Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2014-03-09 09:31

Fakta om Krims illegala folkomröstning

Putins kuddbitande fanboys framhäver den påskyndade krimska folkomröstningen som ett föredöme för demokrati, och visar därmed kuddbitarnas syn på demokrati. Vilket inte är så överraskande, med tanke på vilka åsikter de uttrycker i andra ämnen bland bloggkommentarerna.


Krims parlament består av folk utsedda av Moskva.

Krims "premiärminister" är utsedd av Moskva och representerar ett parti som fick 3 av 100 mandat i Krims regionparlament. Partiet heter rysk enhet (Wikipedia) och är ett nazisistparti och ledaren och "premiärministern" är en fd gängmedlem från ett gäng som ska ha dödat ett 30-tal personer runt perioden för Sovjetunionens fall (Wikipedia). Partikollegan och nazistkollegan Pavel Gubarev utropade sig självsvåldigt till guvernör för regionen Donetsk. Lite foton på Gubarev och rysk enhet hittar ni här om ni vill förneka nazistkopplingen. Ursprungligt namn på rysk enhet var förtruppen, men man bytte namn rätt snart.

Ryskvänliga trupper har tagit över alla radio- och TV-stationer på Krim och ukrainsk TV har stängts ner av nazisten som är "premiärminister". Istället sänds endast rysk propaganda-TV och radio på dessa kanaler. Någon fri press och media existerar inte inför folkomröstningen.


Inga observatörer från FN, EU eller OSSE släpps in på Krim. Tvärt om har de mötts av varningsskott när de försöker korsa gränsen. Någon oberoende valövervakning kommer inte ske. Valet bryter även mot ukrainsk författning, där man inte kan rösta om att bryta sig ur Ukraina.

Valformuläret ger två alternativ - anslut Krim till Ryssland eller återför Krims lagstiftning till Republiken Krims lagar från 1992, alternativet att stanna kvar i Ukraina under ukrainsk lagstiftning finns inte som valmöjlighet.

Oavsett valdeltagande vinner alternativet som får flest röster, oavsett hur liten majoriteten är.


Etniska minoriteter som judar och tatarer utmålas som förrädare, trakasseras och har börjat fly från Krim.

Datumet för folkomröstningen flyttas hela tiden närmare, så ingen valrörelse kan hållas.

Ryssland har antagit en lag som tillåter annektering av områden inte tillhörande Ryssland.

Besluten kring folkomröstningen har tagits bakom stängda dörrar och med ryska beväpnade Spetsnazvakter skyddandes parlamentet. Även utropandet av nazisten till "premiärminister" har skett bakom låsta dörrar, övervakade av rysk Spetsnaz.

Siffrorna varierar men kanske över 30 000 ryska soldater "övervakar" folkomröstningen.

För övrigt ett bra reportage från Krim, via VICE TV nedan. Handlar dock inte om "folkomröstningen".
Kuddbitande Putin-fanboys kommenterar och hyllar demokratin på Krim nedan:
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

80 kommentarer:

 1. Cornu,

  Det här med Tatarer och Judar är på Svobodas bord också också.

  Du saknar ALL form av objektivitet, antingen för att du är Ryssofob eller Avbetald från någon.
  Att du inte ens lyssnat på Konflikt P1 och tar hänsyn till vad Svenska ambassadörer tycker, utan går emot dem med denna propaganda, är sorgligt för en annars bra blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Psykops, du har medgett att du är ryss och att du är betald av Ryssland för att hänga här 24/7. Så jag tycker du ska hålla tyst.

   Radera
  2. Noterar för övrigt att ditt svar är en bekräftelse ("också") att premiärministern på Krim är nazist likt Svoboda och att man nu förföljer judar och tatarer på Krim.

   Du säger inte heller emot en enda av punkterna jag angett ovan, vilket också är en bekräftelse.

   Radera
  3. I tävlingen om vem som är mest nazist, så är premiärministern på Krim nazist, medan Svoboda bara har posten som tredje vice premiärminister i Kiev.

   Radera
  4. Bra Argument, Jag är Psyops och därför har du automatiskt rätt.

