Cornucopia?

2014-02-16 17:22

"Annie Lööf är en postpolitisk hubot"

"Annie Lööf känns som ett skräck­exempel på en politisk framtid då yta betyder mer än innehåll, men där allting har gått snett. Annie Lööf är en postpolitisk hubot av en modell som snarast bör återkallas och bytas ut." - Ann-Charlott Altstadt, Arbetet
Centerpartiet ser nu ut att åka ur riksdagen med god marginal. I senaste SIFO-undersökningen får (c) endast 2.8% och leder tävlingen mot botten. Även (kd) åker ur riksdagen, och frågan är nu när (c) får färre röster än (pp) eller (fi), om inte annat tillsammans.

Huboten.
Foto: Riksdagen. Fotograf ej angiven
på Riksdagens webplats
.

Samtidigt som media översvämmas med rapporter om vansinnigheterna i den svenska jordbrukspolitiken, under Eskil "Matlandet" Erlandssons (c) ledning, och landsbygden helt övergivits av alla politiska partier, så fortsätter Annie Lööf att citera en påtänd Ayn Rand. Sjukdomsinsikt saknas helt och det är på tok för sent att åter fånga upp landsbygdens röster.

Hos tidningen Arbetet konstaterar man att Annie Lööf inte valts på kompetens eller meriter, utan för att hon är ung och kvinna. Ett bra exempel på vad kvotering istället för kompetens leder till. Ann-Charlott Altstadt på Arbetet:
"Det är uppenbart att Annie Lööf inte är vald för sitt djupa kunnande eller för sin starka förankring bland gräsrötterna utan för att partiet velat spekulera i vad de trodde skulle gå hem i stugorna – en ung kvinna med rätt image och framtoning. Partiet valde alltså inte en politiker utan en kommunikatör."
Inget kommer förstås förändras vad gäller svensk landsbygdspolitik i och med valet, utan den inslagna vägen med att slå ihjäl det sista jordbruket fortsätter. Världens hårdaste djurskyddsregler kombineras med världens hårdaste beskattning, världens högsta löner i jordbruket och de sämsta pensionsreglerna i EU. Samtidigt får inte svenska bönder ett öre extra för att de producerar "svenskt", vilket nu är aktuellt i och med att några av de sista grisuppfödarna nu tvingas lägga ner. En grisuppfödare annonserar nu ut sina osäljbara grisar på Blocket. Han kan inte ens lägga ner, då det inte finns något slakteri som vill köpa grisarna.

Man kan inte ha världens hårdaste djurskyddslagar och samtidigt vara med i EU och ha öppna gränser. Svenska bönders enda konkurrenskraft ligger i låg ränta och möjligheten att ta på sig ännu större mångmiljonlån för att skjuta upp kollapsen ett litet tag till. Det finns inga unika metoder man kan tillämpa, annat än unikt hårda och unikt dyra metoder, som inte kan konkurrera.

Kanske gör (c)entern helt rätt här och inser att en majoritet av svenska politiker medvetet är för en total avveckling av svenskt jordbruk. Omprofileringen till ett ultraliberalistiskt parti är därmed en överlevnadsfråga, då det snart inte finns några bönder kvar. Men det finns uppenbarligen ännu färre ultraliberaler.

Enligt SIFO kommer vi sitta med tre vänstersocialistiska partier och tre högersocialistiska partier, den sk sexklövern i riksdagen efter valet. Högersocialisterna (m), (fp) och (sd) får tillsammans ca 42%1. av mandaten, ca varav 10%2. av mandaten tillfaller (sd).

Vänstersocialisterna, (s), (v) och extremvänstern (mp) får 58% av riksdagsmandaten och valfrågan blir om (s) och (mp) nu kan bilda en egen majoritetsregering, helt utan (v), eller inte. Hur rasisterna3. i LO via sin politiska gren (s) ska komma överens med evig befolkningstillväxt i ett ändligt Sverige-partiet (mp) blir dock intressant. Ett alternativ är att folkhemsfundamentalisterna i (s) bildar regering med folkhemsfundamentalisterna i (sd), då de har mer gemensamt med varandra än med t ex (m). Både (s) och (sd) drömmer trots allt sig tillbaka till gamla DDR-Sveriges underbara socialistiska 60-tal. Dessutom är (sd) mycket starka bland LO-medlemmar.

