Aktuellt

Inträffade peak oil 2018 eller 2019 - och är energikrisen och den ekonomiska krisen därmed permanent?

Data från amerikanska energiinformationsmyndigheten EIA visar att eventuellt kan peak oil  inträffat 2018 eller 2019. Om det är så, så är de...

2013-12-13 09:12

Researchgruppen hänger ut oskyldiga, läcker e-postadresser - Aftonbladet bryter mot källskydd?

Researchgruppen hänger ut oskyldiga i sin publika databas Avkodat. Databasen har också hackats och  av ca 600 e-postadresser är nu 400 avkodade från Avkodat. Dessutom har Researchgruppen ljugit om att de använt lagliga metoder - antingen har en oskyldig fått sin e-postadress utlämnat av Aftonbladet, i strid med källskydd, eller så har Researchgruppen använt stöldgods och illegalt dataintrång - Adobehackets 150 miljoner e-postadresser - för att få fram e-post.


När aktivisterna från AFA, den våldbejakande och militanta Antifascistisk aktion - egentligen en ren terroristgrupp (se Wikipedia för lista på dåd de tagit på sig, bl a mordbrand, attacker med baseballträn, vandalism, angrepp med yxa mot en domares hus och även mordförsök enligt polisen), nu i Researchgruppen skapat en omfattande åsikts- och persondatabas och kartlagt privatpersoner, så har förstås oskyldiga drabbats. Det finns nämligen en aktiv, men liten, motståndsrörelse på Avpixlat - personer som ifrågasätter, säger emot mm och alltså tar debatten mot folkhemsfundamentalisterna. Dessa har nu hängts ut som rasister i Researchgruppens databas Avkodat.

Samtidigt är Avpixlat en nyhetskälla för många. I aktuella brottsfall går många till Flashback för att få reda på vem det är som gripits eller åtalats för olika spektakulära brott. Man kan också gå till Avpixlat mfl hatsajter, som dock bara hänger ut brottslingarna när dessa är invandrare. Det finns också detaljer om en del nyheter, vilket gör att Avpixlat är den anslutna websajt som besöks av flest från gammelmedia enligt Mediacreeper. Inte bara denna veckan, utan så har det varit sedan sajten startades. Antingen finns det tusentals rasister inom gammelmedia, eller så kan man ha oskyldiga och legitima anledningar att besöka websajten.

En person, som jag har kommunicerat med, har hängts ut i Researchgruppens databas, trots att allt vederbörande gjort på Avpixlat är att ifrågasätta deras finansiering och finansieringsbehov och krävt referenser till ogrundade påståenden och svepande generaliseringar. Vederbörande har inte skrivit något rasistiskt eller hatiskt alls, men hängs nu ändå ut som rasist av Researchgruppen. Researchgruppen har dessutom kartlagt vederbörande i detalj, och lagt ut personens födelseort, vilket är ett meddelande om att "vi vet allt om dig". Inte osannolikt gör man detta för att skrämma de uthängda och oavsett innebär detta att Researchgruppen sitter på ett omfattande personregister. I Researchgruppen ingår folk från militanta AFA, inklusive dömda våldsbrottslingar, som nu har upprättat ett detaljerat personregister, inklusive oskyldiga individer.

Varför vill Researchgruppen exponera och skrämma de som tar debatten mot rasister eller folkhemsfundamentalister?

Den vanliga logiken inom extremvänstern är att genom att förstärka motsättningar och polariseringar ska man kunna driva fram våld och i förlängningen en väpnad revolution. Ett sätt kan vara att skrämma bort de liberaler som faktiskt försöker ta en debatt, för att på så sätt öka polariseringarna.

Varifrån har nu Researchgruppen fått denna oskyldiga persons e-postadress? 

Själva hävdar de att de använt lagliga metoder.

