Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2013-10-03 14:01

Nytt trafikrekord i september 2013

September månad innebar ett nytt trafikrekord på månadsbasis här på bloggen. Bidragande är som vanligt att sommarmånadernas lågtrafik är återställd och att det under sommaren brukar tillkomma en del nya läsare, vilket först märks fullt ut i september. Trafiken tog också ett litet skutt på artikeln hos Schibsted/SvD, och har inte "återhämtat" sig än.
Sidvisningar per månad.
Skärmdump från Blogger.

Antalet korrekta sidvisningar var enligt Blogger 909 408 under september. Korrekt betyder här att Blogger loggar på serversidan och påverkas inte av diverse integritetsskydd hos klienten, som blockering av Google Analytics och externa JavaScript etc.

För unika besökare respektive antal besök, måste jag istället förlita mig på branschstandarden Google Analytics. De siffrorna kan också verifieras av tredje part i form av SIS-Index, som får mina trafiksiffror från Google Analytics varje vecka. Även betalindexet KIA-Index använder precis samma funktionalitet, och indexen är fullt jämförbara.
Utveckling unika besökare per månad.
Skärmdump från Google Analytics.

Google Analytics rapporterar 99 149 unika besökare som gjorde 416 118 besök i september. Sidvisningar hos Google Analytics är 739 561, vilket visar att systemet bara loggar 81.3% av de korrekta sidvisningarna. Det är rimligt att både unika besökare och besök alltså är högre än vad Google Analytics rapporterar, men som branschstandard är det fortfarande relevant som jämförelse.

Trafiken fortsätter att öka ungefär linjärt om man tittar på unika besökare eller besök via Google Analytics. I skrivande stund befinner sig bloggen på plats #18 hos Bloggportalens lista över proffsbloggar, men positionen kan variera några platser under dagen beroende på när diverse bloggar publicerar nya inlägg.

Läsarnas ålder och kön
Vän av ordning konstaterar att man alltid kan roa sig med en kalenderkorrigering av trafiken, då september bara har 30 dagar och nio av dem är veckoslutsdagar, med tillhörande lägre trafik. Med 31 dagar ska trafiken öka med 3.33% och med snittantal veckoslutsdagar ska trafiken öka med (9/30)/(2/7) eller ytterligare 5%.

Kort om er profil som läsare. De läsare som svarat på de senaste veckornas enkäter, drygt 2 700 per omgång, är främst män i åldern 20 - 49 år, där man hittar ca 75% av läsarna. Ca 8% av läsarna är kvinnor.
Läsarnas sysselsättning

Ca 49% av läsarna är tjänstemän och ca 22% är chefer eller egna företagare. Ca 2% är arbetslösa och 6% är studenter.
Läsarnas utbildningsnivå

Läsarnas utbildningsnivå matchar antalet tjänstemän eller chefer och företagare.

80.55% har läst eller läser vid högskola eller universitet. 58.42% fyra år eller längre. 8.49% doktorerar eller har redan disputerat. Se graf ute till höger.

Vill man alltså nå en målgrupp av främst män i åldern 20 - 49 år, med hög utbildning och som är tjänstemän, chefer eller företagare, så är den här bloggens läsare en sådan grupp.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Cornucopia: Tror du på evig tillväxt av besökssiffrorna här på bloggen?
  ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Eftersom tillväxten ser nominellt linjär ut är den rent av avtagande procentuellt.

   Radera
 2. Serversidan loggar säkert sökmotorträffar och andra botar också, går inte att utgå från att den siffran är "korrekt"?

  SvaraRadera
 3. Serversidan loggar säkert sökmotorträffar och andra botar också, går inte att utgå från att den siffran är "korrekt"?

  SvaraRadera