Dessa siffror är alltså justerade för att (kd) och (c) får noll mandat där nere under 4%-spärren.

En annan diskussion är hur (mp):s fria invandring går ihop med miljöfrågorna. Som bekant är Sverige ett av de mest resurskrävande länderna i världen och ju fler som bosätter sig här, desto större utarmning av ändliga resurser. Även (c), som förr hade en miljöprofil, vill ju se 40 miljoner invandrare till Sverige, med tillhörande miljöskövling och enorma förbrukning av ändliga resurser. Ett alternativ är förstås att vi sänker levnadsstandard och resursförbrukning till U-landsnivå, vilket iofs är i linje med (mp):s övriga politik, och då är det inget miljöproblem att befolkningen ökar.

En annan frågeställning är om vänstersocialisterna har någon (fp)-relaterad skandal att spela inför valet. En liten knuff i rätt riktning så åker även (fp) ut ur riksdagen.

1. (9.5+22.8+6.7)/(34.9+8.2+9.7+9.5+22.8+6.7)
2. (9.5)/(34.9+8.2+9.7+9.5+22.8+6.7)
3. Som vanligt undrar en del över definitionen av rasism i Sverige idag. Definitionen av rasism är enligt allmän samhällelig konsensus, inklusive media och politiker, alla som kritiserar eller vill begränsa invandringspolitiken från aktuell nivå, alltså är LO och därmed även (s) rasister.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

45 kommentarer:

 1. Jag skulle säga att de flesta "proffspolitiker" är på samma nivå som Annie Lööf. Goda retoriker, men ingen koll på något annat än att fylla sina egna (samt sina kollegors) fickor. Människor som nästan aldrig jobbat med ett vanligt arbete kommer aldrig kunna ha någon djup kompetens inom något praktiskt område. Mycket snack och lite verkstad är våra politikers motto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får de politiker man förtjänar.

   Radera
  2. Tja, landsbygdsministern är ju lantbrukare i alla fall.

   Radera
  3. Glömmer f ö aldrig när Erlandsson skulle prova färdigmat för äldre i TV4 - när han fick en gaffel i handen utbrast han: "Åh, så gött" på sin breda småländska. Tror inte det bor en Machiavelli i den mannen - snarare en Falstaff.

   Radera
  4. Eskil tror ju mycket på "marknaden"... Vad han säger.
   Men nu producerar svenskt jordbruk en "överskottsprodukt" som inte går att sälja...
   Så då måste man lägga ner, eller?
   Det finns andra svinprodukter på den europeiska marknaden.
   Som polskt fläsk från Smithfield.....

   Radera
  5. Vi får inte de politiker vi förtjänar utan de som systemet producerar. Olika konstitutioner ger olika politiker.

   Radera
  6. "Arrogansen hos det urbana intellektet, som frikopplat från sina rötter och alla instinkter föraktfullt ser ner på forna tiders fullblodstänkare."

   "Moderna demokrater, som upprörs när en mördare avrättas men som finner hemlig njutning i nyheten om mordet på en politisk motståndare."

   "Kulturen, på grund av sin överlägsenhet, blir en fiende [...] och dess verk som av intellektuella skäl inte är tillgängliga för alla måste därför - av egalitära skäl - utplånas. Friheten innebär att bryta sig loss från kultur och samhälle."

   Oswald Spengler,1933 (fritt översatt av undertecknad)

   Radera
  7. @Ben Dover: Inget ont om den gode Eskil, han är läntbrukare med jord under naglarna. Att han tycker om maten på äldreboenden har ingen betydelse, som riktig bonde är han uppväxt på sill o potäter. Och han har visat sin vitalitet genom att lyckats inseminera en hälften så ung adelsdam, och dessutom visat sig engagera sig för djurens rätt, både i vargfrågan och räkfrågan. Eskil for president!

   Radera
  8. F**n, jag får väl ta och läsa den där Spengler. Någon speciell bok ni rekommenderar BD? Upplaga?, finns de bara på tyska? Helst inte frakturstil, det hinner jag inte.