För att få tag på en persons e-postadress ur Disqus MD5-hash måste man först samlat in den. Researchgruppen hävdar att de bland annat hämtat ut invandringskritisk e-post skickad till myndigheter. Denna person har inte mailat myndigheter alls om invandring. Däremot har vederbörande mailat Aftonbladet och ironiserat över att Aftonbladet ger Avpixlat gratis reklam i samband med att Kent Ekeroths finansiering avslöjats. Kort sagt har Aftonbladet brutit källskyddet och meddelarfriheten och lämnat ut e-postadresser till AFA och Researchgruppen. Man kan alltså inte lita på källskydd hos Aftonbladet, utan de lämnar ut uppgifter om vilka som mailar dem och om vad till våldhyllande vänsterextrema grupper.

En variant är att Researchgruppen använt Adobehackets stulna databas, digitalt stöldgods, som inte kan kommas över legalt och inte är en öppen källa. Visserligen går det enkelt att ladda ner Adobehackets stulna databas, men det är likväl stöldgods och finns enbart ute på Internet på grund av ett illegalt dataintrång.

Researchgruppen ljuger alltså om att de inte brutit mot lagen, alternativt sitter någon på Aftonbladet och bryter mot källskydd. Ingen som någonsin mailat Aftonbladet i någon fråga kan vara trygg i anonymitet.

Researchgrppen läcker e-postadresser

Säkerhetsingenjören David Remahl (@chmod007 på Twitter), som var den som identifierade hur Researchgruppen hackade Disqus, har nu hittat säkerhetsläckor i Researchgruppens Avkodat-databas. Av ca 600 e-postadresser knäckte han 199 stycken på sextio sekunder och efter några timmar har han nu klartext på ca 400 av dessa e-postadresser.

Metoden är en sk heuristisk algoritm. Researchgruppen har publicerat en komplett sk JSON-fil på sin websajt, users, som Remahl laddat ner. I den, som är den publika del som används för att visualisera Avkodat-databasen, finns partiella e-postadresser publicerade, första och sista bokstaven, med resten som stjärnor. Min e-postadress skulle t ex vara c*******[email protected]*********e. Genom att slumpa fram ("gissa") vad som kan finnas däremellan, MD5-koda dessa och jämföra med den MD5-summa som finns i users-filen får Remahl fram e-postadresserna i klartext. Jag har verifierat det hela.

Remahl sprider inte dessa vidare, utan visar här hur Researchgruppen antingen inte kan hantera säkerhet själva, eller medvetet på detta vis vill sprida uppgifterna vidare, samtidigt som de kan två sina händer "vi har inte lämnat ut uppgifter till AFA". Iaf så kan "vem som helst" identifierat den oskyldige personen ovans e-postadress.

David Remahl skriver mer om det hela på Twitter.

Researchgruppen har alltså upprättat ett personregister och publicerat detta på Internet, men kan inte hantera nödvändig säkerhet, utan verkar snarare medvetet vilja att uppgifterna om oskyldiga sprids vidare.

Nu hävdas det att databasen byggts upp av journalistiska skäl och därmed är tillåten? Men den är publicerad öppet på Internet, inklusive för många privatpersoner födelseår- och månad, samt födelseort.

Vad säger Datainspektionen? Vad säger polisen? Vad säger JK?

Jag vet vad oskyldigt utpekade säger. För Researchgruppen och AFA är dessa antagligen sk överskottsförluster (eng collateral damage).

Expressen och även Fria Tidningar, som bägge publicerat och betalat för uppgifter från Researchgruppen, är i allra högsta grad medskyldiga i egenskap av finansiärer av detta totala övergrepp på personlig integritet.

Tillägg: För att förtydliga så skriver Researchgruppen uttryckligen att samtliga uthängda identiteter är näthatare. Se nedan. För övrigt har jag själv kommenterat och bemött angrepp på mig som person på Fria Tider, vilket enligt Researchgruppen på Twitter innebär att jag stöder dessa. Jag har även kommenterat på Exponerat och påtalat att de bryter mot upphovsrätten i en kopiering av ett av mina inlägg, varpå jag blivit kallad kommunist och svenskhatare. Bland annat.

