Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2014-03-06 07:17

22:a Spetsnazbrigaden identifierad på Krim

Bloggrannen Observationsplatsen har utifrån registreringsnummer på ryska GAZ Tigr pansarterrängbilar med 100% säkerhet identifierat att den ryska 22:a GRU Spetsnazbrigaden finns på Krim.


Bevismaterial ett är ett foto från leveransen av GAZ Tigr till just 22:a Spetsnazbrigaden. Fordonet längst fram har en svart rysk militär registreringsskylt med texten 0293 RT | 21 RU.

Bevismaterial två är ett foto från Krim, där exakt samma fordon syns tillsammans med ryska spetsnazoperatörer och registreringsnumret är just 0293 RT | 21 RU.

För övrigt är ryska militära registreringsnummer annorlunda än de civila. 21 står för det södra militärdistriktets norra del, tänk norra Kaukasus. RT avser förband. Tittar man på Wikipedia så tillhör 22:a Spetsnazbrigaden just det södra militärdistriktet, där den är en av fyra brigader Spetsnaz enbart i det militärdistriktet. Totalt har ryska armén tio brigader Spetsnaz, och marinen fyra. (Sveriges försvar består i teorin när det ska vara fullbemannat år 2023 av två brigader)Värt att notera är att södra militärdistriktet inte omfattades av den nu avbrutna beredskapsövningen.

Redan tidigare har som bekant specifika vapen, som endast Spetsnaz är utrustade med, som granatgeväret GM-94, eller prickskyttevapen med ljuddämpare identifierats.

Enligt Wikipedia är även fler förband identifierats, specifikt 76:e luftburna divisionen, 31:a lufburna brigaden, 18:e mekaniserade brigaden, 810:e marininfanteribrigaden och 45:e spetsnazbrigaden.

Under tiden fortsätter Vladimir Putin att blåneka till att ryska förband verkar på Krim, och även försvarsminister och utrikesministeriet har förnekat närvaron, utan det påstås vara spontant uppkommen, otränad milis, som skaffat sin utrustning från affärer. Tydligen den största stölden av rysk försvarsmateriel någonsin, inklusive hundratals fordon, tusentals skjutvapen, och dussintals fartyg som blockerar Ukrainas egna hamnar. Antagligen därför att allt Putin säger förs vidare av nyttiga idioter till kuddbitare och därmed sår tvivel här i väst. Eller så är Putin helt galen, alternativt så pågår en militärkupp i Ryssland.

Man kan också notera att GAZ Tigr inte är såld till Ukraina och att de enda länderna i regionen som har köpt in fordonet är Ryssland och Armenien (Wikipedia).

Hos Bonnier/DN hittar vi för övrigt en debattartikel som totalt sågar det svenska försvaret och den svenska beredskapen, som är den sämsta i Sveriges historia.
"Inte sedan vårt land blev en i modern mening självständig nation i det internationella systemet på 1500-talet har förmågan att på egen hand hävda den territoriella integriteten varit så begränsad. I jämförelse med andra samhällssektorer som genomgått omfattande omställningar under samma period framstår försvarssektorns totala transformation, och de facto systemkollaps, som helt unik."
Och detta med (m)oderat försvarspolitik...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Var försvinner alla pengarna som skulle gått till försvaret, skolan och energiomställningen mm? Ingen som vet, ingen som vet...

  SvaraRadera
 2. Fler lögner/märkligheter:

  Samarbetsavtalet från 1997 tillåter visserligen 25000 trupper på de ryska militärbaserna. MEN de får inte röra sig hur de vill på hela Krim... fast det spelar ju ingen roll för de är inte ryska, right?

  Avtalet från 21:e februari skall följas, tycker Putin. Janukovich har redan brutit det genom att fly + att den ryska representanten faktiskt åkte hem utan att skriva under avtalet!? Nu är det plötsligt skitviktigt? Helt klart en efterhandskonstruktion som justerats efter det spel Putin spelar.

  Att hundratusentals har flytt från Ukraina/Krim till Ryssland. Som bevis visade man upp en gränsövergång Ukraina/Polen, vad det nu har med saken att göra. De där flyktingarna finns inte, vågar jag påstå.

  Ryska intressen hotas. Baserna ligger där de ligger, finns heller inga trovärdiga rapporter om hot mot ryssar/rysktalande.

