Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2013-12-24 14:15

God Jul önskar Rudolf


Rent formellt påtalar besserwissern att hjorten på bilden är en vitsvansvilt (aka "Bambi" - en viltart som inte finns i Sverige, men väl i Finland och Nordamerika) och inte en ren (eng reindeer), men principen kvarstår. Rudolf med röda mulen, minsann. Eller röda hornen i alla fall.

Att döda konkurrenter sker även inom djurriket och dödligt våld inom arten är inte begränsat till människan. Dock kan även segraren dö. Många hjortar har svultit ihjäl av att sitta fast i sin dödade konkurrent, men individen ovan verkar ha kommit loss. En seger i strid innebär inte alltid framgång.

Och med denna bild önskar jag mina kära läsare God Jul!

Fler julklappar kommer efter Kalle, för er som fortfarande ser på realtids-TV.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. God Jul själv!

  Tolkar bilden som att bocken fejat av sig basthuden. Precis som de brukar. Varje år.
  Vad får dig att tro något annat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte också just påpeka samma sak! Ser ut som basthud, inte slamsor av konkurrenter.

   Radera
  2. Nu förstör ni julstämningen!

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Ursäkta, - som kompensation för den förstörda julstämningen länkar jag därför till Hans Lindströms galleri där de flesta kan återuppliva känslan av julefrid i traditionell mening.

   Radera
 2. Jod Gul och Grått Nytt Hår!

  SvaraRadera
 3. God jul och tack för en trevlig och lärorik blogg!

  SvaraRadera
 4. God jul och ta hand om er :)

  SvaraRadera
 5. Roligaste julkortet i år. Rudolf piggar upp. Hittills har bloggen gett mig mycket och kanske allt för ofta håller jag med dig. Förstår också ditt varghat och har svårt att bemöta det även om jag kallar mig rödluvans pappa efter mötet med den första moderna vargen i Värmland 89. Min dotter var bara tre meter från vargen och sa tyst: "Vargar anfaller inte människor - vargar anfaller inte..." Mycket riktig klarade hon sig helskinnad i sin röda duffel med huvan uppe. Om jag var 25 m ifrån eller 200 är vi dock oense om. Ja vi skulle till farmor och inte mormor också. Länge sa jag att vargar var bara farliga för hundar och älgar.

  God jul!

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 6. Vad gör inte vi män för att få stoppa in den? (bild)

  SvaraRadera