis censurerad sång...

  SvaraRadera
 20. Även om det finns ryska psyopskonsulenter och Rysslandsvänner som skriver här, så tycker jag det inte är någon nackdel. Tvärtom, det borgar för att man får en så allsidig bild av det allvarliga som händer i Ukraina. Än så länge är Sverige inte i krig med vare sig Ryssland, Ukraina eller Nato, varför ett fritt informationsflöde är viktigt från konfliktområdet. Därför uppskattat jag också ukrainska röster.

  (Om Sverige vore i krig så skulle jag lättare kunna acceptera att UD eller FD instruerade vad MSM fick skriva om.)

  Jag hyser ett stort agg till MSM i Sverige bl.a. för sin mycket tendentiösa rapportering och gullande med al-Qaida i Libyen och i Syrien sedan 2011. Ett stycke journalistiskt lågvattenmärke! Om priset årets Plimsoll delades ut, skulle det svenska journalistiska etablissemanget vara en självklar vinnare.

  SvaraRadera
 21. Men herregud vilken konspiratorisk nöt Cornucopia är. Aliminium hatt på. Cornu kommer iofs skylla ifrån sig och köra sitt vanliga "missta inte vad jag skriver och vad jag egentligen tycker/tror" eller nått i den stilen.
  Det var jag som skrev lite retfullt med Bend Over igår och är, ursäkta om jag inte är helt PK, Pursvensk, iofs född på Gotland som kanske kan vara lite misstänkt i vissa mycket förvirrade skallar. Det ligger ju trots allt ganska nära Ryssland.
  Nu bor jag i en liten håla utanför Södertälje som den spionerande Cornu med säkerhet redan kollat upp. Sen att jag inte skriver perfekt kan jag inte göra så mycket åt. Jag är å andra sidan rätt grym på andra saker som Cornu suger på.

  För tyvärr är det som vanligt med Cornu's slutledningsförmåga, rätt uselt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten håla utanför Södertälje?
   Låter som Stockholm för mig och mina historiekunskaper.
   Rutger Fuchs vid Stäket 1719.
   Det gick ju skapligt, inte sant...

   Radera
  2. Verkar fortfarande väldigt suspekt. Det heter foliehatt inte "Aliminium hatt".

   Radera
  3. Skumt är vad det är. Aluminiumfolie, som förkortas folie, används tillsammans med ordet hatt, och det skall givetvis inte särskrivas. Här används bara ordet aluminium, dessutom felstavat, tillsammans med en särskrivning.

   Hur är det med den ryska skrivna språket, särskrivs det lika mycket som i det engelska? Detta är galet spännande.

   Radera
  4. Nu blir han ju rätt granskad och vi är hyperobservanta. Men jag reagerade faktiskt på första meningen:

   "Men herregud vilken konspiratorisk nöt Cornucopia är"

   Den ordningsföljden är väldigt osvensk. Men det kanske bara är jag.

   Särskrivningar däremot är numera väldigt svenskt bland de yngre generationerna. Även om det är fel.

   Å andra sidan verkar det dumt att inte engagera helsvenska psyops. Det skall väl inte vara omöjligt att rekrytera.

   Radera
  5. Det känns som Unknown gör vissa stavfel och grammatikgrodor med flit i den här kommentaren. Hen slänger in en iofs för att det ska verka lite pursvenkt internetzslang. Dom är för jäkla kluriga dom där ryska psyops:arna.

   Radera
  6. Lol.. högt underhållningsvärde har han i.a.f. den gode Hr Unknown.. fortsätt skriv för all del, blir en liten svenska lektion för en del måhända… glöm inte konjunktionerna! Du vet; att, och, m.fl.

   Radera
 22. Cornu påstår att det är ryska spetsnaz som intar Krims parlament. Jag är inte så säker på det. Med tanke på EUs impotens kan det lika gärna vara Pussy Riot med enhetliga balaklavor man skickat in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha. "Med tanke på EUs impotens kan det lika gärna vara Pussy Riot med enhetliga balaklavor man skickat in"
   Ja, det vofre något om det visade sig om alla dessa "beväpnade okända män" var Pussy Riots fanclub som blivit militant och tänkt sig skapa ett eget land eller ngt. Fast då måste det visa sig att de har någonstans varsin färgglad balaklava och musikinstrument. Typ.

   Radera
 23. Bättre att kolla flygtrafik på: http://www.flightradar24.com/50.51,32.34/6 eller http://flygradar.se/
  Där verkar vara mycket trafik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mer trafik där än igår kväll. Kollade då. Det var rätt tomt. Intressant nog dök det också upp ett väldigt litet (privat?) plan som såg ut att korsa gränsen från Ryssland till Krim. Dock hann det försvinna rätt snabbt. Han inte kolla upp detaljerna på det.
   Men övriga stora flygplan med tydlig destination hade en del avvikelser. Så det verkar rimligt att luftrummet var stängt.

