Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2013-10-24 16:41

Your're a man? Then carry a bag!

Min jakt efter den ultimata mansväskan/le murse/mursen/manbagen fortsätter. Det handlar förstås om det professionella behovet att ständigt bära med mig min iPad, vilket förvisso kan göras av rena nöjes- och rekreationsskäl för andra.


Neosurvivalisten nöjer sig förstås inte med någon enklare väska, och ordentligt milspec och tacticool utrustning har än så länge inte varit iPad-anpassad. Men det ser nu ut att ha ändrat sig. 

Amerikanska Hazard 4 har nämligen tagit fram en tacticool, men ändå rätt diskret murse i sin Sidekick-serie. Specifikt Hazard 4 Kato. Inte bara har den ett utvändigt tillgängligt vadderat och vattentätt fack specifikt avsett för en iPad, rent av en Otterbox Defender, eller Griffin Survivor-inbakad iPad. Det finns även plats för (minst) ytterligare två iPads i väskan, och/eller åtminstone ett löst Apple Bluetooth-tangentbord. Perfekt helt enkelt.

Demo från Hazard 4 nedan.
Nåja, jag ska inte vara en konsumist, utan jag får nöja mig med min STM Scout 2 som handväska mansväska även om en Kato skulle göra att man kunde lämna ryggsäcken hemma för dagsvändor till Stockholm och även överleva en natt på ett strandat SJ-tåg.

Men för er som behöver en riktig mansväska lämplig för en iPad, så har ni här ett alternativ att sätta upp på önskelistan. Eller om ni behöver ha med er paddan när zombieapokalypsen bryter ut.

Detta inlägg är inte reklam och rubriken är en obskyr popkulturell referens. Jag sätter upp tiden på bokresearch för den bok jag skriver just nu.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. En sjutumsplatta får plats i många fickor. Jag köpte ett tangentbord till den men ids inte använda det eftersom det går så bra att skriva med tummarna.

  SvaraRadera
 2. Hej perflourerade ämnen?

  SvaraRadera
 3. Eller så köper man en Nexus 7, ryms utmärkt i innerfickan eller bakfickan om man föredrar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska man ha ett cykelnav i fickan?

   Radera
  2. @BP
   Svaret är väl så självklart att bara en underbegåvad inte klurar ut det: Om man tror sig behöva ett cykelnav inom en snar framtid såklart!

   Radera
 4. Med tanke på att man kan uträtta så mycket med en surfplatta som kostar så lite som 600 kr (på ICA!) så har vi inte direkt några svårigheter att sprida modern teknik till hela mänskligheten. Tillverkningskostnaden är max hälften. Det är en månadslön även i de fattigaste av länder.

  SvaraRadera
 5. 10 tum är i vart fall på tok för stort. Det är som en stationär dator, eller laptop som inte kan köra seriös mjukvara. De enda gångerna jag förflyttat det åbäket från min bostad är när jag rest och ändå haft bagage med mig. Gränsen för vad som är *mobil*telefon går vid hur stor ficka man har i sina byxor. Där går gränsen mellan plånbok och kassaskåp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min fru tycker att 10 tum är precis lagom faktiskt.

   Radera
  2. Får hon en sjutummare också blir hon sannolikt ännu lyckligare.

   Radera
 6. Fråga: Vart vänder man sig om man skulle vilja köpa en KATO-väska? Företaget har tydligen inga återförsäljare i Sverige.

  SvaraRadera
 7. OT

  Läste i DN: Oväntad vinst för alliansen.

  Det är ingen som tror att det bara var en tillfällighet. (S) och (V) fick helt enkelt kalla fötter – det värmer inte att ligga under samma täcke som (SD) – därav denna teater. Den legitimitet som (SD) hade fått genom en gemensam blockering av regeringens proposition tillsammans med (S), (mp) och (V), kan inte motiveras med den kortsiktiga vinst som en försvagad regering hade inneburit. (S) och (V) insåg det sent omsider.

  Mitt råd till (mp) är att göra som (S) och (V). Ta ett steg tillbaka, ni är inte immuna.


  Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra:

  ”Nu är det upp till socialdemokrater och miljöpartister framför allt att fundera ett varv till om hur långt man är beredd att gå för att vinna kortsiktiga politiska poänger, säger hon.”

  Amen!

  SvaraRadera
 8. Du säger i blogginlägget - "överleva en natt på ett strandad SJ-tåg". Jag får psykbryt varenda gång jag tänker tillbaks när jag fastnade med familjen (små barn) och vi satt merparten av en natt i ett tåg som blev kallare och kallare för att sedan gå långt för att ta oss till bussar som man plogat in på skogsbilvägar för att komma in till tåget. Som tur var kommer vi från norrland och lämnar aldrig hemmet utan en hel uppsättning vinterkläder när vi reser. (Och det var bara två år efter vi mitt i sommaren klivit på tåget i Göteborg för att åka till norrland. En viktig bro var bortspolade i höjd med Sundsvall, och det visste tågoperatören - som körde iväg med tåget ändå för att kunna behålla biljettintäkterna och "hantera" situationen genom att stå still några timmar och sen sätta in bussar.) Numera undviker vi konsekvent tåg från november till mars. Helt och totalt och för alltid ! Flyg eller -hjulsdrift !

  SvaraRadera
 9. Jag har en svart Fjällräven Vintage Shoulder Bag. Den rymmer min 13" MacBook Air (jobbdatorn) i det inre tidningsfacket som om den vore skräddarsydd för det. Är mycket nöjd med den. Är lite sugen på en Knomo Kobe dock.

  SvaraRadera