  Attacker mot synagogor etc. Rabbiner etc säger själva att detta inte ökat märkbart, även om det finns i Ukraina såväl som Ryssland (såväl som Sverige).

  Radan är extremister. Nej, det är samma ledamöter som tidigare, bara det att regionpartiet inte stöder Janukovitj längre. Ledamöterna har suttit där sen senaste valet. Regeringen har utsetts av radan med 82% av rösterna (alla utom kommunistpartiet??)

  ...etc etc.

  Man gör ju också stor affär om att regeringen är legitim men den är utsedd av radan. Den enda olagligheten skulle i så fall möjligen vara avsättandet av Janukovitj och där har ju Putin själv erkänt att han var en riktig usling, i TV.

  Shoigu hade f ö inte ens en påhittig förklaring till hur alla ryska bilar, uniformer, vapen etc kunde befinna sig på Krim - han ryckte således bara på axlarna åt "världens största vapenstöld".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. ...stor affär om att regeringen är illegitim...

   Ska det naturligtvis stå.

   Man ska som sagt heller inte glömma vad enskilda soldater sagt då de blivit tillfrågade - att de kommer från Ryssland.

   Radera
  3. De ska rent av uttryckt "viss frustration" över att Putin förnekar att de finns där och följer order.

   Radera
  4. Hur är deras juridiska status när de inte erkänns och inte har beteckningar på kläderna?

   Radera
  5. De torde ju sakna status som krigsfångar men det spelar ingen roll så länge de inte blir gripna.

   Till deras fördel kan man ju säga att de inte är civilklädda i alla fall, utan kan skiljas från civilbefolkningen även på långt håll.

   Radera
  6. Tack, men hur är det, har lokala regimen på Krim erkänt dem?

   Radera
 3. Alla parter ljuger, i olika omfattning vid olika tillfällen och på olika sätt beroende på omständigheter och vad man vill uppnå. Det är bara frågan om att man som person måste få serverat sig bägge sidor så man kan få bättre klart för sig hur sanningen kan vara. De olika sidorna är bra på att avslöja varandras lögner... Det är därför man måste få tillgång till bägge sidors ståndpunkter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i just det här läget behöver man inte uppehålla sig särskilt mycket om vem som ljuger kring vad - det räcker med att konstatera ett väldigt viktigt faktum:

   Ryssland har invaderat Ukraina utan rimlig anledning. Ryssland för aggressionskrig i Europa. Det har inte hänt sedan Adolf Hitler. Punkt slut.

   Huruvida det sen är lite känsligt med EU:s östutvidgning etc kan man för tillfället lämna därhän för man svarar inte på en diplomatisk blunder med aggressionskrig.

   Radera
  2. Nu är ju det så att vi inte vet om det fanns en, rimlig, anledning, de ansåg uppenbarligen det. Annars hade de inte gjort det. Vad de nu gjort.

   Så, var var anledningen?

   Hur kom de dit förresten, med all sin utrustning?

   Radera
  3. Rysslands agerande kan mycket väl bero på att man ville undvika att hamna i en situation där militärt våld blivit oundvikligt. Ukraina kan ju antas vilja ta tillbaka Krim från separatistiska etniska ryssar. Om Ryssland låtit tiden gå hade Ukraina hunnit mobilisera sin armé och satt in den för att återta kontrollen över Krim. Våld hade kunnat utbryta på Krim och Ryssland hade då antagligen sett sig tvungna att ingripa på sina ryska bröders sida. I det läget hade en allvarlig militär konflikt kunnat uppstå. Ovan scenario tror jag är huvudskälet till det snabba agerandet från rysk sida. Ryssland vill egentligen inte dela Ukraina då det skulle minska det ryska inflytandet västerut radikalt, men Ryssland hade riskerat allt om man hade väntat.

   Radera
  4. Ryssland såg en god kaka på bordet som igen annan verkade bry sig om då de var upptagna att käbbla om huruvida kaffet var gott eller ej. Innan någon hade reagerat stoppade Ryssland kakan i munnen. Först när kakan var borta reagerade de andra fikagästerna med bestörtning. Trots smulorna i ansiktet förnekar Ryssland dock att de åt kakan, utan pekar istället på den tomma stolen intill och säger att det var Molgan. Förresten var kakan inte god..

