Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2014-03-01 17:56

Jag mötte Google!

Jag har träffat många kändisar i mina dagar. Jag har kört över Ingmar Stenmarks slalomskidor när han försökte knö sig i liftkön i Åre. Jag har en släkting som bytt blöja på Tjabo och en nära släkting som var i samma festgäng som Tjabo i tonåren. Jag har druckit alkohol eller pratat med en massa kända svenska författare. Jag har fått personlig guidning hos diverse svenska börsföretag genom åren. Och jag har flugit JAS- och Herculessimulator eller besökt Malmöpiketens allra hemligaste anläggningar och sett deras interna filmer. Jag har sett hemliga saker jag inte ens får nämna att jag inte sett. Jag har sett en ko på ett tak1.! Men i veckan har jag gjort något som är ännu större. Jag har pratat i telefon med en Google-anställd och har rent av fått vederbörandes personliga e-postadress!

Ja, ni läste rätt. Jag har alltså pratat med en Google-anställd! Jag har direktkommunicerat med Google! Jag har en e-postadress till en Google-anställd! 

Våra nya moderna Internetbolags affärsidé står helt och hållet på en stabil grund - noll kontakt med användarna och kunderna. Det spelar ingen roll om det är Facebook eller Google - hela affärsidén kraschar totalt om man faktisk måste ge support till kunderna. 

Det finns inte ens något sätt att kontakta Google på, normalt.
My precious! Aldrig att jag släpper ifrån mig mailadressen!
Men efter att ha fått erbjudandet om att boka in ett personligt telefonmöte med en Google-anställd, så har jag nu faktiskt gjort just detta. Pratat i telefon med en anställd på Google. I tjänsten. På svenska. Och fått e-postadress för vidare framtida kontakt!

Jag kommer aldrig torka rent min iPhone igen!

Och e-postadressen ... My precious!

1. Obskyr popkulturell referens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Vad är grejen? Har en polare som jobbar på HQ:t i Kalifornien, men nu när jag tänker har jag nog inte fått hans jobbmail, bara den privara.

  SvaraRadera
 2. Fan va nice! Då är ju du också en kändis!

  SvaraRadera
 3. Skit i Google, fortsätt att skriv om vad som händer i Ukraina.

  SvaraRadera
 4. Hade en kollega som sökte jobb på Google, men fick inte jobbet. Själva har jag blivit ansatt av huvudjägare från många håll,men inte vad jag kommer ihåg från Google. Dock inget jobb jag skulle överväga då det är stark sektvarning på Google, ungefär som Huawei. Jobba skiten av dig, delta i vårt pyramidspel och sälj din själ, och när du är slut som artist får du sparken.

  Ett företag som börjar yra om att jobba övertid går automatiskt bort. Förutsätter man att arbetsenheterna skall jobba övertid krossar man effektivt det mesta av kreativiteten. Det mest effektiva ur alla synvinklar är att låta folk jobba i sin egen takt (det är vetenskapligt visat).

  Om man måste ange en tidpunkt när man är klar så lägger man på säkerhetsmarginal, och sen surfar man på nätet och kommenterar på obskyra bloggar tills den tidpunkten inträffar. Om någon annan säger när man måste vara klar tar man genvägar och kvaliteten blir därefter.

  Arbetssättet som gäller sedan några år tillbaka kallas "Agile development", "One track", "Continous integration & testing" där man anpassar processerna till verkligheten, och i det ideala fallet inte sätter press på sina anställda. Det jag läst om Google antyder att de sitter fast i gammalt DDR-tänkande med femårsplaner. Annars skulle de inte prata om övertid.

  Det är möjligt att vi l Norden ligger i framkant med att implementera detta "nya" arbetssätt på riktigt. Där gigantiska projekt kan genomföras likt en myrstack för myror. Alla bidrar och det finns alltid en fungerande produkt att leverera, när som helst, istf var femte år.

  Det kommer att visa sig inom en rätt snar framtid om vi gjort rätt eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två av mina gamla kolleger jobbar på google och de säger ungefär såhär: Varje projekt drivs som en start-up med minimalt med administration, tidrapportering och annan overhead.
   Ingen har nämnt något om 5-års planer. Men det är klart att jobbar man med start-up mentaliteten så förväntas man lägga in en del timmar övertid. Det avspeglas dock direkt i lönekuvertet. Passar inte alla.

   Radera
  2. Jobbar på /// förstår jag!!!

   Radera
  3. Nya arbetssätt så som flextid så att arbetsgivaren aldrig behöver betala övertid trots att personalen jobbar över.

   Radera
 5. Jag mötte google streetview på röde orm igår.

  SvaraRadera
 6. Felix på Google AdSense? Han spammar ju varannan vecka om att boka telefonmöte.

  SvaraRadera
 7. Är det fortfarande lönesänkningarna föreslagna av IF Metall som är kon på taket, eller har du sett fler?

  SvaraRadera
 8. Satt i möte med Google i 2004 för ett stort, anrikt, svenskt företags räkning. Man skulle införa en corporate searchlösning och Google ville slå sig in. Deras vinnande pitch var att deras search servrar var gula. Men kunden skulle inte få röra dem.

  Maken till skumma personer har jag inte träffat i IT-branschen. De åkte ut med huvudet före kan tilläggas. Inte min försorg, det skötte de själva.

  SvaraRadera
 9. Hej Lars

  Missade inlägget...men tack för dagens skratt i efterhand!

  Gillar din humor...

  Trevlig helg

  Manfred

  SvaraRadera