   Ni som vill göra en psykologisk profil på Cornus Rysofobi kan kurtisera i denna podcast
   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/171467?programid=2519

   Radera
  5. En liten notering bara, jag har inte angett att jag är Ryss och verkligen inte att jag får betalt.
   Det förvånar mig att du är osaklig med personpåhopp.

   Radera
  6. Unknown
   "Avbetald"?
   Ja, du kan ju vara svensk journalist med den svenskan.
   Vad är skillnaden för övrigt.

   Radera
  7. @Skepparen

   Får skylla på den Svenska skolan som slussade ut mig högre betyg än snitt i Svenska B

   Radera
  8. Nej, du ska inte skylla på andra. Du svarar för dina skriverier.

   Meningen ovan liknar ju vad kommer ut på google translate.

   .......

   För övrigt, man kan ju läsa svenska på St. Petersburg-universitet.

   Radera
  9. Menar du Leningrad?

   Kanske hade varit bättre ja, troratt de har bättre Svenskundervisning än Svenska skolan faktiskt.

   Radera
  10. Petrozavodsk har också skandinaviska språk för övrigt.

   Radera
  11. Brukar läsa bloggen ofta första gången jag skriver. Helt otroligt att cornu ploppat upp som en liten billig israelisk kopia av Carl Bildt här.

   Cornu du påstår att folkomröstningen är illegal? Vad fan är inte israelen Arseniy Yatsenyuk regering?`

   Du är ganska vidrig då du uppenbart har en dold agenda runt ditt skrivande om denna konflikten, du hoppar på folk helt osakligt och beter dig som en klassisk zionist barnrumpa på din egen blogg.

   Synd att du avslöjade dig som på ett så genant och osmakligt sätt som du gjorde.

   Radera
  12. Peter, har du missat att Cornu sagt att han är sponsrad för att blogga men att han ändå kan skriva vad han vill för han råkar ha samma åsikter som sponsorn. Så det är ingen dold agenda den är rätt öppen skulle jag påstå.

   Radera
  13. Nej, fel. Sponsrade inlägg är märkta som sådana. I övrigt är allt reklamfinansierat.

   Radera
  14. Och för övrigt påstår Corny att han alltid har 100% fel så han är egentligen en stor beundrare av Putin.

   Radera
 2. Det som skett illustrerar bara vilka värdelösa idioter våra politiska ledare är, både i öst och i väst. Jag kräks på både öst och väst, för att uttrycka mig som Dan Eliasson.

  Synd att Chrusjtjov gav bort Krim till Ukraina, annars kunde vi sluppit den här konflikten, som kan bli kostsam på många sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med. Och Eus ledare är inte bättre än lydhundar åt USA, vilket nu riskerar Tysklands ekonomi. Bra för USAs ekonomi, dåligt för oss i Europa.

   Radera
  2. Det konflikten kan visa, för den lillla skärva av EU:s och Sveriges befolkning som kan ta till sig det, är att Ryssland är ett reellt hot - för att inte säga en fiende.
   Det räcker dock med att vi beväpnar oss till tänderna, så vi slipper Putins försök att tränga in där bak på oss.
   Hur vi ska få massorna av bortklemade, bortkollrade, självupptagna, konsumisttorskar och de övriga med liknande positiva karaktärsdrag, att inte förhindra att vi bygger upp försvarsförmåga.. Det är väl i praktiken knappt ens möjligt.

   Radera
  3. EU har klampat in utan att tänka efter hur centralt Ukraina är för Ryssland. På vilket sätt är Ryssland ett reellt hot? Svensk neutralitet har hittills bidragit med att vi har haft en Öst-Västfront under kalla kriget som gått genom Östersjön. Däremot har senaste 20 åren skapat ekonomisk välstånd.

   Sverige är inskränkt med Rysskräck, se på Tyskland, de om några borde vara rädda för Ryssland, deras ekonomi består till 1/3-del av handel med Ryssland. Även Norge och Finland har bättre handelsrelationer med Ryssland än Sverige och Normännen har inte Rysskräck.

   Bättre att säga som Finnarna, om Ryssen skulle komma kommer ni Svenskar att slåss till sista Finnen.

   Radera
  4. EU har klampat in utan att tänka efter hur centralt Ukraina är för Ryssland.

