Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2013-12-18 08:43

Enström: Försvaret främsta uppgift är mot organiserad brottslighet

Claes Arvidsson hos Schibsted/SvD uppmärksammar på ledarplats försvarsminister Karin Enströms senaste uttalanden om Försvarsmakten. Försvarsmakten ska främst användas mot terrorism och organiserad brottslighet, som är försvarsmaktens största utmaningar.


Arvidsson refererar till en intervju i finska Hufvudstadsbladet:
"I en intervju i Hufvudstadsbladet (4/12) försvarade hon med de vanliga argumenten den svenska försvarspolitiken. Det som får sägas vara en nyhet är att försvarsministern pekar ut terrorism och organiserad brottslighet som ”militärens största utmaningar”."
Du har fildelat en Beck-film! Nu jävlar!
Foto: Anders Lagerås/Wikipedia
Licens: Creative Commons Attribution-
Share Alike 3.0 Unported
Där fick vi äntligen en förklaring till den svenska försvarspolitiken. Det är inte ens insatsförsvaret som gäller, utan nu ska man använda stridsvagnar och JAS 39 Gripen mot den organiserade brottsligheten.

Vet Försvarsmakten om denna nya uppgift, med bataljonsanfall med riksbataljonen mot Glenn Göteborgare, som står och langar droger på Nordstans parkeringshus?

För att inte tala om organiserad tung brottslighet som fildelning!

Vet polisen om detta? Antagligen. Det är därför vi inte ser några poliser på stan. De har fått direktivet att lämna över till Försvarsmakten istället.

I framtiden kommer det produceras tonvis med forskningsrapporter om Karin Enström. Eventuellt kan man hitta helt nya diagnoser.

Tillägg: Exakt citat från finska Hufvudstadsbladet (ej att blanda ihop med min fiktiva svenska tidning Huvudstadsbladet.se från kommande romanen Stjärnklart):

"I stället ser Enström terrorism och grov organiserad brottslighet som militärens största utmaningar. Det påskyndar en reform av försvaret även i andra Östersjöländer."
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

38 kommentarer:

 1. Institutionaliserad "Mission creep". Under de fredsbevarande insatserna på Balkan har svenska förband jagat vapen, människohandel och knark trots att det aldrig ingått i mandatet.

  Nu har alltså försvarsmakten upphöjt uttråkade svenska officerares fritidssysselsättning till doktrin. Lysande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du raljerade över innebörden av att försvaret övade med NATO mot "separatister". Nu konstaterar jag att du alltså kommit till insikt om de dynamiska effekterna av "means without a mission".

   För den som har en hammare ser alla problem ut som spikar.

   Radera
  2. Ja, du kan ju låtsas att jag tycker som du även om det inte är sant.

   Radera
  3. Means *looking* for a mission, skulle det vara.

   Radera
 2. Blir det en Grg granat mot AFA? Lite för mycket sosse"barn" där förmodligen för att det ska bli verklighet.

  SvaraRadera
 3. Det bör väl räcka med drönare mot fildelare

  SvaraRadera
 4. AFA måste anses vara största hotet mot samhället idag efter flera bomb-attentat i år. SÄPO är tydliga med att de vill aktivt jaga terrorister.

  Wiki: Terrorism is the systematic use of violence (terror) as a means of coercion for political purposes.

  Så sent som inatt utfördes ett attentat och polisen har rubricerat det därefter. AFA bör med andra ord terroriststämplas av EU och SÄPO bör tillsammans med Bahnhof och FRA kontrollera om dessa terrorister har fildelat, kanske en Bäck-film och åtala dem genast.

  Mindre sarkastiskt så har AFA utfört flera mordbränder både mot McDonalds i Linköping, socialdemokratiska politiker, gjort dataintrång i Amerikanska företagsdatabaser enligt Amerikansk lag och samlat olaglig personregister där man anklagar privatpersoner att deras politiska åsikter strider mot lagen och utsätter arbetsgivare för press.

  Staten agerar inte mot dessa grupper och det staten gör istället är att man väljer massavlyssna varenda medborgares samtal, eftersom det är en icke demokratifråga att veta om medborgare tycker annorlunda än våra politiker och därmed kunna agera mot de oliktänkande, genom t.ex. att aldrig mer få jobb och därmed bli socialt degraderad.

  Det här är dagens Sverige. Ser du den organiserade brottsligheten?

  SvaraRadera
 5. Precis som många är inne på saknas det ju en hel del verktyg. Vet inte ens om försvaret har utrustning att ta fingeravtryck t ex.