Nedan bekräftar Researchgruppen att samtliga uthängda är sk näthatare.


Researchgruppen vill också att jag lämnar ut mina källor i meddelande på Twitter och vill alltså efterforska källor. Naturligtvis lämnar jag inte ut dessa, då jag omfattas av källskydd i egenskap av registrerad med ansvarig utgivare hos Myndigheten för Radio & TV. Däremot bekräftar därmed  Researchgruppen sin syn på källskydd och demokrati. 

Skärmdump nedan:

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

55 kommentarer:

 1. "Remahl sprider inte dessa vidare, utan visar här hur Researchgruppen antingen inte kan hantera säkerhet själva, eller medvetet på detta vis vill sprida uppgifterna vidare, samtidigt som de kan två sina händer "vi har inte lämnat ut uppgifter till AFA". Iaf så kan "vem som helst" identifierat den oskyldige personen ovans e-postadress."

  Har man kompetens att knäcka disqus så bör man ha kompetens att täppa till ett sånt här hål stort som en ladugårdsvägg - det rör sig ju inte om att de är noviser i det här med datasäkerhet. Att ha så undermålig säkerhet borde tolkas som att de sysslar med publicering (isht när de kan förvänta sig att målgruppen för sin publicering kanske har liknande kompetens).

  SvaraRadera
 2. Det finns en extrem demokratifara i att skumma krafter samlar på sig ändlösa mängder information om alla människor som är aktiva på nätet och att de kan använda informationen de samlat in mot vem som helst de vill kontrollera eller sätta ur spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att du kan utelämna begränsningen "skumma". Själva existensen av ändlösa mängder information gör några människor skumma, får de oskumma att dra sig undan och är som en sockerbit för de allra skummaste flugona.

   För mig det avgörande skälet att kämpa mot övervakningssamhället.

   Radera
 3. Alltså jag är med i registret som en av de som brukar debattera mot Avpixlat med flera. Ser dock inte problemet riktigt - de som fått stå till svars för sina kommentarer har ju varit de som skrivit rasistiska saker, människor med vapen som förespråkar inbördeskrig, Breivikare etc. Att min emailadress som jag själv använt vid disqus-registreringen ligger ute känns inte så farligt om vi jämför med en info som trots allt kommit ut - framförallt om SD-politikers dubbelspel

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Chri$

   Du kanske hade behövt bli utsatt för lite hot och våld innan du inser problemet? Endel verkar inte inse varför Niemöllers text alltjämt är relevant:

   " First they came for the Communists,
   and I didn't speak out because I wasn't a Communist.

   Then they came for the Socialists,
   and I didn't speak out because I wasn't a Socialist.

   Then they came for the trade unionists,
   and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

   Then they came for me,
   and there was no one left to speak for me."

   Skall man se på samma sätt om allt otyg som finns i världen? Som att det Breivik inte var något problem för att jag inte var där? Nu är kanske proportionerna rätt så mycket i onivå, men grundproblemet är vad att inte se problemet för att man inte är drabbad innebär.

   Radera
  2. Det handlar alltså om några personer som blir tillfrågade om saker de sagt i offentligheten, och kanske i vissa fall blir åtalade för hot som de trodde att de gjort anonymt. Hur det ska kunna kopplas till Niemöllers poem om nazismen är väldigt oklart.

   Det enda våldet och hoten som förekommit i den här historien är ju från vissa kommentarsfältsherrar!

   Radera
  3. Och att högerextrema nu har dina uppgifter ser du inte som problem ?

   Radera
  4. @Chri$

   Saken var att du inte såg det som ett problem eftersom du inte var drabbad. Du kanske har missat att AFA inte alls är någon pacifistorganisation utan är organiserade våldsverkare.

   Om något hot har förekommit så borde det väl göras en polisanmälan? Du vet väl att man på det sättet kan få fram vem som ligger bakom inlägget inklusive information om vilket IP-nummer det rör sig om. Detta gör att man på ett rättssäkert sätt kan ställa personen ifråga till ansvar.