   Allt har skett med Ukrainska regeringens goda vilja, inte sant? Om en part ber om ett samtal kan det knappast vara ett hot mot tredje part att delta i det samtalet.

   Varför uppfattar Ryssland det som ett hot att EU och en annan självständig nation för samtal?

   Radera
  5. Ryssland är ett reelt hot mot oss därför att de spottar på de värderingar vi ser som essentiella för ett bra samhälle, samtidigt som de har en enorm stridsapparat och vill växa på sin omvärlds bekostnad.

   Det är egentligen inte mycket svårare än så. Vi kan empiriskt konstatera att de är stora och farliga (samt oberäkneliga, men det ingår i farlig). I alla andra sammanhang där man befinner sig i närheten av något stort, oberäkneligt och farligt, då ser man till att skydda sig.
   Maktspråk är det enda som över huvud taget biter. Enda anledningen till att vi vägrar inse det är pga alla bortklemade fjollor som alltid vill vara snälla och bra och tror att vi skulle vara dåliga bara för att vi var starka. Det är lika dumt som att tro att vältränade människor är onda. Jag håller våra mjukare samhällsvärden högt (inklusive våra fjollor), men det måste skyddas med ett hårt skal.

   Hur kan man misslyckas med att förstå vilken typ av människor Rysslands makt är?

   Radera
 3. Patetiskt att "vissa skribenter" alltid drar med skymfen russofob (så heter det, inte ryssofob) om man är kritisk till ryska regimens politik (inklusive dess propaganda).

  Egentligen är det en mental projicering av den nya extrema storryska etnicitetspolitik som regimen tagit till. Att ta till etnicitetskortet validerar de etniska separatistiska rörelserna som finns i Ryssland.

  Att samtidigt köra med storrysk nationalism och olagligförklara ryska federationens icke-ryska folkens aspirationer är gammaldags imperialism.

  Problemet här är att man i Ryssland aldrig gjort upp med sitt förflutna. Stalins folkmördarregim framställs som ärevördig och eftersträvbar, lika som enväldiga tsarers regimer. Tidigare misstag kommer att begås på nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Adde, kan bara hålla med om att det är sorgligt att Putin hyllar Sovjetimperalismen. Ett exempel är att man byter namn på Volgograd till Sovjetnamnet Stalingrad 1 vecka om året för att fira befrielsen, och dessutom hänger man upp den veckan porträtt på folkmördaren Stalin.

   Sen har Putin fått ett halmstrå för att hålla ihop Rysslands gränser, och det är att anspela på Slavofilism - tyvärr något EU eldar, medvetet eller ej.

   Sist man eldade på Slavofiler så slutade det med Gulag och avrättningar. Både Svoboda och Putin spelar där i samma liga ironiskt nog

   Radera
  2. Sen har Putin fått ett halmstrå för att hålla ihop Rysslands gränser, och det är att anspela på Slavofilism - tyvärr något EU eldar, medvetet eller ej.

   Ironisk formulering då hans senaste illdåd inte går ut på att hålla ihop några gränser, snarare tvärtom.

   Radera
  3. @Ben, om du enbart ser ur ett realpolitisk perspektiv ja däremot om du ser ur kulturell och historisk perspektiv så är det andra gränser i huvudet på Putin och slavofiler, för övrigt där Svoboda också hamnar. Därför vill de inte ha Eu, men det är svårt att förstå sammanhanget om man inte kan något om Östhistoria.

   Radera
  4. ...det är svårt att förstå sammanhanget om man inte kan något om Östhistoria.

   Säger karln som först sade att Krim alltid varit ryskt och sen ändrade sig till att det varit ryskt "sedan romarrikets fall".

   Radera
  5. Helt apropå, förresten:

   Du svarade aldrig på frågan om hur du nu ser på ditt påstående om att huvudsakligen poliser sköts ner 19-20 februari i Kiev. Eller uppgav en källa till att 150 poliser skjutits av prickskyttar.

   Utveckla gärna lite kring det där.

   Radera
  6. Inget svar från Unknown..! Förvånande!

