Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2013-11-29 09:14

Årets julklapp: En bok - 10% rabatt hos Adlibris

Här på bloggen är förstås inte årets julklapp ännu en onödig specialiserade elektrisk pryl till köket, utan det vettigaste man kan köpa. Kort sagt en bok. Lämpligen passar ni på att köpa era julklappsböcker denna helg, då Adlibris erbjuder en generell 10%-ig rabatt i helgen om man anger adlibris22 som rabattkod fram till och med 1:a december (söndag). Man har också en kampanj på pocketböcker.

Ni ska naturligtvis passa på att köpa Midvintermörker och Midsommargryning som julklappar i år och med 10% rabatt till och med söndag är det bara att beställa omgående.

För att man inte bara ska exponeras för bästsäljande böcker har jag bett svenska författare på Facebook att helt skamlöst själva rekommendera en av sina egna böcker. Jag har slumpvis valt ut tio av dessa rekommendationer nedan, som beskriver böckerna med författarens egna ord.

Jag har generellt själv inte läst nedanstående böcker och kan inte svara för innehållet. Men läs gärna listan om ni vill upptäcka något utanför storsäljarna. Ingen ersättning har utgått till mig för publiceringen av nedanstående titlar, utan det sker pro bono.

Av kött och blod, Henrik Johansson, Federativs förlag, 2013 - Adlibris 69:-
Av kött och blod är en prisbelönt hybrid av klassisk arbetarroman och modern deckare med inslag av skräckroman. En roman där konflikterna mellan ledningen och kökspersonalen dras till sin blodiga spets. Henrik Johansson har stått i restaurangköken och han har studerat de produktionskoncept och ledarskapsfilosofier som från konsultbyråerna och Toyotas fabriker letar sig in i branschen.
http://hjohansson.blogspot.se/p/av-kott-och-blod.html

Värdet av ett liv, Magnus Jahnsson, Hoi förlag, 2013 - Adlibris 180:-
Värdet av ett liv är en spänningsroman om etik och moral i läkemedelsbranschen. Ett nytt läkemedel visar sig ha en hittills oupptäckt biverkan som kan bli starten på en pandemi. De få individer som reagerar attackeras från alla håll och medan kampen pågår breder sig den nya dödliga virusstammen tyst ut sig.
www.jahnsson.com

Inspirationsspridaren, Petra Backteman & Johanna Öberg, Magic Wonders AB, 2013 - Adlibris 204:-
Är du sugen på att cykla till Kina, bestiga Mount Everest eller bara få tips om vad du kan göra istället för att titta på teve på fredagkvällarna? I Inspirationsspridaren kan du läsa om dem som redan gjort det och få inspiration till att förändra ditt eget liv. Perfekt julklapp till familj och vänner!
Författarnas hemsida: http://www.inspirationsspridaren.se

I flyktens skugga, Stefan Nilsson, Hoi, 2013 - Adlibris 180:-
"I flyktens skugga" är en spänningsroman som till största delen utspelar sig i Albanien, där författaren har varit ett 30-tal gånger under landets dramatiska utveckling från diktatur till stapplande demokrati. En ung kille flyr landet under kommunisttiden, hamnar i Sverige där han utbildas till polis och och får en tjänst i Göteborg. När diktaturen faller återvänder han till Albanien, träffar åter sin familj och hamnar mitt i den organiserade brottsligheten, vilket leder till att han med Interpols stöd börjar arbeta tillsammans med den albanska polisen.
Författarens hemsida: http://www.stefannilsson.hoi.se

Röd Vinterängel, Tove Birkeland Brandt, Bra & Leve Förlag HB, 2013 - Adlibris 199:-
Röd Vinterängel ger läsaren en ny upplevelse, skräcken att drabbas av psykets mörka. Mediala inslag via Mimmi och det hårda polisarbetet för mordenheten i Göteborg. Vill ni veta mer gå ut på www.bra-leve-forlag.se

Minnas hemlighet, Idus förlag, 2012 - Adlibris 153:-
Minnas hemlighet är en spännande berättelse för dig som är från elva till hundra år. Den tar dig med på en hisnande färd där bara fantasin sätter gränser. Minna är älvan som krigar mellan saga och verklighet.
Min hemsida och en trailer som jag har gjort; http://www.monicarvidsonw.se/53198325

Lineup, Jonas Terning, Forum, 2013 - Adlibris 176:-
Lineup har beskrivits som ”svenska backpackers och surfares första generationsroman”. En roman om en ung man som flyr till Sydney, låter sig fångas av surfarnas vågor men snart sitter fast i ett allt djupare träsk av droger, pengar och våld. En bok för dem som varit ute och rest, eller är på väg att sticka ut för första gången.
Recensioner av Lineup: http://www.jonasterning.se/recensioner-av-lineup/

På väg till Charlotta Anderson, Jonas Bergh, Förlag Waterglobe Productions, 2013 - Adlibris 228:-
Charlotta och Pange föddes samma dag, hon i en tipi och han i en swimmingpool. Och nu ska de fylla 40 men Charlotta är försvunnen. Så Pange och Blixten skaffar en van och ger sig av på en rastlös jakt genom Sverige och Europa.
http://jonasbergh.blogspot.se/2013/11/pa-vag-till-charlotta-anderson-sanningen.html

Dåtidsnovellen, Anders Textorius, Duo Dito förlag 2013 - Adlibris 126:- 
Intresseväckande historiska noveller med stark dåtidskänsla och levande skildringar av en fritt vald historisk tidpunkt och miljö. Novellantologin passar utmärkt i skolundervisning, för vuxenstuderande, den skrivintresserade, den allmänt historiskt intresserade eller den som helt enkelt tycker om att läsa högkvalitativa noveller. En fristående foersättning på den litteraturhistoriska Nutidsnovellen

Ett fjärran krig, Göran Redin, Hoi Förlag, 2013 - Adlibris 178:-
Beskrivning: Äntligen en historisk roman som skildrar den tidiga svenska stormaktstiden. I denna första bok om syskonen från Lövberga gård berättas historien om de människor som levde mitt i en spännnade brytningstid. En familjesaga, äventyrsberättelse, historieskildring, bladvändare.
Min blogg: http://goranredin.wordpress.com/
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

 1. Tack för lästips.
  Får ge dig ett tillbaka-som utmanar din syn på skulder!
  http://www.adlibris.com/se/sok?q=bankrutt%3F+%3A+den+stora+vanf%C3%B6rest%C3%A4llningen+om+krisens+orsaker+och+hur+den+ska+l%C3%B6sas

  SvaraRadera
 2. Vill man ha riktigt billiga böcker så håller man koll på vilka Kindle böcker som för tillfället är gratis:

  http://www.amazon.com/s/ref=sr_nr_n_2?rh=n%3A133140011%2Cn%3A157325011%2Ck%3Akindle+free+books%2Cp_36%3A-0&keywords=kindle+free+books&ie=UTF8&qid=1385732487&rnid=133141011

  SvaraRadera