   Putin såg chansen och grep den. Alternativt hade han planerat detta sen en tid tillbaka.
   Intervjuer jag hört med folk från Krim säger att det var ganska lugnt redan innan Ryssland invaderade, och att folket där var rätt ointresserade av bråk, trots vissa försök från bråkmakarhåll att starta "bränder".
   Fd kollegor i andra delar av Ukraina än Krim och Kiev säger att våldet och extremismen generellt sett överdrivits av media på bägge sidor. Ukrainare, Ukrainska Ryssar och Ryska Ryssar kommer generellt sett rätt bra överens och vill bara ha lugn.

   Radera
  5. Nu är ju det så att vi inte vet om det fanns en, rimlig, anledning, de ansåg uppenbarligen det.

   Hade det funnits en hade de inte behövt ljuga ihop en massa, och låtsas som att de inte ens var där. Man säger ju inte "Det var inte jag!" om det var en helt legitim handling.

   Ukraina kan ju antas vilja ta tillbaka Krim från separatistiska etniska ryssar. Om Ryssland låtit tiden gå hade Ukraina hunnit mobilisera sin armé och satt in den för att återta kontrollen över Krim. Våld hade kunnat utbryta på Krim och Ryssland hade då antagligen sett sig tvungna att ingripa på sina ryska bröders sida. I det läget hade en allvarlig militär konflikt kunnat uppstå.

   Så det du säger är att det är legitimt att invadera vilket territorium som helst där våld kanske kan bryta ut nån gång i framtiden?

   Radera
  6. Om den rimliga anledningen, "Hade det funnits en hade de inte behövt ljuga ihop en massa.." jo kanske, för den, enligt dem, rimliga anledningen kanske inte kan sägas offentligt. Vad vet vi? Är du psysop förresten?

   (För övrigt uppfattar jag det som att du inte läste RBs fundering utan svarar på något annat.)

   Radera
  7. Ben Dover är troligen PsyOps - frågan är om han är intelligent nog att få betalt för jobbet eller om han är en glad amatör med mycket tid...

   Radera
  8. Majoriteten av dem som försvarar den ryska ockupationen är nog inte avlönade av Kreml, fast man kan tro det.
   Däremot ser det väldigt märkligt ut när de hävdar gång på gång att man måste höra bägge sidorna av "konflikten" och att det gäller att vara "objektiv". Utom om USA är inblandat, då är den objektiva hållningen att USA har alltid fel.
   Som sagt, de får nog inte betalt, men man undrar ju.

   Radera
  9. @kgb35:

   Så, det finns en hemlig anledning som kanske bara är rimlig i ryska regeringens huvud, menar du?

   Jag tycker det låter som en beskrivning av en mentalsjuk person.

   Radera
  10. @Sten-Erik:

   Som sagt - jag är han din mamma varnade dig för.

   Radera
  11. Ah.. självklart.. DETTA var anledningen till anfallet:

   http://www.youtube.com/watch?v=LA3gqtQhjb4

   Radera
 4. Alla politiker ljuger utav bara helvete nu för tiden. Det är helt omöjligt för en intellektuell att vara i politiken eftersom politik nu för tiden bara handlar om att ljuga och bedras. Lögner, lögner, lögner, missbrukade ord, verklighetsförnekelse, ihåliga dogmer, machiavellism och härskarmetoder. Våra politiker är extremt säkra på att det inte är sanningen utan lögnen och verklighetsförnekelsen som skall göra oss fria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast i just det här läget behöver man inte uppehålla sig särskilt mycket om vem som ljuger kring vad - det räcker med att konstatera ett väldigt viktigt faktum:

   Ryssland har invaderat Ukraina utan rimlig anledning. Ryssland för aggressionskrig i Europa. Det har inte hänt sedan Adolf Hitler. Punkt slut.

   Radera
  2. Jag kan inte klandra Putin för att han inte vill ta till sig den gravt förljugna västerländska världsbilden. Men själv har han förstås inget bättre att komma med. Alla beter sig som idioter. Varför skulle Putin vara annorlunda?

   Radera
  3. Vilket är sämst? Aggressionskrig eller ett pappersavtal från EU?

   Radera
  4. Varför finns det inga "gilla"-knappar här Cornu?