   Hur man kan hävda att det förekommit våld i kommentarsfälten övergår min fantasi. Finns det några speciella koder man kan skriva in så att skärmen flyger i ansiktet på läsaren?

   Radera
  5. Alltså AFA:s rykte är lite väl uppblåst ibland. Visst har det förekommit "hembesök" men då främst mellan nazister och RF som haft en våldsspiral. Ngn gång har ledande SD-politiker blivit drabbade också. Att det då skulle innebära ett hot att finnas på en sån stor lista är helt enkelt inte sant....

   Alltså högerextrema har listor på majoriteten av befolkningen. Ju fler som läggs till där, desto mindre risk blir det

   Radera
  6. Intressant. En gång är ingen gång. Två gånger är två gånger för mycket. Brukar det heta.

   Var går din gräns för ingen gång Chri$?

   Radera
  7. Chris, enligt skärmdump ovan är du en näthatare enligt Researchgruppen.

   Radera
  8. Enligt wikipedia har AFA tagit på sig bland annat:

   * AFA har officiellt tagit på sig branden i Tråvads spinneri i Vara kommun, ett välkänt tillhåll för nazister, i december 2005. Händelsen betraktades som mordbrand av polisen.[20]
   * AFA har tagit på sig ansvaret för den attacken på Migrationsverket i Norrköping januari 2006. Händelsen omfattar skadegörelse och hot mot enskilda handläggare.
   * I oktober 2006 hotade AFA att blockera det första kommunfullmäktigesammanträdet i Göteborg efter valet, eftersom Sverigedemokraterna blivit invalda.
   * I juli 2007 attackerade och hotades en domare vid Migrationsdomstolen i Göteborg. Gärningsmännen slog in en yxa i domarens ytterdörr, sprejmålade på huset och hällde ut rödfärg. Man lade också ut domarens och flera av hans kollegors personuppgifter på internet. På sin hemsida tog AFA på sig dådet.
   * 8 mars 2009, på internationella kvinnodagen, kastade personer från AFA-Stockholm och Revolutionära Fronten färgbomber på Kristdemokraternas Rikskansli i Stockholm.

   Jo tjena: ett spinneri, handläggare på migrationsverket, kommunfulmäktige i göteborg, domare i migrationsdomstolen, kristdemokratiska partiet utmålas som vålsverkare som drivit upp en våldsspiral.

   Sen att du inte ser relevansen i Niemöllers text bara för att "they" och inblandade offrena är annorlunda visar ju bara på att du verkar ha en syn på folk där folk med "rätt" åsikter har större rättigheter än folk med "fel" åsikter - eller att helt enkelt vissa skall ha större rättigheter än andra.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Herregud. Varje vuxen individ förstår väl på egen hand att alla som skrivit en kommentar på Avpixlat någon gång INTE av nöd är rasist. Trots att Researchgruppen skämtsamt skriver det på twitter. Jag finns också med i rullorna. Jag lämnade mina uppgifter till ett stort företag och skrev politiska åsikter på ett offentligt forum. Om jag hade varit rädd för att yttra mig offentligt hade jag låtit bli.

   Jag köper inte bilden av att stora stygga AFA ny kommer terrorhota mig till döds.

   Radera
  11. @redundans

   Du får väl då hoppas att AFA består av "vuxna" "individer"...

   Radera
  12. I skuggan av resonemanget här ovan upplever jag dem som ett gäng intellektuella snälltanter.

   Radera
 4. Måste också säga att det här med Aftonbladet är spekulationer från din sida... Det räcker ju inte med EN misstanke för att slå fast det som en sanning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Chri$

   Det har visats hur man kunde rigga kommentarer från en valfri person via disqus. Och det har framkommit att utpekade har nekat att de gjort kommentarerna via disqus.