   Radera
  9. Frakturstil, det har man bara tid med när man brutit armen, hö hö.

   Storverket "Västerlandets undergång" finns i en utgåva från Atlantis förlag, 1996 tror jag band 1 kom ut.

   Övriga småskrifter - "Man and technics", "Hour of decision", etc finns i stor utsträckning i pdf på engelska för gratis nedladdning här och där - t ex en del universitetshemsidor och så där.

   Radera
 2. Centern borde genast avsätta Annie Lööf och så kanske de har chansen att stanna kvar i riksdagen. Mitt förslag är i så fall gruppledaren i riksdagen, Anders W Jonsson, som jag tycker verkar vara vettig och en duktig debattör. Jag (stöd)röstade själv på C senaste två riksdagsvalen men med Annie Lööf som partiledare kan jag omöjligt rösta på dem. Just nu väljer jag mellan att blankrösta och en ev stödröst på KD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blankröst är en röst på det vinnande alternativet, dvs (s).

   Radera
  2. Man skall nog inte stödrösta på KD heller. Det finns inte underlag för ett kristet parti i Sverige. Det går bra att vara kristen i Folkpartiet, som knappast åker ut ur riksdagen i första taget. Centerpartisterna kan flytta till diverse olika partier. Den intressantaste frågan är vad som händer med deras stora partikassa.

   Radera
  3. Överhuvudtaget är alla gamla organisationer som hörde hemma i det korporativa Sverige från förra seklet intressanta att studera, ty de verkar vara kapitalförvaltare allihop.
   Jag har dålig koll på annat än de som verkat inom den skyddade sektor jag levt inom - jordbruket. Där är ju LRF den störste tjuvenav alla, som berikat sig på alla plan, så att det sägas att de har 4,5 miljarder ingen kassa....
   Så kallat "herrelöst kapital".
   Som bara väntar på att opportunister skall plundra kassan...
   Och det tar ett tag att bränna 4,5 miljarder.....
   En del är ju medlemmar i LRF, så där 170 000 svenskar och de får "rabatter" på sina ,medlemsavgifter....
   Alltså, köper man en ny Volvo som medlem så tjänar man några tusen...
   Men det roliga är att Volvo skickar lika mycket till LRFs kassa....
   Lurad?!
   Nej detta får räcka i spyor över det korporativa Sverige, folkhemmet i DDR-stil.......

   Radera
  4. Volvo?
   Inga Volvo BM mer..
   Valmet?
   Traktorer var det länge sedan det producerades i Sverige.
   Vår gamla, redan när vi köpte gården, 650 drog knappt sig själv,
   Gav mig svåra komplex...

   Radera
  5. Svar på frågan om vad som händer med partikassan: Centern kommer att finnas kvar på kommunal nivå även om de skulle åka ur riksdagen. De kommer fortfarande att ha ett samordnande kansli i stockholm och en partiledare, så partikassan kommer att stanna inom partiet.

   Radera
  6. Volvo...traktor.
   Volvo - bil, naturligtvis.

   Rabatter finns för alla möjliga produkter...
   Det handlar inte om "traditionella" bönder, ty de finns inte längre...
   Utan om 170 000 medlemmar, varav kanske 8-9 000 är företagare inom lantbruk.

   Radera
  7. Jo, till och med jag fattade det!
   Tog bara chansen att få utgjuta lite nostalgi.

   Radera
 3. Jordbruket är väl en tiondel av tillverkningsindustrin, vilken i sin tur är flera gånger mindre än tjänstesektorn. För politikerna är det väl ungefär lika viktigt att charma "bönder" som att charma "vänsterhänta nycirkus-eldslukare", för det är väl ungefär lika troligt att endera gruppen fäller avgörandet i valet.

  Således tror jag inte politikerna direkt är för eller emot en avveckling av landsbygden - däremot beredda att offra den med ett enda pennstreck i vilken manöver som helst som kan charma en större och mer intressant grupp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt. Däremot kan bönderna (med familjer och släktingar mfl) avgöra om (c) får sitta kvar i riksdagen eller ej. Snart är de rent av under partistödsnivå, men de har förvisso en rejäl kassa ändå.

