Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-03-02 22:13

FLASH: Informationsoperationer mot svenska militärer pågår

Bloggrannen, och Sveriges ledande försvarsbloggare, Wiseman, har blivit utsatt för försök till informationsoperation. Han har nu i helgen blivit kontaktade av Internetidentiteter, som försökt få fram information kring personer anställda i Försvarsmakten. Läs mer på hans blogg.


När försöken har misslyckats har användarkonton etc raderats.

Wiseman varnar nu på detta vis omgående andra berörda, inklusive svenska makthavare och andra myndighetspersoner, att vara mycket försiktiga. Han påminner också om att "någon" tydligen avlyssnat både Victoria Nuland och den turkiske premiärministern Erdogan och spridit information kring detta på ett sätt som enbart gynnar Ryssland. Inga hemliga ärenden bör hanteras över telefon, inte ens personliga bedömningar, som om de avlyssnas och det gynnar främmande makts intressen kan lämnas ut på Internet.

Knappast en slump att detta sammanträffar med Krimkrisen, som antagligen varit planlagd sedan länge.

Jag har själv påtalat hur Ryssland bedriver aktiv psyops i kommentarsfälten, vilket också medgetts av kommentatorer som försagt sig och skrivit om "ni i väst".

Så var medveten om att psyopskriget och informationskriget pågår för fullt i denna stund. Var ingen nyttig idiot nu.

I övrigt kan man misstänka någon form av lyckad informationsoperation bakom vår fullständigt oduglige statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande till stöd för Vladimir Putin och att det är berättigat att gå in i Krim. Om inte annat har någon eller något lurat i honom att 60% ryssar på Krim innebär en hotad minoritet. Willhelm Agrell skräder inte på orden och skäller ut Reinfeldt. Reinfeldt är oduglig, och det har jag påtalat länge. Han är vare sig en statsman eller en stridshingst. Snarare verkar han lida av sinnesförvirring och dåligt omdöme.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Storhetsvansinne är en av diagnoserna som man kommer att tänka på. Några andra är inte lika smickrande.
  Kan du ens tro på det här själv, stackars dina närmaste isåfall.

  SvaraRadera
 2. Det är väl tungt att skilja sig ... även om man inte har en topp position. Är man i toppen och i mediadrevet så är det väl än värre. Timeout eller två språkrör är kanske inte så dumt ibland

  SvaraRadera
 3. Var är Ankarström?
  Come back, please!

  SvaraRadera
 4. Bra att detta inträffar redan nu, på denna låga konfliktnivå. Det kanske kan lära berörda lite om vad som kan komma.
  En svensk tiger.

  SvaraRadera
 5. Med globaliseringen och den fria rörligheten av människor och vapen kan nog främmande makt ställa flera bataljoner på svensk mark utan att någon reagerade.

  SvaraRadera
 6. Den som inte tar detta på allvar nu kommer att korsfästas uppochner av profossen, Gud till ära och androm till varnagel.

  SvaraRadera
 7. Suck, ni i väst förstår fortfarande inte att det är ett tankesätt och inte politiskt eller geografiskt kopplat.
  Väst har haft stark propaganda och lobbying om världshistorien efter ww2.

  Bara en sådan sak att man inte förstår skillnaden på ryssland, sovjet och Ukraina är uppenbart att man har noll koll på världens största land, till ytan.

  Hur många svenskar vet ens skillnad på katolism och ortodox?
  Eller att det var förbjudet i sovjet?
  Hur många vet hur polen bildades då och varför det är högst relevant med ukrainas nationalister?

  Tror inte många här hårt egentlig koll på vad som sker på andra sidan sjön, här i "väst"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad mer behöver vi veta än att världens största land, till ytan, anfaller andra små länder lite som det vill? Men det är väl ert tankesätt.

   Radera

  2. > Suck, ni i väst förstår fortfarande inte att det är ett tankesätt och inte politiskt eller geografiskt kopplat. Väst har haft stark propaganda och lobbying om världshistorien efter ww2."

   Stark propaganda jämfört med er i öst? *klirr*
   http://en.wikipedia.org/wiki/Historiography_in_the_Soviet_Union

   > "Bara en sådan sak att man inte förstår skillnaden på ryssland, sovjet och Ukraina är uppenbart att man har noll koll på världens största land, till ytan."

   Vad indikerar att man inte förstår skillnaden? Vad insinuerar du?

   > "Hur många svenskar vet ens skillnad på katolism och ortodox?"

   Mer eller mindre alla inom svensk medelklass är medveten om att det är stora kulturella skillnader. Vilket iofs kan vara svår för dig som utomstående att förstå. Det heter för övrigt "katolicism" här i Sverige.

   Radera
  3. Gå och lägg dig, Ivan. Du ska säkert upp tidigt imorgon och kommando-hurra på nåt Nashi-möte eller organisera nån fejkdemonstration eller så.

   Radera
  4. @mrlowrisk: Fel, USA är inte världens största land till ytan utan tredje.

   Radera
  5. Bara en sån sak som att den här bloggen inte skulle kunna finnas i Ryssland, utan skulle förmodligen leda till flera års fängelse eller värre för Cornu får mig att undra hur man överhuvudtaget kan försvara dem.