   Radera
  5. Jag tycker att EU skall erbjuda Ryssland medlemskap i EU, snarare än försöka hålla kalla kriget vid liv. Ryssarna är kanske inte intresserade av ett EU-medlemskap, men ett erbjudande skulle i alla fall visa att vi inte vill dem något ont. Jag har svårt att förstå varför en sådan som Carl Bildt är så angelägen om att få med Turkiet i EU men så ointresserad av att få med Ryssland. Vi har mer behov av Ryssland än av Turkiet, men Bildt är bara intresserad av att stärka fronten mot Ryssland, förefaller det. En riktigt skum och obehaglig figur i mina ögon. En kalla-kriget-man som gillar stormaktskonfrontation mer än fred och utveckling.

   Radera
  6. Enkelt - Ryssland som medlem skulle i stort sett ta över EU eftersom de har så stor befolkning. Dock kanske en Eurasisk tullunion eller andra former för samarbete vore intressanta (inkluderande Kina) men så skulle USA få dåndimpen och hota med kärnvapen mot Europa. NATO mm är till för att förhindra just sådana typer av samarbeten - en sådan allians skulle snabbt minimera USAs möjligheter att försöka dominera.

   Radera
  7. För övrigt kan det säkert vara så att jänkarna är skitskraja för att Ryssland skall ansluta sig till EU, eftersom USAs hegemoni då skulle hotas. Jag misstänker att Carl Bildts amerikanska uppdrag är att se till att hålla Ryssland utanför EU. Det är nog det enda han brinner för.

   Radera
  8. Ry ansluter sig inte till EU och spelar på demokratiska villkor, då hade de till en början implementerat det systemet som de nu föraktar. EU skulle kanske få ansluta sig till Euroasien på Rys villkor.

   Att EU som en av världens största ekonomier vill ha en direktöppning till Asien/Mellanöstern via Turkiet får väl ändå i Globalismens anda ses som en "no brainer".

   Radera
  9. Ryssarna är betydligt färre än Tyskland och Frankrike tillsammans. Inte många fler än Frankrike och England tillsammans. Dessutom är deras nativitet låg. Men då har jag förstås inte räknat ryssar utanför Ryssland. Men var det inte sagt att vi inte skall vara så jävla nationalistiska och rasistiska? Varför då vara så skraja för att ryssarna är så många? Det låter ju som värsta SD-attityden...

   Radera
  10. Att vi skulle behöva en landbrygga till Asien/Mellanöstern låter bara fjantigt. Båtar och flyg är mycket viktigare än landtransporter. För övrigt lär väl inte turkarna lägga några enorma tullar eller andra hinder på eventuella landtransporter genom Turkiet. Och så finns det järnväg ända till Stilla Havet. Man borde också dra ner en järnväg till Indien från norr. Att dra järnväg genom Mellanöstern förefaller däremot inte värt så länge folk där är så förtjusta i att spränga saker i luften.

   Radera
  11. Putin har själv sagt att han inte bedömer det såsom varande i Rysslands intresse att gå med i EU. Putin valde också att inte delta i "European Neighbourhood policy"; ENP. De vill inte gå med eller delta i ENP, helt enkelt. Däremot pågår det förhandlingar om andra samarbeten.

   Men vi kan ju låtsas som att det är Carl Bildts fel istället, det blir ju roligare så.

   Radera
  12. Los puddas. EU borde passa Ryssland perfekt. EU är precis så där kvasi-demokratiskt som Ryssland självt vill vara. Formell demokrati med val, men regeringen är okränkbar och styr utan insyn och med en jättelik administration till sitt förfogande, även den utan insyn. Däremot vill de nog inte vara med ändå eftersom de "västliga" medlemmarna skulle dominera antalsmässigt över Ryssland.

   Radera
 5. Man kan bara föreställa sig hur det låtit från den moderata oppositionen om vi haft en socialdemokratisk regering som ansvarig för dagens försvarspolitik. M-ledamöterna hade spottat småspik och osat svavel dagarna i ända. Och hade en socialdemokratisk statsminister gjort samma förstående uttalande som Reinfeldt gjorde i helgen hade väl ett antal huvudena exploderat på dem. Det kanske är tur att de sitter själva som ansvariga och tvingas inse att det själva är ansvariga. Av hälsoskäl, om inte annat.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns gott om kommentarer här på bloggen, som hävdar att det inte är ryssar.