   Egentligen vad för slags bevis för att man hänger ut oskyldiga kräver du? Eller tycker du att man skall ha samma slags beviskrav när man bedömmer ifall folk är skyldiga i domstol också?

   Radera
  2. Vilka har nekat? Som jag förstår det så har alla de SD:are som nu uteslutits eller är under utredning bekräftat att de skrivit kommentarerna.

   Radera
  3. Tillägg: Men det räcker tydligen med EN misstanke för att slå fast det som sanning när expressen hänger ut folk i media?

   Det kanske är skillnad på folk och folk här? Folk med "fel" åsikt skall inte ånjuta samma rättigheter som folk med "rätt" åsikt? Hur är det egentligen ställt med din syn på demokratiska rättigheter?

   Radera
  4. @Chri$

   Men kom igen och kolla upp media istället. Privatpersoner har hängts ut och folk har hängts ut mot sitt nekande, men tydligen så räcker det med att en SD:are har uteslutits för att rättfärdiga allehanda övergrepp?

   Radera
  5. Jag har inte sett något nekande, däremot folk som medger vad de skrivit alternativt "vet varför ni är här". VEM är det du syftar på som hängts ut mot sitt nekande? T.o.m. personen med tillgång till vapen som skrivit om att beväpna etniska svenskar mot främlingar blev ju maskad i Expressen

   Radera
  6. @Chri$

   Jag hittar inte det nu på rak arm, men folk har blivit utpekade och nekat. Kanske kan det vara så att media har insett sitt klavertramp och "städat upp" lite efter sig.

   Poängen är att det tydligt visat hur man kunnat skriva som Fredrik Reinfeldt på avpixlat och man hade där lika gärna kunnat skriva en rasistisk kommentar. Det är alltså klart att researchgruppen inte gör en speciellt säker koppling mellan skribenterna och de som pekas ut - det skulle till och med kunna vara så illa att de riggar kommentarerna för att kunna peka ut utvalda personer som rasister.

   Radera
  7. Så det är helt vanliga provatpersoner utan koppling till någonting som fått sina identiteter kapade för att Expressen sen ska komma och fråga dom om rasistiska uttalanden? Låter det trovärdigt tycker du

   Radera
  8. @Chri$

   Finns ju möjlighet att de ger sig efter andra som har "felaktiga" åsikter eller folk som helt enkelt befinner sig i "fel" befattning eller "klass".

   Det är inte mycket till identitetskapning som det är frågan om utan att man bara skriver in någon annans mailadress när man registrerar sig - det är inte så svårt att göra och kräver inte något speciellt elakt syfte. Ofta så skriver man då mailadress till någon man inte gillar kanske ifall man inte vill uppge sin egen.

   Radera
 5. Skall vi avlyssna gudtjänster så inte pastorer uttalar sig nedvärderande om homosexuella? Skall vi avlyssna folks hem så de inte uttrycker sig nedlåtande om somalier? Skall vi avlyssna redaktioner för att försäkra oss om att journalister har "rätt" åsikter?
  Styvbjörn Ljungren skrev något väldigt bra på sin blogg: Natuirligtvis skall en pastor som finner stöd i bibeln för att sodomi är en styggelse kunna säga det i sin församling....men han får inte stå utanför RFSL och framföra samma budskap. Folk verkar inte förstå skillnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså är det fullt möjligt (om än osmakligt) att säga att muslimerna ska skjutas vid matbordet, men om du gör det i offentligheten (som på stora bloggar och tidningar) så får du räkna med att ställas till svars för dina åsikter

   Radera
  2. Ställas till svars, är de expressen som sköter sånt?

   Radera
  3. Jag menar stå till svars som i att svara på frågor om sina uttalanden. Helt rimligt, särskilt när det gäller politiker som spelar dibbelspel

   Radera
  4. Kyrkor är offentliga....vem som helst kan gå in där och lyssna. Avpixlat och fria tider är inte stora offentliga bloggar. Det är forum skapade av av ett begränsat antal likasinnade för att diskutera saker utifrån ett perspektiv som bara intresserar dem själva. Nån gång har jag kommit in på avpixlat via flashback. Fria tider känner jag inte direkt till för jag har i likhet med de flesta andra inget behov av att gå in där.
   Du är uppenbarligen en av de som inte förstår skillnaden mellan att predika i en församling och att stå utanför rfsl's lokaler.

