Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2014-01-12 12:10

"Hela Stockholm ska försvaras"

"Lögn, förbannad lögn och moderat försvarsretorik" - Jag
Försvarspolitiker från alla läger säger nu att Stockholm ska prioriteras försvarsmässigt, inklusive att (mp) vill sätta in militär mot brottsligheten på orten. Samtidigt ska försvarsinriktningen enligt (s) och (m) riktas om till att "försvara rikets gränser". Beskedet är alltså att endast Stockholm är Sverige och resten av landet är bara en ockuperad koloni. Det är bra att man medger detta, men frågan är om gränsen går vid Stockholms län, kommungränsen eller vid tullarna? För med aktuell bemanning kan man bara försvara tullarna. Den nya svenska försvarsdoktrinen är "hela Stockholm ska försvaras".


Det är förstås en logisk politisk konsekvens. Ska man försöka återvinna gammelmoderata försvarsvänliga väljare, samtidigt som de "statsbärande" moderaterna är på väg mot under 20% i opinionsundersökningarna, så hittar man flest gammelmoderater i Stockholm. Tyvärr måste likväl övriga landet betala skatt till försvaret av Stockholm. Möjligt att man kan få dra av delar av sin statliga skatt (inklusive moms) för utebliven försvarsförmåga, men det får ni ta med Skatteverket.
Svenskt luftvärn vid
full bemanning år 2023.
Flytta om från Karlskrona
och Ronneby för att omfatta
Linköping/Malmen och
Uppsala/Ärna, som är mer
lämpade för försvar av Stockholm.
Glöm inte Arlanda, så rikets ledning
kan fly.

När insatsorganisation 2014 är fullbemannad, vilket enligt plan nu ska ske tidigast 2023, och inte 2019 som gällde tidigare, så bör Försvarsmakten kunna försvara Stockholm i en hel vecka. Två brigader bör duga till detta, speciellt om man spränger alla broar för att hindra fiendens vidare framryckning.

Sverige har inte heller mer luftvärn än att man kan försvara ett befolkningscentra och 1-2 prioriterade militära anläggningar, vilket gör det ännu mer logiskt att man bara ska försvara Stockholm. 

Med Folk & Försvar-konferensen startandes i detta nu är det uppfriskande att se ärligheten i erkännandet att man bara kan försvara Stockholm i vårt vidsträckta land.

Samtidigt som Karin "Tamgåsen" Enström hävdar att svenskt försvar är starkare än 2006, så drar Schibsted/SvD ner byxorna på henne och konstaterar att verksamhetsvolymerna minskat med upp till 73%. Minst har ytflottan och flyget minskat, där övning och verksamhet bara minskat 12%, medräknat insatserna i Adenviken och Libyeninsatsen. För stridsvagnar har körsträckorna minskat med 73% och för stridsfordon med 41%, medräknat Afghanistan. Verkligheten är att man övar allt mindre och snabbt dräneras på kompetens och erfarenhet. 

Öppningsanförandet på FoF-konferensen ska hållas av Fredrik Reinfeldt. Man får hoppas att han blir utskrattad och hånad. Ska verksamhetsvolymerna översättas till något som Reinfeldt förstår, så kan man säga att hans älskade Djurgården spelar 73% färre matcher idag än 2006.

Å andra sidan så ser nog Reinfeldt fotbollshuliganer som organiserad brottslighet och vill alltså att svenska militären ska sättas in mot huliganer, när han fått Enström att säga att fokus för militären ska vara på organiserad brottslighet, vilket även miljöpartiets Peter Rådberg håller med om. Men bara i Stockholm.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Stockholm kan förvandlas till ett Monaco medan resten av landet införlivas med Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stockholm håller på att förvandlas till ett mellanting mellan Mogadishu och Beirut, medans resten av landet är lika nerslitet som Ryssland.

   Radera
  2. Haha, ja precis, har man lagt under sig 99% av Sveriges yta så ligger man säkert så illa till att man måste erbjuda Stockholm nåt slags specialstatus.

   Eller så tar man de återstående 1% och skjuter de som opponerar sig.

   Radera
 2. Stridsåsnan har dragit den logiska slutsatsen att Sverige inte längre finns efter att vi gått infört mångkultur och gått med i EU och har därmed lagt ner f.d Krigsmakten, då uppdraget är att anse som överspelat. Kommer det hit ryska soldater så är de bara att klassificera som papperslösa invandrare, berättigade till gratis skolgång för eventuella medföljande barn och fri tandvård.

  SvaraRadera
 3. Det kan bli motivationsproblem att få soldater att försvara den riksledning som är ansvarig för att man inte har en chans att freda landet. Det var skillnad under kalla kriget när vi kände att vi hade ett land gemensamt och då vi skulle försvara hela landet och hela befolkningen.

  SvaraRadera
 4. Klubbens ägare (Reinfeldt) har gett klubbens ordförande (Enström) i uppgift att klubben skall vara med och konkurera om topplaceringar i tabellen. Detta skall åstadkommas genom att anfallsspelarna och mittfältet reducerar sin träning med ca 15% och backlinjen tillsammans med målvakten reducerar sin träning med ca 50%. Sen behöver man väl inte byta matchställ och fotbollsskor så ofta - det som funka på 90-talet fungerar säkert bra idag också. Jo just det - vi sänker lönekostnader också, det brukar stimulera....

  SvaraRadera
 5. Absolut inga nya nyheter, problemet är att ingen oavsett partitillhörighet vill göra något åt saken.
  Dessutom så ska det ges pengar till försvaret så skall det tas från någon annanstans och man vinner inga val på att skära ner i skola, omsorg osv.

  SvaraRadera