  Ska man tolka Enström snällt så innebär det väl att vi sisådär 12 år försent hoppar på Bush's "War on terror", ungefär.

  Jag ser därför framför mig att vi öppnar ett eget Guantanamo - kanske på gotska sandön - och placerar t ex återvändare från Syrienkonflikten där. Så kan vi väl ha lite MP som vaktar fångarna och så kan MUST och gänget hålla "skärpta förhör" med fångarna. Kanske hota med att kasta dem åt myrlejonen som väl är väldigt många på gotska sandön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi ska fortsätta på den islagna linjen så blir kanske den svenska varianten "war on racist". och rasist kan väl alla misshagliga personer vara så det bara att starta utrensningarna. Där nationalekonomer som nämnt invandrarfakta eller bloggägare som tillåtit kommentarsfält, eller sopåkare som skrivit anonymt jämförs med fullblodsnazister på 40 talet.

   Radera
 6. Det här förklarar Reinfeldts blixtinkallade fredag-eftermiddag-presskonferens om "hotet". Det var alltså inte en skenmanöver för att få lite bra pr efter den ryska påsken, utan det är huliganfirmorna som är det verkliga hotet som måste bekämpas. Snart kommer det andra fotbollskriget att utbryta och det lär pågå längre än 100 timmar. Eller nej förresten, den uthålligheten har väl inte det som är kvar av försvarsmakten...

  SvaraRadera
 7. Herregud. Där rök all respekt för nya moderaterna. Det sista som fanns. Avgå Enström! Ge oss tillbaka i vart fall Odenberg.

  SvaraRadera
 8. Om man hade varit religiös hade man kunna sagt:"Förlåt dem Herre,ty de veta icke vad de göra"
  nu får man istället säga: "Men va f-n...."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet ju vad Johan Falk har att säga om det hela...
   http://www.youtube.com/watch?v=LimMVoxDfxA

   Radera
  2. Undrar om han egentligen menar:
   Vafanculo
   This is the Italian F-bomb. Literally means to go take it in the ass. If administered correctly, it can leave the opposition in complete shock and awe. It also helps to make the Italian gesture that is synonymous with this expression, which is to put one hand in between the bicep and forearm of the other arm and to raise that arm with the palm of that hand towards yourself. Extremely effective to those who understand it.
   Tommy Salami: Ay, Tony, wheis duh fuckin money you owe me from duh ting at duh place wit dat guy dee odduh day?
   Tony Rigatoni: Vafanculo.
   Tommy Salami: ........
   Hämtat från Urban Dictionary

   Radera
 9. Den inre försvaret (polisen) ska jaga civilister, medan det yttre försvaret ska jaga andra länders militärer. Ändrar man på det här så kan man staten militäriseras, och då krymper avståndet till vad vi dagligt tal kallar för militärdiktatur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En förenklad synpunkt om nu terrorismen är global.

   Man borde alltså skickat Kling&Klang till Pakistan för att knacka på dörren och be Bin Ladin följa med till häktet - eller?

   Radera
 10. Undrar vem som har mest koll på verkligheten: Anna Anka, Arne Anka eller Karin Enström ?
  Dags för en omröstning...

  SvaraRadera
 11. Börjar moderaterna förbereda inför de oroligheter som kommer att inträffa på grund av Peak Oil?
  Kraftigt höjda drivmedelspriser följda av ekonomiskt kaos och livsmedelsbrist kan, om vi har otur, inträffa inom relativt få år. Då kan det vara bra att vara förberedd på kravaller och organiserad brottslighet i större skala. Ja, jag vet att jag är pessimist inför framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt analys. Arbetslinjen kanske blir ett slaveri som på Moses tid i Egypten. Folk kan då att hoppa av systemet och då blir sysselsättningen för liten och skatteintäkterna, för den mycket komplexa byråkratin och alla satsningar, för små. Därför måste militären prioriteras om till något som liknar Faros fångvaktare.

   Radera
  2. Farao, hette den store ledaren. Samhällsbygget får inte avbrytas, eller ens dämpas med idioter som ger sig ut på ökenvandring med egna potatisodlingar och annat.

   Radera
  3. Fria fantasier.

   Varför har försvarsmakten beställt två nya ubåtar t ex, sådana har väl aldrig varit användbara i några inbördeskrig i hela världshistorien t ex.

   Radera
  4. Ubåtar och stridsflygplan är naturligtvis olämpliga för att upprätthålla arbetsmoralen. Rutinerade FN-soldater är mycket bättre på att rensa ut oliktänkande. Främst är det offensiva vapen för angrepp på andra länder.