   Radera
  2. Jag läste en uppgift om danskt lantbruk för femton år sedan....
   "Efter år 2010 skulle strukturrationaliseringen göra att bönderna blev så fåtaliga att de var politiskt ointressanta"
   Och så blev det!
   Så det intressanta var plötsligt - vad ger det för samhällseffekter när ingen vill fixa fram maten?

   Radera
  3. Om man som lantbrukare vill gå med i småfötetagarföreningen istället för LRF så blir man inte godtagen...
   Lantbrukare räknas alltså inte som företagare!
   Men egentligen är det ju den "uppdelning" av marknaden som dessa meningslösa beskyddarorganisationer i ren kartellmodell skapat sedan tidigt 1900-tal....

   Rösta bort alltihop!!

   Radera
  4. Sedan så blir det ett och annat stavfel i rena upphetsningen här, av mig....

   Radera
 4. För att dra en paralell med den förra socialistiska regimen i Sverige, - är det någon som kan minnas en enda minister från Göran Perssons regeringar som tillförde Sverige någonting positivt?

  Jag bara frågar ! Det skulle förklara en hel del om det visar sig att Baylan, Östros, Sahlin, Winberg och fuskaren Ringholm m.fl. egentligen är hubotar...

  Dessvärre kan jag inte heller se några från Löfvens gäng som heller kan tillföra Sverige något positivt.

  SvaraRadera
 5. Om alla partier är "socialistiska", vad är då alternativet under valet 2014 ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har de små partierna som inte sitter i maktposition ännu och därmed också har en ideologi då det är enda som driver dem. Piratpartiet, feministisk initiativ, junilistan, det gröna partiet, det liberala partiet, med mera, med mera...

   Radera
 6. Landsbygden avveckling har gett kortsiktiga ekonomiska fördelar. Ingen politisk kraft kan ändra på sånt. Alla vill ha konkurrens och billig mat. Det är ingen skillnad på dom. Ett litet parti som går mot mitten lever farligt. Dom får skylla sig själva.

  Kortsiktigheten är ett strukturellt fenomen på många områden och dessa gör att välståndet kan hållas uppe. Man måste ta en sak i taget. Svälten och kollapsen är ett senare problem. Om man inte stöder något så sörjer man inget. Men felallokeringarna är lite retliga.

  Subventionerna skulle behöva läggas ner till fördel för införseltullar på vissa livsmedel och råvaror, åtminstone motsvarande vissa länders subventioner. Lööf skulle kunna göra en kovändning och chocka rörelsen, det som finns kvar, istället för att avgå. Med EU-motståndet, böndernas självaktning och konkurrensen inom dessa tankar skulle det nog lyckas med de fyra procenten. Och va roligt det skulle vara. Om hon ringde Fälldin och fick hans stöd så kunde hon försvara sig med detta när hon kör över alla. Men hon är uppfödd i det politiska träsket ungefär som slaktsvin och det innebär stora risker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ungefär som ett slaktsvin"...
   Slaktsvin blir inte gamla. Efter sex månader så blir det slakteriet...
   En gammal vildgalt kan leva många år om han inte står ivägen för en kula.

   Radera
 7. Centern åker ut men Kd kommer stödröstas kvar i nästa val. De politiska vindarna drar åt det konservativa hållet, dvs Sd, men C har profilerat sig som ett av de mer radikala partierna.

  En sak är i alla fall säker, de senaste 30 årens samhällsexperimenterande som inleddes med novemberrevolutionen och som har följts upp med olika mer eller ännu mer misslyckade globaliseringsexperiment som EU-medlemskapet, bubbelekonomin, nylysenkonismen (genusvetenskap och klimatalarmism), etc,nådde sin topp 2007 och nu kommer vi se 30 år av återställningspolitik. I Sverige kommer den inledas först efter nästa val eftersom det idag saknas ekonomiska incitament (dvs bobubblan göder fortfarande ekonomin så pass att övriga ofullkomligheter skuggas över) för någon större politisk riktningsändring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återställningspolitik? Hurdå, genom att duscha alla nysvenskar? Sverige är söndertrasat för all framtid och nyliberalerna har vunnit om inte en svensk Hitler kommer till makten.