   Radera
  2. Vist, det som möjligen var frågan var om de kom från Rysslands permanenta stationerade personal eller från personal normalt stationerad i Ryssland.

   Jag tycker dock att du har ett lite för tillspetsatt språk och är lite sensationssökande. Du sänker dig själv till sandlådenivå igenom det. Din blogg blir sämre av det och min respekt för dig sjunker. Just nu håller din blogg på och tappar intelektuell nivå. Det är tråkigt då jag tycker det finns för få Svenska forum där vettigt folk kan diskutera, resonera och utbyta tankar. John Michael Greer skrev en bra kommetar gällande ett inlägg som var lite omoget. Jag delger den då jag tycker the Arch Druid report är ett exempel på en blogg som lyckas hålla en nivå som intresserar mig.

   "Khadija, thank you for a thoughtful response. I'd point out, though, that there's silence and then there's silence; there's the silence that condones and approves, but there's also the silence that ostracizes and dismisses. That latter is part of this blog's culture; as a longtime reader, you'll no doubt have noticed how often irrelevant blather from conspiracy theorists, cornucopians, etc. gets the verbal equivalent of a rolling of the eyes, followed by what an older generation used to call the cut direct. The same principle applies here.

   There's a strategy behind that approach. Have you by any chance read Worth Weller's book Under the Hood? It's basically the chronicle of Brad Thompson, who joined the Ku Klux Klan and rose to the rank of Indiana Grand Dragon before shaking himself out of it and becoming a decent human being again. One of the things Thompson described was the sheer emotional rush that comes from hating and being hated. He and his buddies would put on their bedsheets and go someplace and start shouting their racist nonsense through bullhorns, and they'd quickly draw a crowd that was shouting insults back at them -- and they loved it. The experience of being hated, of being the total focus of attention of an enraged crowd that mirrored their own hate back at them, was as addictive as a drug.

   I'm pretty sure that rush is one of the core motivations of internet trolls, racist and otherwise. Certainly when I give them no more attention than I would give a turd on the sidewalk, they generally creep away in short order -- and I wonder whether the people who, with the best intentions in the world, believe it's essential to confront and call out racism wherever it appears might actually be feeding the thing they think they're fighting."


   Radera
 7. Varför låter du så upphetsad Cornu, tror du på alvar att nogon trott att det inte skulle vara Ryska trupper? Klart Ryssland har trupper på Krim de har de haft sen krimkriget 1853. Hatten av för pusselläggaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du uppenbarligen smartare än Putin, för han tror ju att det är ukrainska medborgare som plötsligt vaknade en morgon och magiskt blivit Spetznas-soldater.

   Han kanske har kollat på Star Wars där de klonar fram en massa stormtroopers ur ingenting?

   Radera
  2. Vet du hur man vet att en politiker ljuger? Den pratar.

   Radera
  3. Varför ska man rösta på politikern med minst k*k? För att oavsett vem som vinner kommer de att stjärtkn*lla dig i 4 år.

   Radera
 8. Det är nog mycket väl så att det är ryska Spetznaz förband på Krim. Kan också vara så att bara deras bilar är där, eller det är utlånade eller stulna nummerplåtar. Långsökt kanske, poängen är ju att uppnå precis det jag sitter och gör nu, spekulerar.
  Klart att Putin ljuger. I det ögonblick någon officiell rysk talesman säger att det är ryska förband, blir situationen en annan. Samma sak gäller om det uppstår strid. Den här insatsen är planerad i olika steg, maximalt utnyttjande alla gråa nyanser före öppna stridshandlingar. Så enkelt, men samtidigt så effektivt. De här omärkta soldaterna, skulle lika gärna kunnat stått runt Försvarets del av Visby flygplats, färjeterminalen i Visby och runt det lilla detachement av svensk militär som finns där.
  Inget skjutande överhuvudtaget. Som jag skrivit på annat ställe. Det här är krigskonst

  SvaraRadera
 9. Okej. Nu när soldaterna är identifierade är det kanske dags att bedöma deras förmåga. Eftersom det inte handlar om att skjuta på varandra i dagsläget så kanske det mest är uthålligheten som är aktuell. Hur länge kan 22:a Spetsnazbrigaden stanna till exempel i Simferopol utan understöd och riktiga försörjningslinjer från Sevastopol eller lokalbefolkningen? Går det att svälta ut ryska armén från Krim?