   Från twitter till Youtube:
   http://www.youtube.com/watch?v=cqCdZgh2cKc#t=5007
   Jag vet inte om det är live eller inte. Verkar vara först en rejäl mix med upprepningar från igår. Men här påstås det klart och tydligt "ryska trupper" "ryska skyltar". De som kan ryska kan tex titta från ca 3:40:00.

   Radera
  2. Just nu är KGL9515 påväg från Moskva över Ukraina mot Krim.

   Radera
  3. KGL9515 flög över Krim men det är också enda planet som flugit över Krim nu nyligen. Planet är påväg mot Sharm el Sheikh.

   Radera
  4. Intressant! Ett litet gult flygplan kom just norrifrån och passerade över Krim, Sevastopol, och vidare söderut. Finns det något sätt att se vad de är för plan? Den här hade beteckningen KGL 9515. Och nu kommer ett till på samma rutt.

   Radera
  5. Det är en kanal som heter ATR - en googling visar att det verkar vara Krimtatarernas kanal. Så man bör se den från de perspektivet.
   Vidare i nyhetsinslaget som börjar 03:40:00 pratas det om.
   - Var olika ryska trupper finns och har setts.
   Att en flygplats har varit en knutpunkt för olika ryska trupper som landade inatt.
   Var det setts diverse olika pansarfordon osv.
   - Att några (i reportaget) poliser inte vill eller vågar att kontrollera dokument hos de okända trupperna.
   - Att Krimtatar börjar formera egna självförsvarsförband för att vakta vid olika kulturella och andra för dem viktiga intresseobjekt. Bland annat att vakta densamma tv-kanals studio då Krims stora officiella tv kanal var övertagen igår.
   - Om Berkut och att de skall inte behöva utstå repressalier med tanke på att de blev indragna i Kiev.
   - Om att den nya politiska makten i Krim inte är utsedd med Kievs medgivande. Samt att situationen på Krim med oidentifierade militärer, självförsvarsgarden och andra har lett till att den ordinära ordningsmakten inte klarar av sina uppgifter och detta har lett till problem med kontrollen av skjutvapen.
   - 03:56:00 Nyvalda ledaren för Krim Sergej Aksenov läser upp sin order om att för att återställa ordningen att alla statliga militär och ordninganisationer som finns på Krim oav sett om de är Krims egna eller Ukrainska skall följa hans order som ordförande för Krims högsta råd. Detta tillfälligt under denna tid. De som inte är nöjda med beslutet kan lämna sina poster. Han läser även upp en vädjan/brev till officiella Ryssland där han ber att för Krims säkerhets skull om hjälp.
   - Att Ryssland inte kommer slå dövörat till Krims rop på hjälp.
   - Att okända har intagit fackförbundens hus (tänk er LO-huset typ) och skall ha presskonferens, men bara låtit ryska medier komma in, vilket kan bero på att de endast vill ha en rysk medievinkel på saken. Detta kan även bero på att (enligt ATR) ryska mediers nyhetsrapportering av händelser på ön har tidigare varit skev. Tex Krimtatarerna har beskyllts för att ha misshandlat ryssar (krimryssar?) när man samtidigt i reportaget visade Berkut på Maidanen i Kiev.
   - Presskonferens från ovan nämnda fackförbundshus. Jättekonstigt. De har en rysk flagga och nämner USAID om jag förstod det hela rätt. Den unge mannen som pratar berättar att de har blivit inbjuda av de okände för att organisera ett presscenter där man kan få sann information, och att han befinner sig under USAIDs patronage.
   Vidare om alla tidigare nyheter som att man bett Ryssland om hjälp, att Krim behöver $5 MDR i hjälp. Som skall bygga upp framtiden, bra för turistsäsongen.

   Radera
  6. http://www.airframes.org/airlines/ kan man iaf få fram airline KGL / Kolavia - Kogalymavia, Ru. KGL9515 verkar vara call sign för just den flighten eller nåt.

   Radera
  7. Gah! Det räcker med att klicka på planen i flightradar24 för att få upp vad det är för plan. Varför ska jag alltid göra det så svårt för mig?...

   Radera
 24. Alltid intressant när ockupanter hälsas som befriare. Fast än så länge finns väl bara "officiella" inbjudningar? Inga röda rosor från civilbefolkningen än?

  Apropå konspirationsteorier undrar jag hur demonstrationerna tidigare kunde bli så våldsamma. Det är ju gammal sovjettaktik att släppa loss några "agent provocateur", typ tömma några fängelser eller mentalsjukhus, och sedan luta sig tillbaka för att få en inbjudan som befriare som återupprättar ordningen.