   Radera
  5. Om det är hot eller olagligheter så finns det inget skillnad mellan de två offentliga platserna enligt lagen.

   Radera
  6. @Chri$ 10:08

   Hycklande politiker, menar du? Djävlar i mig, vad ni har jobb framför er.

   Nähä, var det bara dem med åsikter som du ogillar. Ok, då vet vi.

   Radera
  7. Olagligheter, tja kanske. Förstår fortfarande inte att makten med en offentlig skampåle ska ligga hos Expressen för vanliga privatpersoner. De etiska riktlinjer som journalister är så bra på verkar ha havererat. Dom är på samma nivå som dessa sidor de granskar.

   Radera
  8. Bra Chris.

   Jag vill diskutera dina uttalanden som du har gjort här, öga mot öga. Så att du kan "stå till svars" för dem på det sätt du själv definierar som rimligt. Kanske tar jag med mig en videokamera också, och publicerar vårt lilla möte på internet.

   Så, vad heter du egentligen och var bor du?

   Radera
 6. Gick igenom mina disqus-kommentarer igår på skoj och inte en enda av dem kan uppfattas som rasistisk. Det är ganska löjligt att hävda att alla som kommenterar på Avpixlat och Fria Tider är rasister. Ungefär som att säga att alla är sossar som kommenterar på Aftonbladet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga av mina är rasistiska heller. Så jag känner liksom ingen oro för att någon skulle fråga...

   Radera
  2. Chris$, problemet är att det inte är du som avgör om du har rent, rasistfritt mjöl i påsen, utan några andra, som i det här fallet dessutom visat sig vara självgoda våldsromantiker.

   Att döma av deras tweets så anser de att Cornucopia stöder rasism eftersom han anses ha givit rasisterna livsluft genom att kommentera hur fel de har, så kommentarernas rasistiska kvaliteter verkar inte vara en faktor de påverkas av.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Man har inget källskydd om man inte innehar utgivningsbevis.Avpixlat har enligt deras sida inget utgivningsbevis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Lord Metroid

   Nej, men aftonbladet kanske har det? Frågan rörde hur researchgruppen har fått tag på mailadressen - ett alternativ var att man har fått den från aftonbladet i strid mot källskyddet.

   Radera
  2. Tillägg: det till och med står i rubriken "Aftonbladet bryter mot källskydd?" - så tydligt att till och med aftonbladets läsare borde kunna uppfatta det...

   Radera
  3. Helt riktigt, jag borde ha läst inlägget av Cornucopia innan jag kommenterade. Jag trodde dessa uppgifter blivit stulna från Avpixlat.

   Radera
 9. Även jag lär finnas med i deras lista.
  Jag gillar att kommentera här som där.
  Även jag har blivit beskylld för rasism-fast bara öppet här-vad jag vet?
  Även jag har blivit uthängd i media-fast bara här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag måste säga till mitt försvar att granskningen var ärlig och vad jag kommer ihåg inte så skämmig här.
   Gillar ditt nya intresse av att inte i onödan avslöja personerna bakom signaturerna.
   Bara risken får mig att tänka två ggr!

   Radera
 10. Inte ens de som är politiskt radikala ser att spelplanen de förväntas agera på redan är riggad för ett visst slags spel och inte ett annat. När spelplanen är uppdelad på "vinnare och förlorare" och "vi och dom" blir det förutsägbart när spelare som Avpixlat och dess anhang och Expressen/Aftonbladet med sina "grävande journalister" äntrar planen för en match där utgången redan är given.

  Och fårket bräker på.