   Radera
  5. Så, om:

   "Ubåtar och stridsflygplan är naturligtvis olämpliga för att upprätthålla arbetsmoralen"

   samtidigt som staen enligt dig och din polare ovan vill vara:

   "...förberedd på kravaller och organiserad brottslighet i större skala"

   varför satsar försvaret pengar på ubåtar och flygplan?

   Till yttermera visso består ju huvuddelen av infanteriet inte at "rutinerade FN-veteraner". Den stora mängden marktrupp Sverige har är hemvärnsmän. Lycka till med att få dem att gå man ur huse och skjuta på sina grannar, bilmekaniker och dagisfröknar.

   Radera
  6. Jag moraliserar inte om vad militärer och hemvärnsmän bör göra och konstaterar bara vad olika saker kan användas till i en viss situation.

   Radera
  7. Jag moraliserar inte heller. Jag konstaterar också. Det jag konstaterar är att dina påståenden saknar grund i verkligheten.

   Radera
  8. Men du är i varje bättre än mig på att moralisera med dina gamla tyska filosofer och med dom måste man vara försiktig.

   Radera
  9. Jag har faktiskt inte så mycket emot de ofta ifrågasatta inrikes maktinstrumenten och de måste finnas. De utrikes är ett stort slöseri med pengar och ökar riskerna för mycket trassel och det är empiriskt väl bevisat. Man kan inte lugga en flintskallig och det är inte mycket att moralisera om. Om moralismen skulle komma igång på allvar och handeln och framför allt tillförseln stryps så är det här landet ett av de första som dukar under.

   Radera
  10. Måste få sista ordet, i sandlådan.

   Radera
  11. 1. Ahem, jag tror inte "Zzz" rent tekniskt kan karaktäriseras som ett "ord". Mer då som ett onomatopoetiskt uttryck, möjligen.'

   2. Oavsett vilket så skaffade du ju dig själv sista ordet.

   3. Alla nedanför linjen är sexuellt avvikande!

   ------------------------------------------------------------------------------------------------

   Radera
  12. "3. Alla nedanför linjen är sexuellt avvikande!"

   Ser man på. Självironi över egna pseudonymen.

   Radera
 12. Antingen är Karin HELT bakom flötet
  ELLER
  så förmedlar hon vad man från maktens korridorer faktiskt avser med militären framöver!
  Men man ska inte ta dom för dumbommar om detta verkligen är avsikten.
  Den nyfascistiska ordningen har kontroll över de flesta länderna och deras militär. 2000-talets konflikt kommer utkämpa sig med olika sorters mindre grupperingar som motsätter sig NWO.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske en trolig analys, men den första utesluter inte den andra.

   Radera
 13. Intressant! Nu kan vi se fram mot Ådalen 1931 Redux.

  SvaraRadera
 14. Enström har gått från att vara en besvikelse till humoristisk Bagdad Bob karikatyr till direkt fascinerande i sina egendomliga utspel. Jag är helt övertygad om att hon är helt på det klara med att hon är en skådespelare och accepterar betalning för att spela sin roll som svammeltant för fårket.
  Men det som är värst är inte att blåljuga folket rakt upp i ansiktet utan att hon tilläts göra det i Finland av alla ställen på jorden, och därmed pissade på alla Nordiska länder samtidigt i egenskap av Svensk försvarsminister. Hade det "bara" varit i egenskap av kacklande moderathöna på hemmaplan hade det "bara" varit ett inrikes säkerhetsproblem.
  Nu gjordes det till ett Nordiskt säkerhetsproblem.

  SvaraRadera
 15. Gott så.
  De har äntligen fattat att det är lika meningslöst att motstå en rysk invasion som att försöka motstå en lavin. Liksom att varje skott mot lavinen förstärker dess momentum förvärrar och förlänger allt militärt motstånd våra egna skador och lidande. Det hjälper inte heller att bygga skyddsrum i berget om man aldrig tar sig ut därifrån.

  I det eviga kriget mot terrorismen kan däremot vilken liten skitnation som helst delta och välja sina fiender efter behag och det är dessutom relativt riskfritt. För den fantasilöse har USA låånga listor på potentiella terrorister typ skummisar som inte registrerat sig på Facebook, de som betalar kontant, preppers och hemmaodlare (hej då Cornu) et cetera.

  SvaraRadera
 16. Vi får inte glömma av lagändringen som har gjort att militären får sättas in och bistå polisen numera i Sverige.

  SvaraRadera