   Radera
 4. Ytterligare ett "intressant" uttalande från en ekonoms perspektiv. Inskränktheten har satt ett nytt bottenrekord. För vissa kommer uppvaknandet att bli brutalt.
  http://www.svd.se/nyheter/inkorg/svep-senaste-nytt-om-ukraina-och-ryssland_3341810.svd?sidan=7

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ur ett politiskt perspektiv ja, då kan man se Putin som galen. Men ur ett kulturellt och historiskt perspektiv så använder han "storslaviska" drömmar och det i sig är en strategi för att hålla ihop ett så stort land som Ryssland.

   Alla i Ryssland är inte glada över Putin eller vad som händer i Ukraina och Putin greppar efter nationalism som ett kort att spela ut med. Han fick över 70% i förtroende nyligen som President i Ryssland, högsta på flera år.

   Så det beror på ur vilken perspektiv man vill se det hela.

   Angela Merkel ska för övrigt hålla tyst, hon har hanterat denna fråga oerhört dåligt och är svag.

   Radera
  2. Han fick över 70% i förtroende nyligen som President i Ryssland, högsta på flera år.

   Ja? Bush hade exakt samma siffror när han invaderade Irak. So what? Vad vill du ha sagt med det?

   Radera
  3. På vissa ställen fick visst 140% det om något visar väl Putin's popularitet

   Radera
  4. Bush invation av Irak var t.om. mindre motiverat än Krim så ja, det är en poäng.

   Radera
  5. Exakt vad är poängen? Du svamlar bara än hit och än dit.

   Radera
 5. @Nu börjar det ta sig!
  "kurtisera"
  Låter väl trevligare än mellanfolkligt hat.

  SvaraRadera
 6. Pavel Gubarev arresterades 6 mars 2014 av ukrainska säkerhetstjänsten och finns troligen i dag i Kiev. Han tillhörde ett tag Russian National Unity som var ett nazistiskt parti men bytte till Socialist Party of Ukraine som är kommunistiskt.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Gubarev

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verklighetens Sperling von Gluck, verkar det som.

   https://www.youtube.com/watch?v=M_-EOYHz6eg

   Radera
 7. Skulle vara kul om någon kunde förklara likheter och skillnader Krim - Kosovo.
  En är väl att Ryssland lovat att garantera Ukrainas integritet.
  Jag har för mig att delstaterna i Jugoslavien hade rätt att lämna federationen, men hur var det med Kosovo?
  Varför får inte Somaliland bli självständigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden Krim-Kosovo är väl ffa att Kosovo hade etniska motsättningar och regelrätta strider ca 1990-1999. Ryssar och ukrainare verkar däremot ha kommit hyfsat bra överens de senaste 23 åren.

   När det gäller Kosovos självständighet kunde man hitta nån hundraårig teknikalitet som gjorde den laglig. Kanske kan man göra samma med Krim. Båda blir dock tramsiga i praktiken.

   Radera
  2. @ Stefan

   Glöm det Ben skriver.

   Östra Ukraina med Krim är ett gammalt tsar-ryskt område där strider mellan tatarer och slaver har pågått sedan 14-1700-talet. Sovjets dåvarande ledare Nikita Nikita Chrusjtjov var ansvarig för Ukraina inom CCCP och kav bort delar av östra Ukraina och Krim till Ukraina. Över en natt var Ryskt folk helt plötsligt Ukrainare, utan någon folkomröstning.

   Ska man likna Kiev med Kosovo är det väl förträffligt att motiver på samma sätt att folkslaget är albaner i kosovo, då får de egen stat, folkslaget i Kiev är Ryssar, då ska de få egen stat. Svårt det där med dubbelmoral

   Radera
  3. Och Ryssar och ukrainare har kommit bra överens senaste 300-400 åren.

   Radera
  4. Hur var det då med garantierna?

   Sedan är det sant att det fanns problem i Kosovo när det tillhörde Serbien, men vilka principer använde man för att legitimera Kosovos frigörelse?
   Krims övergång till Ryssland?
   Tycker Ryssland är det är OK om Österrike tar tillbaka Sydtyrolen?
   Skulle man kunna tänka sig en omröstning i Ostpreussen om de vill gå tillbaka till Tyskland?

   Radera
  5. Likheten är att det spelar ingen roll vilken färg det är på stormakten, antingen om vi talar om stormakt blå, stormakt röd eller stormakt gul. Stormakterna gör som de vill om de förväntar obefintligt motstånd.