  SvaraRadera
 25. @Unknown
  Beklaga att du blev avslöjat Unknown. Men som du vet vi hjälper dig gärna vi med pass och asyl i ditt utsatt läge. Var mycket försiktiga tills vi ordna personliga skyddet för du är nu förföljt av militant psykipater.

  SvaraRadera
 26. Apropå konstiga formuleringar ligger föiljande text ute på Aftonbladets ledarsida. Får väl anta att skribenter har egna källor som är bättre än alla vi andras; i annat fall är det ju lite... allvarligt faktiskt. Sveriges största tidning förnekar på ledarplats vad som händer.
  Texten lär väl försvinna rätt snart men än så länge står den där.


  Diplomatins turer kring Ukraina ser ut som en fortsättning av gatustriderna, fast med andra medel. Även om talet om inbördeskrig eller ett väpnat angrepp från Ryssland med all sannolikhet är överdrivna är läget mycket allvarligt.

  På halvön Krim i Svarta havet, där majoriteten är ryssar, har hårdföra ryska nationalister flyttat fram positionerna med vapen i hand. I går anklagade Ukrainas inrikesminister Ryssland för ”militär invasion och ockupation”.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aftonbladet
   Chefredaktör från Åland
   Krimkriget (!)
   Bommarsund
   Kanske ligger grabben bara lågt?
   Ja, som en teori av många så till sägandes.

   Radera
  2. Även internationella medier är, vad ska vi kalla det, konservativa i sin rapportering. Krim har bett Ryssland om hjälp står det, och jo, hjälpen var snabbt på plats kan man konstatera. Nästan innan frågan hann ställas.
   Duman ber nu Putin att ingripa i Krim, och jo, man kan nog räkna med ett snabbt ingripande igen. Han är ju jävligt effektiv i att utföra sina uppdrag, det måste medges.

   Radera
 27. Och det eskalerar. PP ber nu senatorerna tillstånd att sända trupp till Ukraina.

  http://rt.com/news/russia-troops-ukraine-possible-359/

  SvaraRadera
 28. "Rysslands "obestridda ankomst" i Krim"

  Kommentar på det, konungariket Sveriges försvarsminister, Karin Enström?

  Dags att effektuera värnpliktssystemet?

  SvaraRadera
 29. "Tänk på att det finns avlönad rysk psyops i kommentarsfälten."

  Cornucopias paranojja verkar ha gotten the better out of him...
  Anonyma källor bör respektera hans mentala hälsotillstånd och avstå från att skämta med den.

  SvaraRadera
 30. Det verkar hända en hel del samtidigt nu.
  Ryska Federativa rådet har har enligt Unian godkänt att Ryssland sänder trupp till Krim.

  En rysk militärkolonn har setts ute på norra sidan om Krims gräns (?) på Chonhar halvön? Google Maps: https://maps.google.com/?ll=45.987421,34.639893&spn=0.50381,1.014175&t=m&z=11 Om jag förstår saken rätt. Måste vara på M18 vägen.

  Och enligt enligt rysk källa så¨har man sett hangarfartyget G. Bush (äldre) på ingång till Medelhavet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk till Militärkolonn: http://www.unian.net/politics/891609-kolonna-rossiyskih-voennyih-dvijetsya-po-territorii-zaporojskoy-oblasti.html

   Radera
  2. UPPDATERING:
   Nyheten/påstående om en rysk kolonn i Zaporozhie visade s ig vara inte sann verkar det som (bra).
   Enligt Unian har ögonvittnen från platsen sagt att det stämmer inte. Får hoppas det är sant för det skulle vara onödig eskalation.
   http://www.unian.net/politics/891633-ochevidtsyi-oprovergayut-informatsiyu-o-rossiyskoy-voennoy-kolonne-v-zaporojskoy-oblasti.html

   Radera
 31. Vilken tur att detta sker från en låååg nivå. Dags att sluta satsa pengar i EU, flyktingar samt bistånd och satsa allt på försvaret.

  SvaraRadera
 32. Första gången jag faktiskt ser en film som inte är fejkad där ryska soldater är utrustade med AN-94 Abakan. 2:10 in i den översta filmen har två soldater definitivt såna varav en med granattillsats. Den tredje soldaten är svår att se om även han har en AN-94 men ser ut som det. Är väl bara ryska specialförband som har dom?

  SvaraRadera
 33. En pikant detalj:

  http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/exclusive-ukrainian-assets-owned-or-used-by-ousted-president-viktor-yanukovych-hidden-behind-trail-of-firms-with-links-to-uk-9161504.html

  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/britain-will-not-freeze-yanukovychs-ukrainian--assets-until-eu-agrees-9161509.html

  SvaraRadera