   Radera
  6. Stefan Strid: Lolwut? Källa på det?

   Radera
 8. Vadå ni i väst? Jag klär mig då aldrig i väst.

  SvaraRadera
 9. Hellre modell Cajander än att ge upp!

  SvaraRadera
 10. Intoleransen är på frammarsch!
  Jag gillar klassiksa diskussioner när man argumenteterar för sin sak.....Många , oavsett vilken sida som står i detta ämne är rätt otrevliga. Synd, det är bevisat att så fort man börjar svära och förolämpa så stänger man av sin intellektuella förmåga....
  Måste säga att det är obehagligt att du Cornu, i många fall vettig och intelligent person, nu på fullaste allvar tror att folk som inte tycker som du i detta tema är betalda ryska agenter.
  Detta om något är intolerans....Först tyckte jag att det var lite humoristiskt, nu när man reflekterar lite över det så är det mest tragiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har väl aldrig nånsin argumenterat för nåt?

   Radera
  2. Men tjenare Bendover gamle vän!!
   Varför har jag skickat så många meddelanden till dig tror du ?
   jag har försökt rädda dig från dig själv, vi är snart där, du behöver bara stå ut lite till.....

   Radera
  3. Intolerans? Som medborgare i bromsspåret i Europas kalsong anser jag att vi är åt skogen för toleranta mot det mesta.

   Radera
  4. hahaha .......resten av europa har redan skitit ned sig, då e det inte så illa med lite bromspår ...

   Radera
  5. @Re Ohm:

   Sverige har länge styrts genom härska, söndra och splittra. Resultatet syns precis som du säger i kommentarsfälten.

   @Ben Dover:

   En gammal schackmästare hade en framgångsrik strategi. Precis när han tänkte göra sitt drag och flytta sin pjäs satte han sig på sina händer och tänkte en omgång till.

   Radera
  6. Ja, det verkar som ett framgångsrikt sätt att aldrig få ett skit gjort.

   @Re Ohm:

   Som sagt, du argumenterar ju aldrig för något - inte heller denna gång ser jag några sakargument om nånting, bara en massa flumsnack.

   Radera
 11. Som tur är har inte Reinfeldt uttalat stöd för Putin att gå in i Krim. Det är skillnad på att förstå Rysslands oro för en rysk minoritet än att uttala stöd för ett militärt angrepp. Reinfeldt: "Det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim och i östra Ukraina, men inte på det sätt man agerar". Reinfeldt tar ju tydligt avstånd från Putins agerande.

  För övrigt: Om Agrell har sagt ”Ett av de mest obehagligaste uttalanden” så har han dålig språkkänsla. Det heter antingen ”Ett av de obehagligaste uttalanden” eller ”Ett av de mest obehagliga uttalanden.” Rubriken är en kontamination. Men förmodligen rubriksättarens fel.

  SvaraRadera
 12. Medan börserna tog det med en gäspning. 1 % upp i Kina.

  SvaraRadera
 13. Är Reinfeldt oduglig?
  http://aleklett.wordpress.com/2014/03/02/ryssland-ar-sveriges-viktigaste-leverantor-av-olja/
  Eller har han tänkt lite längre?
  Kanske är det inte läge för Sverige att kritisera Ryssland.
  Inom ett par år upphör oljeexporten från Danmark. Då är vi beroende av att öka importen från någon annan. Kanske inte läge att kritisera Ryssland. Finlandisering kallades det på Sovjettiden, om någon kommer ihåg det. Kanske bästa sättet.

  SvaraRadera
 14. Vet inte om Reinfeldts uttalanden till stöd för Putin är resultatet av en lyckad psyops operation eller om det är en strategi för att hålla sig på god sida med Putin för att inte riskera att bli invaderad.

  SvaraRadera
 15. Var det kanske så att Sven-Ove Littorins avgång var en lyckad Psyops operation och att den verklige loverboy var FR? Det kan vara vilketsom idag....

  Delar av orsaken till att Ryssland invaderar Ukraina är att en meriterad atlet (boxare därmed betraktad som halvgud i det antika grekland) är nära att få presidentmakten i Ukraina. En halvgud som dessutom byggt delar av sin karriär i Bavariens dunkla skogar och har kontakt med alvdrottningen Merkel. Mot denna man med många friska år framför sig och folket bakom sig riskerar Putin att framstå som svag och det skulle destabilisera maktstrukturen runt Putin..

  SvaraRadera
 16. Oavsett vilket är det ett mycket lyckat sätt att förstå att jag inte ska rösta på karln. Så fort människan öppnar käften (och det dröjde ska vi veta) så får man försöka spå i inälvor för att förstå om han bara är helt oduglig och totalt omgiven av värdelösa rådgivare i sin bunker, eller om han är så "smart" (eller snarare ställd inför fullbordat faktum då han inte kan göra så mkt för att inte framställa sin säkerhetspolitik och sin försvarsreform som de galna fantasier de faktiskt är) att han framstår som en patetisk variant av Neville Chamberlain.

  SvaraRadera
  Svar
  1. menat att relatera till tango smurfen 07:49

   Radera