   Detta bör ett försvarssvagt Sverige känna till!

   Det stormakt blå gjorde med Kosovo, har satt ribban för vad stormakt röd gör med Krim.

   (Kosovos självständighet var en gåva från stormakt blå till Albanien för deras deltagande i inmarschen i Irak 2003.)

   Radera
  6. Östra Ukraina med Krim är ett gammalt tsar-ryskt område där strider mellan tatarer och slaver har pågått sedan 14-1700-talet.

   Ups, du glömde visst lite ottomanska riket och andra detaljer, mr. östhistoria.

   Radera
  7. Sedan är det sant att det fanns problem i Kosovo när det tillhörde Serbien, men vilka principer använde man för att legitimera Kosovos frigörelse?

   Det motiverades med att Kosovo aldrig formellt inlemmades i det serbiska riket efter kriget 1912-1913 då det erövrades.

   Men för säkerhets skull hänvisade FN fallet till internationella domstolen i Haag, som bedömde självständigheten som legal.

   Radera
  8. Att göra nya gränser nu gör ju bara att man får börja om från noll igen. Det har ju flyttat folk dit och man har ju nu efter 23 år fått en ny identitet. Den som kanske var 100% ryss (jag pratar om östra ukraina) är nu rysk men ukrainsk också Så problemen blir bara värre om man ska ändra gränser nu. Lev med dem som de är, man får lov att glömma gamla oförrätter ibland och bara gå vidare, se framåt!

   Radera
  9. Ja, det är ju inte sällan man får välja mellan två dåliga alternativ i den verkliga världen.

   Radera
 8. Förstår inte vad som avses med "kuddbitande" i det här sammanhanget. Inte ens google hjälper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornus försöka att hetsa lite i debatten och gynna sin bokförsäljning.
   Situationen är tämligen ointressant och folk lägger upp bilder på insta där de poserar tillsammans med rysk militär och driver med dem.

   Radera
  2. Jaså ordet är ogooglebart. Personligen berörs jag inte av ordet eftersom jag anser att en ren mjölpåse är den bästa huvudkudden:)

   Radera
  3. Ja, då kan du ju få i dig lite näring om du skulle bita i kudden.

   Rent samvete sägs också vara bra. Jag har ett rent samvete, för jag har aldrig använt det.

   Radera
  4. @ Karin G
   Till och jag fann förklaringen vid ett hastigt besök på nätet.
   Prova igen!
   Grabbarna tycks besatta av'et...

   Radera
  5. @Ben D
   Sam vete
   Är det vete malt med hela korn?
   Kanske nyttigt men skall nog liksom det andra, vad det nu är, inte brukas för mycket.

   Radera
  6. @BD 17:17
   Det finns ingen näring i en ren mjölpåse. Cellulosan kan jag inte tillgodogöra mig.

   Radera
  7. Detta bröd bakas utav hel-vete.

   Radera
 9. Cornus hållning relativt folkomröstning på Krim är inte av principiell natur utan en beskrivning av diverse rövare vilka inflyter på Krim.

  Den principiella hållningen bör rimligtvis vara att folkomröstningar är av godo, ett strålande exempel är Schweiz där det är folket som håller politikerklassen i strypkoppel istället för tvärtom. I Sverige är det folket som skall rätten och packen sig och i gengäld erbjuds möjlighet till beslutande folkomröstning en gång vart fjärde år.

  Risken med beslutande folkomröstningar är naturligtvis det som benämns demokratiskt överskott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den principiella hållningen bör rimligtvis vara att folkomröstningar är av godo

   Om de genomförs på ett rimligt och bra sätt i praktiken ja. Vilket förmodligen inte är ett problem i Schweiz, men kanske på Krim?

   Radera
  2. För övrigt har ju Krim redan hållit en folkomröstning (1991) om landstillhörighet. I just Krim var 54% för att tillhöra Ukraina.

   Radera
  3. Men fattar din lilla hjärna inte att folk kan ändra åsikt. Du lever ju kvar i det förgångna, vakna upp.

   Radera
  4. Mycket intressant
   Hur ofta bör man hålla dylika omröstningar?
   Framförhållning tidsmässigt?

   Radera
  5. Samma här, jag är sugen som fan på lite vänstertrafik.

