Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2014-03-29 16:25

Bloggtips: Oroande utveckling

Dags för ett tips för er som bevakar utvecklingen kring Ukraina och Ryssland, samt försvaret. Nya bloggrannen Oroande utveckling kan vara värd att följa.


Bloggen sammanställer en del nyheter rörande utvecklingen Ukraina och Ryssaland.

Själv har jag som ni märkt inte tid och ork för ett maraton i frågan, efter att ha bevakat 24 timmar per dygn när det var som intensivast i samband med Rysslands obestridda ankomst till KRim och det behövdes nödvändig rapportering kring det ryska falskspelet etc. I det läget var gammelmedia helt värdelösa, och är till stor del det fortfarande. Lärdomen är dock att jag ensam inte kan följa ett (skottlossningfritt) krig dygnet runt utan återhämtning.

Tyvärr omfattar Oroande utveckling mest västerländska media och verkar inte ens följa engelsspråkiga sajter som Kyivpost.com eller interpretermag.com. Men det kanske kommer? Än mindre följs ukrainskspråkiga sajter som pravda.com.ua eller diverse mindre regimtrogna ryskspråkiga sajter som gazeta.ru, vilket kan vara förståeligt. Det är slitsamt att översätta och ännu värre att söka efter information, speciellt med ett svenskt tangentbord...

Själv sparar jag mina krafter till vi faktiskt får se ett shooting war eller för den delen en obestridd rysk ankomst i södra Ukraina, och denna eventuellt behöver genomlysas på ett sätt som gammelmedia inte klarar av. T ex visade ju den tidiga Krimkrisen på att gammelmedia inte kunde identifiera ryska soldater och specialförband, då de helt saknar kompetens på det området.

Jag mäter psyopsen här i kommentarsfälten och så fort annekteringen av Krim genomfördes, så föll psyopsaktiviteten kraftigt. Nu har den börjat öka igen, eller så handlar det bara om nyttiga idioter. Det kan vara ett illavarslande tecken om det handlar om ökad psyops.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Oerhört intressant! Du hittar alltid ett sätt att mäta något för att göra förutsägelser, oavsett om det är schlagervinnare eller krig. Kanske du kan göra några snygga grafer, det vore riktigt intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Operations tempo (OPTEMPO) väldigt högt just nu se tex:
   http://www.reuters.com/article/2014/03/28/us-media-cybercrime-idUSBREA2R0EU20140328

   Om det i sin tur innebär ett högt personnel tempo (PERSTEMPO) är svårt att säga, troligt är väl att mycket automatiseras så att ett fåtal kan sprida, samla in och kategorisera. Resurserna för att göra detta har troligtvis lagts ut de senaste 5-6 åren.

   Radera
  2. @Phat
   Du verkar helt drogad.

   Radera
 2. Om Ryssland anfaller med shooting war på tisdag så kommer nog inte gammelmedia veta om det är ett aprilskämt eller inte så de kommer ignorera händelsen eller prata om den som obekräftat aprilskämt...

  SvaraRadera
 3. Ja, just det ja gammel-media-memet ska dammas av igen. Gammelmedia som symbol för den sittande maktens styrinstrument är så klart en fiendes primärmål. Jag ser ett problem med att lita allt för mycket på bloggar som drivs av anonyma personer. Om något, är det en oroande utveckling om man inte reflekterar över vilka goda förutsättningar anonymitet skapar för den som vill skapa förvirring, osäkerhet, splittring och har resurser att genomföra det i större skala. Även en privatperson som har ett ärligt och uppriktigt uppsåt kan ovetandespringa någon annans ärenden. Innan du skvallrar om ditten och datten i kommentarsfältet på en blogg eller på tvitter tänk efter, tala sanning men du behöver inte säga allt som är sant. Sköt ditt och ta hand om dina egna i första hand och gör så lite som möjligt för att skada andra även om du har en annan politisk uppfattning än dem.

  SvaraRadera
 4. Vad hände med bloggen?

  SvaraRadera