Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2014-03-03 07:08

Relativt lugnt på finansmarknaderna

Det förefaller förhållandevis lugnt på finansmarknaderna under morgonen. Även om många börser i de asiatiska tidszonerna är ner på Krimkrisen, är bilden inte entydig och Ryssland drabbas hårt.


Japanska Nikkei går -1.49%, Hang Seng -0.72% medan Shanghais SSE-index går plus med +0.93%. Australiens All Ordinaries backar bara -0.33%. Avgjort värst är det på den ryska börsen, där RTSI kraschar och går -7.68% i skrivande stund.

Samtidigt backar rubeln mot dollarn som stärks 1.51% mot rubeln i skrivande stund - handeln rör sig mycket hastigt och när du läser detta är utvecklingen någon annan.

Som väntat stiger guldpriset, om än måttliga 1.22% till drygt 1342 USD per troy ounce. Priset är nu drygt 277:- SEK per gram på pappersguld.

Börserna i Europa bör öppna nedåt då husse, terminen för S&P-500, ligger back mot både amerikansk och europeisk stängningsnivå.

Dock ligger terminen bara ner 1.1% mot europeisk stängning så någon börskrasch ligger inte i korten. All Ordinaries är nog ganska representativt.

Tillägg: Rysslands centralbank höjer tydligen räntan till 7% nu på morgonen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. En intressant valmöjlighet infinner sig. Om man är nöjd med vad man har och tror att det kan bli värre i Ukraina kan man stillsamt acceptera -2-3% idag och gå ur börsen. Är man optimist sitter man kvar i båten och väntar på att den långsiktiga trenden fortsätter. Fan vet, jag är inte övertygad åt något håll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Kingedward24

   "Fan vet, jag är inte övertygad åt något håll."

   Kanske läge att gå ur börsen till hälften då?

   Radera
  2. Där prickade du strategin. Gjorde just det, och är konstigt nog rätt nöjd med denna halvmesyr.

   Radera