   Radera
  6. Fin idé. Fast man borde ta svarsalternativen från kärnkraftsomröstningen istället och applicera dem på en vänstertrafikomröstning. De tre alternativen skulle vara
   Nja, Kanske och Både och. Sedan ägnar vi 20 år till att komma fram till vad fan resultatet egenligen blev.

   Radera
 10. För att fortsätta Putins linje med folkomröstning för att återställa gamla gränsjusteringar som gjorts av kommunistiska diktatorer så tycker jag att man ska anordna en omröstning i Viborg. Kanske vill invånarna gå tillbaka till Finland .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, opinionen på Kurilerna lär också vara massivt pro-japansk.

   Radera
  2. Ock kanske skåningarna vill tillhöra Danmark.

   Radera
 11. Cornus analoga watchdog, den rabiesdreglande luspudeln Ben Dover, behöver tydligen ersättas med en elektronisk funktion typ en mikrokontroller, som vaktar mot baklås och oavsedda oändliga loopar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg bara åt din mamma att släppa till lite oftare istället för att supa sig medvetslös, så får jag mindre tid över.

   Radera
  2. Se där! Vad var det jag sa?
   Den automatsvarande processorn har gått i baklås i ett sådant läge att den dysfunktionelle vakthunden inte längre har förutsättningar att utföra en reset eller initiera ett avbrott som kan få svarsfunktionen att arbeta korrekt igen.

   Radera
  3. Det blir inte roligare för att du krånglar till det, du är fortfarande skittråkig och lam.

   Radera
 12. Bra läsning...

  http://nsnbc.me/2014/03/09/response-henry-kissingers-advise-us-russian-relations-ukraine/

  SvaraRadera
 13. Mycket snack om Ryska soldater i Ukraina, när det i själva verket dräller med Amerikanska sådana. Dessa opålitliga aggressiva jänkare, fyfan vilket elände de ställer till med i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket rimligare slutsats än man kanske först tror. Jag menar, vilka andra än amerikanarna skulle kunna få fram så mycket autentisk rysk militär utrustning av senaste modell att alla luras att tro att trupperna på Krim är 22. Spetsnaz-brigaden? Förutom 22. Spetsnaz, då.

   Radera
  2. Amerikanare är i själva verket extremt duktiga på att framställa kulisser, tillverka replikor och i allmänhet likna ryssar. De har ju Hollywood, de vet allt om det där.

   Nu blir det plötsligt så mycket mer logiskt varför det är så oerhört likt rysk personal och materiel. De är duktiga i USA helt klart..

   Radera
  3. Pratar om i Kiev, såklart. Där den regelvidriga kuppen ägt rum.

   Radera
 14. Egentligen, så börjar stämningen i de här trådarna bara bli mer och mer obehagliga, och tyvärr Cornu så tycker jag inte du har gjort mycket för att förbättra det.

  SvaraRadera
 15. Det har tydligt gått att se hur ordväxlingarna från början av Krim-rapporteringen till nu blivit mer och mer aggressiva och ologiska. Då är vi ändå långt i från verklig kris i det här landet. Det är inte svårt att föreställa sig hur saker spårar ur helt i ett verkligt krisigt läge på hemmaplan... med följande paranoida utrensning av den ena efter den andra.

  SvaraRadera
 16. Cornu kan ha rätt information när det gäller det lilla perspektivet men verkar inte vilja förstå att vad han ser är ett förlopp som förr eller senare utspelar sig när etniska grupper tvingas lyda under samma regering. Det går bra tills våldsmonopolet brister, vilket det förr eller senare gör. Nu har det brustit i Ukraina och på Krim. Spännande blir utvecklingen i Sverige där det mycket homogena svenska folket nu får dela sitt våldsmonopol med många främmande etniska grupper vilka till skillnad från ryssar i Ukraina kommer från mycket avlägsna områden och kulturer.

  SvaraRadera
 17. Eizvestia rapporterar här om att Ukrainska infanteritrupper anländer till Krim!

  http://news.eizvestia.com/news_politics/full/511-zhiteli-vostorzhenno-privetstvuyut-mnogokilometrovye-kolonny-nashej-armii-kotorye-edut-na-krym-video

  SvaraRadera