  Klart är i alla fall att de ukrainska soldaterna inte har några sådana problem ens i de fall där de är "belägrade", har sett bilder på släkt och vänner som kommer med matkassar till "våra killar som har det jobbigt nu". Oavsett etnicitet så har inte ryska militärer någon fördel av hemmaplan på Krim.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bro ska byggas, Avtal mellan Ryssland och Ukraina tecknades i dec 2013.

   http://www.smh.com.au/world/russia-says-it-will-build-bridge-to-ukraines-crimea-20140304-hvg1p.html

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Det finns också uppgifter om att i den här bron byggs in en gren från South Stream-projektet som ska gå till ett område norr om Sevastopol.
   Där har Kina anmält sitt intresse att bygga en djuphavshamn för utskeppning av LNG. Kina ska ha erbjudit sig att betala hela hamnbygget, del av brobygget samt hyra för området så länge det finns gas för utskeppning.

   Krim skulle i så fall bli självförsörjande på stora hyresintäkter från både Kina och Rysslands flottbas så det kan vara en förklaring till att de vill utropa sitt eget land (Rutenien) med egen president och regering.

   Radera
  4. Tillägg:
   INTERFAX.RU; Högsta rådet för autonoma Krim har i dag beslutat att ansluta sig med självständighet till Ryska federationen och beslutet träder i kraft när den antas, uppger premiärministern Ruslan Temirgaliev i autonoma Krim .
   "Beslutet att ansluta autonoma Krim till Ryssland träder i kraft samma dag som det antogs, det vill säga från och med idag," - sade Ruslan Temirgaliev.

   Kiev har förstås visat dem vägen. Kiev och världssamfundet har visat att en folkomröstning inte är så viktig men den kommer ändå att, som planerats, ske den 16 mars i kosmetiskt syfte.
   De räknar med att minst 70% av befolkningen på Krim röstar för anslutning till Ryssland.

   Radera
  5. Tydligen är inte den ryska uthålligheten på Krim så stor eftersom man hastar med beslut och folkomröstning. Att det skulle bli fria och rättvisa val den 16 mars kan nog uteslutas eftersom det skulle vara ett stort vågspel som kan gå hur som helst. 1991 röstade 57% av befolkningen på Krim för ett självständigt och odelbart Ukraina. Då red man visserligen på en våg av frigörelse från Sovjet, men nu har man å andra sidan 23 år av byggande av en nationell identitet att falla tillbaka på.

   Radera
  6. 23 års "byggande" med skurkregeringar som avlöst varandra, - ja. Inget talar för att de nya skurkarna är ett bättre val än de gamla.
   Fria och rättvisa val är givetvis en utopi. Alla vill ha frihet, från EU, från Ryssland, från skurkar.
   Kiev har under vintern visat vad som händer med frihet. De har sökt och fått sin absoluta frihet på torget i Kiev under 4 månader vilket naturligtvis slutade med absolut anarki. Till och med att de nya skurkarna kallat sig för en "kamikaze-regering" så vilket förtroende inger detta?
   Vad har folket på Krim att välja på?

   Krimtatarerna nöjer sig inte med mindre än att Krim utropas som deras kalifat men de utgör endast 12% av befolkningen. Ramzan Kadyrov har haft ett allvarligt samtal med mullorna så de förväntas, åtminstone tills vidare, acceptera en folkomröstning.

   Internationella lagar och nationella konstitutioner är i dag som Bush så framsynt påpekade "Stop throwing the Constitution in my face," - "It's just a goddamned piece of paper!"

   Radera
 10. Klockan är nu 1100 och det rapporteras att ryssarna, eller de oklart identifierade soldaterna dragits tillbaka från ett antal platser på Krim. Helt fascinerande att se hur tom ett tillbakadragande under tystad kan gör att initiativet bibehåll. Vart försvann soldaterna, gick de upp i "rök"? Detta är en lärobok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ukrainas Premiärminister konfirmerar nu situationen med att vädja till Putin "att stoppa röran".

   Radera
  2. Ja, vart skulle han annars vänt sig...
   :D

   Radera