   Radera
 8. Varför blanda ihop bönder med centerpartiet. I min hemkommun hade centern över 50 % för några val sedan det får man inte om inte tilltalar andra än bönder eller landsboende. För övrigt hur många röstade på centern under Fälldins tid.
  Nej se det hellre att Centern är ett parti som kidnappat av sin partiledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer inte till några nya centerväljare!
   Det har varit så i årtionden.....
   Men de minskar naturligtvis.

   Radera
  2. Alla partier är eller kommer att bli kidnappade av sin partiledning. Det är det logiska resultatet av att partiledningen kontrollerar utnämningsmakten och pengarna från partistödet.

   Radera
  3. Centern är bara en stor partikassa numera som letar efter mål och mening.
   Bönderna är ju snart slut så bara kassan kvar som motiverar existensen.

   Radera
 9. Cornu skriver: "Omprofileringen till ett ultraliberalistiskt parti"


  Har någon sett att Centern förordar att skattebetalarna endast ska betala för försvar och rättsväsende?

  Kan någon lista de bidra som Centern vill stryka bort?

  Möjligen har jag missat något men så länge ingen kan redogöra för frågorna ovan ser jag inget annat än att Cornu förläst sig på Aftonbladet i vanlig ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Centern har gjort fatala politiska misstag i alla tider....
   Partiet har levt på en kompromisspolitik.......
   Alltså, själva kompromissen har varit - och är - själva det politiska målet....
   Det var naturligtvis vettigt när mer än halva befolkningen levde på jordbruk....
   Eller på lokalt producerade produkter och tjänster...

   Men idag är kompromissen som politiskt mål rena harakirin.
   Men man kan inte ändra på detta då det mer är ett kulturfenomen än ett politiskt uttryck.
   Och särskilt i dag med drogliberalism som politik...
   Eller en slapp marknadsekonomi som bara drabbar vissa och gynnar andra än partiets väljare...

   Radera
 10. Jag skulle väl ändå trots allt vilja påstå att Centern i Sverige är ett bättre parti än sentern i Norge som är fullständigt skruvade. Sentern i Norge finns enbart av den anledningen att landsbygdsstödet är oändligt mycket större i Norge än i Sverige. Om man undantar olje och gasindustrin lever i stort sätt hela norge på bidrag från offentlig sektor. Norge kommer om några år att få ett våldsamt uppvaknande.
  De har 20 år på sig innan man måste importera olja. Och fortfarande är hela Norge totalt ovetande om detta. Kulturhus, melodislagerfestivalen och längdskidor till trots, Norge är på väg ner......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längdskidor?
   Håna dem icke!

   Radera
  2. Importera olja? Varifrån?

   Radera
 11. Med patriotism istället för antisvensk kulturmarxism hade antagligen knget av allt det onda Cornu skriver om hänt. Sverige byggdes upp under patriotism. Och nej, patriotism är inte det samma som rasism. Kulturmarxismen som omfattar alla riksdagspartier utom möjligen Sd, är däremot en i grunden rasistiskt antisvensk ideologi.
  Folkhemsfundamentalist - javisst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog ett ganska rimligt antagande att "nationsbyggande" enklast sker kring en positiv central idé.

   Radera
 12. Jag delar din syn på hur samhället definerar rasism. Den sk åsiktskorridoren är smal och det är lågt i tak.

  SvaraRadera
 13. 40 Miljoner innevånare tål Sverige säger Lööf. Samtidigt finns det 10 000 som inte hittar en kommun att bosätta sig i-trots att de välkomnas av staten Sverige.
  Kanske för att det saknas bostäder och arbete.
  En trivialitet för dem som bestämmer!

  SvaraRadera
 14. Butikskassa
  butiks kassa
  billig kamera

  Vi erbjuder Kvalité och snabb service och vet att det är mycket viktigt att få saker gjort snabbt , därför kan vi erbjuda service avtal Från 99:-/mån så du får snabbt på plats service (även distans avtal)och så ser vi till att du alltid håller ditt kassasystem uppdaterad med den nyaste programvaran!

  Kontakt información:

  Norra Ågatan 5 A Arboga Västmanland 732 31
  teléfono: 0589-10031
  Site: www.kassanetto.se

  SvaraRadera