Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2013-11-25 06:51

Skutt i Black Pearl

Under fredagens avslutande handel i Kanada tog Black Pearl (TSX:PXX, OMX:PXXS SDB) ett rejält skutt och stängde 10.66% upp. Med stigande asiatiska börser nu på morgonen bör aktien stiga även i Sverige, eller?

Dagschart Black Pearl i Kanada

Den stora rörelsen i Black Pearl efter stängningen i Sverige är än så länge inte kopplad till någon nyhet och ingen verkar heller ha några viskningar att komma med på Internet. Det är därför inte säkert att aktien stiger på Stockholmsbörsen före arbritragemöjligheterna öppnas efter klockan 15:30.

Aktien har i Kanada upplevt en stigande omsättning de senaste dagarna, även om det vare sig är tydligt eller att fredagens +10.66% skedde under någon omsättningsspik.

Rimligtvis är det positiva nyheter på gång, men det får tiden utvisa.

De europeiska börserna bör öppna uppåt på positiv amerikansk börs efter europeisk stängning i fredags, vilket bekräftas av måttligt stigande börser i de asiatiska tidszonerna under morgonen. Nikkei stiger just nu 1.35%, Hang Seng +0.26%, SSE Composite +0.26% och All Ordinaries +0.30%. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Olja, gas och uranoxid stiger samtidigt i pris. Se grafer längst ner här.

  http://www.infomine.com/investment/metal-prices/coal/

  Uranmarknaden har talat länge om att uranet ska stiga med början i höst och fördubblas i pris inom ca tre år. Det går sannolikt att räkna ut i förväg med ledning av lageruppbyggnad mm.

  Olja och gas stiger möjligen på grund av resultatet av klimatförhandlingarna i Warszawa och en överenskommelse inom ramen för koalitionsförhandlingarna i Tyskland. Kristdemokraterna och socialdemokraterna verkar ha förlorat tron på Energiewende med hjälp av förnybar energi. Man vill i korthet undersöka, om vindkraft- och solcellsbranscherna kan stå för kostnaden att koppla in ersättningskraft i lägen, då vind och sol är ogynnsamma för elproduktion.

  Jag tror inte att svenska media har rapporterat denna nyhet. Här finns den med tysk text.

  http://www.zeit.de/wirtschaft/2013-11/energiewende-spd-union

  Och här i engelsk översättning.

  http://www.thegwpf.org/coalition-agreement-germanys-green-energy-shift/  SvaraRadera
 2. Superspännande!

  Vad tror du om Eagle Energy Trust? På nuvarande nivåer ger de 13-14% direktavkastning - givet att de orkar dela ut i samma takt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen uppfattning.

   Annars bra dag och bra drag. Black Pearl +9.05%, DNO +5.07%.

   Radera
 3. Perfekt läge! Visade relativ styrka i slutet av augusti och har sedan rekylerat/konsoliderat länge. Kommer från ett översålt läge, vilket är bra. Liknar faktisk utvecklingen i Nokia efter vändningen. Målet är 3.6.

  SvaraRadera