  SvaraRadera
 11. Eftersom Avpixlat skapat en "egen" koppling m.h.a. "Avpixlade kommentarer" finns det många som skaffat konto som "kopplats" till Avpixlat för att kunna följa diskussionerna som pågick i "det digitala omklädningsrummet" som någon skrev i ett debattinlägg.
  Är då alla per automatik rasistnazistfascister för att de använder Disqus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vad din politiska inriktning är visar sig väl mer när vi kollar INNEHÅLLET i kommentarerna

   Radera
  2. Jag tycker det verkar som om researchgruppen helt gett fan i att tolka innehållet i kommentarerna, alternativt tolkat efter mallar som ligger lite utanför huvudfåran i debatten, för att uttrycka sig försiktigt.

   Radera
  3. "när vi kollar"?
   Dvs, du är med i Researchgruppen?

   Radera
 12. Du ska ha stort beröm för detta inlägg, Cornucopia. Mycket välskrivet dessutom.

  Nu har jag inget konto hos Disqus, och har heller aldrig kommenterat på några av dessa sajter, dock så läser jag Avpixlat och Fria Tider i stort sett dagligen, som en samlad nyhetskälla angående problem relaterade till invandringen och motpol till MSM.

  Vad kommer sen? Nästa gång är det kanske samtliga av deras läsare som kartläggs på något sätt. Oavsett så är detta brottsligt, och att Fredrik Reinfeldt inte har något annat att säga om denna privata åsiktsregistrering, än att SD fört in hatet i svensk politik, det är riktigt djävla beklämmande.

  Kommentarerna till varje inlägg på Avpixlat är så många att jag själv bara orkar ögna igenom de översta. Vad jag sett, så förekommer mycket sällan något som kan prövas vara brottsligt i en svensk domstol. Däremot förekommer en raljerade (delvis nedsättande i olika grad, även om ej olaglig) syn i kommentarerna.

  Om det är så att det finns olagligheter bland kommentarerna, så hade det enklaste varit att polisanmäla kommentatorer som begår åsiktsbrottet "hets mot folkgrupp". HMF är ju ett prioriterat brott hos polisen. Nu är det ju inte detta som varit Researchgruppens syfte, utan istället att kartlägga folk med fel åsikter.

  Aschberg och Fredriksson åker ju runt och föreläser om hur man kartlägger folk på internet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså polisen lägger ju ner ärenden rutinmässigt eftersom de inte har kapaciteten att kolla vem som ligger bakom.

   Har du scientologerna som nyhetskälla för "problem relaterade till psykiatrin" också då eller?

   Radera
  2. Då får du väl rösta på något parti som vill ge Polisen kapaciteten att utreda dem. I det fall en avpixlat-kommentator begår brott, så innebär inte det att du har rätt att begå brott mot denne. Polisen har våldsmonopol i det här landet, även om det verkar finnas folk, som hellre ser att Researchgruppen och Expressen ska ha det.

   Sedan är det ju så att Avpixlat och Fria tider i stort sett bara sammanställer nyheter från MSM över hela landet och även utomlands.

   Radera
  3. @Chri$

   Om nu det är syftet bakom så får vi väl anta att det dyker upp en hel del fall i tingsrätter runtom i landet - nu när researchgruppen vet vilka som ligger bakom. Annars så får man ju fråga var syftet var. De behöver ju inte ens bekymra sig om att polisen lägger ner endel fall utan kan gå direkt till tingsrätten...

   Radera
 13. Ojdå. Man häpnar över att somliga av den här bloggens så upplysta läsare använder sig av rent mjöl-argumentet när det är RG och Expressen som bestämmer vad som är vitt.

  Nåja, var och en får väl blir lycklig på sin tro.

  Gammalt AP-troll - http://disqus.com/MarreMarre

  SvaraRadera
 14. Med sådana här förkämpar behöver den svenska antirasismen inga fiender det räcker gott och väl med Sebbe Stakset och researchgruppen.

  SvaraRadera