Aktuellt

Kapten stoppade order om amerikanskt kärnvapenanfall under Kubakrisen 1962

Under Kubakrisen 1962 mottog en kärnvapenbas på Okinawa order om att avfyra sina kärnvapen. Ordern bekräftades, men ansvarigt befäl kapten W...

2013-12-18 15:55

365 sätt att slösa med dina skattepengar

Lagom till jul damp ett recensionsex av årets kanske mest entuiasmerande bok ner i brevlådan. Nämligen slöseriombudmannen Martin Borgs bok 365 sätt att slösa med dina skattepengar.


Boken är mycket upplyftande läsning och bör speciellt sättas i händerna på 13-åringar, som därmed kan inse vad de ska välja för karriärval. De bör engagera sig politiskt, vilket ger möjlighet till andra folks pengar att nyttja till allsköns personlig gamman och glädje. Bokavsnitt som Leka företagare, Europa, Den politiska adeln och Andras pengar är speciellt upplyftande.

Medan Philip Lerulfs bok Balansakten utsågs av mig till "årets skräckbok och mest deprimerande läsning", så måste 365 sätt att slösa med dina skattepengar anses vara årets management- och karriärbok. Även årets kaffebordbok. Gillar speciellt konkreta namngivna exempel som den avhoppade socialdemokratiske politikern som bor på ett dykcenter på Filippinerna och lever på politikerpension, eller för den delen kapitlet med rubriken "Ha, ha, ha ... Du menar att jag skulle söka jobb!". Inspirerande som sagt.

Ansvarsfulla arbetsgivare och chefer köper in boken och ger i nyårspresent till alla sina anställda. Lite sent som julklapp nu kanske, om ni inte skyndar er att kontaktar Hydra Förlag. Ansvarsfulla småföretagare som frisörer, bilverkstäder mm köper in boken och lägger fram som myslektyr åt kunderna. Den passar också fantastiskt som kaffebordsbok (eng coffee-table book) i receptionen på Konsultfirman.

Själva köper ni den förstås via Adlibris för endast 150:- SEK, Bokus för 170:-, Bokia för 156:- eller CDON för 147:-. Sista orderdag för leverans innan julafton (vid betalning för snabbleverans) verkar vara senast i morgon, iaf från CDON.

Köp, läs och njut av 365 sätt som dina skattepengar används på!

Själv placerar jag boken i köket, så man har något trevligt och upplyftande att läsa medan man lagar mat.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

8 kommentarer:

 1. Man kan undra hur miljövänner kan inbilla sig att det är miljövänligt att flyga omkring med varg. Bra omslagsbild!

  SvaraRadera
 2. Gissar att han har hittat många hårresande projekt som irriterar.
  Men det är nog cykelställsfrågor i det stora hela.
  Offentliga har väl 50% av BNP i sin hand för fördelning.
  På tal om cykelställ-vår kommun har köpt in tvåvångingsvariant där övervåningen alltid är tom. Finns de med?

  SvaraRadera
 3. Själv köpte jag den som julklapp till en vän som jobbar för masen. Tänkte att hon kanske kunde få lite inspiration av den. Sedan ska jag vara miljövänlig och låna den av henne.

  SvaraRadera
 4. Jag följer upp med att tipsa om Jan Jörnmarks foto- och sakprosabok "Krisen" som handlar om hur vårt nuvarande ekonomiska system förändrats de senaste decennierna.

  SvaraRadera
 5. Köpte 5 stycken böcker. Jag har för avsikt att posta/dela ut dessa böcker i julklapp till vårt nya styre i min småstad. Kan jag få en politiker att tänka till en extra gång, innan det är dags för nästa stora projekt, har jag redan fått tillbaka det jag lagt ut.

  /Tröttpåstoraochöverdimensionerandemonumentsomskallståförframtiden.

  SvaraRadera
 6. Vill också passa på att informera ungdomarna om att man även kan få tillgång till skattepengarna om man ger sig in i friskolebranschen. Gärna med ett riskkapitalbolag med ett kreativt skatteupplägg.

  SvaraRadera
 7. Jamen som politiker så riskerar du ju att granskas, det finns myndigehter/institioner, tidningar eller uppmärksammas av Cornu. Man kan bli uthängd i lokaltidningen för ingenting.
  Mycket bättre att satsa på privata sektorn och ta sig högt upp där. Bland dem jag känner är det två i samma kommun, den ene är ledande i kommunen och den andre sitter i ledningen på ett företag i samma kommun.
  Han som är politiker är ansvarig för en budget som är betydligt större än i det nämnda företaget men deras villkor är som natt och dag. Som exempel, om ledningen i kommunen äter julmiddag och det ingår en snaps till maten är chansen rätt stor att det kommer i lokaltidningen (så det gör de ej) Ledningen för företaget hade i år ett planeringsmöte i Stockholm och det måste naturligtvis avslutas med julbord på Grand Hotel fick jag berättat och naturligtvis saknades inte snapsar. Och när det gäller privatekonomin så kollade jag på ratsit för ett tag sedan; de låg på helt olika plceringar vad gällde inkomsten i kommunen. Och när det gäller tid; att träffa min kompis som är politiker är ett pusslande, det är allsköns möten på kvällarna.

  Så mitt råd till ungdomar som är driftiga och framåt: bli inte inte politiker (om ni inte är stora idealister men det går över) utan satsa på privata sektorn! Mycket bra lön, bra villkor och när du når toppen kan du delegera och få mer tid.

  SvaraRadera