Cornucopia?

2014-01-31 13:15

Filters SIG/SOG-artikel verifierad

Gårdagens omnämning av Filters fantastiska artikel om den fd SIG-operatörern Erik Lewin kan verifieras från officiellt håll. Förutom berättelsen, som finns online, har köpta versioner av Filter också ett omfattande bildmaterial.


Försvarsmakten har på förfrågan från mig officiellt verifierat att Erik Lewin varit anställd hos dem under de i artikeln omtalade åren, och på de regementen som nämns, dvs K 4 Arvidsjaur och sedan K 3 i Karlsborg. Datumet där han slutade i Försvarsmakten stämmer också med artikeln.

Flera andra individuella källor har också bekräftat olika delar av artikeln för mig, bland annat ytterligare detaljer kring tjänstgöringen i Kosovo.

Det finns ingen anledning att tro något annat än att Erik Lewins berättelse är sann och att Filter alltså sitter på ett riktigt scoop, väl värt att uppmärksammas.

Har ni inte läst artikeln, gör det nu

Ännu hellre så köper ni Filter hos närmaste välsorterade tidningshandlare, så får ni även foton från utbildningstiden i SIG och tiden som contractor i Irak och Afghanistan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

8 kommentarer:

 1. En intressant berättelse. Har någon här läst hans bok?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Vem äre som har bladdrat om lösskäggen i goretex-ställ? Vem avslöjade portkoden till Heimdall? Var det nån som lyfte på presseningen på den utbrända bandvagnen? Ge fan i sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det var INTE jag som, av pur uttråkning, belyste en amerikansk helikopter med min infraröda laserpek.

   Radera
  2. Däremot kanske jag höll i svetsen när vi förseglade tunga repverkstaden inifrån och hade fylleslag därinne. MP stod utanför i säkert tre timmar och bankade men tji fick dom.

   Radera
  3. Med din verbala förmåga bör du också skriva ihop din berättelse.

   Radera
 3. "Och det var INTE jag som, av pur uttråkning, belyste en amerikansk helikopter med min infraröda laserpek."

  Ha ha ha.. det var mindre lyckat har jag hört. Man får inga kompisar bland piloterna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han som gjorde det var f d KJ. Vid DMZ närmast Serbien dessutom, sämsta stället att göra det.

   Radera